Ce sa aleg: Cometa sau Hatsan?

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
CristianFagaras
Posts: 1
Joined: Fri Mar 02, 2018 10:34 am

Ce sa aleg: Cometa sau Hatsan?

Post by CristianFagaras »

Buna seara, doresc sa achizitionez o pusca cu aer comprimat, m-am oprit , sau mai bine zis mi-ar placea o Cometa Linx V10 sau o Cometa Orion SPR long ..

Am vazut recent si modelul HATSAN BT65 SB Elite si sunt putin derutat, va rog daca ma puteti ajuta cu sfaturi, cu pareri.. v-as fi tare recunoscator!


Am vorbit cu cei care comercializeaza Cometa, mi-au explicat treba cu hârțogăraia.. nu ma grabesc, de aceea orice sfat m-ar ajuta! :D

Va multumesc anticipat!

tevez
Posts: 2088
Joined: Fri Oct 31, 2008 2:36 pm

Re: Ce sa aleg: Cometa sau Hatsan?

Post by tevez »

Salut,
E bine că vrei să începi direct cu un PCP, mulți au început cu spring și tot au cheltuit pe up-gradeuri, gas-ram, etc. și au ajuns la PCP. Sigur că și în cazul ăsta,
dacă te prinde ”microbul” vei monta regulatoare de presiune, lunete, bipoduri și tot felul de îmbunătățiri. Sfatul meu e, dacă nu cumva ai făcut chestia asta,
să te înscri pe clubairguns.ro, să-i urmărești pe facebook, etc. E o comunitate de pasionați de a.c., găsești acolo informații utile, doar să ai răbdare să ”cerni”
informațiile ditre off-topicuri și certuri infantile :twisted: .
Între modelele ce le-ai zis tu, sincer, nu știu ce să recomand, dar vezi cum e cu autonomia, câte focuri tragi cu un plin, pentru că te vei sătura de dat la pompă,
chiar dacă inițial nu pare mare lucru, după ceva timp ți se ia.

agb87
Posts: 5
Joined: Tue Aug 08, 2017 2:08 pm

Re: Ce sa aleg: Cometa sau Hatsan?

Post by agb87 »

Salut,

Eu am ales Cometa Lynx V10 5,5mm si sunt foarte multumit de ea. Este silentioasa si precisa. Am tras cam 2000 de pelete cu ea si nu am avut niciun fel de probleme.
Ce iti recomand, daca iti iei Cometa, este sa folosesti pellete JSB Jumbo Heavy de la Cometa, cele care se vand in cutie albastra, si nu cele normale care se vand in cutie cu capac rosu+negru. Diferenta de precizie dintre cele doua este ca de la cer la pamant. Cu cele albastre obtin grupaje de o singura gaura la o distanta de 35m cu vant de pana la 10km/h. Cu cele rosii, doar o singura data am reusit chestia asta (poate din intamplare), in rest transform tinta intr-o sita. Uneori, nenorocitele au tendinta de a face doua gauri din 13 trageri, cate are o magazie.
Am citit pe net si cea mai logica explicatie ar fi ca JSB rosu are peretele fustei mai gros, necesitand o presiune mai mare de aer pentru a se desface fusta dupa ce apesi pe tragaci.
JSB albastru are pereti subtiri si cei 24J (cu care se vinde arma in Romania) sunt suficienti pentru a desface fusta si a mula-o perfect pe ghinturi.
Iti spun toate astea pentru ca mi-ar fi fost foarte utila informatia inainte de a comanda 5 cutii JSB rosu+negru a cate 500 bucati, crezand ca vor trage la fel ca JSB albastre. Acum ma bate gandul sa le tin doar pentru teste de viteza si sa dau comanda de Cometa JSB.
Last edited by agb87 on Mon Mar 26, 2018 7:34 pm, edited 1 time in total.

agb87
Posts: 5
Joined: Tue Aug 08, 2017 2:08 pm

Re: Ce sa aleg: Cometa sau Hatsan?

Post by agb87 »

CristianFagaras wrote:
Am vorbit cu cei care comercializeaza Cometa, mi-au explicat treba cu hârțogăraia.. nu ma grabesc, de aceea orice sfat m-ar ajuta! :D

Va multumesc anticipat!
Care e treaba cu hartogaraia? Sa inteleg ca nu mai au pe stoc? In noiembrie, cand am luat eu pusca, mai ramasesera cel putin doua comete V10 maro + un orion. Cand am sunat acum o saptamana sa intreb de pelete au zis ca nu mai aduc ca nu exista cerere. Ma indoiesc ca daca au vandut armele respective asa de repede mai faceau afirmatia asta. Oricum, tipul de acolo mi s-a parut destul de arogant.

Mie mi-au explicat treba cu hârțogăraia cei care comercializeaza Hatsan si m-au facut sa renunt. Trebuia sa astept vreo 5 luni ca sa se mai stranga doritori si abia apoi dadeau comanda de arme. Am asteptat 2 luni...pana mi-a iesit autorizatia.

Post Reply