cine poate ajuta un incepator

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

raku

cine poate ajuta un incepator

Post by raku »

Sal. Mi am obtinut permis pt pusca cu aer comprimat si nu stiu ce pusca sa mi cumpar pt ca nu am destule informatii despre ele si unu zice ceva altu altceva si apelez la cunoscatori . Ma intereseaza distanta ce a mai lunga la o pusca de 5,5. si ce pusca sa mi iau chiar si folosita si de unde . Ce marca e buna ? Ce parere aveti despre" bam b4-2" ?
tevez

Re: cine poate ajuta un incepator

Post by tevez »

Salut,
Nu te grabi cu achizitia, studiaza bine piata, eventual arunca-ti ochii peste forumul clubairguns.ro.
Din ianuarie dispare acciza si vor scadea preturile, dar nu cred ca ai asa multa rabdare, eu n-as avea. :P
Despre Bam...las pe cei care stiu mai multe sa spuna, eu am gasit review-uri poztive pe net...
PARABELUM

Post by PARABELUM »

Bam b 4-2 este un pic cam ,,saracuta", daca tot vrei o arma spring (cu arc) si chinezeasca,
este cu mult mai buna Bam B40.
GAMO CF-X cal. 5.5 + NORCONIA 3x9-32
BAM XS-B50 cal. 5.5 + BUSHNELL 3-12X40
raku

Post by raku »

Multumesc de sfat ,nu ma grabesc ca nu vreau sa mi para rau dupa ce fac achizitia. Bamu l am gasit pe net si de aceea am zis de el.
pe net nu zice nimeni distanta de tragere doar viteza, in functie de viteza e si distanta ? E cineva care stie sa mi zica si mie? Ceva ce a testat cu adevarat?
raku

Post by raku »

De aer hunter Gamo 5,5 ce parere ai? Cum sunt armele ?
radu.b

Post by radu.b »

raku wrote:De aer hunter Gamo 5,5 ce parere ai? Cum sunt armele ?
In primul rand sunt fiabile. Ca exista altele mai performante, se poate. Dar in afara garniturilor si arcului care sunt consumabile si se schimba cat se poate de usor la serivce, in rest nu am avut probleme.
Cu respect.
raku

Post by raku »

Pe net nu zice nimeni distanta de tragere doar viteza, in functie de viteza e si distanta ? E cineva care stie sa mi zica si mie? Cineva care a testat cu adevarat?
Pot ochii o cioara la 40 m??? daca da cu ce arma??? multumesc
dcrist

Post by dcrist »

raku wrote:Pe net nu zice nimeni distanta de tragere doar viteza, in functie de viteza e si distanta ? E cineva care stie sa mi zica si mie? Cineva care a testat cu adevarat?
Pot ochii o cioara la 40 m??? daca da cu ce arma??? multumesc
Sa nu faci ca in bancul ala vechi cu bula cind a fost condamnat pe viata ca sa uitat prin luneta la Ceasca deoarece luneta era atasata la o pusca, daca esti prins in ipostaza asemanatoare uitindu-te la o cioara indiferent daca are aripi sau nu risti sa stai ceva la mititica, cu AC nu poti trage decit in tinte de hirtie si nu in fiinte vii e ilegal :twisted:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
raku

Post by raku »

Da ai dreptate dar o tinta de marimea unei ciori aflata la 50m o pot ochii ? daca da cu ce arma?? De hatsan 6,35 ce imi puteti spune???
PARABELUM

Post by PARABELUM »

Recomand totusi o arma in cal.5.5 (viteza legala 220m/s) deoarece este mult mai precisa si mai versatila in sensul ca poti trage si la tinte de hartie si la o sticla ,,pet" de 0.5 l de la 40-50m sau chiar mai mult in functie si de calitatile tale de ochitor.
Daca inimeresti sticla cu siguranta ca va fi si perforata. ;)
GAMO CF-X cal. 5.5 + NORCONIA 3x9-32
BAM XS-B50 cal. 5.5 + BUSHNELL 3-12X40
haiosu

Post by haiosu »

raku wrote:Da ai dreptate dar o tinta de marimea unei ciori aflata la 50m o pot ochii ? daca da cu ce arma?? De hatsan 6,35 ce imi puteti spune???
din cate imi aduc eu aminte, firma arrow chiar comercializeaza tinte de metal pt practicarea fieldtarget-ului. tintele reprezinta siluete de sobolan, veverita... poti sa comanzi si de pe afara sau sa ti le faci tu. in acest sens, 6.35 este prea mult. sustin recomandarea pretenului meu,parabelum: ""Recomand totusi o arma in cal.5.5 (viteza legala 220m/s) deoarece este mult mai precisa si mai versatila in sensul ca poti trage si la tinte de hartie si la o sticla ,,pet" de 0.5 l de la 40-50m sau chiar mai mult in functie si de calitatile tale de ochitor.
Daca inimeresti sticla cu siguranta ca va fi si perforata. ;) ""
radu.b

Post by radu.b »

haiosu wrote:
raku wrote:Da ai dreptate dar o tinta de marimea unei ciori aflata la 50m o pot ochii ? daca da cu ce arma?? De hatsan 6,35 ce imi puteti spune???
din cate imi aduc eu aminte, firma arrow chiar comercializeaza tinte de metal pt practicarea fieldtarget-ului. tintele reprezinta siluete de sobolan, veverita... poti sa comanzi si de pe afara sau sa ti le faci tu. in acest sens, 6.35 este prea mult. sustin recomandarea pretenului meu,parabelum: ""Recomand totusi o arma in cal.5.5 (viteza legala 220m/s) deoarece este mult mai precisa si mai versatila in sensul ca poti trage si la tinte de hartie si la o sticla ,,pet" de 0.5 l de la 40-50m sau chiar mai mult in functie si de calitatile tale de ochitor.
Daca inimeresti sticla cu siguranta ca va fi si perforata. ;) ""
Ma bag si eu in vorba.
Intentia dumneavoastra este sa trageti in ciori? Este cam greu sa o dati jos cu arma cu AC, fara gluma sau aluzie, stiu treaba asta de la un vanator care avea probleme cu ciorile la tara si a vrut sa faca economie de cartuse sau mai stiu eu ce a vrut sa faca... . Penele de cioara sunt destul de tari si elastice iar alica de AC trece foarte greu prin ele. Asa ca s-ar putea sa aveti surprize.
Cu respect.
raku

Post by raku »

Multumesc f mult de sfaturi sa stiti ca prind f bine.
De ce este prea mult un 6.35?
Cu respect!
haiosu

Post by haiosu »

raku wrote:Multumesc f mult de sfaturi sa stiti ca prind f bine.
De ce este prea mult un 6.35?
Cu respect!
este prea puternic, si distruge mai repede tintele de metal. asta inseamna ca va trebui sa le inlocuiesti destul de des, si nu-s chiar f ieftine. si cam ce face 5.5 face si 6.35, deci parerea unanima este de 5.5 un calibru destul de versatil daca pot spune asa... si de fapt nu atat calibrul este f important cat relatia calibru-arma-munitie-tragator, adica toate 4, impreuna... :wink:
raku

Post by raku »

sal ! Poti sa mi spui si mie de unde sa mi iau o arma BUNA SI LA UN PRET MAI REZONABIL ? Am fost prin magazine si parca au explodat preturile sau nu mai stiu e pt ca sunt la inceput! respect
Post Reply