Amenda neanuntare instrainare arma

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
ionyde

Amenda neanuntare instrainare arma

Post by ionyde »

Azi am fost fericitul amendat pt ca n-am anuntat in termen de 10 zile faptul ca am vandut arma. Am dat-o unui armurier si mi-a dat factura cu data de 11.01.2010. Si cine naiba stia. M-am dus azi s-o radiez si voiam cu copia de pe permis sa-mi iau alta pt ca am avut un Gamo PT-80..un stift de jucarie, si vreau una cu glont cauciuc. Si imi zice nenea agent ca trebe sa-mi dea amenda de 50 lei platibila in 48 ore altel e 500 lei. Mi-a aratat si articolul din lege si avea dreptate...asa imi trebe daca n-am citit cu atentie. Legea 295/2004 zice asa :
Art. 13 - Obligatii generale ale titularului autorizatiei de procurare a armelor sau al permisului de arma
Titularul autorizatiei de procurare a armelor sau, dupa caz, al permisului de arma este obligat sa anunte organul de politie competent teritorial, in termen de 10 zile de la data cand s-a ivit unul dintre urmatoarele evenimente:
a) au intervenit orice fel de schimbari care necesita modificarea unor mentiuni corespunzatoare din continutul documentului;

Asa ca maine ma voi duce frumusel si o sa platesc si amenda...numa de pierdut am avut cu arma aia cu aer comprimat. Am cumparat-o scump si a trebuit s-o dau la un pret de nimic la armurier...pt ca n-aveam ce face cu o asemenea jucarie, e un stift. O sa astept autorizatia pt o bila cauciuc.
Asa ca atentie sa nu luati si voi amenzi prostesti din astea :))
tevez

Re: Amenda neanuntare instrainare arma

Post by tevez »

Ai scăpat ieftin cu amenda. Despre pistol n-ai de ce să zici că e ştift, toată lumea spune că e pentru TIR,
adică tras la ţintă de carton, hârtie, placaj. Eu l-aş fi ţinut în locul tău, dacă tot ai dat banii pe el...
Post Reply