1.As vrea sa achizitionez o arma AC gamo 610 dar nu stiu ce sa aleg viteza sau cal intre 4,5cal la 215m/s sau cal 5,5 la 170m/s
2.Care este diferenta intre o teava ghintuita si una ventilata
3.La cele ventilate scrie se armeaza prin frangere dar la cele ghintuite nu scrie cum se armeaza
O intrebare pt cunoscatorii
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: O intrebare pt cunoscatorii
Salut danyek100,
Pentru inceput o sa-ti recomand un forum, cum recomand la toti impatimitii acestei febre, adica a AC`ului. http://www.clubairguns.ro/forum/index.php , pe aici ne facem noi veacu`, impatimitii armelor cu AC.
1. De ce Gamo 610? Sunt alte modele mai bune. Daca intri pe forum, acolo vrei gasi mai multe explicatii despre alegerea calibrului. 4.5 este mai mult influentat de vreme, vant in special. 5.5 este calibrul mai echilibrat, adica si putere si viteza, fata de 4.5 sau 6.35.
2. Din cate stiu eu tevile sunt de 2 feluri, 1. teava ghintuita (acele santuri care se gasesc in interiorul tevii, inclinate care servesc la imprimarea proiectilului miscarea de rotatie in jurul axei sale longitudinale) ; 2. teava lisa ( fara acele santuri adica fara ghinturi). Din cate stiu eu, toate armele cu AC au teava ghintuita. Poate te referi la cele cu frangere de teava sau la cele care au un levier sub teava care ajuta la armare. Sper sa nu ma insel.
3. ??? nu stiu ce explicatie pot da, am raspuns la punctul 2
Sper ca te-am ajutat cat-de-cat.
Sanatate!
Pentru inceput o sa-ti recomand un forum, cum recomand la toti impatimitii acestei febre, adica a AC`ului. http://www.clubairguns.ro/forum/index.php , pe aici ne facem noi veacu`, impatimitii armelor cu AC.
1. De ce Gamo 610? Sunt alte modele mai bune. Daca intri pe forum, acolo vrei gasi mai multe explicatii despre alegerea calibrului. 4.5 este mai mult influentat de vreme, vant in special. 5.5 este calibrul mai echilibrat, adica si putere si viteza, fata de 4.5 sau 6.35.
2. Din cate stiu eu tevile sunt de 2 feluri, 1. teava ghintuita (acele santuri care se gasesc in interiorul tevii, inclinate care servesc la imprimarea proiectilului miscarea de rotatie in jurul axei sale longitudinale) ; 2. teava lisa ( fara acele santuri adica fara ghinturi). Din cate stiu eu, toate armele cu AC au teava ghintuita. Poate te referi la cele cu frangere de teava sau la cele care au un levier sub teava care ajuta la armare. Sper sa nu ma insel.
3. ??? nu stiu ce explicatie pot da, am raspuns la punctul 2
Sper ca te-am ajutat cat-de-cat.
Sanatate!
Hatsan Mod. 125
Fort 17R 9mm
Fort 17R 9mm
Subscriu la opinia lui Cipri. "Ventilarea" aceea se referă la altceva, nu lua ghinturile armei, toate a.c-urile-s
ghintuite, mai mult sau mai puţin calitativ (am citit pe forum despre ţevi ghintuite inegal pe o parte...).
La armele cu a.c. cu arc armarea se face prin frângere sau cu un alt dispozitiv gen levier, la cele cu ţeavă
fixă. Levierul poate fi sub ţeavă, lateral, etc.
Mai sunt şi arme cu a.c. care folosesc butelii de CO2, ca cele de pistol dar mai mari. CO2-ul este distribuit
către proiectil în momentul apăsării trăgaciului, împingând astfel proiectilul. Rezervele se cumpără de la Arrow:
http://www.arw.ro/produs.php?p=5056 - astea-s de pistol, le.am pus ca model, alea de crabină îs mai mari.
Mai sun şi a.c-uri PCP, la care presiunea este dată de o butelie care este încărcată cu ajutorul unei pompe.
Sudiază şi forumul clubairguns (fă-ţi cont acolo) şi după ce citeşti bine topicurile mai vechi vei avea o altă
viziune şi e posibil să alegi alte modele.
ghintuite, mai mult sau mai puţin calitativ (am citit pe forum despre ţevi ghintuite inegal pe o parte...).
La armele cu a.c. cu arc armarea se face prin frângere sau cu un alt dispozitiv gen levier, la cele cu ţeavă
fixă. Levierul poate fi sub ţeavă, lateral, etc.
Mai sunt şi arme cu a.c. care folosesc butelii de CO2, ca cele de pistol dar mai mari. CO2-ul este distribuit
către proiectil în momentul apăsării trăgaciului, împingând astfel proiectilul. Rezervele se cumpără de la Arrow:
http://www.arw.ro/produs.php?p=5056 - astea-s de pistol, le.am pus ca model, alea de crabină îs mai mari.
Mai sun şi a.c-uri PCP, la care presiunea este dată de o butelie care este încărcată cu ajutorul unei pompe.
Sudiază şi forumul clubairguns (fă-ţi cont acolo) şi după ce citeşti bine topicurile mai vechi vei avea o altă
viziune şi e posibil să alegi alte modele.
Notiunile de "teava ghintuita" si "teava ventilata" sunt total diferite si nu pot fi puse in aceeasi ecuatie. Tevile ghintuite, dupa cum a spus tevez sunt acelea care au pe interior canale elicoidale menite sa imprime proiectilului lansat o miscare de rotire in jurul axului ce ofera stabilitate pe traiectorie datorita efectului de giroscop. Tevile ventilate sunt cele prevazute cu sisteme pentru racire, de fapt corect ar fi "sina ventilata" aceasta este o sina longitudinala deasupra tevii, sau intre tevi, avand pe lungime frezate o serie de ferestra transversale cu scopul de a mari suprafata prin care disipa caldura preluata de la teava. In cazul carabinelor acelasi rol il au si canalele longitudinale frezate pe exteriorul tevii la asazisele tevi "fluted". Binenteles ca la AC ne se pune problema. La acestea, daca exista asa ceva are scop pur estetic. Am mai auzit folosindu-se incorect notiunea, in cazul tevilor cu dispersor care au frezate in zona terminala niste canale transversale sau gauri, cu scopul de a dispersa mai mult snopul de alice.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
Multumesc frums de informatii.
Asta am vrut şi eu să spun, că-s de frumuseţe mai mult, dar nu eram sigur.Bill wrote:Binenteles ca la AC ne se pune problema. La acestea, daca exista asa ceva are scop pur estetic. Am mai auzit folosindu-se incorect notiunea, in cazul tevilor cu dispersor care au frezate in zona terminala niste canale transversale sau gauri, cu scopul de a dispersa mai mult snopul de alice.
@danyel100 - spor la cumpărat a.c.-ul care-ţi va plăcea mai mult!
Sa nu mai deschid alt topic....... As vrea sa achizitionez un pistol si nu ma pot hotara intre gamo v3 si gamo pt 80 care este mai puternic? pe care lati recomanda si dc? din cate am inteles v3 foloseste doar BB dar are o putere de penetrare mai mare dar o precizie mai scazuta din cauza bilelor decat tp 80 este adevarat?
Niciunul nu e cine ştie ce ca putere şi nici ca fiabilitate am înţeles. N-am aprofundat probelma, dacă-ţi facidanyel100 wrote:Sa nu mai deschid alt topic....... As vrea sa achizitionez un pistol si nu ma pot hotara intre gamo v3 si gamo pt 80 care este mai puternic? pe care lati recomanda si dc? din cate am inteles v3 foloseste doar BB dar are o putere de penetrare mai mare dar o precizie mai scazuta din cauza bilelor decat tp 80 este adevarat?
cont aici: http://www.clubairguns.ro/forum/ s-ar putea să găseşti mai multe răspunsuri. Părerea mea e că-s
cam egale.
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... ian#p29035 - ceva superior
pistoalelor cu a.c. gamo, din păcate nou nu prea găseşti.
Ai tras cu pistoale cu a.c.? Recomand să tragi cu mai multe, e posibil să te facă să-ţi iei puşcă cu a.c.