Walther P99 T (please help)

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
adrianeftimie

Walther P99 T (please help)

Post by adrianeftimie »

Buna ziua,

Sunt Adrian Eftimie (dj-ul), de curand am achizitionat un pistol Walther P99 T, cautand pe net review-uri despre aceasta arma, am descoperit acest forum care mi se pare extrem de interesant.
Problema mea este urmatoarea, acest pistol nu trage perfect drept (stiu, are 2 "ghinturi" care fac, ca bila sa nu plece perfect drept, pentru ca este un pistol de autoaparare), intrebarea mea este urmatoarea, cum pot scoate acele doua "ghinturi" (sau cum se numesc), pentru a trage perfect drept.

Multumesc frumos,

Adrian Eftimie

http://www.facebook.com/djadrianeftimie
crys78

Re: Walther P99 T (please help)

Post by crys78 »

Nu prea poti!Daca vrei precizie ia fort!
Fort 17R cal 9mm P.A
tiger

Post by tiger »

De la ce distanta nu trage bine?
Poate vrei prea mult si tu de la el. Pana in 10 metri daca nimeresti o tinta de marimea unui cd ,pare ok pentru un glont cauciuc.
Legat de arma, acum nu cred ca e dracu asa negru cum zic colegii de forum dar totusi cum de te-ai oprit la ea?
Prea scumpa pentru o arma din aliaj, inca putin si ajunge-ai la CZ sau Fort.
Eu personal mi-am luat Streamer pe principiul, daca crapa altul oricum e foarte ieftin, cu toate ca pana acum al dracu se incapataneaza sa nu crape. :lol:
Babanu

Post by Babanu »

este intradevar ieftin dar daca o sa crape cand o sa ai mai mare nevoie de el oare o sa fie ieftina si spitalizarea? :lol:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
sith

Post by sith »

mai erau niste raspunsuri aici ...
oare de ce au disparut?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Babanu

Post by Babanu »

este acelas topic si la discutii diverse, nu a disparut nimic
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
tevez

Post by tevez »

Ghinturile sunt bune. La glonţ. Imprimă o mişcare de rotaţie proiectilului, dându-i precizie. La bilă nu e cazul, mai ales că
la cauciuc ar mai fi şi problema că ţeava ghintuită s-ar umple de cauciuc. Opritoarele alea de pe ţeavă pot avea şi rolul de
a ajuta arma să reîncarce următorul cartuş, acolo unde ţeava ar fi prea "goală" fără el. Se poate schimba ţeava, legal, la
armurier dar nu prea merită efortul. La RG88 ştiu sigur că există ţevi de schimb, de la Mauser HSC, se potrivesc. Dar cu
precizia nu e nicio îmbunătăţire, uneori trage mai bine cu ţeava originală. La P99 nu am auzit, însă e posibil să fie. Şi
aşa, cu o ţeavă mai "curată", tot nu e vreo armă cu ale calităţi decât că arată binişor. Un Fort ar rezolva problema. 8)

P.S. Am văzut că "ghinturi" e scris în ghilimele, am zis numa' să fie clar pentru alţi useri care citesc.
Ghinturile ţevii, servesc la imprimarea unei mişcări de rotaţie a glonţului. Prin ghinturi se înţeleg acele canale
longitudinale practicate pe suprafaţa interioară a ţevii unei arme de foc care forţează proiectilul, în timpul
parcurgerii ţevii, să capete o mişcare de rotaţie în jurul axei sale. Prin mişcarea de rotaţie se asigură stabilitatea
proiectilului pe traiectorie.

Ghinturi: http://uscca-downloads.s3.amazonaws.com ... header.jpg
Ţevi cu opritoare, obstacole...cum vreţi să le zicem:
http://www.xbox.aquina.us/share-16CE_4B4071FD.html
http://www.xbox.aquina.us/share-CC2A_4B40ADA6.html
http://www.xbox.aquina.us/share-F0F7_4AE866A6.html
Sunt mai multe variante de "opritor", ţeava de RG 88 era "sinusoidală", la Mauser erau acele deformări ale ţevii,
la PP erau nişte "pinteni" care s-au împuţinat ulterior, etc.
adrianeftimie

Post by adrianeftimie »

Buna ziua din nou, nu-mi ramane decat sa vand Walther-ul, desi...l-am cumparat saptamana trecuta, a costat 1200 RON, am mai cumparat si 50 de cartuse la 5 RON / buc, etc, etc...am tras cu el FIX de 2 ori, daca il vrea cineva...il dau cu 800 RON cu tot cu cartuse, oferta fiind valabila doar astazi. Multumesc frumos. Adrian Eftimie 0724 212 473
unde

Post by unde »

Cam tardiv, dar raspund si eu.
Am tras cu Walther P99T si nu trage deloc strimb. Am tras la 9m punct ochit - punct lovit (pe timp de zi, lumina naturala) si am tras vreo 2 incarcatoare.
Second: in situatii reale nu tragi la distante de genul asta, ci de foarte aproape pentru ca altfel nu mai e auto-aparare.
Fort 12RM cal .45
bozo

Post by bozo »

oricum daca e productie mai noua are teava lisa. Te-ai uitat pe teava sa vezi daca e lisa sau nu?
sith

Post by sith »

unde wrote:Cam tardiv, dar raspund si eu.
Am tras cu Walther P99T si nu trage deloc strimb. Am tras la 9m punct ochit - punct lovit (pe timp de zi, lumina naturala) si am tras vreo 2 incarcatoare.
Second: in situatii reale nu tragi la distante de genul asta, ci de foarte aproape pentru ca altfel nu mai e auto-aparare.
Am tras si eu cu unul nou.
In 5 m am dat un 6 din 10 focuri.
Unu chiar radea "Pacifista arma, cea mai sigura zona e tinta ..."
Buna arma ...
De ce se chinuie unii atat sa faca niste rebuturi, dar cu aspect ...

Iar faza cu "nu este auto-apararare" este foarte discutabila. Ce faci daca unu arunca un cutit spre tine. Te duci la 1 m de el?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

sith wrote: Iar faza cu "nu este auto-apararare" este foarte discutabila. Ce faci daca unu arunca un cutit spre tine. Te duci la 1 m de el?
Aşa-i, s-au tot vehiculat pe forumuri diverse distanţe şi norme "secrete" de aplicare a legii. Orice e posibil şi sunt sute de situaţii
ciudate în care se poate folosi arma. Poţi să scapi dintr-un clinci şi mai apoi să ţi la distanţă agresorul cu un foc de armă (poate nu
eşti tocmai Bob Munden şi scoţi arma ceva mai grue din holster), poate te trage unu' cu arma de la 50 de metri pe proprietatea te
de 50 de hectare pe care ai dreptul să te aperi cu arma de vânătoare...ce faci? Scoţi ruleta să vezi dacă eşti la distanţa necesară
pentru a fi autoapărare cum ai citit pe forum?
Da, distanţa uzuală pentru autoapărare e undeva până-n 5 m, dar principiul de bază prin care se decide dacă erai sau nu în autoapărare
nu e distanţa la care te afli de agresor. În principiu arma e ultima soluţie aplicabilă. Nu merge cu vorba bună (sau nu e timp de aşa
ceva), nu poţi să fugi, etc. abia atunci scoţi arma şi tragi.
bozo

Post by bozo »

Daca esti atacat de o persoana care e cu cutitul in mana la 5 m de tine si tu ai pistolul disimulat pe undeva, si mai ales daca nu ai cartus pe teava si te bazezi numai pe pistol esti victima sigura... Facem proba cand vreti voi. Sa nu mai zic si ca daca exersezi putin arunci cu cutitul la 5 m lejer. Autoapararea inseamna mult mai mult decat un pistol la distantele astea.
ia uite aici o demonstratie http://www.youtube.com/watch?v=ebwvIqXLm0E
aurorauno

Post by aurorauno »

Legat de subiectul cutit vs arma.... http://www.youtube.com/watch?v=c0fPL4f3Eqc
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Conditiile legitimei aparari sunt enumerate expres si limitativ in lege iar distanta intre agresor si cel agresat nu e una dintre ele. Identificarea unui numar de metri(sau alta unitate de masura) la care cel atacat poate invoca legitima aparare, nu este reglementata in nicio lege penala in vigoare in Romania in acest moment. Ca orice alta situatie reglementata de legislatia penala, legitima aparare ca si situatie exoneratoare de raspundere penala, va fi apreciata (sau invocata) luand in considereare elementele existente la dosar de catre mai multe persoane (avocat, politisti, procurori si in final de judecatori) iar existenta ei ca stare de fapt va fi apreciata de catre procuror in rechizitoriu sau constatata de catre judecator in timpul procesului indiferent de distanta la care s-au aflat agresorul si cel ce invoca autoapararea in stare de legitima aparare.
Post Reply