Inrolari armata romana
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Inrolari armata romana
Prietene! scuza-ma, dar "te-ai scrantit" pai eu a trebuit sa fac pe dracu in 4 sa scap de armata si tu vrei sa te duci de bunavoie, fi serios si cauta-ti de munca in alta parte.ATuM Ra wrote:As dori sa stiu si eu cum ma pot inrola in armata romana ca militar profesionist cei care stiu si cei care au orice informatie de genul va rog frumos sa imi spuna si mie.
Observ o nota de "superficialitate" in abordarea subiectului, de ambele parti. Si eu mi-am irosit un an din viata in cea mai cretina institutie posibila (e drept ca inainte de '89) si am ramas cam cu aceleasi pareri ca Bill despre armata. Am prieteni foarte buni si tovarasi de vanatoare fosti sau activi, unii dintre ei cu foarte multa scoala (pe bune), cu care am abordat problema de cate ori s-a iscat discutia. Niciunul n-a reusit sa-mi explice o singura chestie: la ce mai e buna armata azi, ca institutie in sine? Prin ce se justifica existenta armatelor nationale?
Poate ca o mica armata de interventie, multinationala, ar trebui sa poata rezolva orice conflict ce nu se poate rezolva diplomatic, oriunde pe glob.
Prin ce se justifica real mentinerea unei armate nationale in Romania? Prin ce-si justifica existenta un militar roman, indiferent de gradul pregatirii, cu atat mai mult cu cat este mai scolit? Cate inventii nemaipomenite au patruns in lumea civila din studiile si cercetarile militarilor nostri? Ce ar putea face numai un militar si un "civil" cu aceeasi pregatire teoretica, stiintifica nu? Dintre prietenii mei, cel care s-a gandit cel mai mult la asta, acum in pragul pensiei incearca sa gaseasca ceva ramas in urma, facut de el (altceva decat copiii mari si realizati in cu totul alte domenii, o casa, un copac plantat), care sa-l multumeasca cumva ca n-a trecut degeaba prin lume.
Stiu ca o sa-mi ridic in cap multa lume dar sunt de acord sa retractez tot ce-am spus daca-mi explica cineva ratiunea existentei armatei in mileniul III. Nu gaselnite perimate cu apararea patriei sau salvarea din inundatii a betivanilor ce fura sacii de nisip pusi de soldati. Daca-mi poate explica cineva care este beneficiul societatii de pe urma unor oameni in cea mai buna conditie fizica si psihica (cel putin teoretic), cu ani de zile de pregatire in scoli cat mai inalte, care nu fac decat sa se joace (cu jucarii foarte scumpe, platite de noi) atunci ma fac luntre si punte si ma inrolez si eu. Dat-mi doar un motiv real pentru care ar trebui sa mentinem si sa platim aceste structuri.
Pana atunci, tuturor celor care doresc sa-si petreaca viata nefacand nimic cu folos le doresc: inrolare placuta!
Poate ca o mica armata de interventie, multinationala, ar trebui sa poata rezolva orice conflict ce nu se poate rezolva diplomatic, oriunde pe glob.
Prin ce se justifica real mentinerea unei armate nationale in Romania? Prin ce-si justifica existenta un militar roman, indiferent de gradul pregatirii, cu atat mai mult cu cat este mai scolit? Cate inventii nemaipomenite au patruns in lumea civila din studiile si cercetarile militarilor nostri? Ce ar putea face numai un militar si un "civil" cu aceeasi pregatire teoretica, stiintifica nu? Dintre prietenii mei, cel care s-a gandit cel mai mult la asta, acum in pragul pensiei incearca sa gaseasca ceva ramas in urma, facut de el (altceva decat copiii mari si realizati in cu totul alte domenii, o casa, un copac plantat), care sa-l multumeasca cumva ca n-a trecut degeaba prin lume.
Stiu ca o sa-mi ridic in cap multa lume dar sunt de acord sa retractez tot ce-am spus daca-mi explica cineva ratiunea existentei armatei in mileniul III. Nu gaselnite perimate cu apararea patriei sau salvarea din inundatii a betivanilor ce fura sacii de nisip pusi de soldati. Daca-mi poate explica cineva care este beneficiul societatii de pe urma unor oameni in cea mai buna conditie fizica si psihica (cel putin teoretic), cu ani de zile de pregatire in scoli cat mai inalte, care nu fac decat sa se joace (cu jucarii foarte scumpe, platite de noi) atunci ma fac luntre si punte si ma inrolez si eu. Dat-mi doar un motiv real pentru care ar trebui sa mentinem si sa platim aceste structuri.
Pana atunci, tuturor celor care doresc sa-si petreaca viata nefacand nimic cu folos le doresc: inrolare placuta!
-
Soimul Maltez
Esti tinerel Barthy? Nu da verdicte pana nu cunosti suficient acest domeniu.Bill draga, iarta-ma dar cred ca ai o problema; e a ta si sa ti-o stapanesti sanatos.
In rest a raspuns Catalin pentru mine si ii multumesc.
Parerea mea e ca se vede subiectivismul in posturile lui Catalin sau o oarecare tendinta de solidaritate de breasla, in ciuda a:
Altfel, sunt intru totul deacord cu Bill.Meseria pe care o am (din fericire pentru mine) m-a educat sa fiu cat mai obiecti, cat mai impartial si..pe cat posibil sa invat sa intru in pielea celui de langa mine pentru a-l intelege mai bine...
Cred ca problema se trage din alta parte, si anume din faptul ca in ciuda democratiei sforaite prin parlament, un rol major in conducerea statului si economiei, l-au avut, il au si il vor avea structurile militarizate ale tarii (serviciile secrete, politie si armata). Nu se pot explica altfel avantajele materiala si sociale despre care vorbea Bill, care sunt adevarate si care sunt categoric nejustificate. Discrepanta intre veniturile, multimea de avantaje conexe, varstele de pensionare dintre personalul militarizat al tarii si oricare alte categorii sociale, este explicabila doar printr-o zicala:
"cine imparte, parte isi face".
focu' si cartusu'
Cine controleaza armata,politia si serviciile , are puterea.Sau mai simplu, cine are armele, conduce.De asta nu vor disparea aceste structuri.Istoria o demonstreaza. De asta vi se ingradeste dreptul de a avea orice fel de arma.Daca nu aveti arme, vi se poate inchide gura oricand!Soimul Maltez wrote:[Cred ca problema se trage din alta parte, si anume din faptul ca in ciuda democratiei sforaite prin parlament, un rol major in conducerea statului si economiei, l-au avut, il au si il vor avea structurile militarizate ale tarii (serviciile secrete, politie si armata).
Va mirati ca rezervistii din structuri pot avea arme? Ei pot fi oricand mobilizati inapoi in structuri, ca de aia le spune rezervisti!
Ceilalti , civilii, trebuie sa stea linistiti si sa faca treaba (prosti, da' multi!
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
n-am inteles prea bine, e obligatoriu sa fi de acord cu parerea cuiva? eu nu sunt de acord cu afirmatia lui Bill si cu asta, basta. mai ales ca nu a avut nici un argument cu care sa o sustina.Soimul Maltez wrote:..........
Esti tinerel Barthy? Nu da verdicte pana nu cunosti suficient acest domeniu.....................
si care e treaba cu tineretea si cu verdictele?
eu sunt de parere ca armata era jalnica. poate acum s-au schimbat multe in bine sper.
chiar daca pt. unii a fost o experienta mai putin placuta totusi cred ca a prins bine - ce nu te doboara te intareste. iar amintirile sunt frumoase.
bill cum ai fi tu acum daca nu ai fi facut armata? eu cred ca as fi mai slab(nu fizic)
e o meserie care nu e pt. oricine. cine vrea si poate f. bine
sa nu confundam f...aiul care ni l-am luat de la niste caprari cu meseria.
daca nu suntem de acord cu ce e in armata sa ne inrolam in armata si sa schimbam ce nu e ok
nu ne convine legea...pai intam in politica si o schimbam.
simplu...nu?
chiar daca pt. unii a fost o experienta mai putin placuta totusi cred ca a prins bine - ce nu te doboara te intareste. iar amintirile sunt frumoase.
bill cum ai fi tu acum daca nu ai fi facut armata? eu cred ca as fi mai slab(nu fizic)
e o meserie care nu e pt. oricine. cine vrea si poate f. bine
sa nu confundam f...aiul care ni l-am luat de la niste caprari cu meseria.
daca nu suntem de acord cu ce e in armata sa ne inrolam in armata si sa schimbam ce nu e ok
nu ne convine legea...pai intam in politica si o schimbam.
simplu...nu?
Ceea ce am scris am considerat ca sunt chiar argumentele. Ori nu stiu eu sa exprim ori altii nu stiu sa inteleaga.
Apropoz de scoli, Am un prieten pensionat din politie pe care il consider printre cei mai titrati politisti din RO. Tipul a inceput cu profesionala, a facut liceul, apoi scoala de politie de la Baneasa, apoi facultatea de drept pe vremea cand si ei faceau scoala serioasa (nu pe bani). Nu i-a fost de ajuns a mai facut psihologia, apoi istoria. Si ca sa puna capac si-a luat un doctorat in drept si inca unul in psihologie. Nu stiu de ce dar omului asta i-a placut sa invete. Pe la scoli in perioada '70 a invatat limba rusa, apoi de cand il stiu in weekenduri facea cursuri de engleza, franceza japoneza si Dumnezeu stie ce mai invata. A avut si o functie de conducere si acum are o pensie frumoasa. Va dati seama ca ceea ce am afirmat in postarile trecute nu se refera la asemenea oameni.
Apropoz de scoli, Am un prieten pensionat din politie pe care il consider printre cei mai titrati politisti din RO. Tipul a inceput cu profesionala, a facut liceul, apoi scoala de politie de la Baneasa, apoi facultatea de drept pe vremea cand si ei faceau scoala serioasa (nu pe bani). Nu i-a fost de ajuns a mai facut psihologia, apoi istoria. Si ca sa puna capac si-a luat un doctorat in drept si inca unul in psihologie. Nu stiu de ce dar omului asta i-a placut sa invete. Pe la scoli in perioada '70 a invatat limba rusa, apoi de cand il stiu in weekenduri facea cursuri de engleza, franceza japoneza si Dumnezeu stie ce mai invata. A avut si o functie de conducere si acum are o pensie frumoasa. Va dati seama ca ceea ce am afirmat in postarile trecute nu se refera la asemenea oameni.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
-
camarad_07
sal... nu stiu care si cum nui place armata dar eu drept sa va supun imi place... am observat ca uni dintre voi ati facuto...si de asta intreb ceva aici ca aveti experienta(la modul cel mai serios vorbind) as dori sa stiu si eu ce pot sa fac ca sa fac armata simplu nu alte naspe de scoli doar ca simplu soldat..apoi mia duce prin afganistan, irak,etc...
...si vreu sa stiu ce este nevoe de acte ce fel de scolarizare este nevoe... eu am asa::::2 ani de mecanica la SAM(scoala de arte si meserii) nivel de calificare nivel 1.. unde pot sa ma irolez cu astea? am vazut in alte parti unde am intrebat si miau raspuns dar nu la modu serios miau spus asa de moca ca sa se bage doar in seama...eu vreau un raspuns cit mai sincer....sa va spun drept mia duce in legiune in Irak.. si stiu ca o sami para foarte rau dar nu am de ales ... imi place armata si nus pun ca am vazut in jocuri sau la TV, reviste, etc...supun de pe acuma ca o sami para foarte rau dar nu am de les dupa cum am mai spus si vreau 1 raspuns cit mai sincer.... 
vezi aici :camarad_07 wrote:sal... nu stiu care si cum nui place armata dar eu drept sa va supun imi place... am observat ca uni dintre voi ati facuto...si de asta intreb ceva aici ca aveti experienta(la modul cel mai serios vorbind) as dori sa stiu si eu ce pot sa fac ca sa fac armata simplu nu alte naspe de scoli doar ca simplu soldat..apoi mia duce prin afganistan, irak,etc......si vreu sa stiu ce este nevoe de acte ce fel de scolarizare este nevoe... eu am asa::::2 ani de mecanica la SAM(scoala de arte si meserii) nivel de calificare nivel 1.. unde pot sa ma irolez cu astea? am vazut in alte parti unde am intrebat si miau raspuns dar nu la modu serios miau spus asa de moca ca sa se bage doar in seama...eu vreau un raspuns cit mai sincer....sa va spun drept mia duce in legiune in Irak.. si stiu ca o sami para foarte rau dar nu am de ales ... imi place armata si nus pun ca am vazut in jocuri sau la TV, reviste, etc...supun de pe acuma ca o sami para foarte rau dar nu am de les dupa cum am mai spus si vreau 1 raspuns cit mai sincer....
http://www.mapn.ro/recrutare/cariera.php
dar tine minte : ARMATA E FRUMOASA DOAR CAND O PRIVESTI !
-
camarad_07
sorin mok wrote:Încă mai ţin minte cum mi s-a adresat un ofiţer acum câţiva ani, eu nefiindu-i dator cu nimic (nici măcar supunere sau respect): "Bă, ce-i cu căcatul ăla de sub nas?"
Era mustaţa mea absolut banală. El râdea ca de o glumă bună.
Mustacioara lui,/ Spicul graului;/ Perisorul lui,/ Pana corbului
Jmecher ofiterul
In armata de dinainte , moldoveni erau cei mai calici , needucati , pupincuristi si ahtiati dupa grade , DACA DADEAI DE UN CAPORAL MOLDOVEAN , Draqu te gasea
Asa ca ofiterasul ala stia el ce stia
-----------------------------------------------------------------------------------
Cred ca sunt la comunisti prin jur ca la balamuc ( sau fosti ) ARMATA ESTE VARZA SI A FOST SI VA FI , EU AM BATUT 1 AN PAS DE DEFILARE PE IARBA IN SPATE LA GHENCEA , ASTA NUMEAU EI ,, INSTRUCTIA ARMATEI ROMANE
Asa ca domnilor fosti ( ofiteri ) comunisti de pe vremea lui nea Nicu de pe acest forum ,nu va mai ambalati ca dumneavoastra ati facut parte din EA
Cine manca din salamul soldatilor ??
Cine erau primii cand se dadea carnica la cantina ??
Pe cine puneau dansi sa care mobila ( acasa ) pe scarii ??
Cand venea soldatul cu o sticluta de tuiculita , mai primea invoirii ??
Eu am carat si morti pe scari ( fusese neam cu TOVARASUL OFITER )
EEEEEEEE asta da armata , Doamne fereste de un razboi , cu asa VITEJII
-
camarad_07
Intotdeauna poti sa alegi, totul e sa vrei cu adevarat.
Nu sfatuiesc pe nimeni sa plece sa lupte in anumite tari, in special cele musulmane pe banii pe care ii da armata romana pe luna.
[/quote] "asta stiu ca intodeauna am de ales dar nu si in cazul meu" ma duc sa fac armata apoi ma duc prin afganistan pe undeva...