Ajutor cu inregistrarea unei arme AC mai vechi
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Ajutor cu inregistrarea unei arme AC mai vechi
Salutare tuturor,
Apelez la acest forum pentru a ma lamuri intr-o problema despre care imi fac tot mai multe griji.
Am o arma cu aer comprimat cal. 4,5 mm care sta la tara si cu care ma joc de 3 - 4 ori pe an.
Arma este cumparata din targ pe vremea cand acest lucru inca se putea. (2002 - 2003).
Intrebarea mea este urmatoarea: Avand in vedere ca nu detin actele ei de provenienta, cum as putea sa fac sa obtin un Certificat de Detinator de la organele abilitate. Stiu ca trebuia demult sa fac ceva in acest sens, dar recunosc am fost delasator.
Va multumesc foarte mult.
Apelez la acest forum pentru a ma lamuri intr-o problema despre care imi fac tot mai multe griji.
Am o arma cu aer comprimat cal. 4,5 mm care sta la tara si cu care ma joc de 3 - 4 ori pe an.
Arma este cumparata din targ pe vremea cand acest lucru inca se putea. (2002 - 2003).
Intrebarea mea este urmatoarea: Avand in vedere ca nu detin actele ei de provenienta, cum as putea sa fac sa obtin un Certificat de Detinator de la organele abilitate. Stiu ca trebuia demult sa fac ceva in acest sens, dar recunosc am fost delasator.
Re: Ajutor cu inregistrarea unei arme AC mai vechi
asta sa n-o mai spui la politie ca nu te mai ajuta nimeni.cristigeo wrote:Salutare tuturor,
.......................... Stiu ca trebuia demult sa fac ceva in acest sens, dar recunosc am fost delasator.
-
catalin_suzeanu
Ma gandesc ca daca ai apela la un armurier ai putea sa ti-o vinzi tie (asta daca vrei sa o mai pastrezi insa indiferent ca vrei sa o pastrezi sau vrei sa scapi de ea comisionul catre armurier trebuie platit).
Dar pentru a ajunge sa cumperi de la armurier trebuie intai sa soliciti autorizatia de procurare care iti da dreptul ca in termen de 90 de zile (cu prelungire inca 90) sa rezolvi operatiunea de vanzare-cumparare.
Ai de fapt toate aceste detalii stipulate in L295/2004 in Sectiunea 1 art. 17 si 18 si Sectiunea 5 art.58 si 59...Sper sa nu fi omis ceva.
Cu stima,
Cata
Dar pentru a ajunge sa cumperi de la armurier trebuie intai sa soliciti autorizatia de procurare care iti da dreptul ca in termen de 90 de zile (cu prelungire inca 90) sa rezolvi operatiunea de vanzare-cumparare.
Ai de fapt toate aceste detalii stipulate in L295/2004 in Sectiunea 1 art. 17 si 18 si Sectiunea 5 art.58 si 59...Sper sa nu fi omis ceva.
Cu stima,
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Du-te cu ea la politia locala. De fiecare data cand ma duc pe acolo este cate un astfel de om cu o asa arma. Ar trebui sa ai factura. Daca n-o ai te vor trimite la notar sa dai o declaratie pe proprie raspundere cum ca de unde ai arma. Apoi iti face certificat de detinator. In majoritatea judetelor nu sunt niciun fel de probleme desi termenul pentru declararea acestor arme a trecut de multisor, in unele judete am auzit de ceva amenda.
-
catalin_suzeanu
Totusi, nu vrei sa incerci si varianta cu armurierul?cristigeo wrote:..... Luni dau declaratia apoi merg la politie.........
Poate chiar domnul Radu Bulocea te poate ajuta.
Daca nu, incearca la orice armurier. Nu stiu daca o sa-ti ceara si el actul de provenienta. Si daca DA, atunci mergi la notariat si cu declaratia data in fata acestuia mergi la armurier, nu la politie pentru ca nu stiu daca va iesi asa cum vei dori pentru ca a trecut mult timp de atunci si..."unde-i lege nu-i tocmeala..."
Cu stima,
Cata
ai fost invatat de bine aici...nimeni nu te vrea in belele
e putin neclara situatia si se poate interpreta statutul tau si al armei
mai bine trimite pe cineva sa se informeze la politie; vorbeste cu un notar, cu un armurier samd pana devine mai clara problema.
risti sa te bagi in gura lupului daca mergi direct la politie .(mai bine ii dai foc)
sa ne spui cum s-a rezolvat.
bafta!
e putin neclara situatia si se poate interpreta statutul tau si al armei
mai bine trimite pe cineva sa se informeze la politie; vorbeste cu un notar, cu un armurier samd pana devine mai clara problema.
risti sa te bagi in gura lupului daca mergi direct la politie .(mai bine ii dai foc)
sa ne spui cum s-a rezolvat.
bafta!
Saptamana trecuta am vorbit cu un tip care a ratat termenul de declarare al armelor cu AC.
Cand s-a prezentat imediat i s-a intocmit un mic dosar penal care pana la urma a rpimit de la parchet NUP, i s-a schimbat incadrarea si a primit o amenda de 10 milioane. A contestat-o si pe aceasta la judecatorie si a castigat, asa ca acum este curat si uscat.
Cine are chef, nervi si bani sa treaca prin toate astea .....
Cand s-a prezentat imediat i s-a intocmit un mic dosar penal care pana la urma a rpimit de la parchet NUP, i s-a schimbat incadrarea si a primit o amenda de 10 milioane. A contestat-o si pe aceasta la judecatorie si a castigat, asa ca acum este curat si uscat.
Cine are chef, nervi si bani sa treaca prin toate astea .....
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
-
catalin_suzeanu
Am confirmarea ca poti merge la un armurier caruia sa-i platesti comisionul aferent si sa ti-o revanda...cu acte in regula...
Pasul 1. - mergi la AEST si obtine autorizatia de cumparare;
Pasul 2. - mergi la armurierul unde ai lasat arma si cumpar-o
Pasul 3. - cu arma si cu factura de la armurier mergi la AEST sa-ti elibereze certificatul de detinator.
Nu sufla o vorba la autoritati ce ne-ai spus noua ca urmarea e ceea ce a scris Bill deasupra mea.
Cu stima,
Cata
Pasul 3. - cu arma si cu factura de la armurier mergi la AEST sa-ti elibereze certificatul de detinator.
Nu sufla o vorba la autoritati ce ne-ai spus noua ca urmarea e ceea ce a scris Bill deasupra mea.
Cu stima,
Cata
Buna ziua.catalin_suzeanu wrote:Am confirmarea ca poti merge la un armurier caruia sa-i platesti comisionul aferent si sa ti-o revanda...cu acte in regula...
Cu stima,
Cata
Este o solutie, dar cand depuneti arma la armurier va trebuie si acolo un act doveditor, factura sau certificatul de detinator, ca sa poata fi inscrisa in registrul de armament al magazinului.
Cu respect.
Radu
Declaratia notariala era necesara pentru inregistrarea armei fara acte la politie, in termenul legal.
Armurierul, in registrul de arme , trebuie sa treaca seria certificatului detinatorului care vinde. La controlul politiei nu poate justifica asa o tranzactie ca fiind legala, fara documente justificative de intrare in consignatie.
Armurierul, in registrul de arme , trebuie sa treaca seria certificatului detinatorului care vinde. La controlul politiei nu poate justifica asa o tranzactie ca fiind legala, fara documente justificative de intrare in consignatie.
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!