Sfat pt import din SUA

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
crisancosmin19

Sfat pt import din SUA

Post by crisancosmin19 »

Salut!

Am o serie de intrebari si poate ma ajutati.
Momentan, locuiesc in SUA si va puteti inchipui ce arme cu AC sunt pe aici. Fara restrictii la viteza si asa mai departe.

Acum apare problema: aproape orice as cumpara aici (din ce as vrea) depaseste viteza. Cam asta ar fi ce as vrea:

RWS 350 Magnum
Diana RWS Model 48
Air Force Condor
Crosman Challenger 2000 (tir 150 m/s aprox)
Daisy Avanti 853 (tir 150m/s aprox)
Weirauch HW50S

Intrebare 1: ce as putea cumpara si inregistra legal in Romania (sau in cel mai rau caz UE)

Intrebare 2: daca as cumpara ceva aici, cum o introduc in tara, si aici intervin accize si alte alea (sau poate nu trebuie sa o declar la vama daca e intr-un container imens alaturi de toata agoniseala mea?)

Intrebare 3: vad pe forum membri cu arme f puternice (mult peste 220m/s) De ex Airforce Condor, stiu ca se poate regla la viteza mica, dar trece asta la politie? Sau mai sunt care au Arme cu AC PCP. Astea sunt f tari. Care este portita din dos la inregistrare?

Mai am si alte intrebari, dar nu va mai obosesc acuma.

Va multumesc si sper sa ma luminati.

:)
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

1) teoretic ai putea cumpara orice arma ac deoarece legea interzice achizitionarea in vederea comercializarii armelor cu viteza de peste 220m/s, dar nu si procurarea doar pentru tine a acestor arme.
2) daca vii cu ele trebuie doar sa le inregistrezi, daca o sa le cumperi mai apoi atunci trebuie platita vama, accize....
3) vezi punctul 1 - atentie insa ca legile se pot si se interpreteaza de la o persoana la alta :(
vezi legea armelor aici: http://www.cdep.ro/proiecte/2004/300/20 ... 322_04.pdf sau te poti inscrie pe forumul http://www.clubairguns.ro/forum/ unde exista si un capitol despre legislatie
Last edited by tipirigpipirig on Sun Sep 30, 2007 2:12 pm, edited 1 time in total.
crisancosmin19

Post by crisancosmin19 »

Multumesc mult.

Mai cotizeaza si altii cu opiniile lor?
Am citit legea cu pricina si e adevarat cum spui tu. Insa ar fi prea frumos sa sie asa usor. Imi e frice de organele alea din Timisoara.
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

crisancosmin19 wrote: .... Imi e frice de organele alea din Timisoara.
- vezi titlul urmatorului topic :lol: :lol: : http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t ... sc&start=0 , dar citeste-i apoi si continutul ca prinde bine!!!
crisancosmin19

Post by crisancosmin19 »

e vestit articolul. Mi-a cauzat multe nopti de ganduri. Sa cumpar ceva f bun sau nu? Sa stau la Gamo CFX sau sa imi iau RWS 350 magnum.
Cred ca o sa imi iau ceva ce visez mai mult apoi vad eu cu inregistratul. Spaga cred ca circula si la TM.
tipirigpipirig

Post by tipirigpipirig »

- mai ales in conditiile in care nu faci nimic ilegal, partea cu spaga o dezaprob cu toata taria :evil: - asa ii atragi atentia la politist si-l incurajezi sa-mi caute si mie nod in papura si sa-mi faca greutati numai in speranta ca v-a scoate si de la mine ceva :cry:
crisancosmin19

Post by crisancosmin19 »

Mai, trebuie sa imi schimb modul de gandire. Vezi, la tine nu m-am gandit.
Ai perfecta dreptate.
Stii ce idee am luat de pe airguns.ro? AVOCAT care stie legea sa ma secondeze.
Sa stii ca o sa ma abtin de la spaga. Promit solemn. :cry:
Guest

Post by Guest »

Daca te repatriezi ,nu mai platesti taxe la bunurile introduse , inclusiv arme, intereseaza-te in detaliu ( baga multe la container! :D )
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
crisancosmin19

raspuns

Post by crisancosmin19 »

Mai, suna f bine treaba aia ce ai spus tu.
O sa ma interesez, numai ca o sa fie interesant in cazul meu. Sunt legal in SUA ca si romanii in Italia s.a.m.d inainte sa intram in UE.
Oricum, o sa intreb un avocat. Multumesc.
violiv

Post by violiv »

Muta-te in ARAD ca n-ai nicio problema! Aduci si inscrii ce vrei, numa mitraliera sau aruncator de rachete sau mai mare de calibrul .50 sa nu fie!
Stiu multi posesori de diferite feluri de arme care si-au schimbat domiciliul in Arad numa sa scape de Timisoara!
haiosu

Post by haiosu »

sau in Bucuresti... si aici cei de la AEST sunt oameni normali si cu capul pe umeri.
Post Reply