.45 vs 10x28

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

w0lfy

Re: .45 vs 10x28

Post by w0lfy »

easykick wrote:
w0lfy wrote:Ati investit timp si bani intr-un test slab documentat. Pacat.
@Wolfy,ai baut si tu din apa lui @7Coline?A fost foarte bine documentat testul,unul dintre cei care l-au facut este un iubitor al armelor care a aparut si intr-o emisiune tv in care ne-a luat apararea.In plus a fost facut la UTI,intr-un cadru profesional,cu cronograf profesional,exista si filmarea si mai multe date care nu pot fi puse pe forum din motive obiective.Daca voi credeti ca puteti face mai mult decat atat,cheltuiti si voi bani si timp pentru a ne arata ce profesionisti sunteti.
Eu nu stiu ce s-a documentat. Stiu doar ce am vazut postat pe youtube - cele 2 filmulete.
oroles

Post by oroles »

Bun, hai sa terminam toata cearta asta.

1) Exista cineva pe aici care contesta rezultatele obtinute de noi? Daca da, vreau sa vad argumentele acelei persoane, adica masuratori, nu vorbarie.

2) Exista cineva pe aici care considera ca testele facute de noi nu sunt facute cu maxima transparenta?
w0lfy

Post by w0lfy »

Poate ca testele au fost corecte, poate ca nu. De ce spun asta? Pentru ca nu exista transparenta. Avand in vedere "batalia" dintre 10x28 si .45, pana nu o sa existe niste teste documentate si prezentate in intregime, lucrurile nu se vor linisti.

Nu conteaza ceea ce stii, ci ceea ce poti dovedi.
oroles

Post by oroles »

w0lfy wrote:Poate ca testele au fost corecte, poate ca nu. De ce spun asta? Pentru ca nu exista transparenta.
ce transparenta mai mare vrei? am anuntat pe 4 forumuri inca din decembrie ca ne vom intalni la uti sa facem masuratori si ca asteptam pe toata lumea, cu orice calibru doreste. NICI UN posesor de .45 nu a binevoit sa vina. testele pe .45 au fost facute cu arma unei persoane care era intamplator in poligon.

w0lfy wrote: Avand in vedere "batalia" dintre 10x28 si .45, pana nu o sa existe niste teste documentate si prezentate in intregime, lucrurile nu se vor linisti.
cine vrei sa le faca? cei de la mld sau cei de la gp? iti dai seama ca ei stiu exact cum sta treaba si nu au nici un interes sa se puna fata in fata, cu cartile (munitiile) pe masa.

w0lfy wrote:Nu conteaza ceea ce stii, ci ceea ce poti dovedi.
eu nu am nimic de dovedit. sunt posesor de gp, dar l-am cumparat inainte de a face testele deci nu-mi iese nimic la afacerea asta. am lasat vreo 3300 ron la casa si nu am primit gratis decat o punga :mrgreen:
Self Defense

Post by Self Defense »

oroles wrote:Bun, hai sa terminam toata cearta asta.

1) Exista cineva pe aici care contesta rezultatele obtinute de noi? Daca da, vreau sa vad argumentele acelei persoane, adica masuratori, nu vorbarie.

2) Exista cineva pe aici care considera ca testele facute de noi nu sunt facute cu maxima transparenta?
Cu riscul de a ma repeta, vitezele pe care pretinzi ca le-ai obtinut in cazul munitiei in .45 Rubber sunt foarte mici fata de ce am obtinut eu cu aceeasi munitie in masuratori cu doua cronografe diferite, adica aproape 600 m/s.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
oroles

Post by oroles »

Self Defense wrote: Cu riscul de a ma repeta, vitezele pe care pretinzi ca le-ai obtinut in cazul munitiei in .45 Rubber sunt foarte mici fata de ce am obtinut eu cu aceeasi munitie in masuratori cu doua cronografe diferite, adica aproape 600 m/s.

daca luam cele spuse de tine mai sus avem 3 variante:

1) eu mint si valorile postate de mine nu sunt reale.

2) presupunem ca eu nu mint si datele tale sunt corecte: noi am testat pe acelasi cronograf cate 5 bile de la fiecare munitie. toate 5 de la 10x28 au fost mai rapide cu 100 m/s decat cele 5 de la .45. presupunand prin absurd ca cronograful de la uti e calibrat diferit fata de cele pe care ai testat tu, 10x28 ar trebui sa scoata vreo 700 m/s la cronografurile tale.

3) datele tale sunt incorecte.

PS: daca postarile de pe youtube cu un user similar cu al tau de pe forum sunt ale tale atunci inteleg perfect de ce ai testat numai .45
PPS: daca eu ma insel si te confund, ce te-a oprit sa mergi cu noi la uti sa vezi cu ochii tai si, de ce nu, sa tragi cu pistolul tau sa vedem diferentele?
sith

Post by sith »

Eu chiar nu inteleg de ce va certati.
Am mai spus, munitia nu este constanta, depinde de loturi si o sa aveti variatii ale parametrilor masurati chiar la munitia din aceeasi cutie.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
oroles

Post by oroles »

variatile nu explica cum noi am avut 5 cartuse .45, unul dupa altul, cu valorile 472,434,435,446,447 si altcineva sustine ca are in jur de 600. sa fim seriosi!
tevez

Post by tevez »

Testele au arătat ceea ce ştiam cu toţii, doar că vitezele vehiculate pe forumuri nu fac bine nimănui, poate se va introduce
o limitare ca la a.c. la un moment dat. Evident că importatorii nu sunt de acord cu rezultatele testelor mai mult sau mai
puţin independente şi că fiecare încearcă să-şi promoveze marfa lui, nu? Mai ţineţi minte ce propagandă agresivă se făcea
la GP şi muniţia 10x22 chiar aici, pe forumul Arrow. Dacă s-ar face teste la care să participe oficial reprezentanţii Fort şi
GP, cum au şi zis că vor face de multe ori, tot ar apărea discuţii, useri în spatele cărora sunt interese, etc. şi variante gen
"la testare s-a mers cu o muniţie mai puternică, nu e ca cea din magazin", "dacă te uiţi la marcajele de pe cutie vezi din
care lot face parte", "lotu' cutare are u miliard de jouli", etc.
oroles

Post by oroles »

tevez wrote:Testele au arătat ceea ce ştiam cu toţii, doar că vitezele vehiculate pe forumuri nu fac bine nimănui, poate se va introduce
o limitare ca la a.c. la un moment dat. Evident că importatorii nu sunt de acord cu rezultatele testelor mai mult sau mai
puţin independente şi că fiecare încearcă să-şi promoveze marfa lui, nu? Mai ţineţi minte ce propagandă agresivă se făcea
la GP şi muniţia 10x22 chiar aici, pe forumul Arrow. Dacă s-ar face teste la care să participe oficial reprezentanţii Fort şi
GP, cum au şi zis că vor face de multe ori, tot ar apărea discuţii, useri în spatele cărora sunt interese, etc. şi variante gen
"la testare s-a mers cu o muniţie mai puternică, nu e ca cea din magazin", "dacă te uiţi la marcajele de pe cutie vezi din
care lot face parte", "lotu' cutare are u miliard de jouli", etc.
testele au aratat intr-adevar ce stiati cu totii (mai putin selfdefense care insista ca .45 e mai rapid), dar eu am vrut sa vad cu ochii mei deoarece stiu ca sunt pe aici oameni din ambele tabere care promoveaza intens in functie de interese.

nu cred ca postarea de viteze pe forum face rau, nu cred ca politia isi ia datele balistice de aici.
Supo

Post by Supo »

Self Defense wrote:
oroles wrote:Bun, hai sa terminam toata cearta asta.

Cu riscul de a ma repeta, vitezele pe care pretinzi ca le-ai obtinut in cazul munitiei in .45 Rubber sunt foarte mici fata de ce am obtinut eu cu aceeasi munitie in masuratori cu doua cronografe diferite, adica aproape 600 m/s.
Subscriu la ce spune Self Defense. Am azut si eu aceleasi valori in cazul munitiei in .45 la un test.
Oroles, cred ca testul tau este de apreciat numai ca eu cred ca ar fi fost mult mai convingator daca era filmat si display-ul cronografului.
Mai mult, in clip nu sunt mentionate datele pentru .45 Rubber. Bafta
oroles

Post by oroles »

Supo wrote: Subscriu la ce spune Self Defense. Am azut si eu aceleasi valori in cazul munitiei in .45 la un test.
Oroles, cred ca testul tau este de apreciat numai ca eu cred ca ar fi fost mult mai convingator daca era filmat si display-ul cronografului.
Mai mult, in clip nu sunt mentionate datele pentru .45 Rubber. Bafta
ok, acum sunteti 2 care spuneti ca ati vazut .45 cu viteza de 600. eu, ca om crescut si educat in spiritul matematicii si logicii nu pot decat sa spun urmatoarele:

1) tipul care a tras la uti era intamplator acolo, deci probabil avea munitie cumparata din magazin (nu il cunosc, nu stiu cine e, nu cred ca citeste acest forum pentru ca ar fi intervenit pana acum) si a avut 446 m/s

2) selfdefense, care promoveaza intens Fort-ul, spune ca vitezele sunt mult mai mari, iar tu confirmi asta. munitia era cea de pe raft sau "pentru expozitie"?

3) daca .45 e mai rapid ca 10x28, cand aproape toata lumea sustine contrariul, de ce nu a venit nimeni cu acest calibru cu noi la uti? era simplu ca buna-ziua si terminam balciul.

4) evident ca sunt interese in ambele tabere, dar momentan adevarul este asta: munitie cumparata de mine de la mogosoaia versus munitia omului care era acolo (Fort 17R), 108 m/s in favoarea lui 10x28.
tevez

Post by tevez »

oroles wrote: nu cred ca postarea de viteze pe forum face rau, nu cred ca politia isi ia datele balistice de aici.
Nu, nu-şi ia "datele balistice" de aici de pe forum, dar monitorizează forumurile şi e normal s-o facă.
Cunoşti situaţia cu colegul care a ridicat pe forum problema unei scăpări în lege referitoare la cantitatea
de muniţie deţinută şi de faptul că la următoarea modificare a legii s-a remediat textul a.î. să nu mai
fie probleme. N-a fost un lucru rău, e în interesul nostru să avem precizări clare în lege, dar e dovada
că forumurile sunt atent urmărite. De asemenea închiderea firmei Grand Power şi celelalte probleme
care au fost, e evident că au fost cauzate de logoreea unor useri care vorbeau de prea multe sute
de jouli, coaste rupte, maşini ciuruite, pistoale neletale mai puternice decât Carpaţiul cu glonţ şi
alte poveşti...bilăneşti (nu pot să spun vânătoreşti, ar incita la braconaj).

Din partea mea puteţi să filmaţi şi să postaţi orice rezultate, cronografe, etc. amăgindu-vă că nu
se sesizează nimeni pentru "pocnitoarele noastre ce trag cu bureţi de vase" cum bine zicea domnul
Zaharia, dar să nu vă miraţi dacă vor fi repercusiuni. Pliciuri-nepliciuri, chestiile astea ale noastre
ce trag cu bile de cauciuc îs arme dpdv legal şi dacă apare ipostaza că n-ar fi tocmai neletale...

E foarte posibil şi să nu se întâmple nimic, dar de ce să rişti? Până acum, mai toate înăspririle
legii ce s-au vehiculat pe forumuri s-au adeverit: trecerea armelor cu bile şi a.c.-n permis, apoi
şi cele cu gaze, condiţiile de deţinere de la letale extinse şi la neletale.
bozo

Post by bozo »

Nu cred ca ai in totalitate dreptate.
Trebuie sa avem in vedere ca denumirea "arme neletale" e data aiurea acestei categorii de arme, prin alte parti le zice "arme mai putin letale", cum e si normal.

Legiuitorul trebuie sa se preocupe mai mult de siguranta celui care se apara legal cu aceste arme mai mult decat de siguranta atacatorului. E mai periculoasa pentru persoanele care respecta legea o arma care nu poate sa opreasca un atac decat o arma care raneste mai rau persoana care incalca legea si ataca pe cineva.
sith

Post by sith »

Bozo, daca ar fi dupa ce vrea legiuitorul, n-ai mai avea acasa decat vreo bata sau ciomag, dar sti asta la fel de bine ...

Datele se cunosc de catre institutiile abilitate, dar voi dati-i inainte cu sutele de jouli, c-o sa fie munitia restrictionata ca la rusi sau mai rau, etc., binenteles in urma unei puternice mediatizari, cu date luate dupa forumurile de profil.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Post Reply