Sfat achizitionare pusca cu aer comprimat

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

marian_d

Re: Sfat achizitionare pusca cu aer comprimat

Post by marian_d »

Multumesc pentru sfaturi. Sunt total de accord cu ce spuneti. Am citit si legea. Cand am zis ca o scot la padure m-am referit tocmai la faptul ca ma duc intr-ul loc mai retras de ochii oamenilor. Oricum voi trage doar la tinta inerta si nicidecum in vietuitoare. Arma am cumparat-o doar pentru ce este ea destinata, adica tir sportiv.
stelu

Post by stelu »

In ce padure te duci? :D
marian_d

Post by marian_d »

Am fost ieri la padure... :D langa aerodromul de la Banesti. (Pentru cine nu cunoaste este aerodromul Yakarilor Acrobati).
Aici am intampinat 3 probleme: 1. Lipsa experientei de a trage cu arma aceasta drept pentru care grupajele au fost indoielnice. 2. Reglajul lunetei nu mi-a iesit asa cum am vrut eu (bineanteles ca tot din lipsa de experienta). 3. Cea mai grava problema insa, a fost cu tantarii. Nu am fost pregatit pentru asa ceva :oops: .
Distanta de tragere: aproximativ 32 m.
Alice JCB Exact cal. 5,5.
Concluzie: Trebuie exersat. :?
stelu

Post by stelu »

Luneta o reglezi mai usor daca tragi cu arma sprijinita si intr-o tinta de hartie A4, ca sa vezi unde merg alicele. E recomandat s-o reglezi pe la 20-25 metri.
E pacat ca nu ai (avem) locuri special amenajate pentru a trage in liniste si fara alte probleme.
Experienta o sa vina cu timpul,asta-i ultimul lucru de care sa te vaiti :D
Stiu unde este locatia.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

marian_d wrote: 3. Cea mai grava problema insa, a fost cu tantarii. Nu am fost pregatit pentru asa ceva :oops:
Sa va pregatiti data viitoare si impotriva muscaturilor de capuse, pot fi mai periculoase decat tantarii.
Dupa ultima iesire cu AC-urile in natura, doi din cinci participanti cand am ajuns acasa am gasit capuse pe haine, din fericire doar pe haine si fara muscaturi. Am decis atunci ca nu mai ies "cu pusca-n iarba" niciodata fara sa ma dau cu Autan sau fara bratara din aia anti-insecte (am folosit si consider ca este foarte eficienta, ieftina si ne-toxica).
marian_d

Post by marian_d »

stelu wrote:Luneta o reglezi mai usor daca tragi cu arma sprijinita si intr-o tinta de hartie A4, ca sa vezi unde merg alicele. E recomandat s-o reglezi pe la 20-25 metri.
E pacat ca nu ai (avem) locuri special amenajate pentru a trage in liniste si fara alte probleme.
Experienta o sa vina cu timpul,asta-i ultimul lucru de care sa te vaiti :D
Stiu unde este locatia.
Exact asa am facut. Pusca sprijinita, tinta pe format A4, distanta 30-32m. Insa nu m-au lasat nenorocitii aia de tantari. Si in plus, am mai facut o gresala: eu eram la marginea padurii (unde e mai multa lumina) iar tinta in padure (unde era un pic mai intuneric). Nu vedeam prin luneta exact unde a lovit alica. De fiecare data trebuia sa ma duc sa vad unde am lovit si apoi sa vin si sa corectez.
Concluzie: tot tantarii sunt vinovati si de treaba asta :lol: ...
stelu

Post by stelu »

Eu folosesc un Yukon 30x50 pentru a scuti turele catre tinta si inapoi.
Te ''arunci'' cam departe (30-35m) pentru inceput. Ia-o usurel cu 15 metri....cand ai facut scoala de soferi mergeai cu suta la ora? :D
marian_d

Post by marian_d »

Ai si tu dreptate... Am inceput asa pentru ca in armata am fost tragator de elita. Si la PM nu aveam luneta si tot am facut grupari bune inca de la inceput la 100 de metri (lauda-ma gura...). Ma gandeam ca la 30 m cu luneta va fi destul de usor... :(
Concluzie: tot tantarii sunt vinovati!!! :lol: :lol: :lol:
stelu

Post by stelu »

:D
marian_d

Post by marian_d »

Iata ce se intampla cand tragi de la 11m cu trei tipuri de pellets. Tintele sunt pe un format A4 deci va puteti da seama de dimensiunea gruparilor... Cu fiecare tip de pellet am tras cate 5 focuri.
Attachments
Care e mai bun...?
Care e mai bun...?
GrupajeMD.jpg (107 KiB) Viewed 18566 times
tevez

Post by tevez »

Cu Gamo Rocket pare cel mai bun grupaj, sunt câteva gaură-n gaură aproape.
Încearcă nişte JSB sau H&N, sunt foarte bune!
marian_d

Post by marian_d »

Am incercat cu JSB. Rezultatele nu au fost cele mai bune, insa poate fi si din cauza ca sunt un mare incepator. Grupajele pe care le-ati vazut sunt dupa primele 50-70 alice trase, majoritatea JSB. Puteam sa ma antrenez si eu cu Gamo Magnum si apoi sa trec la JSB. Dar deh, daca nu nimeream cu Magnum nu stiam daca e din cauza mea sau a alicelor, insa cu JSB stiam sigur ca eu sunt singurul factor care influenteaza precizia. Si uite asa am terminat JSB-urile.Acum deja fac grupaje bunicele si cu Magnum insa tot la 11m. Vom vedea cand vom mari distanta de ce voi mai fi in stare. Problema e ca JSB e mai greu de gasit pe la noi. Rocket gasesc la Arrow si mi se par foarte bune insa si pretul e pe masura... Voi ce munitie folositi? Care vi se pare a fi cea mai buna: calitate-pret-disponibilitate?
stelu

Post by stelu »

Dupa ce le bagi gaura-n gaura, la 11metri,treci la next level...12m :D
marian_d

Post by marian_d »

Adica sa pun tinta in curtea vecinului... :lol:
stelu

Post by stelu »

:lol: :lol: