baston extensibil

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Guest

baston extensibil

Post by Guest »

ce parere aveti despre bastoanele extensibile comercilizate de magazinele arrow ? se pot strica? sunt ele buna de ceva? sunt tot acela care a intrebat si de spray-uri

P.S. Tre sa-mi fac user :D
Guest

Post by Guest »

Pt. cei mai multi dintre noi, un baston sau un spray e f. bun chiar daca e de unica folosinta. Daca te scapa dintr-o singura situatie grava, si-a facut datoria, poti sa-ti iei altul. Prin asta nu vreau sa spun ca bastonul ar fi de unica folosinta, chiar nu stiu asta, dar nici nu cred ca se rupe pe cocoasa agresorului.

PS Si eu trebuie sa ma inregistrez, sunt tot ala care a votat cu piperul.
Hampu The Great

Post by Hampu The Great »

.....iar eu sunt tot ala care a recomandat piperul :lol: :lol:

Chestia cu bastoanele e putin mai complicata.
Ea presupune un contact direct cu agresorul si deci stapanirea unor tehnici de lupta.
In cele mai multe situatii agresorul are avantajul elementului surpriza iar in plus el executa o actiune indelung exersata si experimentata.
El este obisnuit sa atace fulgerator si violent.

O riposta care sa nu permita apropierea unei persoane suspecte e mult mai eficace si ea poate fi usor realizata prin utilizarea unei arme de autoaparare (pistol cu gaze sau cu gloante de cauciuc, ori spray neutralizant) mai intai prin expunere si amenintare, iar apoi prin actionarea ei daca atacatorul nu isi intrerupe agresiunea.
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat intrucat stiu asta si intrucat ma revolt...
Guest

Post by Guest »

spray-ul neutralizant ai spus ca are un efect nasol de tot dar cu ce e diferit fata de cel paralizant ? sau de cel cu piper efectul nu e acelasi intre ultimele doua ? 8)
Hampu The Great

Anonymous wrote:spray-ul neutralizant ai spus ca are un efect nasol de tot dar cu ce e diferit fata de cel paralizant ? 8)
Nu, m-am exprimat gresit gandindu-ma la efectul de neutralizare pe care il au toate armele cu gaze in general.

Piperul e piper, neutralizantul e neutralizant, lacrimogenul este lacrimogen.

In Romania incarcaturile neutralizante au fost folosite prima (si ultima) data de catre politie in conflictul cu minerii de la Stoenesti.

Atunci au fost afectati deopotriva si atacanti si atacatori pentru ca nu s-a stiut ca neutralizantul trece prin cartusele de filtrare ale mastilor de protectie.
In anumite conditii gazele neutralizante pot provoca un infarct.
Altfel ele trimit victima intr-o stare de inconstienta profunda ce poate persista chiar si 24 de ore si care are efecte secundare pe urmatoarele cateva saptamani (greturi, dureri de cap...)
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat intrucat stiu asta si intrucat ma revolt...
Hampu The Great

Toate gazele enumerate mai sus actioneaza in mod diferit, si vizeaza puncte diferite ale organismului .

Eu stiu ca in alt conflict mineresc, la Palatul Victoria, s-au folosit intensiv gaze lacrimogene.
Toata lumea statea cu batista la nas si bazaia de ti se rupea inima.
Eu aveam niste ochelari si ma simteam mult mai bine decat restul.

A doua zi am venit cu ochelari de schior si nu mai aveam chiar nimic.
Am vazut pe urma prin filme ca fortele de interventie au intotdeauna astfel de ochelari si am dedus logic ca iritant-lacrimogenele actioneaza numai asupra ochilor.
Gazele cu piper trebuiesc respirate ca sa poata actiona.
Nu cunosc exact mecanismul nici aici, dar am avut o experienta intr-un lift.
Eram trei tipi si ne asteptam ca in scara blocului sa fim atacati. Chestii copilaresti cu gagici, razbunari, intrigi...
Unul avea un spray cu piper pe care nu il folosise niciodata pana atunci.
A apasat putin pe buton doar asa sa vada daca mai e functional.
Eu si cu celalat am fost afectati, el si-a tinut respiratia si nu a avut mai nimic.
Pe noi ne-au scos altii din ascensor...si nu fusese decat un fassss mititel.

Gazele neutralizante si cele neuroleptice actioneaza (in mod diferit) asupra sistemului nervos central, provocand pierderea echilibrului, a ritmului cardiac, a respiratiei, a controlului asupra aparatului musculator etc...
Daca un astfel de spray e fofosit de catre un infractor se pot pierde deopotriva pe langa toate astea si portofelul, si mobilul, si ghiulul si virginitatea sau poate nodul de la cravata, ori motul de la basca functie de preferintele si dispozitia atacatorului.... :lol: :lol:
Guest

Post by Guest »

Hampu The Great wrote: A apasat putin pe buton doar asa sa vada daca mai e functional.

:shock: :lol: :lol: :lol: :shock: :lol:
1andrei

Post by 1andrei »

Si se gaseste pe piata asa ceva ?
Post Reply