ce se mai aude despre 10x28
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: ce se mai aude despre 10x28
In Romania se pare ca niciun lucru bun nu rezista prea mult.
Oricum munitia a fost schimbata fie din ratiuni economice, rusine daca e asa, mai bine adauga inca un leu la pretul oricum ridicat dar macar aveai o optiune, fie "luminatii" de la "arme si munitii" sau sesizat ca e prea puternica si le=a interzis sa mai importe.
Oricum munitia a fost schimbata fie din ratiuni economice, rusine daca e asa, mai bine adauga inca un leu la pretul oricum ridicat dar macar aveai o optiune, fie "luminatii" de la "arme si munitii" sau sesizat ca e prea puternica si le=a interzis sa mai importe.
Muniţia a fost schimbată din raţiuni de legalitate din ce ştiu de la cineva direct implicat. Greu ne vom
strânge pentru concursul de la UTI.
strânge pentru concursul de la UTI.
-
Safe&Sound
Nu era chiar un lucru bun pentru ca munitia aia in 10X28, dupa spusele unor procurori din vestul tarii avea potential letal. Bila din "cauciuc" e de fapt in cazul acesta un proiectil obtinut dintr-un material de tip compozit, ce contine si o cantitate de pulberi metalice fapt ce face sa fie in afara legii.tiger wrote:In Romania se pare ca niciun lucru bun nu rezista prea mult.
Munitia noua in cal 10X28 nu mai are potential letal pentru ca i-a fost redusa cantitatea de pulbere si acum e doar o munitie foarte puternica destinata armelor de autoaparare si cam atat. La fel de puternica ca celelelte munitii serioase in calibrele .45 si 9mm Rubber.
Stiu ca foarte multi dintre noi dorim ca pistoalele noastre destinate autoapararii sa fie cat mai "periculoase" si daca se poate cu un efect devastator in tinta dar asta e o dorinta ce izvoraste din "ne-cunostinta de cauza", asta ca sa folosesc un eufemism.
Si aici va propun un exercitiu de imaginatie: Asadar, va puteti imagina ce dimensiuni capata investigatia penala generata de decesul unui agresor impuscat cu o arma NE-letala? Costurile atat emotionale cat si financiare sunt imense si sunt convins ca sunt prea putini "stefani iovani" printre noi care sa scape basma curata pen'ca arma s-a descarcat singura in ceafa intrusului.
Din nefericire pentru noi in Romania, o tara cu sistem penal in care activeaza un numar insemnat de oameni ce au fost educati in sistemul penal comunist, valori ca "proprietatea privata", "drept la viata si integritate corporala", "legitima aparare" au in constiinta acestor oameni o insemnatate mult diminuata atunci cand aceste valori sunt incalcate, iar ca urmare a acestor incalcari a survenit decesul agresorului prin impuscare. Surprinzator, dar in astfel de situatii aceste valori nu primeaza, asa cum ar trebui ci se iau in seama ratiuni subiective cum ar fi presiunea mediatica a presei scatofage.
De asta zic ca e foarte bine asa cum e acum, avem munitii puternice in 9mm, 10X28 si .45 care isi fac cum trebuie treaba, fara sa ucida.
Am vazut multe pareri pe aici.
Parerea mea este ca TE CACI IN EL PISTOL fie cu glont, DAR MAI ALES CU GAZ SAU BILA.
Decat un pistol cu bila sau gaz mai bine un par, topor, levier, etc.
Care vrea sa ma contrazica ... nu are decat ...
Parerea mea este ca TE CACI IN EL PISTOL fie cu glont, DAR MAI ALES CU GAZ SAU BILA.
-
Safe&Sound
Nu cred ca vrea nimeni sa te contrazica, p-aici suntem satui de subiecte de tip trolling. Nu esti primul care a incercat si nici ultimul care va incerca.
Daca te oferi voluntar iti pot arata cat de cacat este un pistol cu 9mm +p+ hydra-shock.Cattalin wrote:Am vazut multe pareri pe aici.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
deja se deviaza de la subiect spunetimi mai bn unde pot proba ambele calibre in buc?7Coline wrote:Daca te oferi voluntar iti pot arata cat de cacat este un pistol cu 9mm +p+ hydra-shock.Cattalin wrote:Am vazut multe pareri pe aici.
Care vrea sa ma contrazica ... nu are decat ...![]()
![]()
La UTI, dar cu programare înainte şi e bine să întrebi dacă au muniţia necesară pentru a trage cu ambele,porumbaru wrote: deja se deviaza de la subiect spunetimi mai bn unde pot proba ambele calibre in buc?
dacă nu au - la competiţia pe care se chinuiesc s-o organizeze. Atunci când se va ţine, mai mult ca sigur
vor fi pistoale neletale în toate calibrele mai răspândite.
Domnilor, ca sa terminam cu discutiile astea inutile si cu iz comercial:
Eu am incercat amandoua munitiile 10x28,atat cea noua cat si cea veche,pe diverse tinte din materiale mai mult sau mai putin dure,mai exact am facut teste paralele.Sincer, nu am sesizat decat o foarte mica diferenta de putere, in opinia mea maxim 10% mai slaba munitia cea noua decat cea veche.Nu vreau sa fac comparatii cu alte calibre de munitie,dar pot sa va spun ca aceasta este mai mult decat suficienta pentru autoaparare.Si ca sa-i pun o intrebare domnului care a spus ca pistoalele cu bila sunt toate de c+++t,ati avea curajul sa facem un test cu 10x28 sau .45 pe dumneavoastra de la 5 m?Daca dvs. mai stati in picioare dupa test,eu va dau 1000 Ron cash.
Eu am incercat amandoua munitiile 10x28,atat cea noua cat si cea veche,pe diverse tinte din materiale mai mult sau mai putin dure,mai exact am facut teste paralele.Sincer, nu am sesizat decat o foarte mica diferenta de putere, in opinia mea maxim 10% mai slaba munitia cea noua decat cea veche.Nu vreau sa fac comparatii cu alte calibre de munitie,dar pot sa va spun ca aceasta este mai mult decat suficienta pentru autoaparare.Si ca sa-i pun o intrebare domnului care a spus ca pistoalele cu bila sunt toate de c+++t,ati avea curajul sa facem un test cu 10x28 sau .45 pe dumneavoastra de la 5 m?Daca dvs. mai stati in picioare dupa test,eu va dau 1000 Ron cash.
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
o tu darnicule
trebuia sa apari si tu carcotasule....cris091 wrote:o tu darnicule
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
1000ron cash....de 2 ori pe luna,cred ca ar fi rentabil
ma ofer voluntar
va iesi ceva mai puternic in viitorul apropiat merita sa astept sau imi cumpar gp t12m
shi mai puternik???pai aia orcum omoara tot. =))