.45 vs 10x28
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: .45 vs 10x28
chestia asta cu "Datele postate pe forumuri pot alarma inutil şi pot duce la interdicţii inutile, limitări" eu nu o cred. tu vrei sa spui ca cei de la AEST stau geana pe forumuri sa afle care sunt vitezele bilelor? vrei sa spui ca forumurile sunt locurile de unde isi iau ei informatiile despre performantele armelor?
Ai fii uimit sa afli ca da.Incepand de la forumuri,site-uri de socializare,telefoane,totul se monitorizeaza.La mine in oras un vanator si-a postat pe facebook o poza cu pusca in mana,iar la comment a scris "moarte dusmanilor".S-a dat imediat ordin de la Bucuresti sa i se confiste arma...oroles wrote:chestia asta cu "Datele postate pe forumuri pot alarma inutil şi pot duce la interdicţii inutile, limitări" eu nu o cred. tu vrei sa spui ca cei de la AEST stau geana pe forumuri sa afle care sunt vitezele bilelor? vrei sa spui ca forumurile sunt locurile de unde isi iau ei informatiile despre performantele armelor?
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
nu am zis ca nu se monitorizeaza, e normal sa fie asa. dar de la asta pana la a spune (sau a lasa sa se inteleaga) ca politia isi ia de pe forum datele balistice ale armelor e cale lunga...easykick wrote: Ai fii uimit sa afli ca da.Incepand de la forumuri,site-uri de socializare,telefoane,totul se monitorizeaza.La mine in oras un vanator si-a postat pe facebook o poza cu pusca in mana,iar la comment a scris "moarte dusmanilor".S-a dat imediat ordin de la Bucuresti sa i se confiste arma...
Odată un user a postat o întrebare legată de o scăpare a legii, legată de cantitatea de muniţie. Surpriză, la scurt timp,
HG-ul de midificare a legii armelor a cuprins şi o formulare care să clarifice lucrurile. Sigur că domnii de la AEST citesc
forumurile, cel puţin cei care-şi dau interesul pentru meserie, e normal, nu doar la ei mă refeream. Viteze la gura ţevii,
mii de jouli, chestii de genul ăsta pot genera destule, inclusiv articole alarmiste în presa de căcat, care ştim ce putere
de distrugere are prin presiunea pe care ziariştii fără legătură cu armele o fac asupra politicienilor la fel de "meseriaşi".
HG-ul de midificare a legii armelor a cuprins şi o formulare care să clarifice lucrurile. Sigur că domnii de la AEST citesc
forumurile, cel puţin cei care-şi dau interesul pentru meserie, e normal, nu doar la ei mă refeream. Viteze la gura ţevii,
mii de jouli, chestii de genul ăsta pot genera destule, inclusiv articole alarmiste în presa de căcat, care ştim ce putere
de distrugere are prin presiunea pe care ziariştii fără legătură cu armele o fac asupra politicienilor la fel de "meseriaşi".
Daca tot stau sa monitorizeze forumuri si etc......... atunci cand depui actele pentru o arma scurta letala de ce nu le este de ajuns datele despre acea arma de pe wikipedia de exemplu. La anumite arme numai dupa denumire reiese clar anul proiectarii acelei arme ca de pilda: Colt M1911, Walther P38, FN model 1910 si mai sunt destule.La noi ca la nimeni, daca esti bun esti luat de prost, daca faci gura obtii ceea ce vrei.Sunt sigur ca daca ne-ar pune taxa de mers pe strada tot romanul ar plati fara sa zica nimic, efect de turma garantateasykick wrote:Ai fii uimit sa afli ca da.Incepand de la forumuri,site-uri de socializare,telefoane,totul se monitorizeaza.La mine in oras un vanator si-a postat pe facebook o poza cu pusca in mana,iar la comment a scris "moarte dusmanilor".S-a dat imediat ordin de la Bucuresti sa i se confiste arma...oroles wrote:chestia asta cu "Datele postate pe forumuri pot alarma inutil şi pot duce la interdicţii inutile, limitări" eu nu o cred. tu vrei sa spui ca cei de la AEST stau geana pe forumuri sa afle care sunt vitezele bilelor? vrei sa spui ca forumurile sunt locurile de unde isi iau ei informatiile despre performantele armelor?
Pentru că un text pe wikipedia poate fi editată oricând şi de oricine şi nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru informaţiile postate acolo.
Este firesc să se ceară, pentru arme scurte de colecţie, atestarea faptului că e fabricată înainte de '45 sau că respectă un proiect de până
în '45. Sunt două chestii diferite, una e să monitorizeze cineva forumurile, alta să creadă toate prostiile scrise pe net, inclusiv pe acest
forum.
Este firesc să se ceară, pentru arme scurte de colecţie, atestarea faptului că e fabricată înainte de '45 sau că respectă un proiect de până
în '45. Sunt două chestii diferite, una e să monitorizeze cineva forumurile, alta să creadă toate prostiile scrise pe net, inclusiv pe acest
forum.
tevez, da' ti-ai scris in semnatura toate jucariile ...?
sau mai ai si n-ai avut loc ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Mai am, mai am, da' am început să vând din ele, ca să trec la "next level".sith wrote:tevez, da' ti-ai scris in semnatura toate jucariile ...?![]()
Scz. de off-topic, cele 2 airsofturi din semnătură-s de vânzare, anunţ aici n-am pus, nefiind un forum de profil.
Un raspuns corect,vezi unde am vrut sa ajung.De ce ar crede cineva tot ce se scrie pe forum si pe un site de specialitate nu?tevez wrote:Pentru că un text pe wikipedia poate fi editată oricând şi de oricine şi nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru informaţiile postate acolo.
forum.
-
Safe&Sound
Pentru ca interpretarea restrictiva si cu rea credinta a informatiilor disponibile asa se face.mariand68 wrote:De ce ar crede cineva tot ce se scrie pe forum si pe un site de specialitate nu?
Oricum sunt multe obtiuni pentru obtinerea unei expertize despre anul de proiectare,da la noi calea cea mai grea a fost aleasa dintotdeauna 
Pentru o măsură restrictivă e suficient un pont, un zvon, o bănuială, "interzicem tot ca să fim siguri". Dacă un posesor legal
de armă comite o infracţiune, e luat la bani mărunţi "ăla care i-a dar permisu'", deşi în 99% din cazuri respectivul "vlădan"
care-a comis inevitabilu' s-a prezentat cu actele necesare şi poliţistul de la arme n-avea cum să-i interzică un drept legal.
Drept urmare, oamenii îşi iau măsuri, una fiind şi să se acopere cu hârtii, care mai de care mai oficiale şi mai ştampilate.
de armă comite o infracţiune, e luat la bani mărunţi "ăla care i-a dar permisu'", deşi în 99% din cazuri respectivul "vlădan"
care-a comis inevitabilu' s-a prezentat cu actele necesare şi poliţistul de la arme n-avea cum să-i interzică un drept legal.
Drept urmare, oamenii îşi iau măsuri, una fiind şi să se acopere cu hârtii, care mai de care mai oficiale şi mai ştampilate.
mi se pare normal. as numi-o "interactiune cu publicul". daca exista o scapare in lege si cineva a observat-o, mi se pare firesc sa fie rezolvata problema. nefiresc ar fi sa ne bucuram de acea scapare si sa o tinem secreta (nu stiu cum ai face asta, dar intelegi ideea).tevez wrote:Odată un user a postat o întrebare legată de o scăpare a legii, legată de cantitatea de muniţie. Surpriză, la scurt timp,
forumurile, cel puţin cei care-şi dau interesul pentru meserie, e normal, nu doar la ei mă refeream".
sunt de acord partial. o postare de genul "am fost la padure cu pistolul si am tras o bila intr-o vulpe de i-am zburat un ochi" e imbecila si trebuie stearsa imediat, dar discutii cu date concrete statistice si balistice nu cred ca dauneaza nimanui. evident, pot fi denaturate de "ziaristi", dar atunci ce facem? nu mai vorbim despre asta? si apoi ce urmeaza? nu mai vorbim de tunning (legal) la masini pentru ca se vor interzice motoarele peste 159 de cai?tevez wrote: Viteze la gura ţevii,
mariand68 wrote: Daca tot stau sa monitorizeze forumuri si etc......... atunci cand depui actele pentru o arma scurta letala de ce nu le este de ajuns datele despre acea arma de pe wikipedia de exemplu. La anumite arme numai dupa denumire reiese clar anul proiectarii acelei arme ca de pilda: Colt M1911, Walther P38, FN model 1910 si mai sunt destule.La noi ca la nimeni, daca esti bun esti luat de prost, daca faci gura obtii ceea ce vrei.Sunt sigur ca daca ne-ar pune taxa de mers pe strada tot romanul ar plati fara sa zica nimic, efect de turma garantat![]()
nu e vorba de Romania (vad ca e la moda in ultimul timp atitudinea Badea, totul pute in tara asta), e vorba de normalitate. nu poti sa iei date oficiale de pe wikipedia (site updatat de oameni ca tine si ca mine, deci egal cu ZERO dpdv al relevantei) sau sa interpretezi dupa bunul plac denumirea armelor. exista niste norme, niste reguli si trebuie respectate.
Sunt curios cine este in stare sa nimereasca o vulpe in ochi cu bila.......
Am dat ca exemplu wikipedia dar nu este batut in cuie
Eu , ca vad ca nu ai specificat de la ce distanta , si daca vulpea trebuie sa "miste" cand dau dupa ea .mariand68 wrote:Sunt curios cine este in stare sa nimereasca o vulpe in ochi cu bila.......![]()
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²