intrebare

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
drgaos_cozma

intrebare

Post by drgaos_cozma »

Salut,
Am o intrebare:de ce armele ac care folosesc butelii de CO2 au viteza alicelor atat de mica.Daca este de vina presiunea din butelie,nu se poate creste aceasta presiune?
Care este motivul ce limiteaza marirea vitezei la acest gen de arme?
am o barca si-un pistol
sunt un mare vanator
Babanu

Post by Babanu »

te referi la o anumita arma? sau asa in general? in general majoritatea sunt pistoalele care folosesc CO2 si au viteza asa mica din doua cauze, 1 doza de CO2 per tragere este mica (se poate imbunatati prin marirea energiei cinetice a percutorului) 2 teava scurta, proiectilul nu are suficient timp sa beneficieze de inertia maxima pe care o poate genera dioxid-ul
Dabija

Post by Dabija »

si mai e o mica chestiune ... Co2 nu prea poate dezvolta o energie/viteza mai mare a proiectilului de 180m/s ... cam atat poate el maxim.
Armele cu codoi :lol: sunt de obicei arme de tir clasic ... adica tir la 10m si pentru aceasta distanta e suficienta si o viteza de 100m/s. Sunt si modele de pusti cu Co2 care folosesc doua butelii dar viteza nu are cum sa creasca peste 170-180 m/s ... aceste arme pot fi folosite cu succes pentru trageri la tinte aflate pana la max. 30 - 35 m.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
Post Reply