walther P50 vs P22 (intrebari) multumesc

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: walther P50 vs P22 (intrebari) multumesc

Post by tevez »

Nu, că e zăpadă-n Rusia. :roll:
mihaid

Post by mihaid »

tevez wrote:http://img133.imagevenue.com/img.php?im ... _581lo.jpg - ăsta e un rezumat, ca să nu mai citeşti toate topicurile.
E valabil şi pentru P50.

merci frumos !
o poza face cat 1 000 de cuvinte.

cat despre >>aurorauno<< mai bine puneai si tu o poza funny, poate ma faceai sa zambesc in loc sa ma plictisesti cu 2 000 de cuvinte scrise doar
pentru a le scrie, pentru a parea "cunoscator" probabil.

nu stiu sincer cat de mult stii tu despre arme, nici macar daca ai dreptul la una!

chiar daca ai avea ar trebui sa te mai interesezi inainte sa apesi pe tastatura ... sa nu te faci de ras nu altceva !
walther P22 - 990 RON ,
walther P50 - 1 350 RON
intr-adevar la fort pretul scris de tine este corect!

habar nu ai ce vreau eu ... ca vreau brand, ca vreau "fite"
amicii mei nici macar nu stiu ca detin pistol iar tu vorbesti ca as vrea sa ma dau mare cu el
poate tu doar te vedeai pe tine insuti in topicul meu!
poate esti genul care se da "texan". Personal aleg anonimitatea !

te-a cam stresat partea cu "cenzura" observ ... ai stat, te-ai chinuit, ai intrebat 2-3 prieteni si pana la urma ai reusit sa scrii ceva!
daca tu consideri ca primul tau reply la topicul meu este pertinent, atunci imi permit sa iti spun ca esti tu un IMpertinent pentru ca
... "nu stii intelege limbara romana"
ma surprinde faptul ca te-ai prins de abrevierea din primul raspuns !

pentru >>sepuku<<
noroc !
nu sunt pe forumul asta de "ani de zile" ... nu sunt nici macar de "luni de zile" ca sa observ tendinta pietei.
nu am urmarit asemenea forumuri.
mi-am facut cont deoarece credeam ca pot gasi cateva raspunsuri competente si avizate aici.
au fost ce-i drept exemplu putand fi >>dcrist<< , m-a dumerit cu munitia iar >>tiger<< mi-a expus problema intr-un mod civilizat
MULTUMESC inca o data in modul asta ...

insa aurorauno si sith mi-au lasat impresia de copii carora le place sa aive multe post-uri

o seara placuta si va multumesc pentru raspunsuri !
Vand Walther PP 9mm P.A.K. (gaz) ,
culoare nichel, in cutie, curatat o data la 6 luni
pret 600 RON
tevez

Post by tevez »

Am uitat să precizez ceva, mai scrie pe forum dar poate n-ai ajuns la postarea respectivă: Variantele pe glonţ ale pistoalelor cu bilă de
cauciuc gen Walther P22, P99, P50, PP, etc. nu au legătură prea mare cu cele reale, afară de aspect. Nici fabricantul nu e acelaşi, doar
a plătit celor de la Carl-Walther pentru a putea "clona" armele reale, arme bine cotate. Deci un review despre arma reală nu e folositor
pentru arma cu bile de cauciuc. P50 sau RG88 nici nu au un echivalent armă reală. Până să apară FORT, CZ, GP sau Steyer, pe piaţă
erau numai "zamacele": Walther PP, P22, P50, P99, Mauser, RG 88, Record Cop şi nişte revolvere slăbuţe. Dintre ele Record Cop şi PP
erau cele mai bune, în sensul că n-au fost prea multe incidente de genul celor din poza postată mai sus (eu unul nu ştiu niciunul în
România), în timp ce P22, 50, 99 aveau probleme majore, Mauserul mai rar, dar avea, iar la RG la un moment dat ţeava de tip "păstaie"
crăpa şi trebuia înlocuită, în general cu una de Mauser, care se potrivea. Acum se fabrică direct aşa, cu ţeavă "dintr-o bucată".
Dar nu mai sunt de actualitate. De ce? Au apărut armele din oţel sau oţel+plastic şi kevlar amintite mai sus, cele mai bune fiind
fără-ndoială Forturile, concluzie aproape unanimă a forumiştilor. Când zic "cele mai bune" nu spun "cele mai puternice", GP T12
şi Steyer-ul trăgând cu muniţie 10x28 care se pare că e mai puternică decât 9x22 sau .45. Mă refer la fiabilitate, număr mic de
blocaje, precizie foarte bună şi fără mofturi la muniţie, alte mărci fiind dependente de muniţia unui anume producător.
De asemenea, pentru un buget mai mic şi pretenţii pe măsura bugetului şi pentru cine nu trage intensiv, există gama de zamakuri
turceşti de la Atak Silah:Stalker, Streamer, Smerch. Ca toate zamakurile, în calibrul 10x22.
Ca şi calibre există la noi: 10x28 - puternice dar scumpe şi cu cămăşi din oţel, lucru ce poate dăuna în timp.
9x22 - cel mai consacrat, preţul începe de la 1.5-2 lei bucata, puterea diferă fucţie de cine le face.
Ideal pentru poligon cu muniţie ieftină, cu AKBC pentru autoapărare.
.45 - decocamdată doar fabricate de Fort dar foarte bune ca şi putere şi precizie. Preţ 3.3 lei.
Nu sunt probleme cu stocurile, se găseşte tot timpul, fără probleme.
10x22- calibrul cu care trag toate zamakurile. Mai slăbuţe ca putere (altfel ar exploda şi mai des).
Cele mai bune cartuşe cu bilă în acest calibru sunt Wadie, este cam cea mai slabă muniţie.

Sincer, în condiţiile astea, nu văd de ce şi-ar mai lua un om informat un P22,P50 sau P99. Faptul că arată bine nu e un motiv, dat
fiind faptul că-s inutile.
A, să nu uit, tot din oţel sunt şi revolverele Alfa de la GP, suntrelativ recent apărute şi puţin testate dar mie mi-au părut
foarte faine. În schimb preţul e cam aproape de un pistol. De la P99 la un revolver e distanţă lungă, dar e bine să ştii de ele, par
arme bune, din oţel 100%, care trag cu muniţie de pistol. acum să vedem în timp cum se vor comporta.
mihaid

Post by mihaid »

tevez ...

iti multumesc frumos inca o data.
intr-adevar, post-ul acesta mi-a fost de foarte mare ajutor, mai ales partea cu calibrele existente pentru autoaparare.

in plus pot spune ca m-ai convins de walthere.
nu par bune nici daca le tii doar de autoaparare fara tir.
te poti trezi iarna ca iti crapa daca sta cateva ore la o temp foarte scazuta si pe urma tragi.

revolver insa nu imi doresc,
insa la pistoale o sa incep sa ma uit dupa marcile date de catre tine!

Multumesc frumos inca o data pentru ajutorul acordat !
O seara placuta
Mihai D.
pret 600 RON
unde

Post by unde »

mihaid wrote: chiar daca ai avea ar trebui sa te mai interesezi inainte sa apesi pe tastatura ... sa nu te faci de ras nu altceva !
walther P22 - 990 RON ,
walther P50 - 1 350 RON
Walther-ele alea sint facute de fapt de Umarex si in afara de asemanarea cu arma pe glont nu au alte lucruri in comun.
Daca vrei o arma buna, iti recomand Fort. Eu am Fort 12: e integral din otel si nu are sicane pe teava.

PS: diferentele le poti vedea in poligon, nu la armurier :wink:
Fort 12RM cal .45
unde

Post by unde »

tevez wrote: A, să nu uit, tot din oţel sunt şi revolverele Alfa de la GP, suntrelativ recent apărute şi puţin testate dar mie mi-au părut
foarte faine. În schimb preţul e cam aproape de un pistol. De la P99 la un revolver e distanţă lungă, dar e bine să ştii de ele, par
arme bune, din oţel 100%, care trag cu muniţie de pistol. acum să vedem în timp cum se vor comporta.
Arata si "lucreaza" foarte bine. Am tras cu toate variantele, mai putin cu cea de 2". Varianta de 6" e impresionanta, atit optic cit si ca penetrare.

Acum referitor la calibre: si 10x28 si .45 (adica aproape 12mm in diametru) doboara tintele metalice de la Joita. Personal am preferat bila cu greutatea cea mai mare, mai ales ca acest calibru se "pupa" cu o arma integral din otel, iar la GP am vazut niste lucruri care nu mi-au placut. Daca vrei putere mare de penetrare, poti sa iei un revolver Alfa cu teava de 6 inch.
Fort 12RM cal .45
mihaid

Post by mihaid »

catre >>unde<<

noroc.
exemplele de preturi le-am scris deoarece cineva inaintea ta tot sustinea ca diferenta dintre walther si for este de 200-300 ron.
am vrut sa demonstrez contrariul , FORT este semnificativ mai scump decat un WALTHER.

daca vrei diferente in poligon, facem un mic concurs.
tu tragi la 7-8 metri , cat zici tu cu fort-ul tau si eu la 50 de metri cu Hammerli-ul meu.
doresc sa-mi schimb pistolul cu unul pe bile, insa sa fie fiabil si sa ma pot "juca" cu el putin in poligon, in pauze !

dupa deschiderea acestui topic si citind atent toate raspunsurile care mi-au fost lasate am inteles foarte clar ca ar fii o mica prostie sa spunem asa
sa imi cumpar un walther, chiar daca pare el mai ieftin, in detrimentul unui fort, mult mai fiabil, chiar daca nu voi face antrenamente intense cu
respectivul pistol de autoaparare.
pret 600 RON
sith

Post by sith »

mihaid wrote:catre >>unde<<

noroc.
exemplele de preturi le-am scris deoarece cineva inaintea ta tot sustinea ca diferenta dintre walther si for este de 200-300 ron.
am vrut sa demonstrez contrariul , FORT este semnificativ mai scump decat un WALTHER.

daca vrei diferente in poligon, facem un mic concurs.
tu tragi la 7-8 metri , cat zici tu cu fort-ul tau si eu la 50 de metri cu Hammerli-ul meu.
doresc sa-mi schimb pistolul cu unul pe bile, insa sa fie fiabil si sa ma pot "juca" cu el putin in poligon, in pauze !

dupa deschiderea acestui topic si citind atent toate raspunsurile care mi-au fost lasate am inteles foarte clar ca ar fii o mica prostie sa spunem asa
sa imi cumpar un walther, chiar daca pare el mai ieftin, in detrimentul unui fort, mult mai fiabil, chiar daca nu voi face antrenamente intense cu
respectivul pistol de autoaparare.
Fort la 7-8 m contra ta la 50 m - proba pistol? Ma bag eu, dar o sa pierzi ... 8)
Ce Hammerli posezi?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Rainman

Post by Rainman »

sith wrote:
Fort la 7-8 m contra ta la 50 m - proba pistol? Ma bag eu, dar o sa pierzi ... 8)
pariez pe sith :D
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
mihaid

Post by mihaid »

catre >>sith<<

o sa fac aranjamentele si o sa iti dau un semn cat de curand pe PM cu o data si o ora.
o sa fie interesant zic eu.

hammerli 150 FP (free pistol)
un model mai vechi insa foar bun

poate cu ocazia asta ma lasi sa trag si eu un rand cu fort-ul tau, sa ma conving de marca asta
desigur voi cumpara eu munitia respectiva.

o zi placuta !
pret 600 RON
unde

Post by unde »

mihaid wrote: exemplele de preturi le-am scris deoarece cineva inaintea ta tot sustinea ca diferenta dintre walther si for este de 200-300 ron.
Pistoalele Walther pe bila sint cu teava din zamac, au opritoare pe teava si corp de polimer. Versiunea pe glont e cu totul altceva.
Pistoalele Fort pe bila au teava din otel, lisa si pot fi integral din otel. De aici si diferenta de pret.
Fort 12RM cal .45
unde

Post by unde »

sith wrote: daca vrei diferente in poligon, facem un mic concurs.
Nu vad de ce ai vrea sa te "joci" cu bile in poligon, cind munitia respectiva e mult mai scumpa.
Fort 12RM cal .45
mihaid

Post by mihaid »

catre >>unde<<

aceste lucruri nu le stiam inaintea deschiderii topicului,
referitor la tevile pistoalelor si la opritoare

ce munitie te referi ca e mai scumpa?
pret 600 RON
unde

Post by unde »

Munitia cu bila de cauciuc (orice calibru, orice fabricant) e mai scumpa decit munitia pe glont. Orientativ: munitia pe glont e sub 2 lei (chiar aproape de 1 leu), iar munitia pe bila de cauciuc e de la 3 lei in sus si ajunge si aproape de 5.
Fort 12RM cal .45
unde

Post by unde »

unde wrote:
sith wrote: doresc sa-mi schimb pistolul cu unul pe bile, insa sa fie fiabil si sa ma pot "juca" cu el putin in poligon, in pauze !
Nu vad de ce ai vrea sa te "joci" cu bile in poligon, cind munitia respectiva e mult mai scumpa.
Dintr-o regretabila eroare s-a/am gresit andrisantul. Vorbeam cu mihaid aici. Scuze pentru orice inconvenienta creata.
Fort 12RM cal .45
Post Reply