Putem incerca sa cerem cu glont!
O noua lege privitoare la armele nonletale?!?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
nedumeritu
Vis-a-vis de faza cu banca, unde am lucrat eu in trecut, am insotit o casiera la BRD intr-o zi si fiind mai nou, m-am dus cu ea pana sus la etaj, pana in fata biroului unde avea treaba...bineintelesc ca aveam ecuson la gat, camasa, cravata, si in toc un carpati pe glont. Aratam ca in filmele americane..toc modern, una ,alta...Am ajuns sus, casiera a intrat in birou si eu o asteptam la usa(erau birouri transparente). Nu ziceti ca la 5 min a venit cineva de la paza si m-a invitat politicos jos, la parter, pe un fotoliu, sa o astept pe casiera..ca au dlor grija in banca?? Ganditi-va ca eu eram in timpul serv si insoteam o casiera...Deci putem intra cu arma la noi, sub sacou/geaca/vesta, numai sa nu fie la vedere ca nu mai intram mai departe!
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
-
nedumeritu
intr-un fel mi se par destul de pertinente doleantele celor din serviciulAdrian_is wrote:Vis-a-vis de faza cu banca, unde am lucrat eu in trecut, am insotit o casiera la BRD intr-o zi si fiind mai nou, m-am dus cu ea pana sus la etaj, pana in fata biroului unde avea treaba...bineintelesc ca aveam ecuson la gat, camasa, cravata, si in toc un carpati pe glont. Aratam ca in filmele americane..toc modern, una ,alta...Am ajuns sus, casiera a intrat in birou si eu o asteptam la usa(erau birouri transparente). Nu ziceti ca la 5 min a venit cineva de la paza si m-a invitat politicos jos, la parter, pe un fotoliu, sa o astept pe casiera..ca au dlor grija in banca?? Ganditi-va ca eu eram in timpul serv si insoteam o casiera...Deci putem intra cu arma la noi, sub sacou/geaca/vesta, numai sa nu fie la vedere ca nu mai intram mai departe!
bancii, nici tie nu ti-ar placea sa ti se plimbe brambura prin obiectiv
tot felul de pistoleros, unknown si undercover
si revin aici la ce zicea Macarici si subliniezi si tu in concluzie
- orice da' sa nu se vada
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
civilizat ar fi ca un privat sa anunte de la intrare doleantele sale cu privire la tinuta, conduita, etc. ale celor care le calca pragul; deja exista pravalii unde pe usa sunt lipite colante cu pistol, inghetata, catel, aparat foto in bulina alba barata cu rosu.nedumeritu wrote: intr-un fel mi se par destul de pertinente doleantele celor din serviciul
bancii, nici tie nu ti-ar placea sa ti se plimbe brambura prin obiectiv
tot felul de pistoleros, unknown si undercover, nu?
si revin aici la ce zicea Macarici si subliniezi si tu in concluzie
- orice da' sa nu se vada
exceptand institutiile publice la care legea face referire expresa, la privatii unde nu vad indicatoare la intrare, intru fara nici o jena cu tragaciul la mine; bineinteles pus la fereala nu peste tricou precum lantul cu cruce.
-
catalin_suzeanu
Am intampinat si eu o astfel de "opreliste" insa l-am intrebat pe gardianul de la usa daca are rastel special sa pastreze arma pana plec...a ridicat din umeri si a zis scurt..."mergeti"...In conditiile in care nu am obiceiul sa merg la vedere cu arma, in miezul verii folosind tot felul de veste sau alte accesorii ce pot ascunde arma de la brau, dar am facut probabil o miscare ce a descoperit patul pistolului, acesta fiind in ham orizontal...si S&W nu e chiar asa de micut incat sa-l pot ascunde perfect....
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Daca imi dai si o adresa sau alte detalii despre tipul asta de munitie,nici nu-ti spun cat o sa ma bucur!violiv wrote:
Partial adevarat cu biluta: este biluta (asta-i adevarat) dar este pusa in varful unui glont de plumb si invelita in camasa de cupru.![]()
Este vorba despre un nou tip de proiectile (de 2-3 ani pe piata) cu aspect exterior de FMJ dar care au la varful blindajului camasa foarte subtire iar in interior au o biluta de cauciuc special. Atunci cand intalneste obstacolul biluta se turteste mai repede ca orice metal si creste instantaneu diametrul glontului la aproape dublu, expansionand camasa. Acest proiectil nu trece prin invelisul avionului, nu trece prin geamuri, nu trece printr-un om ca sa raneasca altul in schimb face o gaura cat o incarcatura de cartus cal 12 de vanatoare in ghinionistul din fata lui.

TSA Approved Firearms and Ammunition
Authorized Handguns:
Beretta Model 92F (9mm)
Beretta Model 96D Brigadier Service Pistol (.40 S&W caliber)
Glock Pistol Models 17, 19, 21,22,23,26, and 27 (9mm, .40 S&W and .45 ACP calibers)
Heckler & Koch P2000 (.40 S&W caliber)
Heckler & Koch USP40 Compact Law Enforcement Model Pistol (.40 S&W caliber)
Sig-Sauer P226 Pistol (9mm and .40 S&W caliber)
Sig-Sauer P228 Pistol (9mm)
Sig-Sauer P229 Pistol (.357 Sig and .40 S&W calibers)
Sig-Sauer P229 DAK Pistol (.40 S&W caliber)
Sig-Sauer P239 Pistol (.357 Sig and .40 S&W calibers)
Smith & Wesson Model 6906 Pistol (9mm)
Sturm, Ruger & Co. Pistol Models P93 and P95 (9mm)
Authorized Ammunition:
9mm, 124 grain, Jacketed Hollow Point (JHP)
.357 Sig, 125 grain JHP
.40 S&W caliber, 155 grain JHP
.45 ACP caliber, 185 grain JHP
Teoretic asta e lista oficiala cu ce se poarta la bordul avioanelor, n-am gasit mai multe informatii, totusi se pare ca acum folosesc munitie Speer Gold Dot HP.
Uitati-va si la linkul acesta, sunt niste tipuri de munitii si filmulete interesante.
http://www.extremeshockusa.com/cgistore ... 1&cart_id=
Authorized Handguns:
Beretta Model 92F (9mm)
Beretta Model 96D Brigadier Service Pistol (.40 S&W caliber)
Glock Pistol Models 17, 19, 21,22,23,26, and 27 (9mm, .40 S&W and .45 ACP calibers)
Heckler & Koch P2000 (.40 S&W caliber)
Heckler & Koch USP40 Compact Law Enforcement Model Pistol (.40 S&W caliber)
Sig-Sauer P226 Pistol (9mm and .40 S&W caliber)
Sig-Sauer P228 Pistol (9mm)
Sig-Sauer P229 Pistol (.357 Sig and .40 S&W calibers)
Sig-Sauer P229 DAK Pistol (.40 S&W caliber)
Sig-Sauer P239 Pistol (.357 Sig and .40 S&W calibers)
Smith & Wesson Model 6906 Pistol (9mm)
Sturm, Ruger & Co. Pistol Models P93 and P95 (9mm)
Authorized Ammunition:
9mm, 124 grain, Jacketed Hollow Point (JHP)
.357 Sig, 125 grain JHP
.40 S&W caliber, 155 grain JHP
.45 ACP caliber, 185 grain JHP
Teoretic asta e lista oficiala cu ce se poarta la bordul avioanelor, n-am gasit mai multe informatii, totusi se pare ca acum folosesc munitie Speer Gold Dot HP.
Uitati-va si la linkul acesta, sunt niste tipuri de munitii si filmulete interesante.
http://www.extremeshockusa.com/cgistore ... 1&cart_id=
-
gabrielobabacu
buna seara acum cativa ani am intrat cu pistolul Carpati cu gaz la film la Moll era acoperit dar la o miscare s-a vazut si cei de la paza m-au rugat frumos sa-l las la ei pana la sfarsitul filmului l-am lasat fara incarcator si dupa film l-am recuperat fara nici o problema
Re: O noua lege privitoare la armele nonletale?!?
...ai comis-o rau de tot..gabrielobabacu wrote:buna seara acum cativa ani am intrat cu pistolul Carpati cu gaz la film la Moll era acoperit dar la o miscare s-a vazut si cei de la paza m-au rugat frumos sa-l las la ei pana la sfarsitul filmului l-am lasat fara incarcator si dupa film l-am recuperat fara nici o problema
Armele neletale nu pot fi înstrăinate sau împrumutate de către posesorii acestora, cu excepţia cazului în care acestea sunt depuse la organul de poliţie competent, la personalul abilitat prin lege să păstreze şi să asigure securitatea temporară a armelor, la intrarea în instituţiile publice, în mijloacele de transport naval ori aerian, precum şi în alte locuri stabilite prin lege sau la armurieri, în vederea depozitării sau înstrăinării.
..nu cred ca respectivul paznic era autorizat in acest sens..si nici nu avea rastel pt depozitare...
Walther PP Nickel

-
nedumeritu
Cine dreaq crezi ca citeste si mai si aplica legea in provincie?yanq wrote:...ai comis-o rau de tot..gabrielobabacu wrote:buna seara acum cativa ani am intrat cu pistolul Carpati cu gaz la film la Moll era acoperit dar la o miscare s-a vazut si cei de la paza m-au rugat frumos sa-l las la ei pana la sfarsitul filmului l-am lasat fara incarcator si dupa film l-am recuperat fara nici o problema
Armele neletale nu pot fi înstrăinate sau împrumutate de către posesorii acestora, cu excepţia cazului în care acestea sunt depuse la organul de poliţie competent, la personalul abilitat prin lege să păstreze şi să asigure securitatea temporară a armelor, la intrarea în instituţiile publice, în mijloacele de transport naval ori aerian, precum şi în alte locuri stabilite prin lege sau la armurieri, în vederea depozitării sau înstrăinării.
..nu cred ca respectivul paznic era autorizat in acest sens..si nici nu avea rastel pt depozitare...
Ia ca exemplu Craiova.
Fiecare cu legea lui, ca la nunta, traiasca Nasu' Mare!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
gabrielobabacu
nu aveam ce sa fac nu vroiam sa pierd filmul si sa intru cu forta nu se facea 
-
nedumeritu
Exact ce ziceam si eu,gabrielobabacu wrote:nu aveam ce sa fac nu vroiam sa pierd filmul si sa intru cu forta nu se facea
Ce lege, ce shit de regulament?
Sa fie la ei, in Bucuresti!
Eu am chef de film, inseamna ca Ei n-au avut noroc!
Long live the entertainment!
Law stinks!
Last edited by nedumeritu on Wed May 14, 2008 11:18 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
...actualul permis cred ca e mai important decat filmul...gabrielobabacu wrote:nu aveam ce sa fac nu vroiam sa pierd filmul si sa intru cu forta nu se facea
...gandeste-te ca acel paznic s-ar fi putut "distra" cu el pe parcursul filmului indreptandu-l spre cineva in gluma...si daca ar fi fost "luat la intrebari" de un politist (sa zicem in civil care era si el din intamplare cu sotia/prietena la film) ...cine ar fi dat explicatii in afara de agentul iresponsabil??/
Walther PP Nickel

-
nedumeritu
Dragaul meu yanqyanq wrote:...actualul permis cred ca e mai important decat filmul...gabrielobabacu wrote:nu aveam ce sa fac nu vroiam sa pierd filmul si sa intru cu forta nu se facea
...gandeste-te ca acel paznic s-ar fi putut "distra" cu el pe parcursul filmului indreptandu-l spre cineva in gluma...si daca ar fi fost "luat la intrebari" de un politist (sa zicem in civil care era si el din intamplare cu sotia/prietena la film) ...cine ar fi dat explicatii in afara de agentul iresponsabil??/
Ce naiba, cine dreaq sta sa gandeasca atata cand in fata lui musteste o
sala plina si sta sa inceapa un film COOL.
Doar nu o sa inchiriezi caseta de la coltz sa il vezi singur, tu cu pistolul
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else