Unde se gaseste in lege NELIMITAREA munitie la AC ?

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
ionyde

Unde se gaseste in lege NELIMITAREA munitie la AC ?

Post by ionyde »

Unde se gaseste in lege NELIMITAREA munitie la AC ? Ca imi spuneau cei de la magazin ca nu mai este limita la arme cu AC cu alica. Imi puteti spune careva unde se gaseste prin lege sau in normele de aplicare?
ionyde

Re: Unde se gaseste in lege NELIMITAREA munitie la AC ?

Post by ionyde »

Are careva permis mai recent sa-mi zica ce i-a trecut in permis la munitie? daca i-a pus ceva limitare...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

ionyde wrote:Are careva permis mai recent sa-mi zica ce i-a trecut in permis la munitie? daca i-a pus ceva limitare...
Cine are permis mai nou, nu prea stie pe unde iese glontzu' asa ca in zadar astepti lamuriri de la el.
Cel mai simplu, intrebi la DAEST, par telefon, si gata.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
argusz

Post by argusz »

Cam tarziu sa intervin si eu...
Am avut problema cu limitarea munitiei cu politia din Timisoara. Dupa lungi discutii tot mi-au trecut limita de 500bucati in permis, fara sa-mi spuna in baza carui articol din lege au facut asta. Am rezolvat simplu: am trimis mail la Bucuresti la AEST si am primit raspuns ca Articolul 65 este cel care reglementeaza munitia la armele neletale iar pt armele cu aer comprimat nu exista limita. Cu raspunsul m-am dus la AEST Timisoara si mi-au inlocuit "500" cu "nelimitat". Nu e cine stie ce "victorie", ca sa zic asa, dar daca cumpar din strainatate alice(ca ma duc eu, sau comand prin posta) acesta "recunoastere" ca nu exista limita la alice ma scuteste de diverse discutii in caz de control. E jenant sa te certi cu vamesul (sau functionarul de la posta) pe o chestie la care ai dreptate, cand in documentul care-l prezinti scrie altceva.
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
tevez

Post by tevez »

argusz wrote:Cam tarziu sa intervin si eu...
Am avut problema cu limitarea munitiei cu politia din Timisoara. Dupa lungi discutii tot mi-au trecut limita de 500bucati in permis, fara sa-mi spuna in baza carui articol din lege au facut asta. Am rezolvat simplu: am trimis mail la Bucuresti la AEST si am primit raspuns ca Articolul 65 este cel care reglementeaza munitia la armele neletale iar pt armele cu aer comprimat nu exista limita. Cu raspunsul m-am dus la AEST Timisoara si mi-au inlocuit "500" cu "nelimitat". Nu e cine stie ce "victorie", ca sa zic asa, dar daca cumpar din strainatate alice(ca ma duc eu, sau comand prin posta) acesta "recunoastere" ca nu exista limita la alice ma scuteste de diverse discutii in caz de control. E jenant sa te certi cu vamesul (sau functionarul de la posta) pe o chestie la care ai dreptate, cand in documentul care-l prezinti scrie altceva.
Eu cred că e o victorie mică dar importantă, felicitări pentru insistenţă, aşa se face treaba, nu cum lăsăm noi frunte-n pământ
şi lăsăm pe unii şi alţii să se comporte ca şi cum ar fi stăpâni. Oricum muniţia de a.c. poate fi confecţionată uşor şi degeba
limitează ei numărul şi urmăresc vânzările, dacă e unu' "pus pe fapte" se descurcă el.
ionyde

Post by ionyde »

Si la Cluj mi-a zis ca e 500 limitare pt AC. ms de idee. O sa fac si eu petitie la ei.
Post Reply