.45 vs 10x28

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

jon

Re: .45 vs 10x28

Post by jon »

Sunt de acord cu ceea ce ai spus tu, mai putin cu urmatoarea fraza(defapt termen):
tevez wrote:...bilăneşti (nu pot să spun vânătoreşti, ar incita la braconaj).
:shock: Se vede ca nu ai prea trecut pe la scoala si mai ai muuuuuuuult de citit si de invatat.....termenul corect este de "braNconaj"....daca nu stiai te rog sa iei atitudine si sa te corectezi pe viitor, da? Ne-am inteles? Aveam pretentii de la tine !!! :( Termenul "braNconaj" este irefutabil (nu sariti ca arsi, nu am injurat pe nimeni, irefutabil este in DEX).
:lol: :lol:
Bafta tuturor si sper ca ati gustat gluma. Defapt este de plans, nu de ras daca ne gandim la pozitia/statutul emitentului acelui termen..... :shock: ....nu poti sa spui decat : "the rest is silence" sau "ultimul stinge lumina" :(
Image
tevez

Post by tevez »

bozo wrote: Trebuie sa avem in vedere ca denumirea "arme neletale" e data aiurea acestei categorii de arme, prin alte parti le zice "arme mai putin letale", cum e si normal.
De acord, denumirea de "less-lethal", cum se zice prin ţările calde, e mai potrivită. A fost caz de crimă cu o armă cu a.c. în anemicul
calibru 4,5 care nu are, evident, niciun pic de putere de stopare dar, fiind un proiectil mic şi cu viteze mari uneori, poate atinge un
organ vital şi poate omorî. De asemenea au fost, după relatările din media, cel puţin două sinucideri cu arme neletale cu bile de
cauciuc, în cazul uneia, prezentat aici pe forum, a fost vorba de un "zamak" în 10x22...Deci se poate întâmpla să fie letale, în cazuri
excepţionale, cum ar fi un foc tras de la distanţă mică! Sigur, în cele mai multe cazuri nu se pune problema decesului celui împuşcat,
mai degrabă efectul "de stopare" este pus la îndoială...cum ţi-a norocul. Drept urmare, e mai logică denumirea de "mai puţin letale".
Last edited by tevez on Thu Jan 17, 2013 9:40 am, edited 1 time in total.
tevez

Post by tevez »

sith wrote:Datele se cunosc de catre institutiile abilitate, dar voi dati-i inainte cu sutele de jouli, c-o sa fie munitia restrictionata ca la rusi sau mai rau, etc., binenteles in urma unei puternice mediatizari, cu date luate dupa forumurile de profil.
exact. 8)
jon wrote:...termenul corect este de "braNconaj"...
Nu e încă, dar cu promovarea inculturii din ultima vreme, n-ar fi exclus ca în următoarea ediţie a DOOM să regăsim
şi varianta asta acceptată, alături de cine ştie ce "succesuri". :P
oroles

Post by oroles »

tevez wrote: Nu, nu-şi ia "datele balistice" de aici de pe forum, dar monitorizează forumurile şi e normal s-o facă.
da, e normal sa o faca, nu vad nimic spectaculos sau deranjant in asta.
tevez wrote: logoreea unor useri care vorbeau de ........ coaste rupte, maşini ciuruite, pistoale neletale mai puternice decât Carpaţiul cu glonţ şi
alte poveşti........
sunt de acord ca povesti de genul asta nu trebuie facute publice, indiferent daca ai arma pe glont sau bila. sunt destui cocalari care au arme legal si creaza o imagine deformata pentru toti detinatorii, nu trebuie sa ajutam si noi.
tevez wrote: Din partea mea puteţi să filmaţi şi să postaţi orice rezultate, cronografe, etc. amăgindu-vă că nu
se sesizează nimeni .................dar să nu vă miraţi dacă vor fi repercusiuni. Pliciuri-nepliciuri, chestiile astea ale noastre
ce trag cu bile de cauciuc îs arme dpdv legal şi dacă apare ipostaza că n-ar fi tocmai neletale...

E foarte posibil şi să nu se întâmple nimic, dar de ce să rişti?
sith wrote:Bozo, daca ar fi dupa ce vrea legiuitorul, n-ai mai avea acasa decat vreo bata sau ciomag, dar sti asta la fel de bine ...

Datele se cunosc de catre institutiile abilitate, dar voi dati-i inainte cu sutele de jouli, c-o sa fie munitia restrictionata ca la rusi sau mai rau, etc., binenteles in urma unei puternice mediatizari, cu date luate dupa forumurile de profil.
repet ce am mai zis zilele trecute, nu cred ca cei de la aest (cei care decid) isi iau informatiile de pe forum si nu stiu EXACT ce putere au armele cu bila de pe piata. si nici nu vad metoda asta (sa tinem secrete datele tehnice, poate ei nu se prind si mergem pe burta) ca o metoda rezonabila de a merge inainte in acest domeniu.

tevez wrote: Până acum, mai toate înăspririle
legii ce s-au vehiculat pe forumuri s-au adeverit: trecerea armelor cu bile şi a.c.-n permis, apoi
şi cele cu gaze, condiţiile de deţinere de la letale extinse şi la neletale.
personal nu am nici o problema cu inasprirea legii din anumite puncte de vedere. trecerea armelor cu bile si chiar a celor cu ac in permis mi se pare logica, ar fi fost anormal sa nu fie asa. la fel si cele pe gaz.

in ceea ce priveste conditiile de detinere si de pastrare a armei iarasi mi se par normale. chiar daca multi tipa pe forumuri si fac tam tam pe tema cutiei pentru arma, a munitiei tinuta separat....etc. as vrea sa-i vad (de fapt CHIAR NU AS VREA) pe cei care fac gura pe tema asta daca vor mai zice ceva atunci cand la arma lor tinuta in sifonier (si nu incuiata conform legii, ca ei sunt smecheri) ajunge copilul unui prieten venit in vizita si isi trage o bila in ochi. oare or sa injure in continuare legiuitorul pentru ca el a fost tampit si nu a vrut sa respecte legea?
tevez

Post by tevez »

:D Încet-încet băgăm şi airsofturile în permis, legiuitorul e băiat fain şi se va gândi şi la faptul că o bilă din aia de 6 mm
poate fi catastrofală pt. globul ocular, ca să nu mai vb. despre o limitare a puterii muniţiei pt. bile de cauciuc.
Nici eu n-am o problemă personală cu înăspririle, eu aveam seiful de dinainte de modificarea legii, tocmai pentru că,
în caz de Doamne-fereşte, vroiam să fiu sigur că am luat "toate măsurile bla bla bla să împiedic accesul persoanelor
neautorizate..." cum scria la lege. Dar nu pentru toată lumea a picat bine măsura, au fost destui posesori de Zoraki
luat de la bulgari cu 100 de lei care au dat mai mult pe seif şi a.c.-işti care au dat mai mult pe dulap decât pe Gamo
al lor luat s.h.
În plus, ziceam toate astea în sprijinul argumetului că s-a mers NUMAI în direcţia înăspririi, deloc în sens invers,
excepţie făcând colecţionarii, mulţumită A.N.C.A. şi faptului că niciun colecţionar nu a comis fapte penale folosind
armele de colecţie. De vânători, unde s-au scos anumite restricţii (doar 2 arme într-un calibru, etc.) nu zic, pentru
că mulţi "legiuitori" au acest hobby-pasiune-patimă, ce-o fi ea, deci sunt mai aproape de nevoile posesorului legal
de armă, :D
oroles

Post by oroles »

[quote="tevez"toate măsurile bla bla bla să împiedic accesul persoanelor
neautorizate..." cum scria la lege. Dar nu pentru toată lumea a picat bine măsura, au fost destui posesori de Zoraki
luat de la bulgari cu 100 de lei care au dat mai mult pe seif şi a.c.-işti care au dat mai mult pe dulap decât pe Gamo
al lor luat s.h. [/quote]

sincer sa fiu, daca cineva se plange de lege si argumentul lui este ca a dat 100 ron pe arma si 200 pe cutie inseamna ca nu prea il duce capu'.

iar legat de "bla bla bla........cum scria la lege", repet, multi se plang de conditiile de pastrare a armelor. lor as vrea sa le pun o intrebare: cum ar trebui sa fie in viziunea lor pastrata o arma acasa atunci cand pleci la bere cu baietii?
sith

Post by sith »

oroles wrote: repet ce am mai zis zilele trecute, nu cred ca cei de la aest (cei care decid) isi iau informatiile de pe forum si nu stiu EXACT ce putere au armele cu bila de pe piata. si nici nu vad metoda asta (sa tinem secrete datele tehnice, poate ei nu se prind si mergem pe burta) ca o metoda rezonabila de a merge inainte in acest domeniu.
Ba isi iau informatii si de pe forumuri. Eu cred ca este vorba despre responsabilitatea utilizatorilor unui forum public, care din teribilism isi inchipuie ca au cine stie ce arme "neletale" si arunca pe forum fel de fel de opinii nerealiste.
Mortalitatea in cazul armelor cu glont, statistic vorbind, este de ~ 20%.
Parerea mea este ca aceste surogate de arme ar fi trebuit interzise tocmai pentru ca creeaza o falsa iluzie de siguranta. In afara de efectul psihologic, eu nu cred ca opresti tu un agresor hotarit cu pliciurile astea numite impropriu arme.
Ai pe youtube suficiente filmulete facute de rusi cu efectele munitie cu bile de cauciuc. In afara de vanatai si eventual CATIVA MILIMETRI patrundere nu prea ai alte efecte, dar este corect ca tras de la cativa centimetri de zone vitale, pot fi letale.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

sith wrote: Parerea mea este ca aceste surogate de arme ar fi trebuit interzise tocmai pentru ca creeaza o falsa iluzie de siguranta. In afara de efectul psihologic, eu nu cred ca opresti tu un agresor hotarit cu pliciurile astea numite impropriu arme.
De acord, dar să se dea "verde" la arme cu glonţ, cu testări, cursuri de arme şi alte cerinţe a.î. să se limiteze nr. de incidente.

Legat de condiţiile de păstrare, aam auzit destule opinii cum că ar trebui pedepse mari pentru cei care din neglijenţă ar produce
evenimente nefericite (ex. cu copilul) dar lăsate la latitudinea posesorului condiţiile de păstrare, sunt oameni care ar prefera ca
noaptea să-şi aibă arma ceva mai la îndemână şi să nu orbecăiască pe la seif 10 minute, cât cel vinovat de "tress-passing" i-ar
putea face felul în moduri foarte variate.
oroles

Post by oroles »

sith wrote:Ba isi iau informatii si de pe forumuri. Eu cred ca este vorba despre responsabilitatea utilizatorilor unui forum public, care din teribilism isi inchipuie ca au cine stie ce arme "neletale" si arunca pe forum fel de fel de opinii nerealiste.
eu am spus doar ca nu isi iau datele balistice de pe forumuri. crezi ca daca eu postez ca am masurat 1450 jouli la 5m distanta ma ia cineva in serios?

sith wrote:Parerea mea este ca aceste surogate de arme ar fi trebuit interzise tocmai pentru ca creeaza o falsa iluzie de siguranta. In afara de efectul psihologic, eu nu cred ca opresti tu un agresor hotarit cu pliciurile astea numite impropriu arme.
Ai pe youtube suficiente filmulete facute de rusi cu efectele munitie cu bile de cauciuc. In afara de vanatai si eventual CATIVA MILIMETRI patrundere nu prea ai alte efecte, dar este corect ca tras de la cativa centimetri de zone vitale, pot fi letale.
si eu as vrea sa imi pot lua arma pe glont, dar momentan asta e ceea ce e permis. poate in viitor. pana atunci masuram viteze, greutati si diametre, calculam, postam pe forumuri sa stie si altii, ca unora le e lene sa mearga in poligon, daca suntem foarte curiosi tragem IN POLIGON intr-o pulpa de animal cu geaca pe ea, pastram rezultatele pentru noi si ne facem o idee despre ce poate sa faca arma. asa putem intr-o oarecare masura sa fim mai mult sau mai putin linistiti ca avem o arma de autoaparare ce ne va ajuta sau nu cand rahatul loveste ventilatorul, cum zice suedezul. :)
acum daca vine peste tine un drogat cu cutitul, hotarat sa iti ia gatul, e posibil sa nu il opresti nici cu glont...

tevez wrote: Legat de condiţiile de păstrare, aam auzit destule opinii cum că ar trebui pedepse mari pentru cei care din neglijenţă ar produce
evenimente nefericite (ex. cu copilul) dar lăsate la latitudinea posesorului condiţiile de păstrare, sunt oameni care ar prefera ca
noaptea să-şi aibă arma ceva mai la îndemână şi să nu orbecăiască pe la seif 10 minute, cât cel vinovat de "tress-passing" i-ar
putea face felul în moduri foarte variate.
parerea mea e ca nu poti lasa la latitudinea posesorului conditiile de pastrare, dupa cum nu poti lasa la latitudinea soferului cu ce viteza sa mearga sau daca sa poarte centura.

legat de lege, iti dai seama ca nu a inventat aest-ul gaura din macaroana si regulile sunt preluate de la altii care s-au lovit de problemele astea. pleci de acasa si lasi arma. unde o lasi? sub covor ca nu da ala micu' de ea? NU. in cutie cu cheie. lasi si munitia tot acolo? NU, ca poate a gasit prima cheie si are arma incarcata, deci pui munitia separat. concluzia logica e ca daca lasi arma acasa trebuie sa ai arma si munitia in locuri separate. sunt 2 piedici in gasirea accidentala (sau curiozitatea copilului).

despre ce faci noaptea cu ea, e interpretabila legea. poti sa spui ca noaptea o ai la tine (doar ai drept de port). nu zice nimeni ca atunci cand ai intrat in casa arma trebuie sa mearga la cutie.
tiger

Post by tiger »

Eu, personal cred ca toti aveti dreptate, in ceea ce spuneti si sustineti.
Pana la urma singura concluzie serioasa, lasand la o parte orgolile si interesele mai mult sau mai putin oneste, este ca aceste "arme" cu BILA ar trebui lasate in seama celor cu adevarat interesati de replici ale armelor cu bila, in speta airsoft-tistilor. :lol:
Pentru restul singura solutie justa si corecta ar fii armele reale pe GLONT, pentru autoaparare.
Si daca tot se pune problema ca aceste forumuri sunt monitorizate, atunci ok. profit de ocazie si pun o singura intrebare:
Daca in Romania autoapararea nu este justificata cu arma letala pe glont, atunci de ce domnilor demnitari, magistrati, si alte asemenea categarii favorizate, cumparati (si va-ti dat dreptiul de a cumpara) arme pe glont si nu neletale ca ale noastre restul cetatenilor acestei tari, unde toti suntem egali, nu...?
bozo

Post by bozo »

Nu e chiar asa... Ca sa folosesti o arma pe glont nu e atat de usor. Glontul trece prin tinte, are efect omorator la distante mari si e cam greu sa gasesti conditii de siguranta pentru folosirea lui.
Eu am letala, tot letala (daca e munitia buna :D ) si la servici, si de multe ori m-am aparat cu mainile goale ba pentru ca in spatele tintei era un bloc, ba erau colegii mei, ba alte persoane... Era buna atunci o arma cu proiectil de cauciuc. Mai ales daca era o carabina de 12...
bozo

Post by bozo »

Cat despre putere, conform masuratorilor voastre scoate jouli aproape cat jumatate din 9mm luger, sau 45 acp la iesirea de pe teava. (calculand dupa viteza si greutatea proiectilului)
careundecine

Post by careundecine »

jon wrote:Sunt de acord cu ceea ce ai spus tu, mai putin cu urmatoarea fraza(defapt termen):
:shock: Se vede ca nu ai prea trecut pe la scoala si mai ai muuuuuuuult de citit si de invatat.....termenul corect este de "braNconaj"....daca nu stiai te rog sa iei atitudine si sa te corectezi pe viitor, da? Ne-am inteles? Aveam pretentii de la tine !!! :( Termenul "braNconaj" este irefutabil (nu sariti ca arsi, nu am injurat pe nimeni, irefutabil este in DEX).
Bafta tuturor si sper ca ati gustat gluma. Defapt este de plans, nu de ras daca ne gandim la pozitia/statutul emitentului acelui termen..... :shock: ....nu poti sa spui decat : "the rest is silence" sau "ultimul stinge lumina" :(
Buna gluma dar sa stii ca in limba engleza "sclav" se spune "slave" iar pluralul este "slaves" si nu "sclaves" cum ti-ai trecut tu in poza :)
jon

Post by jon »

careundecine wrote:
jon wrote:Sunt de acord cu ceea ce ai spus tu, mai putin cu urmatoarea fraza(defapt termen):
Buna gluma dar sa stii ca in limba engleza "sclav" se spune "slave" iar pluralul este "slaves" si nu "sclaves" cum ti-ai trecut tu in poza :)
Bravo, frate....nici nu stii cat ma bucur ca ai spus asta. Acum chiar astept sa te cunosc personal la un suc sau o intalnire amicala intre pasionati in poligon....treaba sta in felul urmator : am facut 2 poze cu "sclaves" si "slaves" la momentul respectiv, adica acum aproape 2 ani sau chiar mai mult....cred ca trei, si m-am decis sa pun poza cu "sclaves".....vroiam sa vad persoanele care sesizeaza greseala pusa intentionat(contextul era altul, erau multi care spuneau tot felul de prostii traduse de pe site-uri straine si sustineau ca citesc numai site-uri in engleza si ca se documenteaza de acolo grupa mare.....si ideea mea era sa vad daca acele persoane sesizeaza greseala.....in fine,nu mai conteaza cine, cum, de ce....)...bine, puteam sa pun capital C sa fie mai evident, dar am lasat-o asa, sa fie mai subtila si de nesesizat greseala, sa vad cine se prinde.....surprinzator, esti primul care sesizeaza greseala aici pe forum si chiar ma bucur.
Si hai sa-ti mai spun ceva "funny".....multi au preluat poza mea (chiar de aici) si si-au pus-o pe facebook-ul lor sau diverse forumuri sau pagini, pe unii chiar i-am intrebat de sanatate, daca au cerut acordul persoanei de la care au preluat poza.... dar nimic....nici nu au raspuns, nici nu au sters poza. :shock:
Acum pe bune..... oricine deschide un browser si da pe google (sau goagal) si baga sClaves vede ca nu exista si te trimite la termenul corect "slaves" asa ca iti dai seama ca nu sunt atat de imbecil sa fac greseala asta, a fost o capcana(si in acelasi timp o nota personala de semnatura adaugand C-ul) si vad ca esti primul de pe forum care o sesizeaza....felicitari si ma bucur.
Poza nu este a mea, am preluat-o (nici nu mai tin minte de unde) doar modificarea textului imi apartine.... se gaseste pe tot net-ul (ex.: http://freestateproject.org/node/2451 ) si acolo original era "slaves" asa ca o greseala (din greseala/prostie) era imposibil de facut...asta ca sa-ti demonstrez ca nu sunt imbecil :lol:

Bine, acum daca e s-o despicam..... tu mi-ai spus-o in alt context si cu alt substrat.....vroiai sa evidentiezi faptul ca eu fac corectii lingvistico-gramaticale altora, desi eu am dat-o de gard ....cu alte cuvinte vroiai sa-mi spui : "bai nea caisa lasa-ne cu corectiile adresate altora cand tu faci greseli".... :lol: Dar nu ma supar deloc, chiar ma bucur ca ai sesizat greseala. :wink:
Bafta si ma bucur ca mai exista persoane care se uita dupa detalii :wink: . Si: "keep up the good work" :D :lol:
Bafta si sa auzim numai de bine ! 8) 8) 8)
Image
jon

Post by jon »

In alta ordine de idei (stiu ca nu este subiectul topic-ului, dar s-a deviat oricum......)
Am vazut asta: http://ro.stiri.yahoo.com/top-3-%C8%9B% ... 57050.html
Articolul/subiectul/tema sunt mai putin importante.... ma uitam la comentarii si am vazut o crestere numerica semnificativa(comparativ cu anii trecuti) a persoanelor care sustin ca ar trebui sa avem toti drept de a detine (macar de a detine, daca nu si port) arme letale. Si sunt pareri obiective si totodata argumentate logic.....deci, lumea s-a mai desteptat.....poate ca ar trebui sa gasim o solutie sa ne cerem drepturile. Cum, cand, etc..... mai spuneti si voi ce si cum credeti ca ar trebui sa facem.
Oricum, foarte inceata si timida, dar se iteste o usoara miscare....macar la nivel de gandire.....
Bafta ! 8) 8) 8)
Image
Post Reply