Cerere inlocuire certificat detinator cu permis de arma

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
violiv

Post by violiv »

La politia din B, pentru cei ce au deja Permis de Arma tip B, un drum cu permisul, certificatul de detinator, arma(ele) si chitanta de 10 lei/arma de la trezorerie e suficient pentru trecerea in permis a armelor AC sau cu bila. Pe loc se completeaza o cerere tip, se trec armele in permis si se radiaza din certificat.
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Fratilor...sunt negru de suparare! Am zis sa incep cu actele pt permis, si m-am dus sa iau formularul pt certificatul medical pt port arma. M-am intalnit cu o cunostinta din policlinica si am rugat-o sa ma ajute cu fisa si mi-a zis sa vin la ea cu fisa dupa ce ma duc la Spitalul 7( Neuropsihiatrie) si i-au de acolo avizul ca n-am fost internat. Va dati seama ca nu mi-a venit bine( ca e cam departe) si m-a dus totusi. Acolo, la Registratura, ii zic cucoanei pt ce am venit si mi-a zis ca se poate si ca ma costa 100 ron. Am iesit pe sala si m-am asezat pe un scaun si nu-mi venea a crede. Mi-a zis ca achit la ea 100 ron si cu chitanta ma duc la Statistica, unde ma cauta sa vada daca am fost internat si ca fara chitanta nu ma rezolva. Nu va spun cat de suparat am plecat de acolo..de nervi am sunat la AEST sa vb cu un amic de acolo, care mi-a confirmat ca stie ca, costa atata si ca fara avizul ala nu-mi da policlinica certificatul. Deci 100 ron nebunii, 100 ron taxa trezorerie, in jur de 40 ron avizul psihologic, si babuiesc ca mai costa si certificatul de la policlinica bani,nu??..sa-i i-a dracu pe astia cu legea lor, ca imi vine sa arunc pistolul asta in Bahlui... :( :?
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Adrian_is wrote:Fratilor...sunt negru de suparare! Am zis sa incep cu actele pt permis, si m-am dus sa iau formularul pt certificatul medical pt port arma. M-am intalnit cu o cunostinta din policlinica si am rugat-o sa ma ajute cu fisa si mi-a zis sa vin la ea cu fisa dupa ce ma duc la Spitalul 7( Neuropsihiatrie) si i-au de acolo avizul ca n-am fost internat. Va dati seama ca nu mi-a venit bine( ca e cam departe) si m-a dus totusi. Acolo, la Registratura, ii zic cucoanei pt ce am venit si mi-a zis ca se poate si ca ma costa 100 ron. Am iesit pe sala si m-am asezat pe un scaun si nu-mi venea a crede. Mi-a zis ca achit la ea 100 ron si cu chitanta ma duc la Statistica, unde ma cauta sa vada daca am fost internat si ca fara chitanta nu ma rezolva. Nu va spun cat de suparat am plecat de acolo..de nervi am sunat la AEST sa vb cu un amic de acolo, care mi-a confirmat ca stie ca, costa atata si ca fara avizul ala nu-mi da policlinica certificatul. Deci 100 ron nebunii, 100 ron taxa trezorerie, in jur de 40 ron avizul psihologic, si babuiesc ca mai costa si certificatul de la policlinica bani,nu??..sa-i i-a dracu pe astia cu legea lor, ca imi vine sa arunc pistolul asta in Bahlui... :( :?
EI HOMBRE!
Desteptarea!!!!

Scuza-ma, dar lasa deoparte naibii cunostintele binevoitoare si alte cele!
Mergi pe calea cea mai scurta oferita de lege.
Ce naiba cauti la spital?
Ai vreo boala, ceva? :lol:

Hai, pe bune, pasii sunt simpli si orice AEST din tara asta ii recunoaste
si ii admite ca atare:
- cauta un cabinet de PSIHOLOGIE!!! autorizat, un oras ca al tau trebuie
sa aiba o gramada - taxa de vreo 20-40RON
- cauta o policlinica particulara autorizata sa dea certificate pentru
permis de conducere, ei dau si pentru permis de arma - taxa pana in 45
RON
ai grija ca ordinea sa fie respectata, de obicei formularul de la al doilea
cabinet include si un aviz al medicului psihiatru si ala nu semneaza daca
nu ai profilul psihologic facut de primul cabinet stipulat aici!

Daca iti mai faci si fotografii de 4x5 cu margine alba jos si platesti la
trezorerie cei 110RON [demers normal, 360RON - pentru eliberare in 3
zile] nu mai ai decat de completat fisa tip si primesti documentul cu
care poti sa mergi sa iti cumperi arma, document care mai
nou se cheama
AUTORIZATIE DE PROCURARE ARME SI MUNITIE - PERSOANE FIZICE

vechea notificare a raposat gingas :lol:

NOTA IMPORTANTA

In subsolul acestui nou act se face referire explicita la conditiile de achizitionare a armelor cu teava ghintuita din afara Romaniei - si, mai
interesant se deduce de acolo ca pentru orice alt tip de arma din cele
neletale, de exemplu, nu esista nici o limitare de achizitionare atata vreme
cat ea se inscrie in clasa "arma scurta cu proiectile de cauciuc", adica,
pe limba celor de la AEST: categoria III - E - 24

LA DESTINATIA ARMEI ESTE TRECUT:
ARMA LETALA DE AUTOAPARARE :!: :!: :!:

In continuare, pe verso aceluiasi nou document se poate specifica de
catre vanzator si :
- faptul ca ti-a dat si teava de rezerva cu seria...
- de unde provine arma / vanzatotul-magazinul / vechiul proprietar
- din strainatate conform documentului...
- pozitia din registrul de evidenta a armelor / registrul vamal
- semnatura gestionar / semnatura organ vamal

Cel emis mie pe 06 mai 2008 este valabil pana in 02 august 2008.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Cred ca m-ai inteles gresit, este vorba despre schimbarea certificatului de detinator cu noul permis..eu nu-mi cumpar arma!
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Adrian_is wrote:Cred ca m-ai inteles gresit, este vorba despre schimbarea certificatului de detinator cu noul permis..eu nu-mi cumpar arma!
se prea poate sa fi gresit eu, dar ei NU gresesc niciodata!
pentru trecerea / schimbare certificat>>>->>>permis tip B, este ACEEASI
procedura, una si singura :twisted:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Adrian_is wrote:Fratilor...sunt negru de suparare! Am zis sa incep cu actele pt permis, si m-am dus sa iau formularul pt certificatul medical pt port arma. M-am intalnit cu o cunostinta din policlinica si am rugat-o sa ma ajute cu fisa si mi-a zis sa vin la ea cu fisa dupa ce ma duc la Spitalul 7( Neuropsihiatrie) si i-au de acolo avizul ca n-am fost internat. Va dati seama ca nu mi-a venit bine( ca e cam departe) si m-a dus totusi. Acolo, la Registratura, ii zic cucoanei pt ce am venit si mi-a zis ca se poate si ca ma costa 100 ron. Am iesit pe sala si m-am asezat pe un scaun si nu-mi venea a crede. Mi-a zis ca achit la ea 100 ron si cu chitanta ma duc la Statistica, unde ma cauta sa vada daca am fost internat si ca fara chitanta nu ma rezolva. Nu va spun cat de suparat am plecat de acolo..de nervi am sunat la AEST sa vb cu un amic de acolo, care mi-a confirmat ca stie ca, costa atata si ca fara avizul ala nu-mi da policlinica certificatul. Deci 100 ron nebunii, 100 ron taxa trezorerie, in jur de 40 ron avizul psihologic, si babuiesc ca mai costa si certificatul de la policlinica bani,nu??..sa-i i-a dracu pe astia cu legea lor, ca imi vine sa arunc pistolul asta in Bahlui... :( :?

nu trebuie sa te mire nimic in tara asta; in bucuresti, la spitalul de urgenta pt. copii, Gr. Alexandrescu, daca mergi cu un copil accidentat care necesita examen radiologic esti pus sa platesti radiografia; in schimb la spitalele de urgenta pt. adulti sunt adusi boschetari care sunt readusi la viata din supercome alcoolice gratis. asa ca.............
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

BARTHY 2 wrote:

nu trebuie sa te mire nimic in tara asta; in bucuresti, la spitalul de urgenta pt. copii, Gr. Alexandrescu, daca mergi cu un copil accidentat care necesita examen radiologic esti pus sa platesti radiografia; in schimb la spitalele de urgenta pt. adulti sunt adusi boschetari care sunt readusi la viata din supercome alcoolice gratis. asa ca.............
@barthy 2
mai sugestiv nu se putea prezenta situatutia!
jenant dar adevarat :!: :oops:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Rainman

Post by Rainman »

La un "pahar de vorba" cu cativa prieteni avizati am mai aflat cateva chestii destul de interesante...
Este in desfasurare o actiune intensa ce include:
- raportari pana in 8 sau 9 mai a situatiei existente in teren
- se fac centralizari din registrele de cazier operativ la toti detinatorii de arme, pe judete
- se face un fel de recensamant al armelor letale/neletale si al detinatorilor lor dupa un criteriu definitoriu: CU CRETIFICAT DE DETINATOR sau cu PERMIS TIP B [cel nou]
- se intentioneaza contactarea celor ramasi in faza veche si explicitarea modalitatii de update la documente de asa natura incat sa li se induca ideea de a renunta!

In fapt procedurile sunt cele cunoscute deja. Cele existente chiar pe acest topic de forum.
Ansamblul de actiuni si documente va fi prezentat ca fiind unul de foarte mare rigoare, cu costuri mari [si aici nu mint indivizii] si cu consum de energie si timp considerabil[asta am simtit-o pe pielea mea].
Oricum, o procedura de mare complexitate.
Si atunci, omul de rand, in disperare de cauza, va renunta si, spera ei, se va duce la armurier sa puna arma in consignatie.

Apropos, cand am luat RG-ul am vazut un individ, nu conteaza etnia, avand documentele in perfecta regula - singura problema este ca la cumpararea munitiei nu reusea sa se descurce cu pixul si a semnat acolo tat-su', din spatele lui, printr-o miscare asa, din incheietura si cu un zambet usor vinovat...

Ce naiba mai poti spune? :evil:

Later edit:
A expirat termenul in care se puteau declara armele fara documente... aviz celor in cauza!
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
danezu

Post by danezu »

BARTHY 2 wrote:

Pai tot noi platim si pentru boschetari,asta-i tara in care traim! :(
Walter PP 10x22T - BLACK
g_lukian

Post by g_lukian »

Am cam lipsit si vreau si eu sa pun o intrebare, cat timp mai sunt valabile Certificatele de detinator, si daca a facut cinava testul psihologic sa spuna cum e cam am auzit o gramade de variante ca ar fii foarte diferit de cel de la permis si ca te freaca de te tampeste ........ sincer, mi-e lene sa ma duc sa dau testari si sa umblu aiurea.
Multumesc.
ROHM RG88 Cal. 10X22T
Image
nedumeritu

Post by nedumeritu »

g_lukian wrote:Am cam lipsit si vreau si eu sa pun o intrebare, cat timp mai sunt valabile Certificatele de detinator, si daca a facut cinava testul psihologic sa spuna cum e cam am auzit o gramade de variante ca ar fii foarte diferit de cel de la permis si ca te freaca de te tampeste ........ sincer, mi-e lene sa ma duc sa dau testari si sa umblu aiurea.
Multumesc.
Din 8. august, din cate stiu eu, cam expira certificatele si tre' sa ai noul tip
de permis de arma.
Dupa aceea, nu e prea clar.
Nu mai ai clar drept de port si uz.
Ai drept de detinere, si, culmea, daca te gaseste cu el ca detinator se pot
apuca sa iti faca dosar de detinere ilegala.
O tampenie, nimic clar in aceasta ultima faza.
Dar oricum sunt ocupati acum pentru ca fac dosare probabil la cei
care au depasit termenul de gratie la prezentarea cu armele detinute
pe stil 1814 toamna, adica fara documente si inregistrari (AC-uri in genere).

SI da, sunt permise de TIP A [intra AC-uri panoplie si alte cele], de TIP B
unde intra numai ARME DE FOC [letale si neletale, la un loc]
Testari dai daca vrei arme! Nu ai ce face.
Daca te organizezi, intr-o zi poti rezolva totul.
Nu dispera, nu renunta ca si asa ne vom imputina :cry: :cry:

BTW(aka=by the way),
RG88 cum se comporta, cat ai tras, se blocheaza, merge cu PG?
Vreau sa imi iau unul maine in locul lui P50 T.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
g_lukian

Post by g_lukian »

RG-ul meu functioneaza f bine cu PG, sunt chiar multumit, face scandal mult mai mare am impresia ca forta de penetrare e mai mare si nu s-a blocat niciodata, nu stiu exact de cate cartuse am tras dar am tras ceva, ca radea baiatul de la magazinul arw de la mine ca iar am terminat cartusele.
Ce-i drept m-am mai calmat ca arunc cam repede banii dar nu mi-sa intamplat niciodata sa se blocheze, trage f bine, doar ca eu curat teava dupa fiecare sesiune de tregere deoarece sunt bilele cam moi si s-ar putea sa-ti ramana impuritati de la bila.
Ti-l recomand cu incredere.
:wink:
ROHM RG88 Cal. 10X22T
Image
nedumeritu

Post by nedumeritu »

g_lukian wrote:RG-ul meu functioneaza f bine cu PG, sunt chiar multumit, face scandal mult mai mare am impresia ca forta de penetrare e mai mare si nu s-a blocat niciodata, nu stiu exact de cate cartuse am tras dar am tras ceva, ca radea baiatul de la magazinul arw de la mine ca iar am terminat cartusele.
Ce-i drept m-am mai calmat ca arunc cam repede banii dar nu mi-sa intamplat niciodata sa se blocheze, trage f bine, doar ca eu curat teava dupa fiecare sesiune de tregere deoarece sunt bilele cam moi si s-ar putea sa-ti ramana impuritati de la bila.
Eu chiar nu am ce face.
Mi s-a gogonat teava la un P50 T, vezi
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1423

Acum il dau inapoi si vreau sa iau altul de la ei.
Desigur, daca ei fac in aceeasi zi si constatarea si returnarea unei
alte arme, voi lua tot de la ei.
Daca ma amana.
Imi cer banii inapoi, cei 2000RON platiti fara sa cracnesc si ma duc
aiurea sa imi cumpar altceva.
Si de la ei pot lua in schimb doar RG88 sau Mauser.
Echipa de shok de pe forum [Babanu, Macarici, & Co] imi recomanda in cor
RG88 sau daca nu Walther PP in cel mai rau caz.
Cum eu inclin spre o arma importata direct de ARROW, din aceasta
ecuatie incalcita rezulta in final RG88.
Si am ramas cu un tic, cand vad unul cu RG88 intreb intr-una.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
danezu

Post by danezu »

Rainman wrote:La un "pahar de vorba" cu cativa prieteni avizati am mai aflat cateva chestii destul de interesante...
Este in desfasurare o actiune intensa ce include:
- raportari pana in 8 sau 9 mai a situatiei existente in teren
- se fac centralizari din registrele de cazier operativ la toti detinatorii de arme, pe judete
- se face un fel de recensamant al armelor letale/neletale si al detinatorilor lor dupa un criteriu definitoriu: CU CRETIFICAT DE DETINATOR sau cu PERMIS TIP B [cel nou]
- se intentioneaza contactarea celor ramasi in faza veche si explicitarea modalitatii de update la documente de asa natura incat sa li se induca ideea de a renunta!

In fapt procedurile sunt cele cunoscute deja. Cele existente chiar pe acest topic de forum.
Ansamblul de actiuni si documente va fi prezentat ca fiind unul de foarte mare rigoare, cu costuri mari [si aici nu mint indivizii] si cu consum de energie si timp considerabil[asta am simtit-o pe pielea mea].
Oricum, o procedura de mare complexitate.
Si atunci, omul de rand, in disperare de cauza, va renunta si, spera ei, se va duce la armurier sa puna arma in consignatie.

Apropos, cand am luat RG-ul am vazut un individ, nu conteaza etnia, avand documentele in perfecta regula - singura problema este ca la cumpararea munitiei nu reusea sa se descurce cu pixul si a semnat acolo tat-su', din spatele lui, printr-o miscare asa, din incheietura si cu un zambet usor vinovat...

Ce naiba mai poti spune? :evil:

Later edit:
A expirat termenul in care se puteau declara armele fara documente... aviz celor in cauza!
Am auzit si eu de verificari la sange,am fost ieri in B sa-mi depun actele pentru permis,a fost totul ok,mi-a zis sa vin joi sa-l rdic,iar apoi m-au sunat sa-mi zica ca mai dureaza un pic ca se fac verificari :lol:
Oricum nu ma grabesc!
Am dat o caruta de bani pana acum,deci nu renunt asa usor :twisted:
Walter PP 10x22T - BLACK
g_lukian

Post by g_lukian »

nedumeritu wrote:
g_lukian wrote:RG-ul meu functioneaza f bine cu PG, sunt chiar multumit, face scandal mult mai mare am impresia ca forta de penetrare e mai mare si nu s-a blocat niciodata, nu stiu exact de cate cartuse am tras dar am tras ceva, ca radea baiatul de la magazinul arw de la mine ca iar am terminat cartusele.
Eu chiar nu am ce face.
Mi s-a gogonat teava la un P50 T, vezi
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1423

Acum il dau inapoi si vreau sa iau altul de la ei.
Desigur, daca ei fac in aceeasi zi si constatarea si returnarea unei
alte arme, voi lua tot de la ei.
Daca ma amana.
Imi cer banii inapoi, cei 2000RON platiti fara sa cracnesc si ma duc
aiurea sa imi cumpar altceva.
Si de la ei pot lua in schimb doar RG88 sau Mauser.
Echipa de shok de pe forum [Babanu, Macarici, & Co] imi recomanda in cor
RG88 sau daca nu Walther PP in cel mai rau caz.
Cum eu inclin spre o arma importata direct de ARROW, din aceasta
ecuatie incalcita rezulta in final RG88.
Si am ramas cu un tic, cand vad unul cu RG88 intreb intr-una.
Eu iti recomanda cu incredere RG88 cred ca e cel mai bun de pe piata autoctona si e si cel mai ok in raport calitate pret, nu cred ca o sa te dezamageasca, pe mine nu m-a dezamagit, cred ca are performantele maxime ptr. o arma de genul lui.

P.S. Am citit ce ai patit si-mi pare rau ptr. tine cred ca ai avut putin ghinion si arma o fi avut o slabiciune sau defect din fabrica, munitia PG nu este exagerat de puternica fata de altele, sa fim seriosi ca doar nu are incarcatura de tun PG.
ROHM RG88 Cal. 10X22T
Image
Post Reply