Arma cu glont de poseta...

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

7Coline

Re: Arma cu glont de poseta...

Post by 7Coline »

razvan1278 wrote:domnilor sith si 7coline, fara suparare, detineti pistol cu glont? sau vorbiti asa...pe forum?
este aberant sa spuneti ca nu poti detine pistol-lanterna de teama ca vine vreun prost si ti le ia.
ca exista posibilitatea ca pe undeva prin tara un gabor de la circulatie sa dea amenda pt ca ai purtat sapca la volan...da se poate, dar asta nu inseamna ca e interzis sa porti sapca la volan si de acum repede sa ne aruncam cu totii sepcile. contesti amenda si castigi..
eu sunt de parere ca exagerati la maxim. nu cred ca exista asa ceva, arma confiscata pt ca avea lanterna. terminati va cu tampeniile.poate era alta buba la mijloc, repet, poate prietenul dv bracona si asa v a povestit el... oricat v ar placea sa cutreierati campii nu sunt nici gaborii asa tampiti.
pentru ultima data si inchei. eu nu stiu pe cineva care avea un prieten care stia de undeva ca tra lala. eu personal am detinut si folosit ansamblul in discutie, in mod perfect legal si totalmente la vedere- inclusiv in prezenta lucratorilor de la arme . impreuna cu mine inca cativa amici.faceti diferenta oameni buni intre sistem de iluminare si sistem de ochire!
apropos, lanterna poate fi folosita si pe timp de zi intr o camera intunecata..deci cf logicii dv nu poate fi confiscata decat noaptea , pt ca ziua este sistem de ochire pe timp de zi iar in lege scrie sistem de ochire pe timp de noapte.....ziua este legala...
nu este interzis prin lege . punct. si ca drept dovada atat lanternele cat si catarile le poti comanda si cumpara de oriunde din tara fara autorizatii.
o zi buna, scuze de off topic
=)) Am spus ca legea este interpretabila . Eu folosesc si recomand Streamlight TLR-3 sau orice alta lanterna . Mai ales iarna e recomandat sa aveti asa ceva .
Dispozitivele de ochire pe timp de noapte sunt lunetele cu IR sau vedere termica.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Lanternele montate pe arma nu sunt considerate sistem de ochire. Nici lunetele IR nu sunt considerate sistem de ochire pe timp de noapte.
Cu respect.
7Coline

Post by 7Coline »

radu.b wrote:Buna ziua.
Lanternele montate pe arma nu sunt considerate sistem de ochire. Nici lunetele IR nu sunt considerate sistem de ochire pe timp de noapte.
Cu respect.
A da ? Pai si atunci ce intra in categoria asta ?

IRESPONSABIL²
sith

Post by sith »

Dupa ce stiu ca interpretarile sunt cum sunt, eu prefer sa n-am limbrici, chiar daca i-am dat dreptate d-lui razvan1278.
Iar cazul este real, fara exagerari. Explicatia a fost ceva de genul "N-ai voie sa montezi nimic pe arma" si era un pistol cu bile.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
radu.b

Post by radu.b »

7Coline wrote:
Cu respect.
A da ? Pai si atunci ce intra in categoria asta ?
Buna ziua.
In aceasta categorie intra dispozitivele de ochire cu laser, care pun punctul direct pe tinta sau dispozitivele de vedere pe timp de noapte ce au sistem de ochire. Ce ati spus dumneavoastra mai devreme (lunete IR) au reticolul iluminat ceea ce este alt ceva.
Cu respect.
7Coline

Post by 7Coline »

Night vision technologies

Night vision technologies can be broadly divided into three main categories:
Image intensification
Image intensification technologies work on the principle of magnifying the amount of received photons from various natural sources such as starlight or moonlight. Examples of such technologies include night glasses and low light cameras.
Active illumination
Active illumination technologies work on the principle of coupling imaging intensification technology with an active source of illumination in the near infrared (NIR) or shortwave infrared (SWIR) band. Examples of such technologies include low light cameras.
Thermal imaging
Thermal imaging technologies work by detecting the temperature difference between the background and the foreground objects.

Sursa Wikipedia. Ma refeream la NIR . Nu am retinut bine termenul.

IRESPONSABIL²
anghelache

Post by anghelache »

Deci un "jaf" de lanterna cu leduri si cu dioda laser in mijloc si care se cumpara de la chinezi pe 5 lei nu va supara pe nici un nene politist cand o va gasi montata pe arma?
7Coline

Post by 7Coline »

a) sisteme de ochire care functioneaza pe principiul laser;

Fara laser . Chiar toata lumea e obsedata de lasere ?

IRESPONSABIL²
Guest

Post by Guest »

7Coline wrote:a) sisteme de ochire care functioneaza pe principiul laser;

Fara laser . Chiar toata lumea e obsedata de lasere ?
Image

:lol: :lol:
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
violiv

Post by violiv »

Cu respect.
Cred ca s-au amestecat aici "lungi" cu "scurte", auto-aparare cu vanatoare si pareri mai mult sau mai putin pertinente.

Ce e sigur interzis si pedepsit (comercializare, detinere, folosire, etc. 3-5 ani) ?
- aparate de ochire cu fascicul laser proiectat efectiv pe tinta. In urma unui proces s-a stabilit ca nu orice breloc cu laser este aparat de ochire ci este necesar sa posede un sistem de montare pe arma si un sistem de reglaj al fasciculului astfel incat sa poata fi pus in concordanta cu teava- traiectoria proiectilului. Nu este scris nicaieri cat de performant trebe sa fie si ce caracteristici tehnice trebe sa aiba asa ca si un amarat de 50 lei de se pune pe air-soft este la fel de ilegal, teoretic.
- nu este interzis un aparat de ochire de genul hollow-sight (Bushnell, Eotech) ce foloseste un fascicul laser prin maruntaiele lui pentru a crea o imagine holograhica a unui reticul in "geamul" aparatului dar care nu proiecteaza acest fascicul laser pe tinta

- lunetele cu orice fel de amplificator de lumina, cu sau fara sursa IR alaturi. Ca sa fie luneta trebe sa aiba acelasi sistem de montare pe arma, reticul si acelasi sistem de ajustare a pozitiei reticulului pomenit mai sus. O camera video sau un monoclu sau binoclu indiferent de generatia amplificatorului, prezenta sau nu a sursei suplimentare de infra-rosu sau chiar cu termoviziune nu este "aparat de ochire pe timp de noapte" in schimb domnule Radu.B, o luneta IR - daca prin aceasta sintagma va referiti la o luneta dotata cu amplificator de imagine si sursa IR - este considerat aparat de ochire si este incriminat de lege.
Daca prin luneta IR ati inteles o simpla luneta dotata cu un sistem de iluminare a reticulului, atunci aveti dreptate, acestea sunt ferfect legale. .....chestia cu prescurtarile si initialele poate duce la confuzii grave IR = si InfraRosu = si Iluminated Reticle

In acelasi timp, prin legea vanatorii folosirea oricaror surse de lumina auxiliara pentru iluminarea tintei este considerata braconaj . Adica o lanterna montata pe o arma de vanatoare cu care iluminezi vanatul inainte de foc este ilegala. Cum legea vanatorii n-are nimic de-a face cu autoapararea, o lanterna montata pe o arma scurta este perfect legala nefiind incriminata nicaieri. Nici chiar un "ochitor" cu laser montat pe o arma scurta sau lunga nu este ilegal daca faci parte din categoriile carora le sunt permise: armata, forte de ordine, etc....cautati in lege exact textul.
Asa ca pe armele de vanatoare este interzisa montarea si folosirea lanternelor, cel putin pe timp de noapte :lol: :lol: in schimb pe un pistol cu bila de cauciuc pot sa-mi montez si un Maglite cu 6 baterii (sau invers, pistolul pe Maglite :lol: ) daca vrea muschiu' meu, ca nicio lege nu-mi interzice asta.
Deci, domnule Radu.B, lanternele nu sunt considerate instrumente de ochire dar sunt surse auxiliare de ilumina si sunt interzise la montarea pe arma si folosirea lor la iluminarea tintei de legea vanatorii.

Revenind la pistolasul cu pricina, dupa legea actual in vigoare, sistemul de ochire cu laser este permis numai daca arma este in proprietatea uneia din institutiile abilitate, nu si a unei persoane fizice. Cum politistii sunt recunoscuti pentru priceperea lor la diferitele tipuri de arme, probabil ca n-au remarcat micuta chestiuta atasata modelului respectiv - s-ar putea s-o remarce la inscrierea in permis cand pun mana pe arma. :twisted:
anghelache wrote:Deci un "jaf" de lanterna cu leduri si cu dioda laser in mijloc si care se cumpara de la chinezi pe 5 lei nu va supara pe nici un nene politist cand o va gasi montata pe arma?
Daca o prinzi cu ceva elastic de borcan si se poate demonstra ca prin strangerea elasticului se poate "aseza" mai bine fasciulul laser pe tinta s-ar putea sa iei nana la fundulet. :mrgreen: :mrgreen:
tevez

Post by tevez »

http://heizerfirearms.com/ Calibrul .45 acp. :twisted:
Nu prea e pentru România dar e interesant ca "pocket-pistol".
Post Reply