RAPTOR-Performance Ballistic Alloy
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
RAPTOR-Performance Ballistic Alloy
Ce parere aveti de noua munitie pentru ac-uri lansata in cal.'177 doar pe site-ul american al firmei Gamo,special destinata pentru vanatoarea cu arme cu aer comprimat?Cu mai mult de 25% viteza si energie in orice ac.Pellet la 1628fps=496,5m/s
(masurat la cronograf,vezi videoclipul) in cal.'177 dar cu siguranta tras dintr-u Hunter Hurricane 1250.Seamana cu binecunoscutele deja la noi Pro Magnum numai ca sunt dintr-un aliaj auriu.Imaginati-va ce ar putea astfel de pelete in cal.'22 in Hunter-ul 440 sau in CFX-ul nostru,adica viteze de cel putin 250-260m/s,tinand cont de faptul ca firma Gamo nu prea a fost acuzata de publicitate falsa pana acum.Daca pe viitor se vor produce si in cal. 5,5mm si se vor gasi si in Romania,pariu ca ar fi cele mai vandute din Romania(ar sparge pur si simplu piata).Toti ne dorim >220m/s
Pe buna dreptate le-au numit RAPTOR.
ADRIAN
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
Raptor nu cred sa aiba ceva in comun cu TS-10 si TS-18.In primul rand o viteza asa de mare denota ca sunt f usoare si pun pariu ca aliajul este si moale ceea ce permite o turtire rapida la impact si o descarcare eficienta de energie in vanat de unde si utilizarea lor la vanatoare.Un aliaj care preia avantajele plumbului la impact dar la care se adauga si o viteza superioara datorata greutatii mai mici.Si mie imi place cum cad ca trasnite animalutele alea de camp din videoclip,considerate daunatori la americani.Adevarul este ca le impusca si in cap
.Avantajul este al vitezei cu mai mult de 25% decat poate arma de aceea cred ca cel putin in Romania ar fi cele mai cumparate.Cam asa cum sunt la noi Skenco dar care desi intr-un Hunter 440 ajung la 240m/s, nu sunt precise si mult prea penetrante.Imagineaza-ti sa tragi cu un pelet ca pro magnum dar nu la 205m/s ci la 245m/s(si cred ca sunt destul de pesimist in ceea ce priveste estimarea mea).
ADRIAN
Daca voi nu spuneti nimic am sa ma spun eu ceva.In primul rand sunt impresionat de rapiditatea cu care lucreaza cei de la pyramidair.com si va explic imediat si de ce afirm asta.Vineri pe 17 februarie am vazut pe site-ul Gamo USA reclama la acest tip nou de pelete produs de Gamo,Raptor si din dorinta de a afla mai multe despre ele am cautat pe pyramidair.com la munitie si nu le-am gasit.Ieri pe 18 am initiat acest topic pe forum dupa care am cautat din nou pe pyramidair.com si aparusera deja in stoc http://www.pyramidair.com/cgi-bin/pelle ... let_id=399 si astfel am aflat si cateva detalii despre ele.Spre marea mea uimire aceste Raptor sunt dintr-un aliaj placat cu aur de 18K
,deoarece acest aliaj cred ca are unele efecte de erodare la nivelul ghinturilor din teava si ca sa elimine acest efect negativ cei de la Gamo le-au facut camasa ca la glonte dar nu din cupru ci din aur de 18K.Nu inteleg motivul pentru care au folosit acest material care intradevar este foarte moale si adera perfect la ghinturi dar pe cutia de 100 de pelete scrie clar ca sunt special doar pentru vanatoare si sunt garantate de producator ca fiind cu mai mult de 25% mai rapide si mai precise in majoritatea armelor cu aer comprimat high-power.Daca stam se ne gandim si Hunter-ul 440,Maxima,CFX sunt catalogate pe site-ul Gamo ca fiind ac-uri High-Power asa ca ar merge si la noi acest tip nou de pelete daca s-ar fabrica pe viitor si in cal.'22.Am uitat sa mentionez ca in cal.'177 Raptor cantaresc doar 5 graines=0,324grame deci in cal.'22 nu ar cantari mai mult de 10,5graines=0,68grame.Ca o comparatie Skenco Hyper-Velocity in cal.'22 pe care unii dintre noi le cunoastem mai bine cantaresc 10,8graines=0,699grame.Cred ca Gamo a scos acest Raptor doar in cal.'177 deoarece vanatoarea cu aer comprimat se face in SUA predominant cu acest calibru de foarte mare viteza si precizie pentru ac-uri si mai putin cu cal.'22,motiv pentru care nu cred sa scoata asa de curand si Raptor in cal.'22.Aceste pelete sunt intradevar supersonice in ac-urile magnum si daca ajung la 1640fps=499,87m/s intr-un Hunter Hurricane inseamna ca vor fi precise pana ajung la 1115,48fps=340m/s pe traiectoria lor cand trecerea de la supersonic la subsonic le va destabiliza de pe traiectorie.Oricum de la 500m/s pana la 340mm/s cred ca parcurg cel putin 40-50 de metri.Inchei prin a spune ca-i invidiez teribil pe americanii astia

ADRIAN
Numai la unele magazine iti cere copie dupa certificatul de detinator,nu la toate.Si merge si-o copie alb-negru.Iar despre Raptor este si normal sa fie de 5-6 ori mai scumpe decat Match sau Pro Magnum tinand cont de performantele lor si de faptul ca nu sunt pentru tras la tinta.
ADRIAN
-
Alegzandru
Ai perfecta dreptate, nu tragi la tinta cu ele si nici la pest nu e rentabil sa le folosesti, cioara o dobori foarte bine si cu un TS-10 si o arma puternica in cal 4.5.. deci alea sunt pt vanatoare adevarata, nu pentru distractie.AC Sniper wrote:Iar despre Raptor este si normal sa fie de 5-6 ori mai scumpe decat Match sau Pro Magnum tinand cont de performantele lor si de faptul ca nu sunt pentru tras la tinta.
Si apropos de faptul ca aduc un plus de viteza de 25%.. ar exista pe undeva posibilitatea sa nu fie acceptata comercializarea lor in Romania fiindca multe arme ar depasi 220m/s folosindu-le? Nu ar fi legal, din moment ce viteza oficiala a armei este in limita admisa, dar ar putea fi pusa problema asa?
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...
Atata timp cat nici firma producatoare nu fabrica Raptor in cal.'22 nu prezinta nici un interes pentru ac-urile noastre.In '22 cal. este important sa depaseasca 220m/s nu in '177 cal.Iar in lege nu scrie nicaieri ca se interzice folosirea unor anumite pelete pentru ac-uri.Asta ar mai lipsi din partea amatorilor care voteaza legi in necunostinta de ceea ce voteaza.
ADRIAN
De fapt aceste Raptor sunt special pentru combaterea daunatorilor ceea ce si vedem in videoclipul care le promoveaza, cal.'177 fiind in State cel mai des folosit la pest-control sau varmint-control cum mai spun unii.Se potrivesc cel mai bine doar in armele care depasesc cu mult viteza sunetului cum ar fi Hunter Hurricane 1250 deoarece nu au precizie decat atat timp cat sunt la viteza supersonica.Dar si cand au viteza supersonica au o precizie formidabila.In Hunter-ul nostru 440 chiar daca ar avea 300m/s nu s-ar potrivi deloc aceste Raptor deoarece ar ajunge la maxim 1150fps=350m/s si doar pana ce peletul ar ajunge la 340m/s ar avea precizie ceea ce inseamna doar o diferenta de 10m/s(mult prea putin).Vezi http://pyramidair.com/blog/ la articolul GAMO CF-X Field Test de pe luna februarie anul curent.Deci atat timp cat nu se fabrica si in cal. '22 pe noi nu prea ne intereseza,poate doar pentru cei care au o Slavia 634 sau un CZ-200 S,ambele in cal.'177.Oricum in cal.'22 ar fi mult mai precise decat Skenco Hyper Velocity si poate ar avea si viteza mai mare.Cat despre ce spuneai ca ar putea fi interzise ca ai depasi viteza maxima legala cu ele,stai linistit ca viteza asta o depasesti lejer si cu un Gamo Mod. 400 daca pui pelete unse cu ulei in teava.Asa ca pe noi ne intereseaza viteza peste 220m/s dar si precizie ceea ce noile Raptor ne-ar putea oferi doar daca s-ar fabrica si in cal.'22 si importa si la noi de catre Arrow.Alegzandru wrote:Ai perfecta dreptate, nu tragi la tinta cu ele si nici la pest nu e rentabil sa le folosesti, cioara o dobori foarte bine si cu un TS-10 si o arma puternica in cal 4.5.. deci alea sunt pt vanatoare adevarata, nu pentru distractie.AC Sniper wrote:Iar despre Raptor este si normal sa fie de 5-6 ori mai scumpe decat Match sau Pro Magnum tinand cont de performantele lor si de faptul ca nu sunt pentru tras la tinta.
Si apropos de faptul ca aduc un plus de viteza de 25%.. ar exista pe undeva posibilitatea sa nu fie acceptata comercializarea lor in Romania fiindca multe arme ar depasi 220m/s folosindu-le? Nu ar fi legal, din moment ce viteza oficiala a armei este in limita admisa, dar ar putea fi pusa problema asa?
ADRIAN
-
Alegzandru
-
Maniac 2(airguns)
-
Alegzandru
Pai principalul scop al Raptorului in armele poternice este chiar sa depasasca viteza sunetului si sa se mentina peste ea ca sa nu piarda traiectoria, deci ori folosesti pelletul intr-o arma foarte puternica care sa-i imprime cativa zeci de m/s peste 340m/s, ori intr-una de viteza subsonica.
Ajuns pe aripile gandului, imi caut cheile prin vaile encefalului, ajung sa-mi pun problema originii timpului, culorii primordiale a universului, sau a unui capat al lui...