Politia A.E.S.T -TM organ represiv, personal incompetetent ?

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Considerati Politia Romana competenta in domeniul Legii 295 si HG 130

DA, Sunt Competenti.
4
16%
NU, Sunt Incompetenti.
5
20%
NU, Sunt Incompetenti si Abuzeaza.
16
64%

Total votes: 25

Luciano

Politia A.E.S.T -TM organ represiv, personal incompetetent ?

Post by Luciano »

Pe scurt:
Din anul 2005 de cind a intrat in vigoare legea 295 si HG 130 si pina acum cind scriu aceste rinduri am avut parte numai de abuzuri din partea acestui organ al statului Roman respectiv din partea agentului Barbut N.

1) Nu mi sa eliberat Notificarea pina nu m-am inscris intr-un club de TIR in cauz meu AIRGUNS, ei doreau sa ma inscriu la TM in CSM ( stiu ei de ce... comisioane; boala grea in Romania )

2) Nu au dorit sa-mi elibereze Notificare ptr a doua arma A.C. - abuzind si interpretind Legea 295 eronat - decit dupa ce am reclamat purtarea abuziva a Agentului Barbut N. la Bucuresti, gresala mea a fost ca nu i-am dat in judecata.

3) Acum cind am dorit Notificarea ptr a trei-a arma A.C. dau iarasi ptr acelasi agent Barbut N. care interpreteaza Legea 295 in versiune proprie si decide ca nu am voie sa am decit doua arme A.C. de acelasi calibru.

De data asta, daca este Notificarea este solutionata negativ, direct la Judecatorie ma adresez.

P.S.
- sa va mai spun ca Agentul Barbut N. a lasat sa se inteleaga ca sunt urmarit ptr. a vedea cum folosesc armele A.C. care le detin ? :lol:
- dinsul asteapta cu nerabdare modificarea Legii 295 de anul acesta, sustinind ca in urma acestor modificari va putea sa-mi confiste armele A.C. detinute legal.

Domnilor din I.G.P. Bucuresti, superiori ai acestui individ cu mentalitate la nivel de an '89 si cunostinte nule pe Legea 295 si HG 130 cit veti mai tolera astfel de indivizi in mijlocul dvs, a unei Politii care se vrea la nivel European ?
Chiar nu exista niste teste de verificare a cunostintelor si teste de verificare psihologica a angajatiilor din Politie care sunt pusi sa aplice Legea ?
Cu astfel de personaje imaginea Politiei Romane ramine la fel sau mai proasta ca inainte de '89.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Sharp

Post by Sharp »

Luciano,
Azi am fost si eu la Politia Arme si Munitii... Din pacate nu stiam ca e pe Loga si am fost la Pol Judeteana pe Take Ionescu, unde habar nu aveau unde e Dept. de Arme si Munitii... in sfarsit am gasit pe cineva care stia si am ajuns acolo cu jumatate de ora prea tarziu... si asa mi se pare ca au un program de... CONCEDIU, ca sa nu zic mai multe... adica numai luni si miercuri de la 9 la 12???????
Oricum, fiindca am intarziat nu am mai intrat, dar sper sa nu dau peste Barbut asta :evil: Am vaz ca Dl Comisar Popescu are audiente vinerea, ar fi mai bine sa merg direct la el? Inscris in Airguns nu sunt inca, Dabija zicea ca mai dureaza pana termina reorganizarea... CHIAR NU SE POATE FARA???
Care ar fi treaba cu confiscatul? Eu vreau sa imi iau o Maxima si nu-mi vine deloc sa arunc 10 milioane!!!!!
Dabija

Post by Dabija »

SE POATE FARA ... da-i cu legea in cap daca zice altceva.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Luciano

Post by Luciano »

Intr-adevar A.E.S.T. Timisoara au un program " de gravide" doar Luni: 9-12 si Miercuri: 9-12, si fiindca sunt asa de stresati de cit timp au de pierdut la serviciu nu accepta sa fie deranjati cind nu au program cu publicul decit daca vi cu pachetelul, cu pile, relatii...
Rusine lor.

Astazi cund am fost sa cer Notificarea, la un individ in fata mea i-au dat-o pe loc ca era cu pile pe acolo, mie mi-au spus sa revin peste trei zile cica conform legii ca mie nu mi se da pe loc; mi-au precizat sa trec sapt viitoare Luni ca Vineri nu au program cu publicul :lol:

Nu trebuie sa fii membru la nici un club de TIR dar iti recomand sa te inscrii in A.N.D.A. cotizatia este de 5 RON pe luna adica 60 RON pe an, si macar vei avea certitudinea ca cineva iti va sarii in aparare cind te vei intilni cu un alt agent de tip nou model Barbut N. :lol:
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Sharp wrote:
Care ar fi treaba cu confiscatul? Eu vreau sa imi iau o Maxima si nu-mi vine deloc sa arunc 10 milioane!!!!!
Stai linistit,nu-ti confisca nimeni nimic.Ceea ce vrei sa faci este absolut legal.Atat ca trebuie sa ne organizam mai bine ca sa putem sa ne aparam si drepturile mai bine.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Luciano

Post by Luciano »

Mda, Ai putea sa intrebi direct de Dl. Popescu cind mergi dupa notificare si cind te vor intreba in ce problema va trebui sa le spui ca dorestii Notificarea conf. Legii 295 si HG 130 aplicata corect de de Dl. Popescu si nu conform interpretarii personale si aberante de catre agentul Barbut N.

In prezent NU au nici un drept sa-ti confiste arma daca nu incalci legea.
Sharp

Post by Sharp »

Heheheheee, care va sa zica trebe sa dam nishte telefoane inainteee.... :lol: :lol: :lol:
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Si chiar pe viitor,cu o lege mai dura,sa zicem(doamne fereste...) nimeni nu are acest drept de confiscare deoarece NICI O LEGE NU SE APLICA RETROACTIV.ESTE O REGULA DE BUN SIMT PREZENTA IN TOATE CONSTITUTIILE EUROPENE.CHIAR SI IN CAZUL UNEI RETRAGERI A ARMEI ESTE OBLIGATORIU PLATA DE DAUNE MATERIALE CA NU MI-A DAT BANI GUVERNUL SA-MI CUMPAR ARMA CU AER COMPRIMAT.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
temp

Post by temp »

Si eu sunt de parere ca "Sunt Incompetenti si Abuzeaza". La Zalau politia cerea 105 RON pentru notificare ca sa cumperi un AC... dupa 8-9luni s-au trezit ca au procedat gresit si ne-o dat banii napoi.

Daca as avea bani as cumpara un AC in calibru 20mm :twisted: care sa aiba viteza 220m/s ca sa fie legal. Legea nu vorbeste despre calibru ci numa despre viteza...
Am gasit pe net un filmulet despre o arma AC cu viteza 220m/s in calibru 20mm : http://www.geocities.com/temp_cfx/20mmshort.wmv (nu stiu pe unde am gasit filmuletul)
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
Luciano

Post by Luciano »

Si eu as vrea o astfel de arma poate gaseste careva link-ul la producator-vinzator si vedem preturile, sa vezi ce ochi vor face aia de la A.E.S.T. cind m-as duce cu ea la inregistrat :shock:
temp

Post by temp »

Pe http://www.bryanandac.com/new_page_10.htm gasiti ceva poze si detalii despre arma :)
Gamo CFX 5,5mm, Norconia 3-9x32
dan.g

Post by dan.g »

Nu pot sa cred cum reprezentantul unui organ al statuluiinca isi mai permite sa abuzeze de functia pe care o are. Am mai postat odata si am explcat d.p.d.v. legal se incadreaza la art. 246 cod penal-abuzul in servici contra intereselor persoanelor.
Tot aici se incadreaza si daca poti demonstra ca notificarea nu ai primit-o in termenul legal de 3 zile,iar in cazul unui refuz iti trebuie un act scris in care sa fie scris motivul sau motivele (poate au mai multe).Daca raspunsul nu te satisface si crezi ca drepturile ti-au fost lezate faci o plangere penala la care in termenul prevazut de lege vei primi raspuns.
La Arad notificarea o primesti pe loc.
Maxima 6.35+Bushnell 6-12x44
Bill

lege

Post by Bill »

Da intr-adevar la Arad o primesti pe loc dar cu ei avem alte probleme.
Baieti daca aveti probleme legate de biroul arme, in primul rand cereti un raspuns in scris. Daca nu primiti notificarea in termenul legal de 3 zile depuneti cererea la secretariat cu numar de inregistrare. In cazul acesta sunt obligati sa va trimita un raspuns. Dupa ce il primiti, trimiteti-mi o copie xerox pe aderesa:
ANDA Stancu Vili
Str. Aluminei Nr.47, Bl.A4, Sc.B, Ap.1
Cod 410303
Oradea
Bihor

Temp. Legea nu face referire nici la calibru si nici la viteza. Te rog sa-mi spui unde ai citit prevederea cu viteza de 220 m/s pentru ca eu nu stiu de ea in legea noua si nici in norme. S-a spus de asta in legea 61/96 cu modificarile din 2000, dar daca ai citit atent si acolo spunea ca este interzisa procurarea si importul de arme cu V mai mare de 220m/s, atentie:in vederea comercializarii. In legea noua nu am gasit decat anexa care incadreaza la arme interzise pe cele care imprima proiectilului o V mai mare decat cea admisa in tarile UE. Care e asta? Fii linistit ca nu stie nimeni. Daca spune ca stie zii sa-ti arate sau sa-ti spuna sursa.
Sniper. Ai mare dreptate dar incearca sa nu mai cauti bun simt in RO. Nu uita scandalul de acum cativa ani cu armele VUM, cand printr-un ordin de la IGP s-au retras aceste arme de la detinatori care le foloseau la vanatoare, fara nici o despagubire. Cine a avut sange in instalatie a refuzat sa o predea si nu au avut ce sa-i faca. Ma rog, ... doar niste sicane.
Chestia cu taxa pentru notificare sau inscrierea intr-un club de tir iar este un abuz, asa ca nu va lasati. Trimiteti-mi hartia si facem noi sesizarea la IGP.
Daca nu stiti ce inseamna legitimarea la un club de tir va spun eu: Taxa de inscriere+legitimare+ cotizatia=15 milioane, cu tot cu carnetul de legitimare vizat la zi de FRT. Ce pusca iti iei de banii astia!!!!
Si nu va faceti sperante ca si superiorii lor din Buc sunt la fel. Nu fac un lucru normal decat daca ii sesizezi, ameninti, etc. Este o combinatie de rea vointa, incompetenta, prostie, paranoia, aroganta.
Si pentru ca toate astea trebuie sa poarte un nume hai sa-i spunem MAI (IGP).
dan.g

Post by dan.g »

Bill am mai facut referire la lege in alta postare, cea de la "arme gamo 2006" in care am explicat, care sunt legile in care este specificata viteza de 220 m/s respectiv legea 61/1991 modificata prin legea 169/2002.
Legea 295 nu face referire la viteza imprimata proiectilului pt ca nu este obiectul legii 295. Ea trateaza alte aspecte : detinere . comercializare , conditii, tip arme, etc. Nu se poate ca de fiecare data cand apare o lege sa fie scrisa viteza de 220 ,cand aceasta e clar reglementata.
Romania a ratificat Conventia europeana prin legea 116/1997. Armonizarea legilor romanesti cu cele europene este obligatorie dar in acelasi timp fiecare tara poate adopta legi proprii care sa nu intre in contradictie cu cea europeana.
In ceea ce priveste reclamatiile la IGP nu cred ca aceasta este solutia. Daca cineva nu e multumit da in judecata institutia statului , parcurge toate caile iar daca nici la Curtea Suprema de Casatie nu rezolva nimic si crede in continuare ca drepturile lui au fost incalcate se poate adresa la CEDO.
Legea care nu este abrogata , nu este nici noua nici veche, ea produce efecte.
dan.g

Re: lege

Post by dan.g »

Bill wrote:Daca nu stiti ce inseamna legitimarea la un club de tir va spun eu: Taxa de inscriere+legitimare+ cotizatia=15 milioane, cu tot cu carnetul de legitimare vizat la zi de FRT. Ce pusca iti iei de banii astia!!!!
In cazul acesta poti sa iti iei o pusca care depaseste 220 m/s.
Post Reply