SFAT: Grand Power vs FORT vs Zoraki vs Walther vs Alfa !!!

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Bruteforce

Re: SFAT: Grand Power vs FORT vs Zoraki vs Walther vs Alfa !

Post by Bruteforce »

Uite un topic deschis aici pe forum:
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f ... Zoraki+917
Ramai pe fort 17 ...este o arma consacrata si arata si bine. :)
Форт 12РМ ,45-калибра
CristianB

Post by CristianB »

sith wrote:Cu bastonul ala dai de belea, pistolul il ai legal, fiecare decide cum crede ...
bastonul il folosesti doar in caz de nevoie, iar in acest caz ïntamplator l-ai gasit pe jos..." sau chiar l-ai luat din posesia agresorului... :wink:
oricum, riscuri mai mici decat cu pistolul
in orice caz, vad ca in continuare nimeni nu discuta despre preventie...
si as fi tare curios cati dintre cei care se intrec pe aici in arme si cartuse ar avea curaj sa scoata pistolul si sa traga in plin intr-un agresor...
cu bine
inca ceva: nu uitati ca fortul de 45 are munitie puternica, dar are doar 6 cartuse in incarcator. Deci daca sunt mai multi sau nu tintesti bine... cam nasol
Walther P88 Compact 9mm
Steyr M-A1 10x28 mm
Self Defense

Post by Self Defense »

De fapt are 8, care daca nu cumva esti implicat intr-un schimb de focuri care nu-l vezi decat in filme, iti sunt mai mult decat suficiente. Plus, la ce te ajuta o magazie de 15 focuri daca arma ti se blocheaza la al treilea cartus?
Fort 12RM cal. .45 Rubber
tevez

Post by tevez »

Are 8. :wink: După ce ai tras cu arma în autoapărare eşti obligat să suni la Poliţie. Cu bastonul telescopic ... nu prea, că doar e
el un pic ilegal. O parte din agresiuni stopate în acest fel nu mai sunt raportate autorităţilor, deci scapi de dat cu pixu'. Nu aş
umbla cu aşa ceva după mine nici dacă ar fi 100% legal, dar am văzut oameni care au şi-l poartă tocmai din acest motiv.
bozo

Post by bozo »

Chiar se blocheaza asa GP-ul ? Vad ca spun asta numai posesori de Fort. Intreb asta pentru ca eu am pe glont si pana acum a functionat fara nici o problema, dar e diferit sistemul de inchidere, al meu se bazeaza pe rotatia si deplasarea spre inapoi a tevii, pe cand cel pe cauciuc se bazeaza pe greutatea mansonului si rezistenta arcului recuperator.
Cred ca putina "ura" fata de GP a inspirat Nedumeritul, si de-aia ofera unii pareri despre aceasta arma, chiar daca nu sunt posesorii acesteia.
Am un prieten care si-a cumparat t12 si cand se duce in poligon o sa va spun rezultatele.

Mi se pare importanta si puterea calibrului de 45, dar si numarul de cartuse. Aspectele astea conteaza chiar si la cele letale, unde unii prefera 9X19 pentru numarul cartuselor din incarcator, iar altii 45-ul pentru putere.

Asa ca totul e discutabil, nu exista bun si rau. Partea buna e ca acum aveti de unde alege.
tevez

Post by tevez »

bozo wrote:Asa ca totul e discutabil, nu exista bun si rau. Partea buna e ca acum aveti de unde alege.
Aşa este, dacă citim postări pe forum de acum vreo 2-3 ani vedem o evoluţie mare. Şi piaţa de neletale va mai evolua,
nu atât datorită nouă, cu câteva milioane de locuitori, cât datorită ruşilor, care au posesori de "caucioace" cam cât
avem noi populaţie. :D Desigur, se tinde spre arme adevărate, ca-n Moldova, ca să nu mă uit prea departe.

Între armele adevărate şi variantele pe bilă sunt diferenţe, de pildă Tanfoglio e foarte lăudat în varianta pe glonţ,
pe bilă...nu vreau să intru în polemici cu posesorii dar nu e o armă reuşită. La fel, blocajele sunt date şi de muniţie,
sunt cazuri în care nu reîncarcă cu muniţie mai slabă de exemplu.
Am tras comparativ cu T12 şi Fort, de aceea spun de blocaje la T12, cei cu care am fost la tragere nu intră pe net,
doar unul are cont dar nu a postat nimic. 8)
Cred că diferenţele între GP pe glonţ şi pe bilă sunt în favoarea armei letale şi în ceea ce priveşte garda trăgaciului.
Cât despre transferarea unor antipatii personale asupra produselor unei firme, dacă e aşa, nu e corect. Fără să mă
dau obiectiv, despre revolverele Alfa, aduse tot de G.P. nu am auzit nimic rău, sunt foarte ok, lăsând la o parte
eterna dilemă "pistol sau revolver".
radu.b

Post by radu.b »

zadkhiel wrote:Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Despre Zoraki 917 vad ca nu stie nimeni nimic... Sunt curios daca se poate importa de catre vreo firma. Poate cei de la arrow ?

@ Bruteforce - Da ai dreptate, probabil ca daca nu gasesc Zoraki 917 nicaieri, am sa merg pe varianta Fort, eventual cel din polymer ca-i mai usor decat cel din otel ...
Buna ziua.
Modelul 917 Stalker este in curs de achizitionare. Mostra am vazut, am tras cu el este suficient de precis, teava si mansonul sunt de otel, frame-ul este de polimer. Ce m-a incantat a fost sistemul de sigurantare care este in dreptul crosei a.i. in momentul de dare a focului, pistolul este armat, fara alte miscari suplimentare. Am postat un topic nou despre acest pistol. Cat despre pret ... oricum o sa fie imbatabil.
Cu respect.
tevez

Post by tevez »

Nu găsesc topicul nou, între timp am editat titlul topicului "Zoraki 917" în Stalker 917. Dl. Radu, daţi-mi o veste bună că
aduceţi şi muniţie WADIE, MFS sau altceva de pe la turci, un Oskursan, ceva, în 10x22. :D Şi un termen în care-l vedem
"pe tarabe". Deja mi-a stârnit curiozitatea această jucărie. :D
mariand68

Post by mariand68 »

radu.b wrote: Buna ziua.
Modelul 917 Stalker este in curs de achizitionare. Mostra am vazut, am tras cu el este suficient de precis, teava si mansonul sunt de otel, frame-ul este de polimer. Ce m-a incantat a fost sistemul de sigurantare care este in dreptul crosei a.i. in momentul de dare a focului, pistolul este armat, fara alte miscari suplimentare. Am postat un topic nou despre acest pistol. Cat despre pret ... oricum o sa fie imbatabil.
Cu respect.
Buna seara,
D-le Radu pe cand estimati ca ar fi disponibil acest pistol in reteaua de magazine Arrow?
Multumesc.O seara buna in continuare
PS:am deja autorizatie scoasa pentru pistol cu bila de cauciuc,as fi interesat de acest model.
Milescusilvian

Post by Milescusilvian »

salutare. eu am si alfa steel 6" 9x22 si gpt12m 10x28 si nu am avut nici un blocaj pana acum. cu t12 am tras 100 cartuse pana acum. si au si 5 ani garantie.
Walther p99t 10x22 , alfa steel 6" 9x22 pa, grand power t12m 10x28
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Asa e garantia e de 5 ani cu mentiunea ca perioada asta se aplica exclusiv componentelor din metal ale armei si nu si celor din plastic. Cel putin, asta era regula la GP. Daca au extins si la partile din plastic, bravo lor, ramane in schimb o alta chestiune serioasa ce trebuie observata cu atentie si anume trebuie vazut in timp insa cum vor sta lucrurile cu service-ul la aceasta arma.
Am rugamintea sa revii si sa ne spui cum se prezinta garda tragaciului la GP dupa vreo 3-400 de cartuse trase.

AlfaProj e cu adevarat o arma zdravana, masiva, din otel si din cate am vazut eu la arma asta cu exceptia clip-ului acela din tabla pe care se "agata" cartusele, altceva nu are ce sa se strice/blocheze. Pentru cei carora le plac revolverele chiar e o arma misto tare.
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Gp-ul imi place la prima vedere si chiar are destul de multa vana in el, totusi cand am vazut garda tragaciului cum e gandita am renuntat. Am plecat de la acest mic amanunt la vedere si am estimat ca mai pot fii si alte asemenea ,,inventii". La walter - Deva nu erau pe stoc Fort si era primul (Gp)care mi sa oferit ca fiind de incredere. Am renuntat si dupa ce am mai citit pe siteuri despre blocaje. Chiar nu imi doream blocaje.
Acum ce pot sa spun ...imi place fortul meu si sant multumit. Daca nu as sta 2 saptamani pina vine munitia ar fii si mai bine. Dar important e ca vine si nu ramanem fara cartuse.
Succes in alegerea armei.

Ps: Un test de indemanare.
A-ti incercat sa bagati o bila innapoi in tubul cartusului?
Eu am reusit dar greu si cu multe peripetii. Incercati si voi. :)
Форт 12РМ ,45-калибра
Post Reply