Eu cred că toate-s de colecţie. Motivul pt. care-mi doresc un Carpaţi, fie el şi pe gaz, este că e o armă românească,
cu care ne-am obişnuit, are farmecul său de "pistolet" cum bine i-au zis. Că nu se mai fabrică...era oarecum de aşteptat,
dar mai sunt multe ce urmează a fi casate, unele în stare bună, altele vai de ele. Pt. fiecare există un pasionat care ar
da bani pe ele şi ar face cu plăcere muncă de restaurare, cu legislaţia e mai greu.
Guest wrote:Probabil ca si Glockul se va "romaniza" in curand! Trebuie sa-l bagam si pe el la colectia de arme romanesti! http://www.infonews.ro/node/16661
Cu ăsta e mai uşor că se găseşte în varianta airsoft pe toate drumurile şi, fiind un pistol de plastic, nu diferă prea mult
de replica de jucărie.
Nu cred că un poliţist român, care ar face orice să nu tragă cu arma în misiune fiindcă după aia e vai de capul lui, va fi
prea încântat de Glock 17 sau 19 că, deh, Carpaţiu' e mic şi fain de purtat. Poate vor produce 26 sau 33...
Dar nu s-a prins nimeni ca stirea asta BOMBA este usor depasita?
Este foarte partial adevarata si dateaza din primavara lui 2005.
Unora de pe acest forum le-a cam stat ceasul.
Cu stima. Dan Zaharia "Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora." Somebody Else
Guest wrote:Probabil ca si Glockul se va "romaniza" in curand! Trebuie sa-l bagam si pe el la colectia de arme romanesti! http://www.infonews.ro/node/16661
Cu ăsta e mai uşor că se găseşte în varianta airsoft pe toate drumurile şi, fiind un pistol de plastic, nu diferă prea mult
de replica de jucărie.
Nu cred că un poliţist român, care ar face orice să nu tragă cu arma în misiune fiindcă după aia e vai de capul lui, va fi
prea încântat de Glock 17 sau 19 că, deh, Carpaţiu' e mic şi fain de purtat. Poate vor produce 26 sau 33...
Sa intelegem ca ai un dinte impotriva pistoalelor din plastic ? Vezi ca intri iar in colimator.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
“feci sed iure feci"
Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm "No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
aurorauno wrote:Deja te-am luat si eu in colimator..
Era manevră să vă împac, să aveţi un inamic comun. Cred că toţi apreciem avantajele polimerului dar cu adevărat
preferăm oţelul (şi lemnul). Ca şi la armele de vânătoare, e mai practic plasticul dar mai preferat e lemnul.
N-ai de ce sa ne impaci,ca nu suntem certati! Uneori polimerul poate avea o viata mai lunga decat otelul!Sa nu uitam ca nu rugineste
Avansam domnilor,trecem si noi la un alt nivel ca ramanem in urma cu tehnologia! Traditionalisti,traditionalisti dar mai e si un "next level"
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm "No weapon formed against me shall prosper
tevez, te respect pt sfaturile date in legatura cu armele de autoaparare, stiu ca "le ai" pe asa ceva, dar te rog eu frumos, la letale niciodata nu compara carpatiul cu glock-ul, este diferenta enorma.
nedumeritu wrote:Dar nu s-a prins nimeni ca stirea asta BOMBA este usor depasita?
Este foarte partial adevarata si dateaza din primavara lui 2005.
Unora de pe acest forum le-a cam stat ceasul.
mare dreptate ai daca o consideri stire.....
era doar o constatare personala.
sincer nu as vrea ca toti forumistii sa se imbulzeasca la poarta de la Cugir in speranta unor bijuterii de 850 lei
fiecare cu ceasul lui
Testat pistolul Streamer aseara, in poligonul UTI. Am tras 50 de cartuse PG si persoana de la poligon mi-a dat si un Wadie sa pot compara.
Impresii: precizie destul de scazuta, cel putin la inceput; tinta trebuie luata, de regula, mai sus decat locul unde vrei sa lovesti, chiar si la 5 metri bila se poate duce si cu 20 de cm in stanga sau dreapta fata de punctul ochit. Nu intotdeauna, dar se intampla. Suspectandu-ma pe mine ca nu am antrenamentul necesar, am dat pistolul inclusiv instructorului sa traga el 2 focuri. Rezultatul: aceeasi imprecizie, in acest caz rezultand clar ca e vorba de pistol si nu de persoana care a tras.
Destul de multe blocaje (in sensul ca nu rearma automat), la aproximativ 10 din 50 de cartuse. Bila de la PG lasa pe tinta o urma alungita, ovala, comparativ cu bila de la Wadie care a lasat o urma rotunda, nedeformata. Insa, si dupa cartusul Wadie, pistolul nu a rearmat automat. Unul dintre cartusele PG nu a percutat, se vedea pe el urma de la cui, insa nici la a doua incercare nu s-a intamplat nimic.
Concluzii: e foarte important sa te inveti cu pistolul, sa tragi cu el (nu exagerat, in cazul meu, fiind vorba de antimoniu, care nu e facut pentru exploatare intensa in poligon); dar, deja dupa 30-40 de cartuse, rezultatul tragerii era mai bun, mai aproape de punctul ochit. In mod cert, trebuie incercate mai multe tipuri de munitie, insa, din pacate, la capitolul 10x22 T, piata nu ofera prea multe optiuni la acest moment. Per total, pistolul isi face treaba, cu o munitie mai buna probabil si rezultatele ar fi altele, iar blocajele(faptul ca nu reincarca automat) posibil sa se reduca numeric, acest lucru fiind un aspect foarte important intr-o situatie reala de conflict, cand nu e de dorit sa ti se blocheze arma. Raportul calitate/pret al pistolului cred ca e unul mai mult decat satisfacator, neexistand concurent pe acest segment de pret.
Ciudat totusi, multe blocaje(exgerat de multe ). Totusi ceva mai detaliat daca se poate cum adica ''nu rearma'', se bloca cartusu' la ejectare sau nu percuta...?