.45 vs 10x28

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

easykick

Re: .45 vs 10x28

Post by easykick »

jon wrote:Multumesc, bozo !
Eu unul m-am saturat de "ceea ce vedeti nu este adevarat...rusine d. patriciu".....hai da-ma draq..... avem si noi ochi, minte..... mai tragem cu, detinem si noi "jucarii" letale/neletale sa mai punem botu' la orice infloritura/minciuna ni se serveste.....hai ca nu suntem toti prosti.....cum ne cred unii.....
Ma bucur ca mai sunt si altii care au ochi si minte. Doar bozo pana acum? Mai asteptam pareri fratilor.....ati inghetat? :lol:

Bafta tuturor ! 8) 8) 8)
Jon,iti garantez eu ca acea gaura este facuta de 10x28.Lasa speculatiile daca nu ai tras cu asa ceva....
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
mariand68

Post by mariand68 »

easykick wrote:
Eu unul m-am saturat de "ceea ce vedeti nu este adevarat...rusine d. patriciu".....hai da-ma draq..... avem si noi ochi, minte..... mai tragem cu, detinem si noi "jucarii" letale/neletale sa mai punem botu' la orice infloritura/minciuna ni se serveste.....hai ca nu suntem toti prosti.....cum ne cred unii.....
Ma bucur ca mai sunt si altii care au ochi si minte. Doar bozo pana acum? Mai asteptam pareri fratilor.....ati inghetat? :lol:

Bafta tuturor ! 8) 8) 8)
Jon,iti garantez eu ca acea gaura este facuta de 10x28.Lasa speculatiile daca nu ai tras cu asa ceva....
Teoria conspiratiei....... :lol:
jon

Post by jon »

easykick wrote:

Bafta tuturor ! 8) 8) 8)
Eeeee, in cazul acesta, daca imi garantezi tu ca acea gaura este facuta de 10x28....eu te cred pe cuvant si nu voi mai face nici un fel de speculatii.....te cred pe cuvant :lol: Hai ca am glumit destul......intamplator am tras cu "asa ceva", ma refer la 10x28, dar nu din GP deoarece nu am tendinte suicidale :lol: , am tras cu 10x28 dar cu alta arma, nu GP si in scandura asemanatoare....de aceea m-am si pronuntat. Tot intamplator am tras si cu "jucaria" a doua din semnatura ta.
In fine....hai ca n-am chef de polemici si discutii interminabile de genul "stiu eu mai bine, am fost de fata, garantez eu.....etc,etc" eu doar am punctat un aspect pe care l-am observat eu, l-am argumentat, si l-am lansat spre dezbatere, lasand-i pe ceilalti useri sa judece si sa se pronunte.
Cam atat....daca te/va derajeaza ca nu credem toti ce incearca unii sa ne bage pe gat cum ca Gp-ul e cel mai cel.....o fi....bravo lui, bravo tie ca posesor, dar macar sa faca o reclama mascata pe bune, nu o facatura de doi lei gen "hai tragem cu glont si zicem ca e 10x28".
In fine, eu am incheiat subiectul, ma retrag din discutii, fiecare crede ceea ce vrea, eu doar am semnalat niste aspecte pe care le-am observat eu. ATAT ! Concluziile le trage fiecare, de acord ?
Hai sa nu o dam in discutii si certuri fara rost ca nu e cazul.
Am incheiat discutia !

Bafta tuturor (mai ales posesorilor de GP :lol: )! 8) 8) 8)
Image
jon

Post by jon »

mariand68 wrote:
easykick wrote:

Bafta tuturor ! 8) 8) 8)
Teoria conspiratiei....... :lol:
Nici chiar asa....nu e nici o ... teoria conspiratiei. Oricum, si pe youtube(unde a fost postat clipul) si aici sunt si altii care isi pun intrebari similare referitoare la aspectele mentionate de mine.
Daca tie nu ti se pare nimic suspect in poza de mai jos spre exemplu....n-am nimic impotriva, fiecare este liber sa creada ce doreste/ce gandeste/ce i se serveste.....inca este liber sa gandim, nu? Sau ne trebuie permis pentru asa ceva? Inca nu.....
Functionam numai pe baza indemnului "crede si nu cerceta" in toate domeniile de activitate si emise de catre oricine?
Daca-ti pui niste intrebari si le prezinti si altora spre dezbatere(e cam mult spus dezbatere....poate doar ca fapt divers) e ceva gresit in asta?
Nu este nici o "teoria conspiratiei".....era doar o intrebare..... mai in trecut erau unii care sustineau ca Pamantul este plat.....inseamna ca trebuia si acum, la ora actuala sa fim de aceeasi parere, nu?
Poate ca totusi e mai bine sa avem o doza de "teoria conspiratiei" in loc sa fim oi manate de niste "unii" care se cred mai "ciumegi"( si nu am jignit pe nimeni, exista in DEX definitia)

Hai bafta tuturor si promit ca nu mai comentez subiectul, nu de alta dar o sa ma dea in UG posesorii de GP. :lol:
3.jpg
3.jpg (19.03 KiB) Viewed 5660 times
Last edited by jon on Sun Dec 16, 2012 2:24 am, edited 1 time in total.
Image
bozo

Post by bozo »

Nu inteleg de ce atata incrancenare, si de o parte si de alta.
jon

Post by jon »

bozo wrote:Nu inteleg de ce atata incrancenare, si de o parte si de alta.
:D :lol: Cel putin din partea mea nu este nici o "incrancenare"....doar dezbateri/discutii.....parca pentru asta erau forumurile.
Oricum, eu m-am oprit.... am promis.....ma tin de cuvant. :wink:

Bafta tuturor si sarbatori fericite ! 8) 8) 8)
Image
Costumas

Post by Costumas »

Cand o sa se termine disputa asta intre .45 si 10x28 sau mai precis intre Fort si GP va rog politicos sa ma anuntati si pe mine! Iar daca o sa fiu cu nepotii la gradinita si o sa raspund mai greu, va rog insistati! (acum am 26 ani si un baiat de 2,5 ani, asta pentru referinta temporala).
Grand Power T12M 10x28T

"In viata nu sunt lucruri de care trebuie sa te temi, ci sunt lucruri pe care trebuie sa le intelegi." (Pavel Stratan)
tevez

Post by tevez »

Nu se va termina niciodată, doar că va trece într-un plan secund, cum a fost cu disputa Walther PP vs. RG88. :D
Controversa asta fece bine ambelor arme, poate că e nedrept că Record Cop, la vremea lui, sau Steyerul în 10x28
actualmente, rămân "în umbră", deşi sunt "pe acolo" ca performanţe cu cele mediatizate pe forumuri.
Last edited by tevez on Mon Dec 17, 2012 12:24 pm, edited 1 time in total.
Self Defense

Post by Self Defense »

Parerea mea e ca orice discutie este buna cu exceptia celor in care apar atacuri si jigniri.

Daca reusim sa ne rezumam la discutii despre arme si munitiile lor, toata lumea are de castigat. Din pacate, inca mai sunt oameni care cred ca pistoalele in 10x22 sunt o varianta buna pt auoaparare.

Cu cat se discuta mai mult despre munitiile mai performante, cu atat sunt sanse mai mari ca numarul oamenilor informati sa creasca.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
Razvy

Post by Razvy »

jon wrote:
Razvy wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bbPxU-mYZ2U
O mică comparație între fort si gp.
Am vazut acel filmulet de mult timp si am observat niste lucruri, dar nu am vrut sa comentez nimic deoarece nu am vrut sa intru in polemici interminabile, dar vad ca se tot aduce in discutie asa ca nu ma mai pot abtine si o sa fac observatiile pe care le consider eu si in urma obervatiilor mai vizionati si voi de cateva ori filmuletul, eventual puneti pauza sau rulati-l cu incetinitorul si apoi trageti fiecare ce concluzii doriti.
Ok, primul foc a fost cu Fort si s-a oprit bila...ok, no problem.....al doilea foc tras cu GP.... mi se pare destul de bizar dar poate doar a sters lemnul, desi se vede foarte clar ca iese praful din scandura la 0:42 iar dupa urma de praf care se vede si dupa cum se disperseaza praful arata ca ar fi lovit scandura in plin.....in fine....hai treaca mearga mergem mai departe la focul 3 care mi se pare foarte bizar......trece prin scandura, ok...dar hai sa observam gaura lasata in urma .... este mult prea perfecta....este rotunda avand in vedere ca bila de la 10x28 este ovala.....este perfect rotunda, lucru care nu se intampla nici la gaura alturata lasata de .45.
Si mai ciudat mi se pare la gaura lasata de "GP" (in slow motion o sa vedeti, sau frame by frame....+,- ~1.49-1:50 ) pe langa faptul ca este perfect rotunda se vede cum straluceste in lumina si e chiar si putin arsa.....uitati-va in interiorul gaurii.....lucru care nu-l putea face un proiectil OVAL din cauciuc.....unul metalic da....si inclin sa cred ca a fost.....un 9x19.
Dar mai vizionati si voi filmuletul in cauza pe slow motion/frame cu frame si trageti singuri concluziile.

Bafta tuturor ! 8) 8) 8)
1.jpg
mda..s-a tras cu fortul meu si proprietarul GP a tras cu arma lui (eu am filmat, deci eram de fata). Au fost 4 persoane de fata si au vazut ce multi refuza sa creada.
9x19 wow...

nu fac nici o reclama, eu detin un fort 17r deci nu castig nimic prezentand acest filmulet.
mariand68

Post by mariand68 »

Adevarul a iesit la iveala :mrgreen:
easykick

Post by easykick »

jon wrote:
easykick wrote:

Bafta tuturor ! 8) 8) 8)
Eeeee, in cazul acesta, daca imi garantezi tu ca acea gaura este facuta de 10x28....eu te cred pe cuvant si nu voi mai face nici un fel de speculatii.....te cred pe cuvant :lol: Hai ca am glumit destul......intamplator am tras cu "asa ceva", ma refer la 10x28, dar nu din GP deoarece nu am tendinte suicidale :lol: , am tras cu 10x28 dar cu alta arma, nu GP si in scandura asemanatoare....de aceea m-am si pronuntat. Tot intamplator am tras si cu "jucaria" a doua din semnatura ta.
In fine....hai ca n-am chef de polemici si discutii interminabile de genul "stiu eu mai bine, am fost de fata, garantez eu.....etc,etc" eu doar am punctat un aspect pe care l-am observat eu, l-am argumentat, si l-am lansat spre dezbatere, lasand-i pe ceilalti useri sa judece si sa se pronunte.
Cam atat....daca te/va derajeaza ca nu credem toti ce incearca unii sa ne bage pe gat cum ca Gp-ul e cel mai cel.....o fi....bravo lui, bravo tie ca posesor, dar macar sa faca o reclama mascata pe bune, nu o facatura de doi lei gen "hai tragem cu glont si zicem ca e 10x28".
In fine, eu am incheiat subiectul, ma retrag din discutii, fiecare crede ceea ce vrea, eu doar am semnalat niste aspecte pe care le-am observat eu. ATAT ! Concluziile le trage fiecare, de acord ?
Hai sa nu o dam in discutii si certuri fara rost ca nu e cazul.
Am incheiat discutia !

Bafta tuturor (mai ales posesorilor de GP :lol: )! 8) 8) 8)
Jon, apropo de ce a spus un user mai devreme,nu vad de ce esti asa incrancenat.Nu ma cert cu tine,nu incerc sa-ti bag nimic pe gat si cu atat mai mult nu vreau sa fac nici un fel de reclama GP-ului.Daca o sa citesti postarile mele de acum ceva timp,o sa vezi ca eu am avut "meciuri" grele cu firma GP Romania.Mai mult decat atat,pana nu demult eu am avut Fort 12 RM in calibrul 45 de care am fost extraordinar de multumit si pe care il consider o arma foarte buna.L-am vandut nu pentru ca n-as fi fost multumit,ci pentru ca m-a rugat mult un prieten sa i-l dau.Mi-am luat GP-ul pentru ca l-am gasit la un pret bun si pentru ca eram curios sa vad ce poate.Eu am facut probe cu el pe scanduri ca cea din imagine si am vazut ca poate sa le penetreze,de aceea ti-am spus ca "garantez".In plus,daca esti un asa bun cunoscator stii ca zgomotul facut de 9x19 este altul fata de cel facut de 10x28,iar daca asculti in videoclip cand s-a tras si prima oara si a doua,sunetul exploziei este identic.Ca sa te lamuresc si in privinta aspectului "de ce nu a ingaurit-o din prima",aceasta se datoreaza munitiei care nu este constanta.
Si eu as putea sa te acuz ca faci reclama subliminala Fortului,sau antireclama GP-ului cu scopul de a-l aduce din nou in discutii pe forum (stii ca si antireclama este tot o reclama de fapt),dar nu fac asta si sper ca ai inteles ca nu am nici un interes sa fac reclama nimanui si nici sa ma cert cu nimeni,vreau doar sa-mi impartasesc experienta,deoarece am tras cu ceva arme pana acum,ca sa nu mai vorbesc cate am schimbat.
oroles

Post by oroles »

si iar am ajuns la celebrele discutii ala penetreaza/ba ala stopeaza/ba ala e trucat/ba....... etc

chiar nu poate nimeni sa vina cu date concrete, masurate? de bla bla e plin forumul asta. nu a avut nimeni curiozitatea sa masoare vitezele proiectilelor?
tevez

Post by tevez »

Ba da, dar poate n-a avut "curiozitatea" să le posteze. Datele postate pe forumuri pot alarma inutil şi pot duce la interdicţii
inutile, limitări, etc. Mai erau useri care visau coaste rupte, fulgi de semtex, alţii vroiau să bage bolduri în bila de cauciuc...
iar forumurile-s monitorizate (şi pe bună-dreptate să fie). Opinia mea (şi a multora pe care-i cunosc) e că e bine ca cine
face măsurători de tot felul să le ţină pentru sine sau pentru un cerc de apropiaţi, publicarea lor neaducând niciun avantaj
nimănui, nu uitaţi cum magazinul GP România a fost închis o perioadă şi din cauza vitejiilor de pe forumuri şi după ce s-a
redeschis muniţia adusă a fost mai slabă - dezavantaj pentru posesori, chiar dacă şi asta nouă e o muniţie puternică.
Filmuleţul de pe youtube făcut la Oradea ar trebui să fie suficient: muniţia 10x28 AKBC pătrunde mai mult, cea de Fort .45
face zgomot mai mare dar nu a ieşit de tot în partea cealaltă din scândura de brad. Un test perfect care să fie relevant 100%
nu se poate face în condiţiile legii pentru că "armele" astea sunt destinate autoapărării şi nu poţi să începi să împuşti lumea
ca să vezi cât de tare e praştia ta. :lol: Plus că şi după testarea "live", în condiţii reale, apar discuţii, pentru că efectul
diferă enorm de la un agresor la altu'. Aşa că, oricât şi-ar dori cineva să afle răspunsul magic la întrebarea ".45 vs. 10x28",
nu se poate, sunt prea multe variabile, cum ar fi arma din care se trage şi caracteristicile ei, producătorul muniţiei, agresorul,
efectul dorit (poate nu vreau să-l omor pe ăla, nici din greşală), etc. Pe toate forumurile există controverse de genul ăsta,
de maşini, de electronice, pur şi simplu nu există "câştigător" unanim, depinde ce vrea fiecare de la respectivul produs.
easykick

Post by easykick »

Multumesc Tevez,ca de obicei ai dat o explicatie pertinenta.Ce pot sa spun ca posesor atat de Fort cat si de GP este ca ambele calibre sunt suficient de puternice si cred ca ar face fata in cazuri de autoaparare.Bine,acum depinde si cat de hotarat este agresorul,am vazut si citit pe net situatii in care s-a tras cu 9x19 sau 45 ACP in agresori si acestia nu au cazut,dimpotriva au atacat in continuare.Din punctul meu de vedere in cazul Fortului sau GP-ului nu ar trebui sa se mai vorbeasca de puterea munitiei,ci de preferintele fiecaruia,unuora le place mai mult polimerul,altora otel complet,unii considera ca 8 cartuse sunt suficiente in incarcator,altii vor mai multe,etc.In ceea ce priveste garda tragaciului nu neg ca nu e posibil sa fie probleme,eu nu am avut pana acum si oricum au scos niste garzi cu cap de metal.In ceea ce priveste blocajele,mie mi-a dat 3 la 200 si ceva de cartuse trase,la modul ca nu mi-a bagat bine cartusul pe teava,ceea ce intradevar la Fort nu mi s-a intamplat.In schimb am tras la viteza doua incarcatoare de 17 si nu mi-a dat nici un blocaj.Acum depinde de mai multi factori,chiar si la 9x19 am avut blocaje.
Acestea fiind spuse,fiecare sa-si aleaga ce pistol i se potriveste,din punctul meu de vedere atat Fort cat si GP T12M sunt arme foarte bune.
Post Reply