bogdy_shin wrote:oricum ma gandesc ca daca te lasa sa pui luneta de ce nu poti pune si un laser
E destul de mare diferenta intre trasul cu luneta si trasul cu laser.
La luneta, trebuie sa apreciezi distanta pana la tinta, daca nu e cea setata pentru punct ochit-punct lovit la distanta aia trebuie sa faci corectiile de rigoare, plus ca vazand tinta mai aproape prin luneta, iti dai seama ca arma iti tremura in mana mai mult decat te asteptai si trebuie sa o cam stabilizezi ca sa lovesti unde doresti..
Pe cand cu laserul, pe distante scurte nu te mai obosesti sa ochesti sau sa faci unele corectii.. tragi si cu o mana si cu ambii ochi deschisi, fasciculul laser face toata treaba pentru tine.
Deci este diferenta, iar in cazul trasului catre o tinta vie, poate fi vorba si despre etica... mai exact (in)egalitatea sanselor intre vanator si vanat. Din aceeasi cauza sunt interzise si dispozitivele de ochire pe timp de noapte.. e moral sa tragi fie si intr-o cioara noaptea cand vigilenta ei e 0 si simturile sunt adormite?
Desi legal vanatoarea cu AC este interzisa, stiu ei legiuitorii ca nu te poti stapani sa ai o arma si sa nu sara ceva pene prin curte, si deci daca se intampla asta, macar sa nu fii avantajat net.
P.S. Bine ai revenit Dan

Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...