Help needed - pusca cu ac adusa din italia

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

ar1st1d3

Help needed - pusca cu ac adusa din italia

Post by ar1st1d3 »

Salutare! Am nevoie de sfaturile voastre, pls

Am fost in concediu in Italia si m-am intors cu una bucata Gamo Whisper X din San Marino. Armurierul de-acolo mi-a garantat ca nu am nevoie de permis in RO, eu l-am crezut pe bune fara sa stiu legislatia, am zis ca n-o trebui permis pentru o simpla pusca cu AC, vanzatorul spunandu-mi ca-mi trebuie doar cartea de identitate.

Cand am venit in tara si am citit pe net legea si diferite articole (unul dintre ele spunea de un tip din Dolj care a venit pe 8 aug din italia si l-au prins la vama cu o pusca cu AC -> dosar penal + confiscat pusca), m-am ingrozit. In necunostinta de cauza am fost la IGP in ziua de Marti, n-am luat pusca, si i-am explicat situatia unui nene de la sectorul in care locuiesc, el spunandu-mi ca e ok si sa vin direct joi cu arma. Insa mi-e frica sa nu raman fara ea, si mai ales sa mai plec si c-un dosarel acasa.

Am nevoie de niste sfaturi de-ale voastre cum sa ies legal din problema asta. Mentionez ca am factura de la armurierul din San Marino. Detinator nu sunt, permis nu am.

Multumesc anticipat!
SLY

Post by SLY »

Adica tu ai deja pusca acasa, fara sa ai notificare, fara sa platesti acciza?
P.S. De cate ori am inregistrat o arma nu m-a chemat nimeni cu arma. Doar cu actele. Nu stiu ce sa zic... sa nu patesti ceva.
Last edited by SLY on Wed Aug 20, 2008 9:59 am, edited 1 time in total.
ar1st1d3

Post by ar1st1d3 »

da. repet, n-am stiut legislatia noua, si am intrat pur si simplu cu ea, crezand ca nu-mi trebuie nimic, luand pe bune ce mi-a zis armurierul din san marino
Last edited by ar1st1d3 on Wed Aug 20, 2008 10:03 am, edited 1 time in total.
SLY

Post by SLY »

Parca am mai citit ceva in genul asta pe forumul clubairguns. Diferenta este ca respectivul o avea de mult, dar nu o declarase in termen. A ramas fara arma, parca se judeca acum. Caut si pun linkul.
p.s. : http://www.clubairguns.ro/forum/viewtopic.php?t=1361
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Partea cea mai trista este ca
"necunoasterea legii nu te scapa de consecintele faptei".
Asta este chestia de care se prevaleaza ei si treaba provine inca din
dreptul Roman, si este pe bune.
Sper sa ai noroc totusi si sa te inteleaga cineva pentru ca practic tu ai
fost pacalit de vanzatorul in cauza. El ca sa vanda arma ti-ar fi spus
orice, simtindu-te novice.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
violiv

Post by violiv »

Vanzatorul nu l-a pacalit. Cred ca nu i-a trecut prin cap ce exista o tara in UE unde armele AC "de modesta capacitate ofensiva" se inscriu in permis ca si armele de foc. Peste tot in UE astfel de arme se vand cu buletinul celor ce au 18 ani.

In ce priveste situatia ta, e oabla rau de tot. Legea prevede efectuarea unui numar de formalitati premergator achizitiei armei. Acum esti INFRACTOR la regimul armelor si munitiilor. Cred ca cel mai putin rau ce poate sa ti se intample este sa ramai fara arma. M-as mira sa reusesti sa-i convingi pe cei de la arme sa te ajute cu asta. Trebuia o "Autorizatie de cumparare" premergatoare achizitiei, tradusa in limba tarii de unde ai luat-o si completata traducerea de vanzatorul de acolo, iar originalul romanesc completat la vama. Cu asta vii la politie si-ti elibereaza permis de arma unde se trece arma. Nu exista nicio prevedere cum ca s-ar putea face asta retroactiv.

O solutie pentru tine ar fi sa declari ca ai achiztionat arma inainte de 2004 - cand se vindeau si la noi la liber - si ca vrei acum sa intri in legalitate, ca ai auzit ca s-a schimbat legea, etc. Normal ca ai pierdut factura in atatia ani care au trecut. Asa ca vei da o declaratie la notar cum ca ai cumparat-o in 2003 de la un magazin cu un nume ce nu-l mai retii (au disparut suficiente ce vindeau astfel de arme la liber). Asa ai o posibilitate sa intri in legalitate. Si s-ar putea sa scapi chiar fara nicio amenda. Oricum, iti trebuie: cazier, aviz psihologic, aviz medical, taxa la trezorerie, poze........si asta e cu risc pentru motivul expus in finalul paragrafului de mai jos.

O alta varianta ar fi s-o vinzi ANONIM unuia care nu se uita la acte - vezi ofertele de pe diferite site-uri de vanzari - si sa-ti iei de-o grija cu speranta ca arma nu va aparea niciodata implicata intr-o cercetare a politiei: exista o baza informatica europeana a tuturor armelor vandute legal unde apari alaturi de seria acestei arme la un simplu "search".

Nu m-as aventura sa declar realitatea la politie! In situatia ta esti infractor si nu prea ai cum sa schimbi asta. doar daca ai un foarte bun si sigur prieten pe acolo ai putea sa intrebi mai amanuntit cum s-ar putea face.
danezu

Post by danezu »

"O alta varianta ar fi s-o vinzi ANONIM unuia care nu se uita la acte - vezi ofertele de pe diferite site-uri de vanzari "

Si sa ai grija ca anonimul sa nu fie cu gradili pe el(undercover :lol: ).

Parerea mea este s-o distrugi,si eu am vazut acum in italia o gramada de scule si la preturi reale,dar m-am abtinut!
Walter PP 10x22T - BLACK
destoff5

asta e nasol

Post by destoff5 »

o sa trebuiasca sa platesti acciza si daca nu ai declarato la vama risti dosar penal ,degeaba ai si factura de pe arma ,nedeclararea la vama a armelor si neplatirea accizei ,e dosar penal si pasibil de inchisoare de la 3 luni la 1 an ,sa ai grija ce faci treaba ta
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Decat sa faca tot felul de "manevre" mai bine sta cuminte. La urma urmei de ce sa-si bata cuie in talpa pentru un fleac. Daca nu poate sa o aduca in tara si nici nu o poate vinde mai bine o arunca sau o pastreaza.
Singura scapare ar fi data de pe factura. Dar nici asta nu este foarte sigura in acest moment.
Cel mai bine este sa intrebe la ambasada. Eventual sa obtina o hartie de acolo pentru ca oricum la repatriere ii trebuie acel act.
Cu respect.
argusz

Post by argusz »

o varianta e sa-ti iei autorizatie pt cumparat arma de afara, dupa aia sa iesi din tara cu arma(daca stai bine cu tensiunea, ca poate te controleaza la vama), dupa vreo cateva ore te intorci si o declari la vama cu factura si autorizatia de achizitie, iar restul e simplu....
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
SLY

Post by SLY »

Si nu se uita nimeni la data facturii?
dcrist

Post by dcrist »

SLY wrote:Si nu se uita nimeni la data facturii?
Ai tinut-o afara din tara pina ai facut rost de autorizatie, si ai intrat cu ea dupa ce ai facut rost de autorizatie cum va reiesi din actele de intrare in tara :wink:
Emanuel

Post by Emanuel »

dcrist wrote:
Ai tinut-o afara din tara pina ai facut rost de autorizatie, si ai intrat cu ea dupa ce ai facut rost de autorizatie cum va reiesi din actele de intrare in tara :wink:
Si, in plus, ce-i f*te grija cand ai luat-o?
Abia acum ai adus-o!
Probleme, mah?
:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
argusz

Post by argusz »

legal nu-i intereseaza cand ai cumparat-o. in afara tarii te supui legilor tarii in care esti. legea romana te obliga sa te prezinti la politie pt autorizare in 5 zile de cand ai declarat arma la vama la intrarea in tara. trebuie neaparat s-o declari la vama, ca vamesul sa-ti scrie pe autorizatia de procurare a armei data cand ai intrat in tara cu arma.
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/

CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
sepuku

Re: Help needed - pusca cu ac adusa din italia

Post by sepuku »

. :) cred ka.i cel mai haios topik citit de pe aici,m.am amuzat copios,recititi.l si o sa zambiti amintindu.va ce scriati akum1an..si apropos,ce s.a intamplat pana la urma,a fost inscrisa,n.a fost inscrisa?! :wink: zi buna voua !
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
Post Reply