Ca sa cumpar???

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dcrist

Re: Ca sa cumpar???

Post by dcrist »

nedumeritu wrote:Nedumerit cum sunt, nu ma prea pricep.
Tot ce pot sa spun este ca am avut vreme de vreo 5 ani un Glock 17 Standard.
L-am vandut prin februarie 2008. Am fost extraordinar de nemultumit de el.
Nu stiu, parca de la o sedinta de tragere la alta ii gaseam tot felul de hibe.
Si, aveam rateuri suficient de multe ca sa supere si pe ultimul incepator.
Scoteam cartusul nepercutat din el si il dadeam unui coleg de poligon si la el mergea
fara probleme. Dar aia aveau CZ sau cate ceva de pe la Beretta.
Asa am ajuns sa imi fie jena sa il mai incerc "in public".
Un armurier mi-a zis o poveste dspre 9x19 cu capse "moi", cu capse "tari" si mai ramanea
sa intre in scena si Scufita Rosie cu Vanator cu tot.
Cum ziceam, l-am dat si gata. Am trecut pe gume si gaze.
For a while..., or forever... better. Who knows. :mrgreen:

PS
Cu haiosu ajunsesem la concluzia ca cei de la Cobra sunt seriosi. Si se pare ca asa si sunt.
Exista cateva natii care nu fac rabat la arme. Si nu din alte considerente decat cele de supravietuire.
In rest, cumparati Genuine Austriche Glock manufactured by Cugir - fabrica de biciclete cu lant de 7,62... :mrgreen:
[Daca nu stiati toata piata de est este inundata cu armele lor austriece asamblate la Cugir.]
Dar unii nu pun botul ca marea majoritate la pocnitorile lor :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

...si evident asa se descopera si talcul vorbelor dl-ui Popescu de la Glock: "....aaa...aceste arme (adica Gkock 26) merg foarte bine cu cartusele de la SADU"...
Nu am inteles atunci, personal gandindu-ma ca o fi o chestie de "compatibilitate NATO/OTAN"...acum incep usor-usor sa ma mai luminez...

Multumesc pentru sprijin...am sa "deliberez"...

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
dcrist

Post by dcrist »

catalin_suzeanu wrote:...si evident asa se descopera si talcul vorbelor dl-ui Popescu de la Glock: "....aaa...aceste arme (adica Gkock 26) merg foarte bine cu cartusele de la SADU"...
Nu am inteles atunci, personal gandindu-ma ca o fi o chestie de "compatibilitate NATO/OTAN"...acum incep usor-usor sa ma mai luminez...

Multumesc pentru sprijin...am sa "deliberez"...

Cata
Trebuia sa veniti la concursul organizat la Joita la sf, lui martie si aveati ocazia sa vedeti pe viu cit de bine functioneaza Glockul cu munitie de Sadu, si Steyr are acelasi comportament minunat cu munitia noastra :twisted:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
catalin_suzeanu

dcrist wrote: Trebuia sa veniti la concursul organizat la Joita la sf, lui martie si aveati ocazia sa vedeti pe viu cit de bine functioneaza Glockul cu munitie de Sadu, si Steyr are acelasi comportament minunat cu munitia noastra :twisted:
Pai...nu cred ca am spus ca nu ar functiona bine...dimpotriva, recomandarea expresa a Glock (ciudat dar adevarat) este de a utiliza NUMAI munitie SADU...
Sunt convins ca e o munitie buna atata timp cat dl. NATOTAN prefera munitia noastra decat "a altora"...
In cariera mea nu am avut "rateuri" decat cu munitia de 7,65 si asta pe Carpati...cea de 9x17 si 9x19 (de SADU) nu mi-a dat absolut niciodata batai de cap...
Acum vreo 3 ani am tras cu un Glock17 vreo 300 cartuse expirate...toate au plecat (capsa moale probabil ca le confera acest avantaj)...
In alta ordine de idei, a incercat vreunul din colegii de forum sa verifice cele spuse de mine legat de materialul din care e facut ghidajul arcului recuperator de la Glock, CZ si Beretta (si care or mai fi?)....

Stima...

P.S. (sau "later edit-ul" postdecembrist): incep sa cred ca devin din ce in ce mai partinitor, fapt ce nu avantajeaza deloc o decizie corecta asupra armei pe care doresc sa o aleg intr-un final...
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Nu am vreme sa fac un glosar cu vorbele "de duh"
ce umbla din gura in gura, vorbe referitoare la comportamentul si firea umana.
Iata doua dintre cele ce imi vin acum in minte, la repezeala;
  • "Se pare ca nimeni nu va invata vreodata din Istorie..." [Winston Churchill]
    Si este adevarat si se aplica.
  • "Non bis in idem" [proverb latin]
    Si mereu calcam in aceeasi... glorie...

Si atunci, la ce folosesc experientele altora, publicate si exemplificate pe forumuri?
    Fix la nimic.
    Pana nu isi face fiecare cucuiul lui personal, nu se lasa :mrgreen: .
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
haiosu

Post by haiosu »

sfatul meu? nici unul din cele doua. opteaza pt cobra doar daca ai de unde sa faci rost de piese de rezerva din alta parte decat de la uti. pretenii stiu de ce. sau iei pistolul daca poti cumpara si piese de rezerva plus teava de rezerva, altfel nu.
recomandari: beretta sau cz...
la uti au si cz-uri
siguranta aia din palma, e un clenci... sa imi spui si mie daca fortele speciale au asemenea sigurante la armele lor. si cei care au-daca au- sa iti spuna daca si-ar lua alte arme :twisted:
asa ca as recomanda cz-ul compact :wink:
dcrist

Post by dcrist »

catalin_suzeanu wrote:
dcrist wrote: Trebuia sa veniti la concursul organizat la Joita la sf, lui martie si aveati ocazia sa vedeti pe viu cit de bine functioneaza Glockul cu munitie de Sadu, si Steyr are acelasi comportament minunat cu munitia noastra :twisted:
Pai...nu cred ca am spus ca nu ar functiona bine...dimpotriva, recomandarea expresa a Glock (ciudat dar adevarat) este de a utiliza NUMAI munitie SADU...
Sunt convins ca e o munitie buna atata timp cat dl. NATOTAN prefera munitia noastra decat "a altora"...
In cariera mea nu am avut "rateuri" decat cu munitia de 7,65 si asta pe Carpati...cea de 9x17 si 9x19 (de SADU) nu mi-a dat absolut niciodata batai de cap...
Acum vreo 3 ani am tras cu un Glock17 vreo 300 cartuse expirate...toate au plecat (capsa moale probabil ca le confera acest avantaj)...
In alta ordine de idei, a incercat vreunul din colegii de forum sa verifice cele spuse de mine legat de materialul din care e facut ghidajul arcului recuperator de la Glock, CZ si Beretta (si care or mai fi?)....

Stima...

P.S. (sau "later edit-ul" postdecembrist): incep sa cred ca devin din ce in ce mai partinitor, fapt ce nu avantajeaza deloc o decizie corecta asupra armei pe care doresc sa o aleg intr-un final...
Am fost inteles gresit munitia de sadu a cauzat mari probleme la concursul de la Joita si la tragerile pe care le-am avut cu Steyr, spargeri ale tubului cartus, rateuri nenumarate pot spune ca pe o linie de tragere unde erau ~5 indivizi cu Steyr cel putin 2 aveau rateuri cu tipul asta de munitie,eu spun ce am vazut cu ochii mei si nu din auzite incerc sa postez imagini cu minunata munitie Sadu pozele sunt facute la Joita
DSC_0060.jpg
DSC_0060.jpg (177.44 KiB) Viewed 5508 times
DSC_0061.jpg
DSC_0061.jpg (201.22 KiB) Viewed 5512 times
catalin_suzeanu

haiosu wrote:sfatul meu? nici unul din cele doua. opteaza pt cobra doar daca ai de unde sa faci rost de piese de rezerva din alta parte decat de la uti. pretenii stiu de ce. sau iei pistolul daca poti cumpara si piese de rezerva plus teava de rezerva, altfel nu.
recomandari: beretta sau cz...
la uti au si cz-uri
siguranta aia din palma, e un clenci... sa imi spui si mie daca fortele speciale au asemenea sigurante la armele lor. si cei care au-daca au- sa iti spuna daca si-ar lua alte arme :twisted:
asa ca as recomanda cz-ul compact :wink:
Pai...dc as face rost de piese de rezerva de la Metro, Carrefour, Gima sau...Kaufland???Nu e normal sa fac rost de piesele cu pricina de la cei care mi-au vandut acel produs???
Ai senzatia ca la Citroen am luat piese de schimb de la VW sau Mercedes???
Scuze dar a sunat putin cam rautacioasa recomandarea "din alta parte decat de la UTI"...
Nu ca l-as iubi pe Tibi Urdareanu et Co. insa cel putin din ce am vazut, teava CZ-ului a coclit, Beretta are ghidajul arcului recuperator de parca-r fi un pix de 20 bani...
Toate cele de mai sus le-am vazut, unul langa celalalt, exact ca intr-un magazin de arme din SUA, la UTI...Toate armele compact, una langa cealalta...Inclusiv clasicele Carpati cu fratiorul mai mare (9x17) UMC...
Recomand, pentru cei cu adevarat interesati, nu doar de dragul de a comenta in stg sau in dr, sa faca o vizita acelui magazin si apoi sa incerce sa mai posteze astfel de....sa zicem, mici rautati...(cu siguranta far' de voie)...

Cu stima, inca un "nedumerit"...

Cata

PS/LE...acea siguranta este chiar o revolutionara "piedica" impotriva incidentelor sau a accidentelor in situatiile domestice...(aceeasi "prieteni" ai tai, stiu ce vreau sa spun cu asta)...
sepuku

Post by sepuku »

.. :) unde dai si unde crapa ! :) dai in capsa si crapa tubul.. De unde a plekat si un's-a ajuns..dar polemicile sunt intotdeauna constructive,asa.i ?!? :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
emy

Post by emy »

revenind la subiect... americanii au avut mod. 1911 in dotare - WWII
au schimbat pe glock. - oare degeaba? doar pt ca e mai ieftin?sau poate ca are incarcatorul mai mare...
si derivatele din 1911 par f. reusite - sunt unele compacte folosite de trupele speciale.
cred ca ambele au plusurile lor. trebuie doar sa multumeasca posesorul si sa functioneze oricand - mai ales la nevoie.
eu unul as alege asa ceva :
http://www.bobergengineering.com/xr9%20images.htm
nedumeritu

Post by nedumeritu »

emy wrote:revenind la subiect... americanii au avut mod. 1911 in dotare - WWII
au schimbat pe glock. - oare degeaba? doar pt ca e mai ieftin?sau poate ca are incarcatorul mai mare...
si derivatele din 1911 par f. reusite - sunt unele compacte folosite de trupele speciale.
cred ca ambele au plusurile lor. trebuie doar sa multumeasca posesorul si sa functioneze oricand - mai ales la nevoie.
Nu stiu de ce dar am mari dubii ca americanii se doteaza cu Glock de la Cugir. :mrgreen:
Iar munitia ideala de la Sadu pentru ele sigur nu o sa o gasesti in Rocky Mountains sau in North Dakota :!:
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
dcrist

Post by dcrist »

Daca nu ma insel armata americana a schimbat 1911 pe 92 FS :twisted:
nedumeritu

Post by nedumeritu »

dcrist wrote:Daca nu ma insel armata americana a schimbat 1911 pe 92 FS :twisted:
Absolut corect! Cateva servicii mai modeste au trecut pe Glock vreme de vreo 4-5 ani.
Cei de la Custom si cei de la USPS. Si au folosit versiuni pe .45 special produse pentru ei.
[chambered in .45 cum le place lor sa spuna]
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
catalin_suzeanu

.........................

Istoria Glock este mult mai simpla (aici ma refer la dotarea americanilor cu acest tip de arma)...Totul a inceput in razboiul din Irak cand "meseriasii" din comandourile americane (obisnuiti sa faca figuri de stil, aici referindu-ma la rostogoliri gen Rambo, la iesiri din apa sau zapada), dupa ce au inceput sa faca astfel de figuri prin nisipul mai fin decat cel din clepsidra, s-au trezit in imposibilitatea utilizarii armamentului clasic, fiind la un pas de a fi decimati (norocul lor fiind aviatia care i-a sustinut in urma solicitarilor disperate ale acestor urmasi ai lui Rambo)...motivul a fost unul cat se poate de simplu: armamentul american, de altfel foarte bun, fiind din metal si plin de ulei de arma, s-a blocat efectiv cu nisipul foarte fin, facandu-l de neutilizat...
Nu mai lungesc povestea (se poate verifica insa nu stiu daca exista surse oficiale)...cert e ca imediat dupa acel prim incident, ce a avut loc la putin timp dupa declansarea razboiului, mai marii americani au inceput sa intrebe in stanga si-n dreapta cine poate rezolva aceasta situatie...si au ridicat mana (ca sa vb ca la scoala) reprezentantii Glock care au promis ca vor face o arma ce nu va avea nevoie de ulei (adica intretinere...vorba aia...americanii nu-s in stare sa se spele pe ei, darami-te sa-si curete armele...si asta poate confirma orice roman ce a avut ocazia sa lupte alaturi de un soldat american...)...in plus rezolvand si o treaba delicata: tragerea sub apa (doua mici palnii cu orificiu ce ajuta percutarea, stiut fiind faptul ca apa opune o alta rezistenta componentelor in miscare)...
Si uite-asa s-au dotat americanii cu Glock-ul nemtesc...

Si-am incalicat pi-o sa, si-am spus povestea asa...
Si-am mai incalicat si pi-o capsuna si-am spus....

Stima

emy wrote: .........................
Pai asa, ajungem sa purtam asa ceva...

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-03-05&id=4214
radu.b

Post by radu.b »

catalin_suzeanu wrote:
Istoria Glock este mult mai simpla (aici ma refer la dotarea americanilor cu acest tip de arma)...Totul a inceput in razboiul din Irak cand "meseriasii" din comandourile americane (obisnuiti sa faca figuri de stil, aici referindu-ma la rostogoliri gen Rambo, la iesiri din apa sau zapada), dupa ce au inceput sa faca astfel de figuri prin nisipul mai fin decat cel din clepsidra, s-au trezit in imposibilitatea utilizarii armamentului clasic, fiind la un pas de a fi decimati (norocul lor fiind aviatia care i-a sustinut in urma solicitarilor disperate ale acestor urmasi ai lui Rambo)...motivul a fost unul cat se poate de simplu: armamentul american, de altfel foarte bun, fiind din metal si plin de ulei de arma, s-a blocat efectiv cu nisipul foarte fin, facandu-l de neutilizat...
Nu mai lungesc povestea (se poate verifica insa nu stiu daca exista surse oficiale)...cert e ca imediat dupa acel prim incident, ce a avut loc la putin timp dupa declansarea razboiului, mai marii americani au inceput sa intrebe in stanga si-n dreapta cine poate rezolva aceasta situatie...si au ridicat mana (ca sa vb ca la scoala) reprezentantii Glock care au promis ca vor face o arma ce nu va avea nevoie de ulei (adica intretinere...vorba aia...americanii nu-s in stare sa se spele pe ei, darami-te sa-si curete armele...si asta poate confirma orice roman ce a avut ocazia sa lupte alaturi de un soldat american...)...in plus rezolvand si o treaba delicata: tragerea sub apa (doua mici palnii cu orificiu ce ajuta percutarea, stiut fiind faptul ca apa opune o alta rezistenta componentelor in miscare)...
Si uite-asa s-au dotat americanii cu Glock-ul nemtesc...

Si-am incalicat pi-o sa, si-am spus povestea asa...
Si-am mai incalicat si pi-o capsuna si-am spus....

Stati asa ca va spun so' o poveste... :D
Nu va bucurati de comoditatea folosirii armei Glock, pentru ca sigur exista reversul medaliei. Piesele componente sunt mult mai expuse uzurii decat la celelalte marci. Este logic.Iar daca americanii :D cum spunet sunt cum sunt, va asigur ca nu se uita la bani cand este vorba de dotare cu armament, deci intra la consumabile... nu? pana la urma mai bune sunt cele clasice pentru noi. Nu?. Sincer :lol: .
Stima
Post Reply