ce se mai aude despre 10x28
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
ce se mai aude despre 10x28
ce se mai aude despre noua munite 10x28 continua sa fie mai puternica decat calibru 45? sunt intre fort 17r si gp t12m nu stiu ce sa aleg vreau un pistol care sa-mi fie de folos daca o sa am nevoie vreodata de el (la poligon o sa merg mai putin )
Re: ce se mai aude despre 10x28
in urma unor analize (trageri in poligon si in tesut uman) rezulta ca este net superioara celorlalte calibre. 
si-a tras vreunu una in cur, de test asa? ce aberezi acolo paul.paul wrote:trageri in poligon si in tesut uman.
sunt doar supozitii ...
ia-ti nene pushcociul pe care-l vrei si roaga-te sa nu-l folosesti, ca multi si-l iau pe post de talisman, fara sa invete cum sa-l foloseasca in caz de necesitate ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Nu fura don'le expresia.sith wrote:si-a tras vreunu una in cur, de test asa? ce aberezi acolo paul.paul wrote:trageri in poligon si in tesut uman.
sunt doar supozitii ...
ia-ti nene pushcociul pe care-l vrei si roaga-te sa nu-l folosesti, ca multi si-l iau pe post de talisman, fara sa invete cum sa-l foloseasca in caz de necesitate ...
@paul ... esti profanator de morminte .... sau cum ai facut tu rost de tesut uman ?
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
7Coline wrote:Nu fura don'le expresia.sith wrote:si-a tras vreunu una in cur, de test asa? ce aberezi acolo paul.paul wrote:trageri in poligon si in tesut uman.
sunt doar supozitii ...
@paul ... esti profanator de morminte .... sau cum ai facut tu rost de tesut uman ?
Tare fratilor.
Dupa cum vezi, parerile sunt impartite. Dar parerea mea e ca sunt impartite intre cei pro-Fort si cei pro-GP, fara sa tina cont de munitia folosita.porumbaru wrote:ce se mai aude despre noua munite 10x28 continua sa fie mai puternica decat calibru 45? sunt intre fort 17r si gp t12m nu stiu ce sa aleg vreau un pistol care sa-mi fie de folos daca o sa am nevoie vreodata de el (la poligon o sa merg mai putin )
Eu am apucat sa ma joc un pic cu un Gp 10*28(munitia veche facuta pt GP) si sincer ma impresionat ca si putere.(teste facute pe cutii, scanduri, placi rigips-dupa 6 placi una langa alta, nu LIPITE, am renuntat nu mai aveam cum sa le prindem, tabla-trece prin ea).
Si ca sa-ti raspund la intrebare eu a-si cumpara un Fort cu munitie 10*28
-
Safe&Sound
Munitia 10X28 de la AKBS, la care te referi, aceeasi care a facut GP T12 celebru, nu se mai gaseste in magazine de foarte foarte multa vreme. Cu putin noroc si prin amabilitatea unor buni prieteni am reusit si am achizitionat o micuta cantitate din acel lot insa din cate mi s-au spus, acea munitie, cu acele calitati balistice, nu va mai fi importata in Romania.tiger wrote:
...(munitia veche facuta pt GP) si sincer m-a impresionat ca si putere. (teste facute pe cutii, scanduri, placi rigips-dupa 6 placi una langa alta, nu LIPITE, am renuntat nu mai aveam cum sa le prindem, tabla-trece prin ea).
Cu noua munitie care are pulbere mai putina si bila de aprox 1.7 grame nu mai e nimic deosebit de capul lui GP T12 sau Steyr M-A1 care folosesc acest calibru.
Pentru edificare am facut masuratori prin comparatie la munitie 10X28 cumparata de la Arrow dedicata Steyr Mannlicher si de la Grand Power pentru GP T12 (veche si noua). La masuratori am folosit cronograf profi si cantar de precizie iar armele folosite au fost GP T12 si Steyr-Mannlicher
M-A1 care a functionat absolut perfect cu toate munitiile folosite contrar aburelilor avansate pe
forumul firmei care importa GP.
Am remarcat la Steyr faptul ca precizia este mai slaba la distante mai mari de 5 metri prin comparatie cu GP T12 care ramane precis si la distante mai mari iar acest fapt se datoreaza obturatorului aflat in teava Steyr-ului imediat dupa camera cartusului.
Nu sunt diferente pe cronograf intre noua munitie in cal 10X28 vanduta pentru GP si munitia 10X28 comercializata la Arrow pentru Steyr-Mannlicher. Asadar ideea cum ca ar exista in rafturile magazinelor de profil doua tipuri de munitie, de puteri diferite, in cal 10X28, una dedicata GP si alta pentru Steyr este o alta strategie de marketing, asta ca sa nu ii zic vrajeala ieftina.
Ca o concluzie as zice ca in momentul de fata, datorita calitatilor balistice ale noii munitii in calibrul 10X28, pretul ridicat al armelor si al munitiei in acest calibru nu se mai justifica si pot spune cu siguranta si bazat tot pe rezultate de cronograf ca un Fort in 9mm Rubber cu munitie puternica de la AKBS si cu arcul recuperator dimensionat corect face cam acelasi lucru.
N.B. Nu am tras in tesut uman, asa ca nu stiu ce efect la tinta ar avea in acest caz.
Last edited by Safe&Sound on Wed Nov 14, 2012 12:15 pm, edited 1 time in total.
Sfatul meu e sa iti iei arma care ti se potriveste cel mai bine. Pentru asta ar trebui sa mergi si sa tragi cu fiecare. Urmareste cat de bine iti sta in mana fiecare arma, cat de usor iei linia de ochire, ce rezultate ai pe tinta cu fiecare dintre arme, etc. (de ex, la Fort 17, daca nu ma insel, tragaciul necesita intre 4,5 si 6,5kg forta de apasare; la GP 12T, forta de apasare a tragaciului e cuprinsa intre 2.55 si 3.87kg - datele sunt luate de pe net, nu bag mana in foc pentru ele).
Eu personal cred cu tarie in faptul ca, desi este importanta munitia si puterea acesteia, mult mai important este sa fii in stare sa iti atingi tinta (si nu vre-un trecator nevinovat) in momentul in care te afli intr-o situatie nefericita si trebuie sa faci uz de arma.
Eu personal cred cu tarie in faptul ca, desi este importanta munitia si puterea acesteia, mult mai important este sa fii in stare sa iti atingi tinta (si nu vre-un trecator nevinovat) in momentul in care te afli intr-o situatie nefericita si trebuie sa faci uz de arma.
deci sa inteleg ca munitia de 10x28 cea noua continua sa fie mai puternica decat cal 45paul wrote:![]()
as vrea niste pareri de la colegi care imi pot spune din propria experienta daca gp 12tm face blocaje cu noua munitie de la akbc ?
Fort 17R - 2,5 – 3,5 KGw0lfy wrote:Sfatul meu e sa iti iei arma care ti se potriveste cel mai bine. Pentru asta ar trebui sa mergi si sa tragi cu fiecare. Urmareste cat de bine iti sta in mana fiecare arma, cat de usor iei linia de ochire, ce rezultate ai pe tinta cu fiecare dintre arme, etc. (de ex, la Fort 17, daca nu ma insel, tragaciul necesita intre 4,5 si 6,5kg forta de apasare; la GP 12T, forta de apasare a tragaciului e cuprinsa intre 2.55 si 3.87kg - datele sunt luate de pe net, nu bag mana in foc pentru ele).
Restul modelelor de la Fort 4,5 - 6,5 KG
GP T12 - 2.54 - 3.87 KG
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
-
careundecine
Munitia cea noua de GP este cu aprox 10-15% mai slaba decat cea veche (testata pe cronograf). Personal nu am avut blocaje niciodata, si nici n-am auzit proprietar de T12M sa fi avut blocaj. Poti solicita pe forumul GP vitezele masurate si iti vor fi trimise.
Viteza e cu 10-15% mai mică? Pentru că am sesizat că acum bila nu mai este atrasă de magnet şi bila pare mai uşoară,careundecine wrote:Munitia cea noua de GP este cu aprox 10-15% mai slaba decat cea veche (testata pe cronograf).
de aici concluzia că în jouli, puterea e diminuată ceva mai mult de 10-15%. Oricum e puternică şi aşa. Important e să
funcţioneze arma, aud tot mai des că GP au remediat multe dintre probleme şi blocajele sunt rare, asta e foarte
important, că degeaba ai muniţia puternică dacă nu percutează când trebuie.
Steyerul, dacă nu ar avea acel opritor, ar fi super. Nu ştiu cât de mult influenţează precizia tragerii, dar numai că e
acolo şi deranjează, sper să-l scoată pe cel cu ţeavă lisă. În rest arma e lucrată excelent şi nu diferă exterior de
arma reală, pe glonţ.
recunosc ca tu esti autorul, dar e o realitate ...7Coline wrote:
Nu fura don'le expresia.
Daca se organizeaza un concurs de precizie la neletale pe 24 nov., cati sunt interesati?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems