Sa citesti si sa te minunezi despre MILITIA arme - Timisoara

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Luciano

Sa citesti si sa te minunezi despre MILITIA arme - Timisoara

Post by Luciano »

Deci acum vre-o luna-doua am cumparat legal un pistol AC, am primit certificat detinator ptr arme neletale.

Astazi 24-08-2005 ma duc la POLITIA ( MILITIA ) arme Timisoara cu certificatul, sa cer notificare ptr alta arma AC - pusca.
NU PRIMESC deoarece nu sunt membru al unui club sportiv ( ar trebui sa fiu membru al AIRGUNS: am taxa+cotizatia pe anul asta achitata, dar nu am primit nici o dovada deocamdata... ).

Ba mai mult mi sa atras atentia ca este posibil sa mi se ceara sa predau pistolul AC....

Pareri, solutii ?

L.
Mad Max

Post by Mad Max »

parerea mea : sint timpiti...
Dabija

Post by Dabija »

Daca ai certificat de detinator mergi la pravalie cu el si in baza lui sunt obligati sa-ti vanda orice arma cu aer comprimat...nu mai ai nevoie de nici o notificare. In termen de cateva zile esti obligat sa te prezinti la politie cu arma cumparata si cu certificatul pentru a trece in certificat noua arma. ATAT si nimic mai mult.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Luciano

Post by Luciano »

Interesant, aici in TM la magazine nu vor sa-mi vinda alta arma fara notificare noua, chiar daca le arat deja certificatul.
In ce localitate-magazin ti-au vindut o alta arma doar pe baza certificatului poate trag o fuga pina acolo ?
Eugen

Post by Eugen »

Si la noi in Ploiesti e acceasi situatie: Cu o singura notificare cumperi o singura arma. Daca vrei mai multe arme trebuie sa completezi mai multe notificari.
Atat ne sicaneaza politia asta romaneasca pt niste amarate de pliciuri iar infractorii impusca victimele in cap cu arma de foc de 9 mm.
Banuiesc ca ati auzit si voi la televizor cum ca acum nici o saptamana un barbat si o femeie (ambi in varsta) au fost batuti si apoi impuscati in cap cu o arma de 9mm in propriul lor apartament (sau casa - nu mai retin ce aveau).
Mihai

Post by Mihai »

Am intrebat si eu la milite cum sa procedez cu arma mea (Shadow 1000 - 5,5) ca am cumparat-o chiar inainte de a se introduce tampenia asta cu certificatul de detinator......Dar cand mi-a spus un individ de la biroul arme ca trebuie sa vina sa vada daca am dulap metalic cu cheie in care sa tin arma... am facut pe prostu' si am zis ca tocmai am vandut-o.... :roll: Si m-am carat repede de pe acolo... :lol:

Daca cineva e chiar suparat sa ma anunte si pe mine... mergem in rusia su cumparam o mitraliera AA de cal 12,5mm si ne facem singuri dreptate. 8)

Mihai
Dabija

Post by Dabija »

In Resita poti cumpara in baza certificatului de detinator. ( eu am copia dupa norme la un loc cu certificatul de detinator)

In Anexa la HG pentru aprobarea normelor metedologice de aplicare a legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor. (art. 52 -1 si 2)

Fa-ti o copie dupa aceste norme ... subliniaza cu marcherul articolele respective dupa care impacheteaza intr-o teava de fier totul si dai in cap oricui nu stie sa citeasca legea. (glumes :lol: , :x ... nu fac instigare la violenta dar prostia si tampenia unora ajung de multe ori sa ne dispere.)
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Luciano

Post by Luciano »

Cred ca este o mica confuzie:

In legea 295/2004, Art 58-59 este despre procurarea armelor neletale pers fizice.
http://dlaj.mapn.ro/ro/acttext-mic.php? ... me/Munitii

Anexa 130/2005 specifica clar regimul de cumparare al Armelor Neletale:
Art 47-48 - numai prin notificare, chiar daca ai deja Certificat Detinator...
http://dlaj.mapn.ro/ro/act.php?NOR=HG13 ... login=toei

P.S.
Ramine in continuare valabil modul ciudat al Militiei de interpretare ...
Dabija

Post by Dabija »

citeste in legea 295 la a sectiunea 5 art. 59 pargraful 4 si apoi
citeste atent la cap. 4 - art.51 si 52 cu toate paragrafele ... din anexa ...

Anexă
( la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea
normelor metodologice de aplicare a Legii nr.
295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor

Art. 50 –
Persoanele prevăzute la art. 48 alin (1) care sunt deţinătoare legal de arme şi muniţii letale, pot procura arme neletale în baza permisului de armă tip A, sau tip B, cu obligaţia de a se prezenta în termen de 10 zile de la procurare, la organul de poliţie competent unde au domiciliul sau reşedinţa în vederea eliberării certificatului de deţinător.
Art. 51 –
(1) Este interzisă procurarea si deţinerea armei neletale fără a avea dovada notificării emisă de organul de politie competent.
(2) Armurierii autorizaţi nu pot vinde arme neletale persoanelor fizice care nu prezintă dovada notificării menţionată la alin. (1), sau certificat de deţinător şi după caz, permis de armă tip A sau tip B.
Art. 52 –
(1) Persoana fizică care este posesoare a certificatului de deţinător poate procura o altă armă neletală în baza acestui document, fără a fi nevoie de o nouă dovadă emisă de organul de poliţie competent.
(2) Persoana prevăzută la alin (1) are obligaţia de a se prezenta în termen de 10 zile de la procurarea armei, la organul de politie competent, cu documentul de provenienţă, în copie şi original, pentru a fi înscrisă arma în certificatul de deţinător şi a fi operată în evidenta poliţiei.
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Luciano

Post by Luciano »

da-mi un link la documentul din care faci tu referire, se pare ca nu este la fel ca cel din link-ul meu de mai sus.
Dabija

Post by Dabija »

Se pare ca exista si o anexa la normele metodologice de aplicare a legii 295 ... nu mai stiu de unde am descarcat acea anexa dar daca imi trimiti prin PM o adresa de mail iti pot trimite acea anexa in format pdf.
Anexă
( la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea
normelor metodologice de aplicare a Legii nr.
295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor)

Eu mi-am scos astazi o notificare pentru a putea sa-mi cumpar inca o pusca AC ... am certificat de detinator si am facut doar cererea pentru notificare - nu a mai fost nevoie de cazier - si nici de apartenenta la vreun club de tir.

Se pare ca in link-ul dat de tine nu sunt aceleasi specificatii ca in acea anexa privind procedura de cumparare ... nu stiu care din ele e mai noua ... asa ca DUMNEZEU CU MILA ...
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Mihai

Post by Mihai »

Dar totusi, pentru arme cumparate inainte de aparitia legii cu notificarea asta... care-i treaba? Trebuie inregistrate sau nu?
Eugen

Post by Eugen »

Da! Trebuiesc inregistrate! Daca ai factura originala mai iei si arma si te duci la politie! Daca nu mai ai factura trebuie sa te duci la un notariat si scoti o declaratie cum ca nu provine din furt si ca ai cumparato din obor. Cu aceasta declaratie+arma te duci la politie si ei iti elibereaza pe loc certificat de detinator in care este trecuta arma respectiva.
1andrei

Post by 1andrei »

...asta pana in martie 2007 parca , nu?
Eugen

Post by Eugen »

Da. Pana in 2007 trebuiesc inregistrate. Dupa acea data te aflii in ilegatlitate. Dar tot au gasit politaii o modaliatate sa-ti faca zile amare si sa te determine sa te duci mai repede la politie sa-ti inregistrezi arma: nu se mai elibereaza munitie pt arme AC decat pe baza certificatului de detinator :)
Inteligenta la maximum ... ca dero bonus :)
Post Reply