SFAT: Grand Power vs FORT vs Zoraki vs Walther vs Alfa !!!
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
SFAT: Grand Power vs FORT vs Zoraki vs Walther vs Alfa !!!
Buna ziua,
Am sa incep prin a spune ca sunt un om foarte calm si n-am facut rau niciodata nimanui. Aseara insa am fost atacat in masina, in fata blocului de catre 2 colorati. Au vurt sa ma jefuiasca, unul dintre ei incercand sa scoata cutitul la mine. Norocul meu a fost un vecin de la etajul 2 care a vazut toata scena si care a tipat la ei pana s-au speriat si au luat-o la fuga, alfel nu stiu daca v-as mai fi scris acum.
In alt episod, acum mai multi ani, mama, impreuna cu o prietena, a fost atacata si era sa fie injunghiata si violata de un animal in lift. Noroc ca au reusit sa scape nevatamate.
Nu locuiesc intr-o zona rau famata dar nu este nici prima si nici ultima oara cand patesc asa ceva deci e clar ca este un semn de alarma. Stiu si sunt constient ca peste tot in lume exista agresori si cand politia nu face nimic, mai ales in romania, atunci ramane sa ne aparam cum putem.
Urmaresc de multa vreme forumurile de arme neletale, magazinele, discutiile si tot ce inseamna folfota aceasta pentru a afla ce-i mai bun in domeniu de autoaparare. Dupa multe ore petrecute informandu-ma despre diferite modele de pistoale cu bile de cauciuc am zis sa intreb cunoscatorii, eventual pe cei care au asa ceva, au folosit si folosesc.
Am testat si eu o data un pistol cu glont de cauciuc (Rohm RG88 daca tin minte bine) si am fost dezamagit. Testul a fost asa: am tras de la 3-4 metri in doua reviste de pagini aurii, deci practic care nu au coperta de carton, ci doar hartie. Bila a ramas pe la mijlocul primei reviste de pagini aurii . . . Intr-o situatie reala bila aceea probabil ca ar fi gadilat un pic agresorul si l-ar fi facut sa iti infiga un cutit sau sa te bata cu tot cu pistol ...
Am urmarit dezbateri si discutii pe tema asta si vreau sa-mi cumpar un pistol cu bile de cauciuc care sa merite banii.
Am vazut fel si fel de oameni care spun ca armele cu bile de cauciuc sunt o porcarie, oameni care s-au filmat impuscandu-se singuri in picior fara efect, spunand ca-s bune doar de speriat, altii zic ca-s bune, altii nu zic nimic si tot asa... As fi curios sa lamurim misterul asta o data pentru totdeauna: MERITA SAU NU SA-MI CUMPAR UN PISTOL CU BILE DE CAUCIUC ??? Sau imi iau un taser cu electrosocuri si fac treaba mai buna ???
De exemplu cum am patit eu aseara, 2 negrotei, in canadiene groase de iarna, blindati din cap pana-n picioare, ma indoiesc ca Rohm-ul meu pe care l-am testat si n-a trecut prin doua reviste de pagini aurii ar fi putut trece vreodata prin canadiene groase !!!
Dupa multe documentari am aflat ca ar fi cateva modele mai puternice si aici ma refer si la munitie care conteaza cel mai mult pe ideea putere-viteza-impact. Aceste modele ar fi : Grand Power, Fort , Alfa si Walter !!!
Pe de alta parte am aflat ca exista la noi in tara si un model de Glock cu glont de cauciuc si ca ar fi foarte bun, numai ca nu se vinde decat trupelor speciale, jandarmeriei s.a.m.d
In final as vrea sa stiu asa: Care este cel mai bun ( viteza, precizie, impact, dauna, intretinere, ) model existent cu bile de cauciuc indiferent de pret ??? Sa-mi cumpar modele mai serioase din strainatate? Daca da, care ar fi cele mai bune variante? Merita sa-mi iau pistol cu bile de cauciuc? Pot opri doi agresori solizi ca naiba, imbracati bine , fara sa le trag in cap si sa fac puscarie ? Si bineinteles, merita sa-mi cumpar pistol sa-l pot folosi ? Din cate am inteles , la cum e legea la noi, daca tragi in cineva, ti-l confisca si te alegi si cu dosar penal, asta daca ai noroc sa nu te inchida.
Atunci care mai este scopul de a da 2000 de ron pe un pistol ??? Doare sa te uiti la el, ca nu-l poti folosi ? E stupid...
V-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde sa aflam si noi o data pentru totdeauna daca merita sa avem sau nu un pistol in dotare si care este modelul indicat ?
Grand Power vs FORT vs Walter PP vs Alfa vs (alte modele daca mai stiti, chiar daca ar trebui sa import din alta tara) . . . Care-i cel mai " rau " ????
Astept Raspunsurile voastre cu nerabdare.
Multumesc.
LE: LINK: http://observator.a1.ro/extern/SUA-Doi- ... 53693.html - Asa ar trebui sa actioneze si politia romana !!! Poate in felul acesta n-ar mai exista atatia agresori in tara asta de cacao !!!
Am sa incep prin a spune ca sunt un om foarte calm si n-am facut rau niciodata nimanui. Aseara insa am fost atacat in masina, in fata blocului de catre 2 colorati. Au vurt sa ma jefuiasca, unul dintre ei incercand sa scoata cutitul la mine. Norocul meu a fost un vecin de la etajul 2 care a vazut toata scena si care a tipat la ei pana s-au speriat si au luat-o la fuga, alfel nu stiu daca v-as mai fi scris acum.
In alt episod, acum mai multi ani, mama, impreuna cu o prietena, a fost atacata si era sa fie injunghiata si violata de un animal in lift. Noroc ca au reusit sa scape nevatamate.
Nu locuiesc intr-o zona rau famata dar nu este nici prima si nici ultima oara cand patesc asa ceva deci e clar ca este un semn de alarma. Stiu si sunt constient ca peste tot in lume exista agresori si cand politia nu face nimic, mai ales in romania, atunci ramane sa ne aparam cum putem.
Urmaresc de multa vreme forumurile de arme neletale, magazinele, discutiile si tot ce inseamna folfota aceasta pentru a afla ce-i mai bun in domeniu de autoaparare. Dupa multe ore petrecute informandu-ma despre diferite modele de pistoale cu bile de cauciuc am zis sa intreb cunoscatorii, eventual pe cei care au asa ceva, au folosit si folosesc.
Am testat si eu o data un pistol cu glont de cauciuc (Rohm RG88 daca tin minte bine) si am fost dezamagit. Testul a fost asa: am tras de la 3-4 metri in doua reviste de pagini aurii, deci practic care nu au coperta de carton, ci doar hartie. Bila a ramas pe la mijlocul primei reviste de pagini aurii . . . Intr-o situatie reala bila aceea probabil ca ar fi gadilat un pic agresorul si l-ar fi facut sa iti infiga un cutit sau sa te bata cu tot cu pistol ...
Am urmarit dezbateri si discutii pe tema asta si vreau sa-mi cumpar un pistol cu bile de cauciuc care sa merite banii.
Am vazut fel si fel de oameni care spun ca armele cu bile de cauciuc sunt o porcarie, oameni care s-au filmat impuscandu-se singuri in picior fara efect, spunand ca-s bune doar de speriat, altii zic ca-s bune, altii nu zic nimic si tot asa... As fi curios sa lamurim misterul asta o data pentru totdeauna: MERITA SAU NU SA-MI CUMPAR UN PISTOL CU BILE DE CAUCIUC ??? Sau imi iau un taser cu electrosocuri si fac treaba mai buna ???
De exemplu cum am patit eu aseara, 2 negrotei, in canadiene groase de iarna, blindati din cap pana-n picioare, ma indoiesc ca Rohm-ul meu pe care l-am testat si n-a trecut prin doua reviste de pagini aurii ar fi putut trece vreodata prin canadiene groase !!!
Dupa multe documentari am aflat ca ar fi cateva modele mai puternice si aici ma refer si la munitie care conteaza cel mai mult pe ideea putere-viteza-impact. Aceste modele ar fi : Grand Power, Fort , Alfa si Walter !!!
Pe de alta parte am aflat ca exista la noi in tara si un model de Glock cu glont de cauciuc si ca ar fi foarte bun, numai ca nu se vinde decat trupelor speciale, jandarmeriei s.a.m.d
In final as vrea sa stiu asa: Care este cel mai bun ( viteza, precizie, impact, dauna, intretinere, ) model existent cu bile de cauciuc indiferent de pret ??? Sa-mi cumpar modele mai serioase din strainatate? Daca da, care ar fi cele mai bune variante? Merita sa-mi iau pistol cu bile de cauciuc? Pot opri doi agresori solizi ca naiba, imbracati bine , fara sa le trag in cap si sa fac puscarie ? Si bineinteles, merita sa-mi cumpar pistol sa-l pot folosi ? Din cate am inteles , la cum e legea la noi, daca tragi in cineva, ti-l confisca si te alegi si cu dosar penal, asta daca ai noroc sa nu te inchida.
Atunci care mai este scopul de a da 2000 de ron pe un pistol ??? Doare sa te uiti la el, ca nu-l poti folosi ? E stupid...
V-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde sa aflam si noi o data pentru totdeauna daca merita sa avem sau nu un pistol in dotare si care este modelul indicat ?
Grand Power vs FORT vs Walter PP vs Alfa vs (alte modele daca mai stiti, chiar daca ar trebui sa import din alta tara) . . . Care-i cel mai " rau " ????
Astept Raspunsurile voastre cu nerabdare.
Multumesc.
LE: LINK: http://observator.a1.ro/extern/SUA-Doi- ... 53693.html - Asa ar trebui sa actioneze si politia romana !!! Poate in felul acesta n-ar mai exista atatia agresori in tara asta de cacao !!!
Last edited by zadkhiel on Thu Jan 26, 2012 8:20 pm, edited 2 times in total.
Re: Grand Power vs FORT vs Walter PP vs Alfa !!!
Dupa puterea de penetrare ar fi in ordine: GP T12M cal.10X28, Fort cal.45, ALFA cal.9X22, de Walther uita, e din zamac si munitia e slaba. Glockul nu produce arme cu munitie pe cauciuc, alea sunt pistoale de antrenament care folosesc munitie cu proiectil de teflon http://www.always-on-target.com/cartrid ... ing_en.php care nu sunt folosite in tarile cu apa calda pentru indeplinirea atrib de serviciu ci numai pentru antrenament
Mai bun decit munitia AKBC in cal.10x28 trasa dintr-o arma cu teava lisa nu exista nici la noi nici la altii, urmatorul pas ar fi munitia pe glont.
Last edited by dcrist on Thu Jan 26, 2012 4:24 pm, edited 2 times in total.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Re: SFAT: Grand Power vs FORT vs Walther PP vs Alfa !!!
Inteleg ca aceste modele sunt usor de gasit la noi in tara. Dar alte modele mai bune? De Glock ( varianta cu glont de cauciuc) stii ceva ? Am inteles ca l-au adus sau or sa-l aduca cei de la UTI
LE: AHA !!! Si mai bun decat GP nu gasim nici daca ne chinuim la un import ?
LE: AHA !!! Si mai bun decat GP nu gasim nici daca ne chinuim la un import ?
Re: Grand Power vs FORT vs Walter PP vs Alfa !!!
Le găseşti pe toate la UTI şi le poţi testa, mai puţin Waltherul, de care poţi uita. De la RG-ul 88 la PP nu e mare evoluţia,
doar efortul financiar. Poţi adăuga în listă şi Steyerul în calibrul 10x28, deşi nu sunt multe postări pe forum referitor la el.
De arătat arată super, e din materiale de calitate, muniţia 10x28 e puternică, nu ştiu cum stă la capitolul precizie şi dacă
dă blocaje multe...
De asemenea, sunt useri mulţumiţi de CZ83 9x22mm, ceva mai "portabil" faţă de cele enumerate mai sus.
Glock-ul de la poliţia comunitară nu intră la arme pentru civili, proiectilul nu este din cauciuc ci dintr-un polimer dur.
Glock-ul de la UTI se lasă aşteptat momentan. La Arrow va sosi acest pistol: http://arw.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=2684
cu menţiunea că va fi din oţel+polimer.
doar efortul financiar. Poţi adăuga în listă şi Steyerul în calibrul 10x28, deşi nu sunt multe postări pe forum referitor la el.
De arătat arată super, e din materiale de calitate, muniţia 10x28 e puternică, nu ştiu cum stă la capitolul precizie şi dacă
dă blocaje multe...
De asemenea, sunt useri mulţumiţi de CZ83 9x22mm, ceva mai "portabil" faţă de cele enumerate mai sus.
Glock-ul de la poliţia comunitară nu intră la arme pentru civili, proiectilul nu este din cauciuc ci dintr-un polimer dur.
Glock-ul de la UTI se lasă aşteptat momentan. La Arrow va sosi acest pistol: http://arw.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=2684
cu menţiunea că va fi din oţel+polimer.
Din cate inteleg, Steyerul are probleme, se blocheaza des si cel mai nasol, are opritorul cam mare pe teava si uneori se sparge bila de cauciuc in doua . . .Deci n-ar fi indicat...
Pe de alta parte arata foarte interesant Zoraki 917 sunt curios daca e la fel de bun ca Grand Power. Ai idee cand o sa fie pe stoc si cam ce pret ar avea? Inca ceva, a foslosit cineva vreodata pe un agresor pistolul cu bile? Functioneaza sau nu? In ce conditii a facut-o si daca mai este liber sau nu
) Repet nimeni nu cred ca vrea sa dea o suma asa de mare si cum l-a folosit sa ramana fara el si sa se mai aleaga si cu dosar penal, eventual sa-l si inchida . . . Iar de bibelouri care sa sperie in cel mai bun caz un atacator, nu avem nevoie...
Pe de alta parte arata foarte interesant Zoraki 917 sunt curios daca e la fel de bun ca Grand Power. Ai idee cand o sa fie pe stoc si cam ce pret ar avea? Inca ceva, a foslosit cineva vreodata pe un agresor pistolul cu bile? Functioneaza sau nu? In ce conditii a facut-o si daca mai este liber sau nu
Din cate inteleg, Steyerul are probleme, se blocheaza des si cel mai nasol, are opritorul cam mare pe teava si uneori se sparge bila de cauciuc in doua . . .Deci n-ar fi indicat...
) Repet nimeni nu cred ca vrea sa dea o suma asa de mare si cum l-a folosit sa ramana fara el si sa se mai aleaga si cu dosar penal, eventual sa-l si inchida . . . Iar de bibelouri care sa sperie in cel mai bun caz un atacator, nu avem nevoie...
Make love, not war !!!
Make love, not war !!!
-
Self Defense
Re: SFAT: Grand Power vs FORT vs Zoraki vs Walther vs Alfa !
Fort in cal. 45 .
Explicatie:
Steyer-ul e cu opritor, Walther-ul nici sa nu-l iei in calcul, Alfa e doar in 9 mm, Grand Power in 10x28 vine mai nou cu o munitie foarte slaba si mai face si blocaje.
Daca n-ai dreptul la glont ia-ti 45 Rubber si faci cea mai buna alegere.
Explicatie:
Steyer-ul e cu opritor, Walther-ul nici sa nu-l iei in calcul, Alfa e doar in 9 mm, Grand Power in 10x28 vine mai nou cu o munitie foarte slaba si mai face si blocaje.
Daca n-ai dreptul la glont ia-ti 45 Rubber si faci cea mai buna alegere.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
Multumesc. Ce model de la Fort ar fi indicat ? Am vazut pe site-ul lor ca au foarte multe. De ZORAKI 917 / Glock nu stie nimeni nimic ? iata link: http://www.youtube.com/watch?v=zZFJEL6N6o4
De la Fort orice model e recomandat, funcţie de preferinţele cumpărătorului. În cal. .45 rubber sunt doar Forturi 12 şi 17.zadkhiel wrote:Multumesc. Ce model de la Fort ar fi indicat ? Am vazut pe site-ul lor ca au foarte multe. De ZORAKI 917 / Glock nu stie nimeni nimic ? iata link: http://www.youtube.com/watch?v=zZFJEL6N6o4
În 9 mm sunt şi 9 şi 10 - micuţe, foarte uşor de purtat, dar şi 17 şi 18, cu ţeava lungă, în afară de 17 şi 12 care sunt
şi în acest calibru şi sunt şi cele mai răspândite.
De Zoraki 917 nu ştiu mai mult decât că dacă a fost anunţat de dl. radu.b pe forum, atunci va apărea şi în magazinele
Arrow mai mult ca sigur. Şi-l vom vedea atunci ce ştie să facă. Probabil va fi calibrul 10x22. Arată foarte fain.
Am înţeles că problemele de la Steyer au fost eliminate dar, din păcate, cum era şi în cazul G.P. T12 la început,
foarte puţini posesori au postat impresii pe forum.
Probabil ca inca nu te-ai convins ca pe cei care se afla la putere (oricare ar fi aia) nu ii intereseaza siguranta ta. Tu esti un "vierme", numai bun de jupuit prin tot felul de taxe, iar ideal ar fi bine sa mori cu o zi inainte sa iesi la pensie, ca sa nu maninci "banii statului" (in US se zice "tax payers' money, dar aia au arme adevarate). Incearca sa reclami incidentul la politie si o sa vezi atitudinea de care te vei lovi. Nu te-ai intrebat niciodata de ce in momentul in care ai folosit arma, automat ti se intocmeste dosar penal (se pleaca de la premisa ca esti vinovat), urmind ca faptele tale sa fie apreciate de niste procurori subiectivi, dupa o lege extrem de interpretabila. In functie de asta poti lua un NUP sau poti ajunge la puscarie. Ca treburile sa fie palpitante, toata distractie dureaza in mod normal citeva luni (asta daca e cazul ala fericit in care ai fost atacat la tine pe proprietate).zadkhiel wrote:Pot opri doi agresori solizi ca naiba, imbracati bine , fara sa le trag in cap si sa fac puscarie ? Si bineinteles, merita sa-mi cumpar pistol sa-l pot folosi ? Din cate am inteles , la cum e legea la noi, daca tragi in cineva, ti-l confisca si te alegi si cu dosar penal, asta daca ai noroc sa nu te inchida.
Si ca sa fiu on-topic: nu ne-ai zis bugetul. Momentan exista pe piata o mare varietate de pistoale, in citeva calibre si pentru toate buzunarele, de la 600 si ceva de RON pina la 2700+
Fort 12RM cal .45
Pai daca ma gandesc la bani, n-as mai lua nimic . . . Dar daca ma gandesc la singuranta mea si a familiei mele, as da oricat . . . Sa zicem pana in 3000 de RON desi este enorm. Dar nah, " viata are prioritate "
Sa-mi cumpar oare un pistol cu gaz ? Oare stau mai " fara frica " de al folosi ? Daca regimul de arme si munitii este asa de strict si la prima situatie e iau baietii in dube la mititca, mai bine imi cumpar un Taser cu electrosocuri si am teminat balamucu . . .
Make love, not war !!!
Sa-mi cumpar oare un pistol cu gaz ? Oare stau mai " fara frica " de al folosi ? Daca regimul de arme si munitii este asa de strict si la prima situatie e iau baietii in dube la mititca, mai bine imi cumpar un Taser cu electrosocuri si am teminat balamucu . . .
Make love, not war !!!
taser-ul este interzis din cate stiu! si nu stiu de ce aveti frica de justitia din romania ca oricum este de kkt! daca apara baietii rai atunci fi unul din ei 
Nu.zadkhiel wrote:Sa-mi cumpar oare un pistol cu gaz ?
unde wrote:Nu te-ai intrebat niciodata de ce in momentul in care ai folosit arma, automat ti se intocmeste dosar penal (se pleaca de la premisa ca esti vinovat), urmind ca faptele tale sa fie apreciate de niste procurori subiectivi, dupa o lege extrem de interpretabila. In functie de asta poti lua un NUP sau poti ajunge la puscarie. Ca treburile sa fie palpitante, toata distractie dureaza in mod normal citeva luni (asta daca e cazul ala fericit in care ai fost atacat la tine pe proprietate).
Pai aceiasi idiotenie ti se poate intampla si daca un cretin se decide ca vrea sa se sinucida aruncandu-se in fata masini tale. Chiar daca nu este pe trecere de pietoni si chiar daca ii se gaseste un bilet de adio asupra sa, tu tot vei fi acuzat de omor din culpa si ti se va deschide dosar penal pana ce un procuror in imensa sa generozitate iti va da NUP (evident dupa cateva luni de stres). Banuiesc ca nici nu mai trebuie sa va puneti problema cine va va repara masina... nimeni.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Mda. . . Pai daca legea in Romania favorizeaza infractorii, nu stiu de ce mai discutam . . . Aaah, apropos, cica daca unu te ataca cu un cutit, n-ai voie sa scoti pistolul la el, trebuie sa-l atatci tot cu un cutit. Superb nu?
Deci de ce ne mai cumparam arme de autoaparare daca nu le putem folosi ?
Pana la urma a tras vreodata cineva in agresor cu pistolul din dotare ?
Deci de ce ne mai cumparam arme de autoaparare daca nu le putem folosi ?
Pana la urma a tras vreodata cineva in agresor cu pistolul din dotare ?