ac vs gaz vs cauciuc

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

biciclistu

ac vs gaz vs cauciuc

Post by biciclistu »

sunt mic si eu si profan intr-ale jucariilor baietesti ... dar vreau si io sa ma joc, pliiiiz big boizzzz .. so, BINE V-AM GASIT !!!
azi m-am ocupat cu rasfoirea acestui forum (airgun.ro e nefunctional momentan) si nu prea am tras singur concluziile pe care le cautam :(.
am avut candva un pistol (walter parca) cu ac, apoi o pusca cometa phoenix 400 de 5.5 ... pistolul l-am skimbat pe o arbaleta interesanta "de o mana". desi era bunicel, ai putea face gaura in usa de la dormitor :lol: , arbaleta mi s-a parut mai puternica dar nu am tras niciodata cu ea (decat cu 2 creioane pe care le-a facut praf la declansare).. cred ca erau prea scumpe sagetile pe atunci (prin '98 parca). iar pusca .. hmmm, o incantare !! superba, puternica (cel putin asa mi se parea), nimeream porumbelul sus pe antenele blocului cu 10 etaje de peste drum (iar eu locuiam si trageam de la parter).
dupa ceva ani mi-a venit keful din nou; s-au mai skimbat lucrurile ? nici nu-mi mai amintesc ce putere avea pusca mea, doar calibrul de 5,5 si ca era printre cele mai bune din magazinele bucurestene atunci. oare a aparut ceva mai bun pe piata ? citesc aici despre CFX, MAXIMA, etc ... cine cunoaste cometa aia a mea poate spune daca astelalte sunt mai performante ? adica putere distructiva mai mare, viteza superioara, precizie, jmekerii d'astea...
printre alte "surprize" vad acum si pistoale pe gaze sau bile. am cautat aici pe forum o comparatie cu pistoalele cu aer comprimat, dar poate trebuia sa sap mai adanc sau sa acord mai mult timp. daca nu deranjeaza, poate cine sa repete daca merita diferenta intre ele, un pret de 5-6 ori mai mare ?? eu sunt motociclist si de prea multi ani duc razboi impotriva tuturor maidanezilor care au reusit pana acum sa-mi produca suficiente momente grele ... mobra paraie, cutzu se sperie si sare la picior, iar povestea asta nu se va termina prea curand. prefer sa-i indepartez eu, fara sa-i ranesc, sunt totusi om si deci constient si responsabil, dar parca asa m-as racori sa vad o javra cum skelalaie si o ia la goana :twisted:
hai sa si intreb, daca tot m-am bagat in seama:
1. gasesc la arrow sau in alta parte in bucuresti o arma mai puternica decat fosta mea cometa ? vreau sa iau pusca, advice needed pls !
2. merita sa investesc intr-un pistol cu ac sau intr-unul cu bile de cauciuc ? diferenta de pret se justifica si in cea resimtita de orice "agresor" sau tinta ?
nu ma dau banii afara, dar as vrea (cum altfel) ceea ce e mai bun pt pretul platit !
sorin mok

Re: ac vs gaz vs cauciuc

Post by sorin mok »

biciclistu wrote:sunt mic si eu si profan intr-ale jucariilor baietesti ... dar vreau si io sa ma joc, pliiiiz big boizzzz .. so, BINE V-AM GASIT !!!
azi m-am ocupat cu rasfoirea acestui forum (airgun.ro e nefunctional momentan) si nu prea am tras singur concluziile pe care le cautam :(.
am avut candva un pistol (walter parca) cu ac, apoi o pusca cometa phoenix 400 de 5.5 ... pistolul l-am skimbat pe o arbaleta interesanta "de o mana". desi era bunicel, ai putea face gaura in usa de la dormitor :lol: , arbaleta mi s-a parut mai puternica dar nu am tras niciodata cu ea (decat cu 2 creioane pe care le-a facut praf la declansare).. cred ca erau prea scumpe sagetile pe atunci (prin '98 parca). iar pusca .. hmmm, o incantare !! superba, puternica (cel putin asa mi se parea), nimeream porumbelul sus pe antenele blocului cu 10 etaje de peste drum (iar eu locuiam si trageam de la parter).
dupa ceva ani mi-a venit keful din nou; s-au mai skimbat lucrurile ? nici nu-mi mai amintesc ce putere avea pusca mea, doar calibrul de 5,5 si ca era printre cele mai bune din magazinele bucurestene atunci. oare a aparut ceva mai bun pe piata ? citesc aici despre CFX, MAXIMA, etc ... cine cunoaste cometa aia a mea poate spune daca astelalte sunt mai performante ? adica putere distructiva mai mare, viteza superioara, precizie, jmekerii d'astea...
printre alte "surprize" vad acum si pistoale pe gaze sau bile. am cautat aici pe forum o comparatie cu pistoalele cu aer comprimat, dar poate trebuia sa sap mai adanc sau sa acord mai mult timp. daca nu deranjeaza, poate cine sa repete daca merita diferenta intre ele, un pret de 5-6 ori mai mare ?? eu sunt motociclist si de prea multi ani duc razboi impotriva tuturor maidanezilor care au reusit pana acum sa-mi produca suficiente momente grele ... mobra paraie, cutzu se sperie si sare la picior, iar povestea asta nu se va termina prea curand. prefer sa-i indepartez eu, fara sa-i ranesc, sunt totusi om si deci constient si responsabil, dar parca asa m-as racori sa vad o javra cum skelalaie si o ia la goana :twisted:
hai sa si intreb, daca tot m-am bagat in seama:
1. gasesc la arrow sau in alta parte in bucuresti o arma mai puternica decat fosta mea cometa ? vreau sa iau pusca, advice needed pls !
2. merita sa investesc intr-un pistol cu ac sau intr-unul cu bile de cauciuc ? diferenta de pret se justifica si in cea resimtita de orice "agresor" sau tinta ?
nu ma dau banii afara, dar as vrea (cum altfel) ceea ce e mai bun pt pretul platit !
In catalogul Cometa, Fenix 400 de 5,5 e cotata cu 250ms si 22J. Nu cred sa mai gasesti asa ceva la noi. Dar sunt forumisti cu mai multa experienta!
La noi, Top-Gun este distribuitor Cometa dar in geniala lor politica de marketing au o singura pusca, Cometa 220. Slaba fata de ce ai avut tu.

Pistolul cu Ac nu poate fi folosit legal impotriva unei "fiinte". E doar pentru agrement. Nu ai voie sa-l porti la tine incarcat si evident, nici sa-l fluturi pe strada. In plus, nu stiu cat rezista o butelie de Co2 deja perforata. Cred ca nu prea mult.
Oricum, in Romania nu se comercializeaza pistoale suficient de puternice, respectiv Anics, ci numai Gamo, de care nimeni nu am auzit sa fie foarte multumit (scapa gaz, mai curge o bila pe teava, mai rateaza etc) multumit si Walther, foarte precise dar scumpe si cu putere mica.

Cat despre pistol cu bila, discutia e deschisa, dar din toate dovezile video aduse reiese ca nu poate opri un om, poate un caine. Dar nu prea stiu cum o sa conduci motocicleta, ca iti trebuie 2 maini sa armezi pistolul.
Si oricum, mi se pare un pret exorbitant pentru un obiect care se blocheaza sau are putere mica si chiar foarte mica.
In plus, daca il scoti pe strada si tragi in caini sigur se va sesiza cineva sau va ricosa ceva. Si acum nu mai platesti amenda, ci faci puscarie chiar daca nu ranesti pe nimeni!
In concluzie: accelereaza cand vine un caine sau dai cu spray cu piper!
biciclistu

Post by biciclistu »

asa asa, da, FENIX ... stiam cumva ca nu se scrie phoenix dar am retinut in timp doar armonia cuvantului .. in fine
hmmm :( zici ca era arma buna ? am cumparat-o de la hunter_vip de pe stefan cel mare, langa spring pe vremea aia, iar vanzatoru mi-a recomandat-o ca fiind cea mai puternica din Ro. ma gandeam ca m-a trombonit desi eu oricum o cumparam ca-mi placea ca jucarie :D
adica mi-am luat teapa ca am vandut-o ? stupid me .. am dat-o cu 100 de dolari la un an de la cumparare, practic noua, nu cred ca am tras 3 cutii de alice. in cazul asta ma abtin, ca ceva mai slab nu aveam de gand sa iau.
despre pistol e iar sucita treaba ... cumperi da' nu poti folosi. nu-mi amintesc sa ma fi atacat vreun om, si oricum cred ca scapam daca-i dadeam portofelul. dar daca nu saptamanal, macar bilunar am meciuri cu javrele ce stapanesc omniprezent cartierele si intunericul, mai ales ca circul mult cu bicicleta. banuiesc ca scenariul va e cunoscut ... javra si biciclistul ! da' daca cumpar obiectu ala degeaba, sa-l folosesc numai acasa gaurind ziare, mai bine bine beau multa bere si la nevoie imi markez teritoriul in directia inamicilor patrupezi .. cred ca e mai eficient. trist, nu ?
iar 16-18-20 de milioane parca-mi sunt mai prietene in buzunar, ca nici cauciucu nu e scofala. speram macar sa doara ca dreq, sa daram o javra (bi sau 4peda) din picioare, un zid, un camion, un 747 in zbor, ceva :wink:
anyway, multumesc mult sorine pt raspuns. poate ca un P23 e arhisuficient, mic, compact, ieftin, raport calitate/utilitate/pret apropiat de realitate. si sper sa calmez si cateva javre cu el .. indiferent de parerea lu garcica.

PaceVoua
sorin mok

Post by sorin mok »

Se pare ca P23 e cel mai reusit pistol de la Gamo. Dar nu cred sa aiba vreun efect major asupra cainilor, mai ales daca sunt blanosi. Si in orice caz, e ilegal. Si doar in ROmania abia astaepta sa prinda un om obisnuit cu ceva ca sa nu se zica ca politia sta degeaba. Ca doar n-o sa-l aresteze pe Covei.

Pentru caini, recomand cu caldura un sprey cu piper! Si pistolul pastreaza/l pentru agrement.

100$!!!! Si cand te gandesti ca pe okazii.r.o unii ofera pusti Ac la preturi mai mari deact in magazin!!!!
biciclistu

Post by biciclistu »

zici matale ca piperul indeparteaza catelusii jucausi ?? pai poate un pistol cu gaz (care e mai ieftin decat cel pe bile de cauciuc dar mult peste un spray) e mai eficient ... cred ca pocnitura + jetul de gaz mai puternic care bate mai mult, fac treaba mai buna. iar daca arma e revolver (conceput dual purpose) si punem cate un cartus zgomotos, gazos, bilos, la rand .. cred ca obtinem cel mai eficient "ceva" legal ! oare ?
care e revolverul bifunctional mai ieftin de la arrow, ME.38 ? ce putere are la bile ?
sorin mok

Post by sorin mok »

Melcher 38 are putere de 7, 5 J. Adica foarte piutin, Vezi ca a pus un posesor filme!

Sprayul are jet balistic, poti tinti. Pistolul produce un nor de gaz. Am pus eu niste filme pe aici.
biciclistu

Post by biciclistu »

:? mititel ! creca de la 30j in sus oferta e si limitata si piperata (o fi de la gaz ?). ce naiba a patit airguns.ro :cry: ?
vreau pusca mai "tare" decat fosta mea cometa :oops: si vazui la gamo pe site kestii potentiale. acu nujtu, ca la multe nu e prezentata viteza, iar pt un profan ca mine e singurul criteriu. dar oare viperskeet nu o fi ceea ce caut ? nenea marius aka arrow, zi bre si mie, trai-ne-ar pasiunea, daca importi si pt muritorii mioritici kestiile adevarate de la gamo 8) :roll:

later edit: hmmmm, interesant .. sorine, zici ca bazooka aia a mea fenix 400 are 22J ? pai cz200s poate fi setata "up to 16j" .. adica slab daca raportez la comeata :( ... wtf man ?
http://www.czub.cz/index.php?p=32&idp=4 ... 54&lang=en

cel mai later edit: am gasit undeva (http://www.airsportdirect.com/acatalog/Cometa.html) ca fenixul are 261 m/s la calibrul 4,5 si 221 m/s la 5,5 .. deci puternica, dar e loc si de mai bine :wink:
Babanu

Post by Babanu »

Din ce spui ca trageai in porumbei nu pari neaparat "om si deci constient si responsabil"... ce distractii au si unii sa omoare fara nici un rost...
Dar ma rog, asta e parerea mea si te rog sa o iei ca atare.
Nikki

Post by Nikki »

chiar ca e un pic sinistru...saracii porumbei...macar daca erau ciori... :D :D :D
biciclistu

Post by biciclistu »

oooof, nimeni nu-i fara de pacat ... pocainta va veni mai tarziu, promit !
la distanta aia oricum, habar nu am ce erau, sincer, puteau fi vrabii, ciocanitori sau alte pasarici dar am ales porumbei pt ca "ciori" are o conotatie si mai echivoca .. pricepi ?
dar babane, sa nu fim ipocriti, ucidem si din mai putin decat atat, omul prin definitie luxeaza in frustrari amfibolice si isi solubilizeaza sinele prin dezalcatuire in spuzenia ispitelor sau pacatelor, intranzitiv; dar ocarmuieste prin intentii licite spre valori de greutati diluvice, siderale ... zici tu ca sobolanul e inferior porumbelului prin dramatismul simbolic arcuit frenetic deasupra emotiei noastre preformate ? think at the bigger picture !
oricum, lup moralizator pe site de arme .. cam ciudat :lol:
violiv

Post by violiv »

Poti trage cu bile de cauciuc sau cu gaze dupa caini dar, dupa fiecare episod de acest fel trebuie sa instiintezi politia ca ai facut uz de arma, se deschide o ancheta care sa stabileasca daca a fost justificat, timp in care arma ramane la politie! Si daca se considera ca nu a fost justificat (adica nu prezinti muscatura cainelui pe corpul tau si nu dovedesti ca era inarmat cel putin cu o arma ca a ta) risti sa faci si parnaie de la 1 ian. 2007! Asta e!
Nikki

Post by Nikki »

da...si cine sta sa te verifice daca tu nu zici nimic???
sorin mok

Post by sorin mok »

Spuneam mai sus: e foarte probabil sa te vada/auda cineva ca tragi cu o arma de foc si sa cheme politia crezand ca esti "bandit".
Nikki

Post by Nikki »

dap...si tu stai acolo si astepti politia,nu-i asa?
si aia cand vin si o intreaba pe baba cum arata "banditu", aia zice "nu stiu maica...era intuneric si nu am vazut nimic"
sorin mok

Post by sorin mok »

Asta nu are importanta. Incidentul trebuie declarat. E ca la accidente auto. Ai, n-ai treaba, esti grabit, nu conteaza, ai lovit-o, astepti politia sau mergi la ei sa dai o declaratie.
Post Reply