Cam la ce pret ajunge o autorizatie pt arma ac stiu ca este o taxa de 100 ron mai sunt si alte taxe? la testul psiho cat costa sau consultul medical cat costa ?
Respect
pret autorizatie arme ac
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Safe&Sound
Re: pret autorizatie arme ac
Preturile sunt diferite in functie de localitatea in care faci demersurile.danyel100 wrote:Cam la ce pret ajunge o autorizatie pt arma ac stiu ca este o taxa de 100 ron mai sunt si alte taxe? la testul psiho cat costa sau consultul medical cat costa ?
Respect
In Bucuresti in urma cu vreo trei ani:
Taxa certificat cazier judiciar- 5 lei
Taxa autorizare ("la urgenta")- 100 lei
Fisa medicala (la Kretzulescu)-110 lei
Adeverinta de la psiholog autorizat-100 lei
Va salut pe toti. Nu stiu daca am postat unde trebuie si cer scuze anticipat. Va rog sa ma sfatuiti in problema urmatoare. Am achizitionat in anul 2003 o pusca cu aer comprimat, 4.5, Norconia (China) pe baza cazierului de la politie si a buletinului de identitate. Nu mi s-a spus ca trebuie alte documente pentru detinerea acesteia. Entuziasmul a trecut repede (cam o luna doua) si arma nu am mai folosit-o deloc. Din acest dezinteres am pierdut orice contact cu legislatia si am stat linistit ca sunt in regula cu legea asa cum stiam eu la momentul achizitionarii. Am aflat de curand ca legislatia a fost actualizata de mai multe ori. Doresc sa renunt la arma. Va rog sa ma sfatuiti in ce mod trebuie sa procedez (cu daune minime!!). Va multumesc anticipat
Salut, cred că e bine să mergi la Poliţie, la arme, să întrebi. Ceea ce cred că sunt toţi forumiştii de acord e faptul că arma
NU trebuie luată când mergi la Poliţie, deoarece acel Certificat de Deţinător trebuia preschimbat demult în permis de armă,
care îţi dă drept de port şi folosire a ei. Aşa...arma a fost cumpărată legal şi dacă nu mergi cu ea pe stradă şi nu tragi ar
trebui să nu fie mari probleme. Oricum la un moment dat trebuie să te ocupi de problemă fiindcă eşti în evidenţă ca deţinător
de armă neletală supusă autorizării.
Sper ca soluţia să nu fie obţinerea permisului de armă urmată de radiere pt. că ar fi prea costisitor, mai ales dacă ar fi cazul
şi de vreo amendă... Poate se poate trece pe colecţie sau alte soluţii. Ideea e să mergi la Serviciul Arme Explozibili (...)
NU trebuie luată când mergi la Poliţie, deoarece acel Certificat de Deţinător trebuia preschimbat demult în permis de armă,
care îţi dă drept de port şi folosire a ei. Aşa...arma a fost cumpărată legal şi dacă nu mergi cu ea pe stradă şi nu tragi ar
trebui să nu fie mari probleme. Oricum la un moment dat trebuie să te ocupi de problemă fiindcă eşti în evidenţă ca deţinător
de armă neletală supusă autorizării.
Sper ca soluţia să nu fie obţinerea permisului de armă urmată de radiere pt. că ar fi prea costisitor, mai ales dacă ar fi cazul
şi de vreo amendă... Poate se poate trece pe colecţie sau alte soluţii. Ideea e să mergi la Serviciul Arme Explozibili (...)
Multumesc pentru raspunsul prompt. Am incercat sa "pasez" arma prin armurieri autorizati dar din cauza calitatii slabe si a vechimii nu au fost interesati. Temerea mea este ca in momentul contactului cu politia sa nu fiu incadrat, pe langa contraventie (500-1000RON) si la infractiune (3-12 luni)