Azmodan wrote:buna
sunt nou pe acest forum...si cred ca am ajuns prea tarziu. nu pare sa mai fie activitate...
din cate am inteles din lege, se pot folosi doar pentru tir sportiv (deci nu vanatoare - desi majoritatea pustilor AC pe care le-am vazut par sa fie destinate pt asa ceva) si poti trage cu ele acasa in curte.
intrebarea mea e mai generala: la ce folositi voi (pasionatii de pusti (pistoale) cu AC de pe aici ) armele voastre cu AC?
de ce sa imi iau o pusca cu luneta de 1500-2000 lei sa trag in curte la ~25 metri? (atata e curtea mea- voi aveti curte de 100m?

)
dupa cate badoage gaurite v-ati plictisit de tras in curte?
sunt concursuri de tir cu arme AC?
multumesc
Salut!
Ai înțeles bine. În alte țări se vânează cu a.c. ”Pest control” gen ciori, șobolani, porumbei și alți dăunători. Sau...porci sălbatici, prin USA.
https://www.youtube.com/watch?v=qDdARRxjUvE
Eu am o curte de vreo 5 hectare.
Se poate trage „în curte” ÎN CONDIȚIILE LEGII pe care ai citit-o.
Concursuri de tir exstă, la federație, avem chiar un campion olimpic, pe Alin Moldoveanu. Dar la nivelul acela vorbim de alte condiții, alte arme, etc.
Concursuri ale pasionaților nu cred să mai existe pentru că legislația e stufoasă și nu știu cine s-ar băga să organizeze așa ceva.
Eu personal trag la poligon, ies de câteva ori pe an, trag și cu armele mele, și cu ale poligoanelor și mi-am luat și armele cu a.c. să îmi aduc aminte
cum e să tragi cu ele. E fun. Au farmecul lor și, cu toate că diferă de armele de foc cu cartuș și pulbere, trasul cu ele e un bun exercițiu. Și IEFTIN.
Ca și replicile de airsoft. La unele competiții de tras cu glonț au fost în primele locuri ac-iști și airsoftiști pentru că se antrenează cu ce au ei și așa
dobândesc dexteritate.