chestii legale
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
chestii legale
Salut! Am un Gamo Magnum de ceva vreme (de cand nu trebuia inregistrata). Vreau sa o inregistrez ( cu declaratii, s.a.m.d.). Dar vreau sa-i schimb teava. Problema este ca seria este trecuta pe piesa care se basculeaza. Intrebare... Din pct de vedere legal, daca o inregistrez acum, ce ma fac dupa ce-i schimb teava (ca se schimba seria armei)?
Posibil sa aparea neintelegeri odata inregistrata - despre cum trebuie sa procedezi.
Am studiat si eu legea si in mod clar nu este nici o referire la armele neletale privind modificare lor sau repararea.
in H.G. 130/2005 norme:
Art. 28 - 33. trateaza subiectul privind repararea si modificarea armelor dar trateaza armele letale...
Ce ar fi clar este art 138.din lege 295/2004
Operatiuni fara drept asupra armelor si munitilor de orice tip ( inclusiv reparare sau modificare ) = infractiune pedepsita conf art 279 alin 1 Cod Penal: inchisoare 2-8 ani.
Oricum va trebui sa apelezi la un armurier autorizat, poate el stie mai bine...
Am studiat si eu legea si in mod clar nu este nici o referire la armele neletale privind modificare lor sau repararea.
in H.G. 130/2005 norme:
Art. 28 - 33. trateaza subiectul privind repararea si modificarea armelor dar trateaza armele letale...
Ce ar fi clar este art 138.din lege 295/2004
Operatiuni fara drept asupra armelor si munitilor de orice tip ( inclusiv reparare sau modificare ) = infractiune pedepsita conf art 279 alin 1 Cod Penal: inchisoare 2-8 ani.
Oricum va trebui sa apelezi la un armurier autorizat, poate el stie mai bine...
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Da, sfatul meu e sa faci reparatia inainte sa o inregistrezi, deoarece ai arma de pe vremea cind nu se cerea notificare si inca mai ai termen >1 an sa intri in legalitate.
Ia legatura cu Arrow ptr reparatia completa, piesa separat nu cred sa o poti achizitiona prea usor dintr-un magazin.
Ia legatura cu Arrow ptr reparatia completa, piesa separat nu cred sa o poti achizitiona prea usor dintr-un magazin.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !