aer comprimat, gaz sau gloante de cauciuc

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
kambiance

aer comprimat, gaz sau gloante de cauciuc

Post by kambiance »

:shock:

Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine legat de urmatoarea dilema:
pistolul cu glont e... clar.
Care este diferenta intre un pistol cu aer comprimat, un pistol cu gaz si un pistol cu gloante de cauciuc. Din cate site-uri sunt am aflat doar ca un pistol cu aer comprimat trage mai departe fata de un pistol cu gaz. Atat pistolul cu aer comprimat cat si cel cu gaz... au acel rezervor gen "termos" :) ? Pistolul cu gloante de cauciuc... glontul arata ca un glont adevarat numai ca proiectilul este din cauciuc?

Am postat aici... daca am gresit directia imi cer scuze!
Si inca ceva... arme letale - neletale, din cate am auzit ... cam cu toate poti sa ranesti destul de grav pe cineva daca tragi de aproape. In ordinea distrugerilor pe care le provoaca... cam care ar fi ordinea? Pistol glont, urmat de pistol aer comprimat, urmat de pistol gaz... urmat de pistol gloante cauciuc?
kambiance

Re: aer comprimat, gaz sau gloante de cauciuc

Post by kambiance »

de exemplu pusca asta cu aer comprimat:

SET PUSCA SHADOW 1000 5.5MM+4X32WR . (G.611002915536.5)

daca e aer comprimat... inseamna ca folosesc bile metalice??
ps: stiu ca multi se cracaneaza de ras cand citesc si isi dau seama cat de terminat sunt, insa as vrea sa stiu mai multe si de la cineva care se pricepe, nu care vinde arme (ala care vinde o sa-mi zica numai avantajele :))
kambiance

Post by kambiance »

pana la urma imi raspund singur :))

deci.. citeam de pusca shadow 1000... cum ca trage cu 210m/s. un pistol cu gaz... cu cati m/s trage?? nu prea sunt detalii multe la pistoalele cu gaz.
Pistolul cu aer comprimat... are butelie sau nu?? pistolul cu glont.. zic bine ca trage cu peste 300m/s???
gerula

Post by gerula »

Deci hai sa incerc sa te lamuresc.
Armele cu aer comprimat sunt cele care folosesc forta de expansiune a aerului
comprimat pentru lansarea unui proiectil, si pot fi: PCP adica cu un rezervor
de aer care se umple de la un rezervor, cu un compresor sau cu o pompa de mare
presiune (undeva 200-300 bari) sau spring si care folosesc forta unui arc pentru
comprimarea aerului. Proiectilele sunt niste alice de plumb de diferite forme.
Armele cu aer comprimat sunt destinate exclusiv tirului sportiv.
Pistoalele cu gaz sunt asemanatoare pistoalelor cu glont, dar in locul proiectilului
(glontului) au o incarcatura iritant-lacrimogena.
Pistoalele cu bila sunt, si acestea, asemanatoare celor cu glont, dar in locul glontului
cartusul are o bila de cauciuc.
Pentru a nu putea fi folosita munitie cu glont, pistoalele au fie opritori la cele cu gaz,
fie sicane la cele cu bila.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
gerula

Post by gerula »

Proiectilele pentru aer comprimat sunt, de obicei, din plumb.
Pistoalele cu aer comprimat au de regula viteze de tragere undeva in
jurul a 120m/s, si folosesc niste capsule de CO2 ca rezervor de aer.
Mai exista si pistoale cu aer comprimat spring si PCP, dar acestea se gasesc
mai greu la noi.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
ct78bev

Post by ct78bev »

Ce nu ti-a spu-s colegul nostru gerula este ca tu incerci sa faci comparatie intre 2 categorii de arme
Armele(pusti si pistoale) cu aer comprimat sunt arme de "tir sportiv" adica tragi dupe hartii cu ele
Armele (Pistoale) cu gaze iritante sau bile de cauciuc sunt destinate autoapararii si tragi cu ele daca te ataca cineva
pistol gaz

Post by pistol gaz »

Salut. Din ce am mai citit pe net despre modelul de pistol cu gaz, am inteles faptul ca nu doar viteza de tragere conteaza ci mai ales energia dezvoltata (masurata in J). Pe tema aceasta vroiam sa va intreb daca exista un anumit prag pentru valoarea in J de la care un pistol este considerat bun / eficient in cazul utilizarii pentru autoaparare. Multumesc anticipat.
dcrist

Post by dcrist »

Armele cu aer comprimat nu pot fi folosite la autoaparare sunt ilegale, poti sa-ti iei un pistol folosind munitie cu bila de cauciuc pentru autoaparare.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
pistol gaz

Post by pistol gaz »

Am inteles. Mersi Cristi pentru informatie. Singurul impediment la cele cu munitie cu bila de cauciuc este necesitatea permisului de port arma. In schimb la alte tipuri de pistoale pentru autoaparare nu este nevoie sa ai permis de port arma. Cel mai bine este sa eviti pe cat posibil situatii in care ai fi obligat sa folosesti astfel de arme pentru autoaparare.
dcrist

Post by dcrist »

pistol gaz wrote:Am inteles. Mersi Cristi pentru informatie. Singurul impediment la cele cu munitie cu bila de cauciuc este necesitatea permisului de port arma. In schimb la alte tipuri de pistoale pentru autoaparare nu este nevoie sa ai permis de port arma. Cel mai bine este sa eviti pe cat posibil situatii in care ai fi obligat sa folosesti astfel de arme pentru autoaparare.
Care ar fi ,,celelalte" tipuri de pistoale de autoaparare la care nu este necesar permisul de port arma? Ca eu nu stiu nici unul, toate pistoalele care se pot folosi legal pentru autoaparare necesita permis de port arma, repilicile de airsoft nu le poti folosi pentru autoaparare sunt ilegale si nu-ti ofera nici o protectie, te bate agresorul cu ea in cap pana se plictiseste :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tevez

Post by tevez »

E, omu' încearcă să facă un pic de reclamă, mai mult sau mai puţin mascată, la sprayurile iritant-lacrimogene cu aspect de pistol.
După părerea mea sunt riscante şi nu merită banii, un spray de 10 lei face acelaşi lucru, aspectul de "armă" poate aduce multe
belele. Dar destul cu mediatizarea, că şi reclama negativă vinde. :twisted:
7Coline

Post by 7Coline »

tevez wrote:E, omu' încearcă să facă un pic de reclamă, mai mult sau mai puţin mascată, la sprayurile iritant-lacrimogene cu aspect de pistol.
După părerea mea sunt riscante şi nu merită banii, un spray de 10 lei face acelaşi lucru, aspectul de "armă" poate aduce multe
belele. Dar destul cu mediatizarea, că şi reclama negativă vinde. :twisted:
Nenea cu ideea lui geniala o sa ajunga ca un "bajet" ( dupa cum sa numit respectivul ) care intreba nedumerit de ce am tras in el , ca el doar si-a scos bricheta.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Post Reply