Pistol AC Tir Sportiv - Certificat Detinator Vechi - Permis?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Pistol AC Tir Sportiv - Certificat Detinator Vechi - Permis?
In Pitesti parca exista un spital militar si acolo cu siguranta poti face fisa medicala.
Vestea buna pentru amatorii de arme AC este ca noua lege va permite procurarea unui numar nelimitat de arme de tir si daca esti sportiv legitimat la un club iti poti lua si arme cu viteze mai mari de 220 m/s.
Vestea buna pentru amatorii de arme AC este ca noua lege va permite procurarea unui numar nelimitat de arme de tir si daca esti sportiv legitimat la un club iti poti lua si arme cu viteze mai mari de 220 m/s.
Bun, multumesc foarte frumos pentru informatii.
O sa va tin la curent cu evolutia situatiei, cand ma apuc de ea.
Multumesc inca o data.
O sa va tin la curent cu evolutia situatiei, cand ma apuc de ea.
Multumesc inca o data.
Parca sunt interzise in toata UE nu doar la noi...BARTHY 2 wrote: Vestea buna pentru amatorii de arme AC este ca noua lege va permite procurarea unui numar nelimitat de arme de tir si daca esti sportiv legitimat la un club iti poti lua si arme cu viteze mai mari de 220 m/s.
Parcă-n Spania cel puţin nu. Oricum legislaţia nu e unitară şi e bine aşa, nici americanii nu au legislaţie la fel în toate statele.kama3 wrote:Parca sunt interzise in toata UE nu doar la noi...BARTHY 2 wrote: Vestea buna pentru amatorii de arme AC este ca noua lege va permite procurarea unui numar nelimitat de arme de tir si daca esti sportiv legitimat la un club iti poti lua si arme cu viteze mai mari de 220 m/s.
Şi se vede. Chicago sau Los Angeles, oraşe cu legi comuniste şi "gun-control"-campioane la infracţiuni, zonele cu "red-necks"
au criminalitate scăzută.
Din cate stiu, in majoritatea tarilor membre UE, AC-urile sunt impartite
in doua categorii: cele cu energia mai mica de 16 Jouli care se pot lua la
liber cu actul de identitate, si cele cu energia mai mare de 16 Jouli care
nu se pot lua decat cu permis port-arma.
in doua categorii: cele cu energia mai mica de 16 Jouli care se pot lua la
liber cu actul de identitate, si cele cu energia mai mare de 16 Jouli care
nu se pot lua decat cu permis port-arma.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Important e sa stim ce zice legea noastra pentru ca aici traim. Cand plecam in alta parte ne interesam cum e acolo.
Pai, eu cred ca ar trebui sa stim si ce spune legea in celelalte tari partenere ale
UE, si sa actualizam, sa armonizam, sa innoim legislatia privitoare la arme, munitii,
aparare, autoaparare, drepturi si libertati, etc.
Nu de alta, dar intregul sistem de legi este restrictionar, invechit, comunist....
UE, si sa actualizam, sa armonizam, sa innoim legislatia privitoare la arme, munitii,
Nu de alta, dar intregul sistem de legi este restrictionar, invechit, comunist....
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Din punct de vedere al armelor poate ne armonizăm cu Statele Unite ale Americii sau cu Finlanda, că dacă ne luăm dupăgerula wrote:Pai, eu cred ca ar trebui sa stim si ce spune legea in celelalte tari partenere ale
o mare parte din "civilizaţi" am rămâne şi fără amărâtele astea de pliciuri cu cauciuc. Iar cu legile ai dreptate, stăm cam
prost dar cu aplicarea lor şi cu practica unitară, acolo suntem la pământ!
-
Sabin_C_V(Fort18R)
Deci, ca sa inteleg
Armele neletale destinate agrementului si tirului sportiv, prevazute la pozitiile 25 si 31 din anexa, pot fi folosite in spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau in spatii special amenajate, pentru a nu pune in pericol integritatea corporala si viata persoanelor.
Deci, se poate folosi si in afara poligonului pe camp?
daca am permis tip B si am si pusca evident.
Armele neletale destinate agrementului si tirului sportiv, prevazute la pozitiile 25 si 31 din anexa, pot fi folosite in spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau in spatii special amenajate, pentru a nu pune in pericol integritatea corporala si viata persoanelor.
Deci, se poate folosi si in afara poligonului pe camp?
daca am permis tip B si am si pusca evident.
Fort 18R
Asa scrie acolo
Deci, da.
Sanatate!
Sanatate!
Hatsan Mod. 125
Fort 17R 9mm
Fort 17R 9mm
Ma aflu si eu in situatia descrisa la inceputul topicului si anume am un pistol cu aer comprimat luat acum vreo 5 ani pentru care nu am permis de port-arma. Intrebarea e: pot sa-l vand?
Daca ai certificat de detinator da, daca nu, risti dosar penal daca incerci sa-l vinzi fara acte(permis sau certificat de detinator).
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Am permisul acela care se dadea acum cativa ani. Daca gasesc cumparator, presupun ca vanzarea trebuie facuta printr-un armurier, ceva, nu? Aveti idee unde gasesc asa ceva in Bucuresti?
Multumesc.
Multumesc.
Toate magazinele de arme fac astfel de intermedieri, diferenţa e dată de preţ. Cam 50-100 de lei costă actul şi se poate face şi act
de donaţie dacă vrei să scapi de el, printr-un birou notarial. Nu-s convins 100% că se poate vinde dacă nu-l ai în permis, după ce-l dai
trebuie mers să-l radiezi, să nu fie surprize.
de donaţie dacă vrei să scapi de el, printr-un birou notarial. Nu-s convins 100% că se poate vinde dacă nu-l ai în permis, după ce-l dai
trebuie mers să-l radiezi, să nu fie surprize.