UNDE SCRIE IN LEGISLATIE DE viteza maxima 220 m/s
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
Dabija
Este vorba de o lege din 1991, parca, de fapt o hotarare de guvern care adopta unele masuri in vederea stoparii unor fapte de natura a tulbura linistea si ordinea. Acolo exista si un paragraf mititel care interzice importul in vederea comercializarii a armelor AC cu viteza mai mare de 220m/s
-------------------
ave25
hunter 440 5,5mm
ave25
hunter 440 5,5mm
-
alexm212121
Da, si eu stiu la fel, ca este interzis importul in vederea comercializarii al armelor cu aer comprimat ( nu si al armelor cu bila de cauciuc ) cu viteza de peste 220m/sec .
Deci, n-are nici o legatura cu cele letale, si pe langa asta, poti importa arme cu aer comprimat cu viteza mai mare, daca nu ai in vedere sa le comercializezi. ( deci, pentru tine
)
Oricum, armele cu AC NU pot fi folosite la autoaparare. Risti chestii serioase.
Deci, n-are nici o legatura cu cele letale, si pe langa asta, poti importa arme cu aer comprimat cu viteza mai mare, daca nu ai in vedere sa le comercializezi. ( deci, pentru tine
Oricum, armele cu AC NU pot fi folosite la autoaparare. Risti chestii serioase.
Salut, poate sa imi spuna si mie cineva cum este legea pentru pistoale cu aer comprimat?
Se leaga politia de mine pentru ca aveam in casa un pistol cu aer comprimat pe care mi l-au gasit niste hoti la o spargere.
Trebuie sa merg in cateva zile la politie sa le atat pistolul.
Trebuie declarate la politie pistoalele cu aer comprimat ? Eu stiam ca doar cele de foc (cu glont, etc, nu ma pricep).
Merci.
- Adrian.
Se leaga politia de mine pentru ca aveam in casa un pistol cu aer comprimat pe care mi l-au gasit niste hoti la o spargere.
Trebuie sa merg in cateva zile la politie sa le atat pistolul.
Trebuie declarate la politie pistoalele cu aer comprimat ? Eu stiam ca doar cele de foc (cu glont, etc, nu ma pricep).
Merci.
- Adrian.
Citeste legea 295. Armele cu aer comprimat se inregistreaza la Politie, dar termenul in care trebuiesc declarate inca nu a trecut. Parerea mea e ca nu au ce-ti face. Pentru "inmatriculare", daca nu mai ai factura, dai o declaratie la notar cum ca ai luat-o din targ acu' vreo 2 ani. Cu aia (si cu arma) te duci la Politie (AEST) si iti elibereaza certificat de detinator. Alte detalii gasesti pe forumul Airguns.
Merci SLY, cred ca o sa duc pistolul la politie sa si-l faca ciorba pentru ca este defect. Oricum nu stiam ca trebuie inregistrate.SLY wrote:Citeste legea 295. Armele cu aer comprimat se inregistreaza la Politie, dar termenul in care trebuiesc declarate inca nu a trecut. Parerea mea e ca nu au ce-ti face. Pentru "inmatriculare", daca nu mai ai factura, dai o declaratie la notar cum ca ai luat-o din targ acu' vreo 2 ani. Cu aia (si cu arma) te duci la Politie (AEST) si iti elibereaza certificat de detinator. Alte detalii gasesti pe forumul Airguns.