as dori sa stiu care este diferenta dintre un spray paralizant si unul cu piper.mai precis as dori sa stiu ce efecte are fiecare si care este mai periculos si care este cel mai eficient.
Va multumesc
spray paralizant sau cu piper ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Guest
La link-urile date de Arrow pe site este si cel al producatorului:
http://www.klever-ballistol.de/
Sunt scrise acolo cateva cuvinte in germana si engleza despre fiecare.
http://www.klever-ballistol.de/
Sunt scrise acolo cateva cuvinte in germana si engleza despre fiecare.
-
Hampu The Great
Re: spray paralizant sau cu piper ?
Diferenta cea mai importanta consta in faptul ca spray-ul cu piper are actiune efectiva si asupra animalelor.Anonymous wrote:as dori sa stiu care este diferenta dintre un spray paralizant si unul cu piper.mai precis as dori sa stiu ce efecte are fiecare si care este mai periculos si care este cel mai eficient.
Va multumesc
La inceputurile lor "gazele de autoaparare" daca imi este permisa o astfel de formulare, erau in totalitatea lor produse cu efect lacrimogen, mai mult sau mai putin concentrat.
S-a constatat insa ca nici aceste gaze, nici cele care au aparut mai tarziu (neutralizante, paralizante sau cu efect neuroleptic) nu au o influenta semnificativa asupra animalelor
Asa a aparut piperul.
Mai trebuie sa sti ca:
- gazele folosite in sprayuri pentru autoaparare sau cele care incarca cartusele de la armele de foc ce imprastie gaze, se marcheaza dupa un cod al culorilor si ca pentru piper culoarea de identificare este maron
- astazi este destul de greu sa mai gasesti un spray cu o incarcatura stricta de piper, sau de alt element unic.
Se folosesc pe larg amestecurile, care exista intr-o gama foarte larga.
- gazul ce efectul cel mai pronuntat asupra unui atacator uman este gazul neutralizant (cod culoare: negru)
Nu se comercializeaza in Romania, dar nici interzis nu este.
E atat de periculos incat poate ca e bine ca nu se gaseste pe nicaieri.
- la folosirea unui spray cu gaze, sau a unei arme de foc ce imprastie gaze, trebuie sa ai tot timpul grija ca atunci cand il folosesti sa ai vantul batatnd din spate. Chiar si asa, adica daca vantul bate din spate, sau daca nu bate deloc, e necesar sa te indepartezi imediat de locul inspre care ai sprayat
- sa nu iti faci mari griji, mai toate gazele care se gasesc prin magazinele de arme, utilizate cum trebuie sunt in masura sa opreasca atacul unui agresor.
Sunt detaliul neglijabil al unui imens angrenaj, dar sunt salvat intrucat stiu asta si intrucat ma revolt...
-
Guest
-
Hampu The Great
-
Guest
are in "minus"... adica e o substanta mai putin eficienta (gazul CS e gaz clasic lacrimogen) si nu prea merge pe animale...Anonymous wrote:ai idee cat dureaza efectu ? eu am mai dat pe unii si a fost cam nasol ca au ajuns la ATI...si tot cu piper eraasta SPRAY CS NATO ce are in plus face de cel recomandat de tine ?
efectul dureaza vreo 10-15 min.. depinde cand reuseste sa se spele cu apa cel care a incasat-o... senzatia de usturime poate dura si cateva ore..