are careva idee?

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
viezure

are careva idee?

Post by viezure »

stie careva care este mecanismul de eliberare a aerului prin intermediul tragaciului ptr armele cu CO2?ma refer la ce fel de valva supapa sau ce o fi este in interiorul armei care se declanseaza la simpla apasare a tragaciului?
poate sunt prea curios dar poate careva din voi are mai mult cunostinte tehnice
merci:)
radu.b

Re: are careva idee?

Post by radu.b »

viezure wrote:stie careva care este mecanismul de eliberare a aerului prin intermediul tragaciului ptr armele cu CO2?ma refer la ce fel de valva supapa sau ce o fi este in interiorul armei care se declanseaza la simpla apasare a tragaciului?
poate sunt prea curios dar poate careva din voi are mai mult cunostinte tehnice
merci:)
Buna ziua.
Depinde la ce arma va referiti. Daca este vorba de pusca AC, aceasta are un piston cu arc care se comprima odata cu "frangerea" tevii si care se blocheaza datorita pintenului de la tragaci (este mecanismul cel mai simplu). Daca este vorba de pistol cu butelie CO2, acestea au camera de compresie cu supapa care este actionata prin lovire cu cocosul pistolului, in momentul tragerii.
Nu stiu daca m-am facut inteles dar daca doriti mai multe informatii puteti veni la sediul firmei sa discutati cu colegul meu de la service Adrian,care a desfacut arme cu AC si poate sa va explice detaliat mecanismul.
Va multumesc si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
viezure

:) multumesc

Post by viezure »

sunt doar curios in legatura cu ce v-am intrebat dar dc se poate sa iau legatura cu cineva care stie exact cum functioneaza as fi incintata(asta dc are cineva timp de "prostiile" mele poate sunt prea curios) dar chiar mi-as dori sa stiu sau sa vad o schema a unei arme cu butelie(nu cu piston)
oricum va multumesc
radu.b

Re: :) multumesc

Post by radu.b »

viezure wrote:sunt doar curios in legatura cu ce v-am intrebat dar dc se poate sa iau legatura cu cineva care stie exact cum functioneaza as fi incintata(asta dc are cineva timp de "prostiile" mele poate sunt prea curios) dar chiar mi-as dori sa stiu sau sa vad o schema a unei arme cu butelie(nu cu piston)
oricum va multumesc
Buna ziua din nou.
Ma bucur ca reveniti cu intrebarea.
V-as ruga in primul rand sa nu mai considerati intrebarile dumneavoastra drept "prostii" iar curiozitatea dumneavoastra este chiar binevenita.
Ce pot sa va raspund este ca din pacate o schema a armelor nu o am in format pdf sa le pot trimite catre dumneavoastra si de aceea chiar v-am invitat la sediul firmei (b-dul Constructorilor 20A-daca sunteti din Bucuresti) si sa discutati cu colegul meu Arian. El are schemele detaliate primite de la furnizor. Dar ca idee, indiferent ca este pusca sau pistol cu AC, functioneaza pe acelasi principiu- camera de compresie la care se cupleaza butelia CO2 si care are o supapa actionata prin lovire de catre "cocosul" pistolului sau mecanismul de lovire-similar cu mecanismul de percutare la arma de vanatoare- la pusca.
Daca nu sunteti din Bucuresti, sunati la 021.221.06.90 si vorbiti direct cu Adrian.
Va multumesc si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
violiv

Post by violiv »

Butelia de CO2 se infige intr-un ac. Orificiul acestui ac este inchis de o supapa ce este tinuta in pozitia inchis chiar de presiunea gazului, foarte asemanator cu ce se intampla la supapa unei brichete. Un mic arculet stabilizeaza supapa in pozitia inchis si este necesar la presiuni mici in butelie, cand e pe sfarsite. La fel ca la bricheta, cand apesi pe supapa iese gaz. Acest serviciu il face cocosul. Sub actiunea arcului lui loveste supapa si elibereaza o portie de gaz care se duce direct in teava si propulseaza alica. Cat de greu este cocosul si cat de tare arcul acestuia stabileste fabricantul armei. Cu cat aceste valori sunt mai mari cu atat 'socul' pe care-l administreaza supapei este mai mare si, cel mai important, timpul cat sta deschisa supapa este mai mare, o portie mai mare de gaz iese si viteza alicei va fi mai mare. Asta, bine-nteles, in anumite limite. N-are niciun rost sa pui un arc atat de tare la cocos incat sa tina deschisa supapa o secunda cand timpul de parcugere al tevii de 10-15 cm de catre o alica, chiar la numai 100 m/s este de ordinul a 1-2 miimi de secunda. Regland caracteristicile cocosului, arcului acestuia si arcului supapei se regleaza viteza de plecare a alicei pentru a se incadra in diferite norma legislative. Oricum, dintr-o butelie de CO2 si un pistol nu prea poti sa scoti mai mult de 150 m/s. Din buteliile cu aer precomprimat (exista arme care au 600 atm in butelie, presiune echivalenta cu cea dintr-un cartus de vanatoare) se pot obtine viteze mult mai mari, chiar in calibre mai mari de 'clasicele' cunoscute la noi si aici tararea cocosului e mult mai importanta.
In concluzie, la un pistol sau revolver cu butelie de CO2, poti sa cresti un pic viteza alicei 'intarind' arcul cocosului (mai greu de umblat la masa acestuia) dar butelia se va goli semnificativ mai repede (in loc de 50-60 alice poti sa tragi doar 20) pentru ca e foarte greu de decelat cat trebe sa intaresti arcul ca sa obtii un efect '+' si cand ai depasit acest prag, cand oricat ar ramane valva deschisa castigul la viteza nu se mai produce ci se produce doar golirea buteliei.
Pentru arma in sine nu e niciun pericol sa umbli un pic la arcul cocosului, cel mai bine e sa-l tensionezi in pozitia in care sta intercaland la unul din capete (functie de model si posibilitatile locale) 'saibe' de grosimi diferite.
In situatia in care a fost tarat din fabrica sa scoata 70 m/s obtii un castig. Daca scoate deja 120-130 m/s mare lucru nu prea imbunatatesti.
viezure

Post by viezure »

iti multumesc mult de informatii daca mai stii ceva despre acest gen de arme astept cu nerabdare sa imi mai transmiti dca ai cumva si scheme poze e.t.c
multumesc oricum de interesul manifestat
radu.b

Post by radu.b »

violiv wrote:Butelia de CO2 se infige intr-un ac. Orificiul acestui ac este inchis de o supapa ce este tinuta in pozitia inchis chiar de presiunea gazului, foarte asemanator cu ce se intampla la supapa unei brichete. Un mic arculet stabilizeaza supapa in pozitia inchis si este necesar la presiuni mici in butelie, cand e pe sfarsite. La fel ca la bricheta, cand apesi pe supapa iese gaz. Acest serviciu il face cocosul. Sub actiunea arcului lui loveste supapa si elibereaza o portie de gaz care se duce direct in teava si propulseaza alica. Cat de greu este cocosul si cat de tare arcul acestuia stabileste fabricantul armei. Cu cat aceste valori sunt mai mari cu atat 'socul' pe care-l administreaza supapei este mai mare si, cel mai important, timpul cat sta deschisa supapa este mai mare, o portie mai mare de gaz iese si viteza alicei va fi mai mare. Asta, bine-nteles, in anumite limite. N-are niciun rost sa pui un arc atat de tare la cocos incat sa tina deschisa supapa o secunda cand timpul de parcugere al tevii de 10-15 cm de catre o alica, chiar la numai 100 m/s este de ordinul a 1-2 miimi de secunda. Regland caracteristicile cocosului, arcului acestuia si arcului supapei se regleaza viteza de plecare a alicei pentru a se incadra in diferite norma legislative. Oricum, dintr-o butelie de CO2 si un pistol nu prea poti sa scoti mai mult de 150 m/s. Din buteliile cu aer precomprimat (exista arme care au 600 atm in butelie, presiune echivalenta cu cea dintr-un cartus de vanatoare) se pot obtine viteze mult mai mari, chiar in calibre mai mari de 'clasicele' cunoscute la noi si aici tararea cocosului e mult mai importanta.
In concluzie, la un pistol sau revolver cu butelie de CO2, poti sa cresti un pic viteza alicei 'intarind' arcul cocosului (mai greu de umblat la masa acestuia) dar butelia se va goli semnificativ mai repede (in loc de 50-60 alice poti sa tragi doar 20) pentru ca e foarte greu de decelat cat trebe sa intaresti arcul ca sa obtii un efect '+' si cand ai depasit acest prag, cand oricat ar ramane valva deschisa castigul la viteza nu se mai produce ci se produce doar golirea buteliei.
Pentru arma in sine nu e niciun pericol sa umbli un pic la arcul cocosului, cel mai bine e sa-l tensionezi in pozitia in care sta intercaland la unul din capete (functie de model si posibilitatile locale) 'saibe' de grosimi diferite.
In situatia in care a fost tarat din fabrica sa scoata 70 m/s obtii un castig. Daca scoate deja 120-130 m/s mare lucru nu prea imbunatatesti.
Buna ziua.
Parerea mea este ca modificarea arcului la supapa camerei de compresie este complicata si nu ai controlul asupra deschiderii iar pe o valoare mai mare de presiune poti conta doar la primele(cate la numar, nu stiu) focuri.
Poate o arma AC care se incarca cu pompa ar fi mai potrivita la aceasta modificare? Nu stiu sa raspund.
In orice caz imi place pasiunea dumneavoastra cat si a lui Babanu pentru lucrurile tehnice. Va felicit.
Cu respect.
Radu
viezure

Post by viezure »

armele care se incarca cu pompa(mini compresor) sunt excelente ptr cei care cauta intradevar performanta.
consider acest gen de arme cele mai sportive ptr ca iti ingaduie un singur foc la o incarcare(lucru care iti pune la incercare maiestria in arta tirului)
pe de alta parte se pot obtine viteze foarte mari la gura tevii avind in vedere faptul ca prima tragere este si ultima toata masa de gaz acumulata sub presiune concentrindu-si energia degajata asupra unuio singur foc
eu am incercat si incerc sa sa realizez o valva(mecanism de tragere) mai simplu si mai eficient ptr astfel de arme si de aceea am cerut schite si idei
va multumesc tot ceea ce stiti imi va folosi si dc intr-o zi voi reusi sa fac o astfel de valva voi fi incintat sa o ofer spre analiza dvs
va multumesc
cristib

Post by cristib »

viezure wrote:armele care se incarca cu pompa(mini compresor) sunt excelente ptr cei care cauta intradevar performanta.
consider acest gen de arme cele mai sportive ptr ca iti ingaduie un singur foc la o incarcare(lucru care iti pune la incercare maiestria in arta tirului)
pe de alta parte se pot obtine viteze foarte mari la gura tevii avind in vedere faptul ca prima tragere este si ultima toata masa de gaz acumulata sub presiune concentrindu-si energia degajata asupra unuio singur foc
eu am incercat si incerc sa sa realizez o valva(mecanism de tragere) mai simplu si mai eficient ptr astfel de arme si de aceea am cerut schite si idei
va multumesc tot ceea ce stiti imi va folosi si dc intr-o zi voi reusi sa fac o astfel de valva voi fi incintat sa o ofer spre analiza dvs
va multumesc
Si aceasta postare imi intareste convingerea ca totusi nu ai rasfoit destul de mult prin forum. Armele Ac despre care se facea referire ca se incarca cu pompa sau compresor, sunt din categoria PCP si permit mai mult de un foc , alte modele ceva mai scumpe permitand chiar o tragere semiautomata(FX). Modelele cu o singura tragere la care faci referire cred ca sunt altceva. Nu ai spus ce arma detii din aceasta categorie, adica AC.
sorin mok

Post by sorin mok »

O fi vorba de arme de tipul "multi-pump":
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/show. ... gory_id=26

Remarcati preturile!
Post Reply