Achizitionare unei arme de pe redwolfairsoft.com

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sorin mok

Post by sorin mok »

Dacă nu mă-nşel, astfel de "replici" au fost inventate în Japonia, ţară în care este interzisă posesia oricărui tip de armă, inclusiv cu aer comprimat. Aşa că dorinţa unora de a poseda-colecţiona arme a fost satisfăcută - cerereea pieţei cum s-ar spune.
În orice caz, nu a fost vorba de un efort de a schimba legislaţia, ci de a exploata la maximum pe cea existentă. Am putea urma şi noi acest model; legea interzice să VINZI arme cu viteza mai mare de 220ms, nu să POSEZI!!

Ehh, aş lua de acolo un Cz75!!! Nu pentru "jocuri de război", ci pentru plăcerea mea personală de aţine în mână o replică fidela de 800g!
ave25

Post by ave25 »

AC Sniper wrote:Dupa ce am vazut si chestia asta cu air-soft-urile,va spun,m-am blocat efectiv.Nu mai inteleg nimic...Legea permite ac-urile pana in 220m/s,dar arme mai scumpe si mai puternice care sa respecte acest prag de viteza nu aduce nimeni,dar jucarii cu bile de plastic de 17,5 milioane se aduc
Pentru a aduce un produs pe piata, trebuie sa existe doi factori: piata care sa ceara acel produs si comerciantul. Arrow are o intelegere de exclusivitate cu Gamo, de aceea nu sunt si alte marci prezente in segmentul AC in magazinele arrow. Au mai fost si sunt in continuare tentative de a aduce pe piata si alte marci. In momentul in care atat piata va fi suficient de dezvoltata pentru a permite acest lucru cat si importatorul in cauza va gasi combinatia potrivita de produs/pret/distributie/service, se vor gasi si alte alternative pentru cei care doresc. Chiar si acum mai exista alte cel putin 4 marci prezente pe piata, dar arrow este lider datorita combinatiei optime de care am amintit: produs/pret/distributie/service.

Armele de pe airsoft.ro am avut ocazia sa le vad pe viu si sa le incerc zilele acestea, prin amabilitatea baietilor care se ocupa de airsoft. Pot sa va spun ca sunt produse de o categorie diferita, care nu intra deloc in competitie nici cu AC-urile nici cu armele de autoaparare.
La fel si clientii care cumpara aceste arme, o fac pe baza altor principii decat cei care achizitioneaza un AC sau un pistol cu gaze.

Airsoftul este un sport care incearca sa copieze pana in cele mai mici detalii operatiunile militare. Armele arata identic cu cele adevarate, iar participantii de obicei incearca sa se comporte exact ca si un grup de forte de elita, care a primit o anumita sarcina, in functie de scenariu: sa captureze un ostatic, sa elibereze o cladire de teroristi, sa apere baza de atacurile inamicilor etc. Accentul cade pe simularea in conditii cat mai reale: arme care arata identic cu cele reale, echipament militar (uniforme, bocanci, cagule, lanterne, dispozitive optice etc.).
Am avut posibilitatea sa trag atat cu pistoale cat si cu o pusca de asalt. Bilele se vad cu ochiul liber cum pleaca si dupa 15m deja incep sa faca o bolta serioasa. In nici un caz nu se poate trage nici macar la 50m cu ele.

Este un segment de piata nou, care s-ar putea sa se dezvolte si la noi in romania. Cativa dintre pasionatii de airsoft s-au inscris pe airguns.ro si chiar daca pana acum au avut doar o prezenta timida, sper ca in timp sa devina o prezenta activa, cu propria lor zona de discutii.

Eu cred ca trebuie sa gasim punctele de interes comun si nu diferentele dintre noi si pasionatii de airsoft.

Cat despre oferta de pe piata, in viitorul imediat apropiat nu cred ca se va schimba ceva semnificativ, in mare parte si datorita legislatiei, care prevede accize de 100% la orice fel de arme. Sa presupunem ca o arma asa cum probabil ca-ti doresti costa 250 EUR la producator. Pare un pret rezonabil, nu? La acest pret adaugam 10% transport si devine 275 EUR. Mai punem doar 100% accize si pretul a devenit deja 550 EUR. Presupunem un adaos al importatorului de 25% si inca un adaos al magazinului de 20%, presupunem ca sunt firme diferite (sunt exemple fictive, nu intram in detalii).
Rezulta un pret final de 832,5 EUR, la care desigur se aplica 19% TVA si va rezulta aproximativ 991 EUR. Ce vei spune cand vei vedea acceasi arma la noi in magazin cu 1.000 EUR si o gasesti pe internet cu 500?

Ca si un alt amanunt la care se poate reflecta: atat accizele cat si TVA-ul aferent se platesc in momentul importului. Cat ar trebui sa fie adaosul comercial ca sa faca rentabil un produs care poate ca sta cateva luni pe raft? Si oare daca se mareste adaosul nu va sta si mai multe luni pe raft produsul?
Cat despre aducerea la comanda: nici un producator serios nu accepta comenzi individuale. Exista o cantitate minima care in unele cazuri este semnificativa pentru o piata cum este romania. Comenzile individuale se pot plasa doar la comercianti, si nu direct in fabrica, iar preturile vor fi din nou altele. Exceptie fac doar lichidarile de stocuri ...

Cred ca ne uitam acolo unde nu trebuie. Nu comerciantii sunt de vina pentru ca nu exista un produs pe piata. Cred ca problema este mai degraba ca nivelul veniturilor nu ne permite inca sa formam o piata matura, iar accizele de 100% sunt de fapt o modalitate mascata de a descuraja importul de arme (acest nivel de accizare se aplica si la armele de foc). Daca se dorea doar o crestere a veniturilor la buget, puteau fi gasite si alte solutii.
Si sa nu uitam ca un model nou de arma trebuie "omologat", ceea ce presupune alte cheltuieli, deloc de neglijat.

Sunt convins ca se va schimba ceva, dar in primul rand trebuie sa identificam corect care este motivul real care duce la nemultumirile noastre.

P.S. cam ce arma ti-ai dori sa o vezi in Romania si de ce? (intrebarea este la modul serios, sunt curios ce-si doresc utilizatorii de AC: putere, precizie, incarcator cu mai multe peleturi etc?)
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
Alegzandru

Post by Alegzandru »

Ave, e adevarat si ce spui tu, insa se poate mari puterea armei si in acelasi timp sa se respecte si legislatia in vigoare, de maxim 220m/s. Deci sa se aduca arme in limita vitezei legale, dar in calibre mai mari. Apoi, referitor la calculele tale, uite sa iti dau un exemplu: un hunter Camo 6.35,190m/s costa 849,81 RON.. o maxima 6.35, 180m/s costa 911,91 RON. Oare cat ar costa modelele aste sau altele apropiate de ele, dar cu viteza pelletului de 220m/s, care in calibru 6.35 ar da o putere considerabil mai mare armei? Nu cred ca ar fi mai mult de 1500 RON, si sunt convins ca si-ar gasi multi fani. Din moment ce aia cu air-softurile nu dau faliment, se considera ca de la ei cumpara cineva si jucarioare de alea scumpe. S-ar cumpara si la noi arme mai puternice, si la preturi mai mari de 1700. S-ar putea macar incerca sa se aduca (virgula) cateva exponate, sa se testeze piata. De ce oare doar ne plangem de legi aspre, dar nu suntem in stare sa profitam la maxim nici de ce ni se ofera?
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
ave25

Post by ave25 »

calibrul maxim la gamo este de 6,35mm si se gaseste in variantele amintite de tine. Cu un arc mai puternic, cred ca ar fi cam obositor sa armezi, iar reculul nu ar fi nici el de neglijat.

La calibre mari cred ca singura optiune sunt PCP-urile
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
sorin mok

Post by sorin mok »

Ave25, ai perfectă dreptate în privinţa preţurilor.

Dar eu mă întreb - şi nu am absolut nimic împotriva firmei Gamo, dimpotrivă (ah, un Stutzen!!) - de ce sunt aşa de puţini fabricanţi prezenţi pe piaţa românescă? - şi mă gândesc în special la produsele entry-level, nu PCP-uri de 6,35!!!
Eu sunt foarte interesat de produsele Baikal, dar, deşi Iaşul este la 100km de graniţa de E, nu există nici un comerciant intersat. (doar la Constanţa, dar cu banii pe care-i dau pe drum şi altele pe acolo, nu prea-mi convine).

La fel cu Slavia, toată lumea de pe aici le cunoaşte, unii îşi amintesc cu nostalgie de PTPAP (aveam o dirigintă "grăsuţă" care nu agreea ieşirile în natură) dar pe piaţă nu există.

Şi se mai zice despre Iaşi că e un oraş mare!! (deşi are un poligon la Universitate şi altul pe lângă Penitenciar)
AC Sniper

Post by AC Sniper »

ave25 wrote:
AC Sniper wrote:Dupa ce am vazut si chestia asta cu air-soft-urile,va spun,m-am blocat efectiv.Nu mai inteleg nimic...Legea permite ac-urile pana in 220m/s,dar arme mai scumpe si mai puternice care sa respecte acest prag de viteza nu aduce nimeni,dar jucarii cu bile de plastic de 17,5 milioane se aduc

Sa presupunem ca o arma asa cum probabil ca-ti doresti costa 250 EUR la producator. Pare un pret rezonabil, nu? La acest pret adaugam 10% transport si devine 275 EUR. Mai punem doar 100% accize si pretul a devenit deja 550 EUR. Presupunem un adaos al importatorului de 25% si inca un adaos al magazinului de 20%, presupunem ca sunt firme diferite (sunt exemple fictive, nu intram in detalii).
Rezulta un pret final de 832,5 EUR, la care desigur se aplica 19% TVA si va rezulta aproximativ 991 EUR. Ce vei spune cand vei vedea acceasi arma la noi in magazin cu 1.000 EUR si o gasesti pe internet cu 500?

P.S. cam ce arma ti-ai dori sa o vezi in Romania si de ce? (intrebarea este la modul serios, sunt curios ce-si doresc utilizatorii de AC: putere, precizie, incarcator cu mai multe peleturi etc?)
Pai dupa cum spui tu cu 100% accize la arme+alte adaosuri amintite de tine mai sus ma intreb cat costa direct de la producator o Maxima daca noi o cumparam cu 250euro din magazin.
Cat despre ce arma imi doresc eu nu se poate aduce in Romania si asta ar fi un FX Gladiator in cal.5,5 cu teava Lothar-Walther match shrouded-barrel de 14mm grosime+amortizor de zgomot Daisy,cu rezervor de aer comprimat de 40cm lungime de 180 cc+butelie de aer comprimat de 500cc.Asa ceva cred ca niciodata nu va fi permis in Romania asa ca daca vreau sa am o astfel de arma ar cam trebui sa emigrez.
Despre ce mi-as dori sa apara pe piata romaneasca ar fi in general PCP-uri in calibre mari care sa respecte legea de 220m/s de preferat cu magazie de mai multe pelete.Oricum as prefera un PCP cu putere cel putin egala cu a unui Hunter 440 in 5,5 cu magazie de cel putin 8 pelete.Ac-uri spring-piston magnum nu cred sa existe pe piata prea multe modele care sa respecte legea romaneasca cu exceptia unui Webley Tomahawk care in 6,35 are exact 220m/s sau un Norinca Marvik Gold Special care in 6,35 are cam aceeasi viteza cu Tomahawk-ul.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Dabija

Post by Dabija »

sorin mok wrote: La fel cu Slavia, toată lumea de pe aici le cunoaşte, unii îşi amintesc cu nostalgie de PTPAP (aveam o dirigintă "grăsuţă" care nu agreea ieşirile în natură) dar pe piaţă nu există.
Şi se mai zice despre Iaşi că e un oraş mare!! (deşi are un poligon la Universitate şi altul pe lângă Penitenciar)
La Oradea este importator de SLAVIA
www.huntershop.ro
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
rudareanu

Post by rudareanu »

referitor la preturile ac-urile cu 100% accize (opinia mea pur personala):
sunt dispus sa dau maxim 350 euro pe un ac(agreez ideea unui 5.5 in 220m/s). in clipa care preturile au sa sara de suma dispusa sa o dau,
ac-urile au sa ma piarda de fan si o sa prefer sa ma joc cu arcul.
o suma mai mare decat cea avansata de mine mai sus mi se pare o suma irational de mare pentru o pasiune/hobby/cum vreti voi sa ii ziceti.
Alegzandru

Post by Alegzandru »

Sorin, apropos de Slavia, le poti gasi in Oradea, informatii pe site-ul prezentat de Dabija, in Arad se gasesc deasemenea, in Bucuresti e un magazin care colaboreaza cu cei din Arad si cred ca gasesti (asa am citit pe forum), in Craiova sunt vreo 2 magazine care lucreaza cu cei de la Oradea si iara gasesti... nu sunt asa "scumpe la vedere" cum crezi, iar daca te intereseaza si vrei sa gasesti un magazin mai aproape de zona Moldovei, incearca sa dai un telefon sau e-mail celor de la Oradea (sau Arad). Eu asa am aflat de magazinele din Craiova cu care colaboreaza.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Pentru o pasiune adevarata nici un pret nu este prea mare.Iau de exemplu pasionatii de motociclete Harley-Davidson pe care pe unii dintre ei i-am si cunoscut in Cheile Bicazului cu vreo cativa ani in urma.Crede-ma ca nu exagerez cand iti spun ca multi dintre ei erau oameni care nu se uitau la bani cand era vorba sa-i bage in motoarele lor(apropo,pasiunea pentru motociclete si arme se potrivesc de minune),chiar daca nu toti erau bogati ca Nastase sau ca Tariceanu.Din cate imi aduc aminte,pasiunea ta sunt masinile de viteza asa ca nu-ti va fi greu sa intelegi.
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
AC Sniper

Post by AC Sniper »

Mesajul de mai sus este pentru rudareanu.Alegzandre te-ai bagat la un minut diferenta intre mesajul meu si al tau :lol: :wink:
ADRIAN

Alegzandru

Post by Alegzandru »

Hmm cred ca ne incurcam in termeni si de aici polemica pe tema investitiilor in pasiuni.. nu trebuie sa numim orice preocupare care ne ofera niste satisfactii drept pasiune.. o simpla placere de a trage cu AC-ul poate e pentru tine rudareanu, si cred ca pentru majoritatea e la fel. Pasionati sunt putini, sunt cei care isi dedica majoritatea timpului liber preocuparii lor, fac sacrificii pentru asta, se dedica efectiv. Ei sunt oamenii care si-ar investi poate si ultimele economii in sprijinul pasiunii... noi restul ne oprim la un nivel (de cunostinte, de timp si bani alocati) multumitor pentru noi si cu asta basta.
Majoritatea oamenilor nu au pasiuni adevarate, asta e clar.
arrow
Site Admin

Post by arrow »

Alegzandru wrote: Majoritatea oamenilor nu au pasiuni adevarate, asta e clar.
E adevarat.
Eu citesc ceea ce scrieti, si daca suntem implicati ma straduiesc sa raspund. Am pusca AC, insa recunosc, nu sunt un pasionat in adevaratul sens al cuvantului. :cry:
Imi plac armele de orice fel, imi doresc sa am de toate felurile, insa marea mea pasiune este vanatoarea, in special cea de rate si gaste.
In concluzie, va las sa dezbateti in continuare.

Marius
rudareanu

Post by rudareanu »

se pare ca Alegzandru a prins ideea la am vrut sa fac referire.
de aceea am si pus mai multi termeni care sa denumeasca sentimentul care il are fiecare pentru armele AC.
tot dupa umila mea parere(care nu trebuie sa fie impartasita si de altii), consider ca o pasiune, oricat de mare ar fi, nu trebuie sa fie irationala si sa prejudicieze alte valori mai importante in viata: familie, cariera, etc.
(asta dupa scara mea de valori).
imi cer scuze ca sunt off topic, rog moderatorul sa stearga post-ul meu daca nu se incadreaza acolo unde trebuie.
Guest

Post by Guest »

Alegzandru wrote:Sorin, apropos de Slavia, le poti gasi in Oradea, informatii pe site-ul prezentat de Dabija, in Arad se gasesc deasemenea, in Bucuresti e un magazin care colaboreaza cu cei din Arad si cred ca gasesti (asa am citit pe forum), in Craiova sunt vreo 2 magazine care lucreaza cu cei de la Oradea si iara gasesti... nu sunt asa "scumpe la vedere" cum crezi, iar daca te intereseaza si vrei sa gasesti un magazin mai aproape de zona Moldovei, incearca sa dai un telefon sau e-mail celor de la Oradea (sau Arad). Eu asa am aflat de magazinele din Craiova cu care colaboreaza.
Multumesc Dabija!
Multumesc Alegzandru! :lol:
Post Reply