CZ83 vs Fort12R //9mmPA

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cosmin_t

CZ83 vs Fort12R //9mmPA

Post by cosmin_t »

Buna seara!
Stiu ca s-au scris multe mesaje legat de cele doua arme. As fi interesat totusi daca pot fi postate parerile celor care au testat ambele arme avand calibrul 9mm PA (fiabilitate, cat de des se blocheaza, anumite probleme, finisaje si constructie, viteza folosind aceeasi munitie, cat de precise sunt). Inca sunt nehotarat legat de ce anume voi cumpara, ori Fort12R ori acest CZ83, vad ca ambele sunt full din metal, totusi CZ83 costa mai putin (nu e diferenta semnificativa), are finisaje mult mai bune si este aparut de multa vreme pe piata, in schimb FORT12R vad ca e relativ nou pe piata romaneasca (si azi am tinut unul in mana si mi s-a parut incredibil de necioplit - nefinisat).

Multumesc frumos ! :idea:
Cosmin
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
Safe&Sound

Re: CZ83 vs Fort12R //9mm

Post by Safe&Sound »

Armele astea doua sunt similare sub multe aspecte insa fiabilitatea devenita deja proverbiala a Fortului si existenta acelei gauri in camera cartusului la CZ83 fac ca Fortul 12 sa fie preferat de majoritatea cumparatorilor. Gaura din camera cartusului de la CZ face ca unele munitii cu tub mai moale sa capete o umflatura sau chiar o perforatie fapt ce poate conduce incidente la ejectare.
Imi permit o sugestie si mi-o permit tocmai pentru ca sunt foarte convins de ceea ce spun si anume iti sugerez ca daca pretul conteaza si daca te gandesti la o arma full otel cum sunt Fort 12/14 sa iei in calcul si oferte de vanzari arme second hand.
Aici pe forum userul sith vinde una din cele doua arme pe care le detine(Fort 12 si Fort 14) si pot sa iti spun cu siguranta ca sunt arme foarte bune, arme cu care posesorul castiga locul intai la toate concursurile de precizie organizate in ultima vreme. Nu ascund ca il cunosc personal pe vanzator insa acest fapt nu ma influenteaza deloc in recomandarea pe care o fac.
cosmin_t

Re: CZ83 vs Fort12R //9mmPA

Post by cosmin_t »

Multumesc frumos pt raspuns si in aceasta zona!
Alegerea nu tine de bani ci doar de pareri tehnice. Voi alege atunci FORT in zona 9mm. azi am fost la un magazin Arrow (sunt din Bucuresti) si am tinut in mana si versiunea 12 dar si cea 17. as prefera totusi ceva full otel deci versiunea 12. din cat am citit pe acest forum (si vad ca e singurul de la noi cu atat de multi utilizatori si pareri in materie de pistoale neletale cu bila de cauciuc) diferentele intre FORT 12 si FORT 14 sunt nesemnificative asa ca voi merge pe FORT12. eram curios comparativ FORT12 cu CZ83 (pt ca ambele sunt din aceeasi clasa, totusi FORT14 este ceva mai sus si ca greutate, marime, etc..)...

Bun, multumesc inca o data pentru ajutor!
COsmin
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Imi mai permit o ultima sugestie pe acest subiect, sa cauti si modelul FORT 12 RM, are mansonul inchizator modificat, eu as zice ca arata ceva mai bine.
sith

Post by sith »

Eu tot Fort as alege. Cum a spus si Safe&Sound, la CZ 83 au gresit-o cu gaura aia in camera cartusului ce creaza probleme cu anumite munitii.
In rest este o alegere super.
De fapt, Fortul este patentul cumparat de ucrainieni de la CZ in 1990, respectiv CZ 75 si adaptat pe munitia 9x18.
http://world.guns.ru/handguns/hg/ua/fort-12-e.html
La Fort 14 merge holsterul de CZ 75B ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
dak

Post by dak »

poate au gresit cu gaura aia... ca si posesor de CZ ma gandesc si eu ca se poate intampla...
pana acum nu mi s-a intamplat. Cu nici una din munitiile incercate, Ozkursan si AKBC
a se citi si link-ul : http://www.arw.ro/forum/viewforum.php?f=10&start=50
eu nu incerc sa conving ca e bun cz si altceva e prost...fiecare alege ce crede si-i place!
Eu personal, nu regret alegerea facuta!
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Revin cu o intrebare? Cine vinde CZ83R in Bucuresti ?

La faimoasele magazine nu am gasit. La Arrow cand am intrebat mi s-a spus ca nu au avut niciodata asa ceva...
Multumesc,
Cosmin
dak

Post by dak »

cred ca pot fi gasite la magazinul UTI (si desigur probate, ca au si poligon)
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
sepuku

Post by sepuku »

cosmin_t wrote:Revin cu o intrebare? Cine vinde CZ83R in Bucuresti ?

La faimoasele magazine nu am gasit. La Arrow cand am intrebat mi s-a spus ca nu au avut niciodata asa ceva...
Multumesc,
Cosmin
...vezi ca avea de vanzare marshal cz83...garantat putin folosit,un pret bun,asta dk esti interesat,bafta !
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Da, multumesc pt info :mrgreen:
mariand68

Post by mariand68 »

Indiferent de ce zice lumea,crede-ma CZ83-ul este o arma OK.
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Da, am inteles. sper sa cumpar candva un CZ83 dar mai intai o sa iau Fort12 sau 14. cel putin in Bucuresti vad ca nimeni nu aduce CZ83 nou cu bila de cauciuc si in plus CZ nu are reprezentanta la noi. Fort totusi are partea de "service" si suport oferita de cei de la MldGuns ceea ce inseamna un plus enorm.
dak

Post by dak »

CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
cosmin_t

Post by cosmin_t »

-
Last edited by cosmin_t on Mon Jun 04, 2012 8:30 am, edited 1 time in total.
7Coline

Post by 7Coline »

cosmin_t wrote:Mai am o intrebare, la CZ am vazut ca are o gaura in camera de ardere ca masura de protectie. iar daca folosesc un cartus puternic (adica se creaza presiune mai mare decat suporta peretii cartusului din alama/otel, acesti pereti cedeaza iar gazul va fi evacuat prin aceasta gaura si astfel impiedica lansarea proiectilului). Dar la Fort care este metoda de protectie pentru a nu folosi un alt tip de cartus? exista ceva pe teava sau pur si simplu teava este mai mica de 9 mm ?

Multumesc si sper sa nu deranjez pe nimeni!
Trage un 9mm prin Fort si ai sa vezi care e masura de protectie . =)))))
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Post Reply