Buna tuturor,
ce luneta imi puteti recomanda pentru un Gamo Hunter IGT?
Mersi
Recomandare luneta.
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Recomandare luneta.
Sunt multe variante, care e bugetul? Fă-ţi cont şi aici: http://www.clubairguns.ro/forum/index.phptapper wrote:Buna tuturor,
ce luneta imi puteti recomanda pentru un Gamo Hunter IGT?
Mersi
şi caută în rubrica de "Optică", eventual deschide un topic. Cea mai importantă condiţie este să
fie "airgun rated", pentru că armele cu a.c. au un recul special şi pot distruge o lunetă care nu are
probleme pe un airsoft sau chiar pe o armă de foc de calibru mic. Să-i iei şi nişte prinderi bune!
Eu am un Hawke MODEL SPORT HD - 4X40 şi după vreo două cutii de pellete se comportă ok.
Ce vrei sa faci cu arma , ce buget ai ? Optica care o pui pe arma e dependenta de utilizarea armei ... nu poti spune dami domle' o masina fara sa ii zici la dealer ca tu vrei sa urci in munti cu ea.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Vreau sa folosesc arma pentru hobby, tir sportiv. Sunt incepator, nu prea ma pricep la detalli, vreau ceva fiabil si eficient, bugetul max. 500 Ron.
Daca vrei sa faci tir sportiv ai nevoie de catari olimpice (peep sights) asta daca chiar esti serios . Pentru hobby nu inteleg la ce te referi , daca ai de gand sa tragi la 150 metri sau mai mult ai nevoie de putere 9x sau mai mare si musai sa aiba reglaj pentru paralax.tapper wrote:Vreau sa folosesc arma pentru hobby, tir sportiv. Sunt incepator, nu prea ma pricep la detalli, vreau ceva fiabil si eficient, bugetul max. 500 Ron.
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
"tir sportiv" amator, de weekend pentru distractie in poligon pe camp etc, nu sunt profesionist, daca eram nu deschideam acest topic, astept autorizatia pt aer comprimat, am ales Gamo Hunter IGT de 5.5 sau 6.35 si as vrea o luneta fiabila si eficienta cu care este compatibila.
Cel mai important e să reziste la recul, altfel nu-ţi trebuie cine ştie ce lunetă pentru a trage la 25-30, hai maxim 50tapper wrote:"tir sportiv" amator, de weekend pentru distractie in poligon pe camp etc, nu sunt profesionist, daca eram nu deschideam acest topic, astept autorizatia pt aer comprimat, am ales Gamo Hunter IGT de 5.5 sau 6.35 si as vrea o luneta fiabila si eficienta cu care este compatibila.
de metrii. Poate odată cu arma iei şi luneta, tot un Gamo eventual. Dacă-i făcută tot de Gamo, ar trebui să fie şi
potrivită pentru armele Gamo, nu? Dacă se potriveşte cu o prindere monobloc, ar fi ideal, am aşa ceva de la Arrow,
e bine lucrată, doar că acum nu dau de ea pe http://www.arw.ro dar arată cam aşa:

Am văzut că mulţi recomadă lunete cu zoom fix, rezistă mai bine la reculul de a.c.
Gamo e o variantă pentru că o găseşti la Arrow şi dacă e ceva ai garanţie, Optima mai e de luat în calcul pentru
că e recomandată de Hatsan, care are un recul şi mai "criminal" pentru lunete, Leapers, Nikko Sterling, sau IOR,
Bushnell, Nikon dacă vrei să cheltuieşti mai mult dar musai să fie "spring rated".
Când spun de recul, nu mă refer că ar fi un recul semnificativ pentru trăgător, ci pentru lunetă, a.c.-urile spring
au un recul mai special care "omoară" lunetele. Dacă ai tras cu o lisă mai veche, a.c.-ul e pistol cu apă ca recul,
mai degrabă te doare mâna de la reîncărcări decât umărul de la tras. Revin cu sugestia de-a citi un pic şi pe
Clubairguns că treaba asta cu luneta e destul de complicată şi pe net dai de mulţi "cunoscători" care dau sfaturi
aiurea, fără să aibă habar de domeniu. Dacă n-ai chef de citit, ia o lunetă ieftină "spring rated" ca să nu-ţi pară
rău în caz că-i sar lentilele,oricum nu-ţi trebuie cine ştie ce lunetă puternică şi complicată pentru tras de plăcere,
de hobby, "plinking", cum tragem noi.
Cred ca raman la Gamo ori 6x40 ori 3-9x 40, nu stiu daca zoomul e chiar atat de folositor, nu am tras inca cu astfel de luneta, daca nu e chiar atat de folositor atunci varianta fara zoom e mai fiabil ma gandesc, oricum mersi pentru ajutor.
Toate cele bune!
Toate cele bune!
Pentru distante mici 6x e mai mult ca suficient.tapper wrote:Cred ca raman la Gamo ori 6x40 ori 3-9x 40, nu stiu daca zoomul e chiar atat de folositor, nu am tras inca cu astfel de luneta, daca nu e chiar atat de folositor atunci varianta fara zoom e mai fiabil ma gandesc, oricum mersi pentru ajutor.
Toate cele bune!
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²