Sfat achizitionare pusca cu aer comprimat

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cetateanul.turmentat

Sfat achizitionare pusca cu aer comprimat

Post by cetateanul.turmentat »

Buna ziua,

Numele meu este Paul,am 27 de ani ,sunt din Ploiesti si recent am avut ocazia sa trag cu o pusca cu aer comprimat a unui prieten din Targoviste si m-am hotarat sa-mi achizitionez si eu una.Din toate informatiile pe care am reusit sa le adun de pe net pana acum in legatura cu acest aspect am ajuns la concluzia ca o astfel de arma o poti folosi doar pe proprietatea ta sau intr-un poligon autorizat insa n-am putut sa aflu de unde as putea procura o astfel de arma,de unde si motivul acestui topic pe forumul d-voastra.Informatiile mele provin mai mult de pe youtube si am inteles ca cele mai de prestigiu firme producatoare de arme cu aer comprimat ar fi Daystate,AirArms,FX,Weihrauch si Steyr.Deci,cam astea ar fi alegerile mele in ceea ce priveste o achizitie viitoare insa nu le pot gasi pe site-ul d-voastra la vanzare.Prietenul meu are un Hatsan si dupa mai multe discutii avute cu el m-a sfatuit sa-mi cumpar o arma cu aer comprimat cu butelie ca ar fi mai bune pentru ca nu au recul spre deosebire de a lui care este cu sistem de incarcare prin frangerea tevii.Banii nu ar fi o problema pentru ca stiu deja ca armele cu aer comprimat cu butelie sunt mult mai scumpe si din ce am vazut pe site-urile firmelor producatoare mai sus mentionate insa ramane problema de UNDE pot sa-mi achizitionez o astfel de arma.Multumesc anticipat celor care vor incerca sa ma ajute cu informatii si sfaturi in acest sens!
tevez

Re: Sfat achizitionare pusca cu aer comprimat

Post by tevez »

PCP la Arrow: http://www.arw.ro/produs.php?p=18362
Magazinul din Ploieşti:
Str. Toma Caragiu nr. 1-5, Orar L-V / S : 10-18 / 9-13
Mai e magazin la Ploieşti la http://www.magazin-arme.ro, este partener Arrow dar are şi arme importate de la MLD, inclusiv
PCP-uri Hatsan.
Mai multe detalii pe clubairguns.ro
cetateanul.turmentat

Desi stiam deja de acest model comercializat de firma d-voastra nu consider ca se afla pe lista preferintelor mele.As prefera un FX sau Steyr(cunosc din auzite de renumele firmei austriece Steyr).De acest site clubairguns am aflat din cautarile mele pe google,am incercat sa ma inregistrez dar se pare ca nu primesc acceptul din partea administratorului acestui forum pentru ca nu sunt membru al acestui club.Incerc sa aflu in continuare cum pot deveni membru al clubairguns insa orice sfat din partea utilizatorilor de pe forumul d-voastra este in continuare binevenit.
tevez

Post by tevez »

Nu lucrez la Arrow. :) Steyer în România nu am văzut până acum, mi-ar plăcea, mai ales modelul ăsta:
http://www.youtube.com/watch?v=4HffuKPD ... vk1O20rLXw
De adus un model din afară e greu, dar nu imposibil, sunt şi pe la noi arme "exotice". Voi vorbi la clubairguns pentru activarea
userului, care este nick-name-ul?
cetateanul.turmentat

Va multumesc.Nick-name-ul este acelasi ca si aici,cetateanul.turmentat
tevez

Post by tevez »

cetateanul.turmentat wrote:Va multumesc.Nick-name-ul este acelasi ca si aici,cetateanul.turmentat
Userul este activat.
ChristianW

Post by ChristianW »

Hmmmm..... sincer eu mi-as alege altceva:
Crosman Backpacker Bugout Kit. In varianta calibru .22 (5,5 mm).
Poate sunt subiectiv, insa mi-a cazut cu tronc "jucaria" asta. Si la 104 Euro nu-i deloc scumpa pentru ceea ce poate!

http://www.rojal.si/en/shop/airguns/air ... t-kit.html
Video aici:
http://youtu.be/eUS8RIPR1og
Image
marian_d

Post by marian_d »

cetateanul.turmentat wrote:Desi stiam deja de acest model comercializat de firma d-voastra nu consider ca se afla pe lista preferintelor mele.As prefera un FX sau Steyr(cunosc din auzite de renumele firmei austriece Steyr).De acest site clubairguns am aflat din cautarile mele pe google,am incercat sa ma inregistrez dar se pare ca nu primesc acceptul din partea administratorului acestui forum pentru ca nu sunt membru al acestui club.Incerc sa aflu in continuare cum pot deveni membru al clubairguns insa orice sfat din partea utilizatorilor de pe forumul d-voastra este in continuare binevenit.
Salut,

Pana la urma ti-ai luat ceva? Sunt si eu in aceeasi situatie... Si sunt tot din Ploiesti...
marian_d

Post by marian_d »

tevez wrote:
cetateanul.turmentat wrote:Va multumesc.Nick-name-ul este acelasi ca si aici,cetateanul.turmentat
Userul este activat.
Poti sa faci acelasi lucru si pentru user-ul marian_d? Multumesc anticipat.
Scuze de offtopic.
tevez

Post by tevez »

marian_d wrote:
tevez wrote:
Userul este activat.
Poti sa faci acelasi lucru si pentru user-ul marian_d? Multumesc anticipat.
Scuze de offtopic.
Sigur, numai că poate dura. I-am dat sms la admin.

Later edit: gata, merge.
marian_d

Post by marian_d »

cetateanul.turmentat wrote:Buna ziua,

Numele meu este Paul,am 27 de ani ,sunt din Ploiesti si recent am avut ocazia sa trag cu o pusca cu aer comprimat a unui prieten din Targoviste si m-am hotarat sa-mi achizitionez si eu una.Din toate informatiile pe care am reusit sa le adun de pe net pana acum in legatura cu acest aspect am ajuns la concluzia ca o astfel de arma o poti folosi doar pe proprietatea ta sau intr-un poligon autorizat insa n-am putut sa aflu de unde as putea procura o astfel de arma,de unde si motivul acestui topic pe forumul d-voastra.Informatiile mele provin mai mult de pe youtube si am inteles ca cele mai de prestigiu firme producatoare de arme cu aer comprimat ar fi Daystate,AirArms,FX,Weihrauch si Steyr.Deci,cam astea ar fi alegerile mele in ceea ce priveste o achizitie viitoare insa nu le pot gasi pe site-ul d-voastra la vanzare.Prietenul meu are un Hatsan si dupa mai multe discutii avute cu el m-a sfatuit sa-mi cumpar o arma cu aer comprimat cu butelie ca ar fi mai bune pentru ca nu au recul spre deosebire de a lui care este cu sistem de incarcare prin frangerea tevii.Banii nu ar fi o problema pentru ca stiu deja ca armele cu aer comprimat cu butelie sunt mult mai scumpe si din ce am vazut pe site-urile firmelor producatoare mai sus mentionate insa ramane problema de UNDE pot sa-mi achizitionez o astfel de arma.Multumesc anticipat celor care vor incerca sa ma ajute cu informatii si sfaturi in acest sens!
In concluzie, ti-ai luat ceva? Eu mi-am luat CFR Whisper IGT de la Gamo.
stelu

Post by stelu »

Si cum trage?
marian_d

Post by marian_d »

Trage f bine. Asta in curte la 10m. Ieri mi-am luat permisul de la politie (mi-au trecut arma) si probabil ca zilele astea o s-o scot la padure undeva ca sa vad ce poate (sau ce pot eu :lol: ).
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Mare atentie la "trasul prin paduri". Exista riscul ca un paznic de vanatoare sau proprietarul terenului pe care va aflati sau cine stie ce alt "binevoitor" ce va observa in zona sa anunte politia spunandu-le ca "a depistat un braconier" iar din momentul ala incep problemele care pot degenera in probleme chiar foarte mari.

Nu uitati va rog un lucru esential si anume faptul ca in Romania cu arme cu aer comprimat (tir de agrement) puteti trage DOAR in tinte inerte si doar in conditiile legii.
Notiuni ca "pest control" cu arme cu aer comprimat sau mai stiu eu ce baliverne de genul asta sunt defapt catalogate de legislatia romana ca infractiuni care se numesc dupa caz braconaj sau cruzime fata de animale.

Ca sa va scutiti de eventuale probleme, pe dvs direct si pe noi ceilalti indirect, mi-as permite sa va sugerez sa cititi cu atentie partile care va privesc din Legea 295/2004 actualizata, in special art. 65 pct.(4)
stelu

Post by stelu »

Da ,trebuie evitat ''contactul'' cu mediul uman ....omul vede pe unu' cu o pusca si nu face diferenta intre un tip sau altul.
Eu am patit o chestie ca am scos arma din masina si m-am uitat prin luneta ( ca nu aveam binoclul la mine) si m-am trezit cu politia dupa mine ca sunase unul si spusese ca trag dupa caprele lui. Nu sa intamplat nimic,reclamantul era unu' dus cu sorcova si a fosc careva in preajma care a confirmat cele spuse de mine.
Bafta la trageri.
Post Reply