Fort 17R vs Fort 12RM vs Fort 14R

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: Fort 17R vs Fort 12RM vs Fort 14R

Post by tevez »

Dai o fugă şa Timişoara eventual. :D
@mardeanu - să-l stăpâneşto sănătos şi să n-ai nevoie să tragi decât în poligon!
Mardeanu

Post by Mardeanu »

Multumesc, am tras 4 cartuse cu el! :D impresii...sunt super incantat!
dumiadi

Post by dumiadi »

Poate sa imi confirme cineva avizat daca sunt pe stoc FORT 12RM si FORT 17R (cal.45) la magazinele Arrow din Bucuresti?

M-ar interesa in special 17R, dar vreau sa le compar, vad, etc...inainte sa ma decid ce cumpar:) - si mai exact la inceputul acestei saptamani (pe marti...).
Scuze de intrebare pe acest topic, dar nu am stiut daca sa deschid topic nou sau daca se accepta si aici aceasta intrebare.
Bineinteles, sper sa pot primi un raspuns si de la cineva de la magazinul Arrow.

Multumesc anticipat.
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
Mardeanu

Post by Mardeanu »

Eu l-am achizitionat de la MLD, din cate am inteles mai aveau un singur 12RM in calibru 45 si 17 am vazut ca aveau in magazin dar nu stiu cate ca nu ma interesat!
dumiadi

Post by dumiadi »

Cei de la MLD urmeaza sa primeasca saptamana asta. Momentan nu mai aveau pe stoc. Daca am noroc poate pana miercuri il au...ca joi sa reusesc sa il si inscriu in permis.
Asta daca nu am noroc maine si il iau de la Arrow:).

Multumesc pentru raspuns.
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
Mardeanu

Post by Mardeanu »

Cu ce a-ti sters pistolu ca sa nu mai aibe ulei pe el?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Mardeanu wrote:Cu ce ati sters pistolu' ca sa nu mai aiba ulei pe el?
Cel mai bine stergi excesul de ulei cu un servetel absorbant, genul acela de prosoape din hartie folosite in bucatarie iar apoi lustruiesti bine de tot arma cu o carpa din bumbac 100%. O bucata dintr-un prosop vechi din bumbac e bun.
Nu uita sa lasi cate o picatura de ulei intinsa bine pe sinele pe care culiseaza mansonul, o picatura pe la mecanismul tragaciului si inca o picatura la mecanismul cocosului. Eu m-am obisnuit sa intind putin, dar foarte putin Balistol si pe arcul recuperator, tija de ghidaj si teava exterioara, adica pe toate partile pe care exista frecare. "Gresarea" asta poti sa o faci cu un betisor din ala cu vata la capete inmuiata in ulei de arma.
La sfarsit nu uita sa stergi bine la exterior arma cu acea carpa din bumbac pentru ca altfel iti vei murdari hainele cand o porti asupra ta.
sergius

Post by sergius »

Dl.Mardeanu,
Va intereseaza un pistol cu bila, calibru mare,sigur si eficace. Va recomand un GC54 SAPL,cu doua tevi bock,cal 12(18mm),vandut de UTI Bucuresti. Am asa ceva si acasa,la casa de la tara,ma bazez pe el dupa blocarile grave ale faimosului Fort17(se umfla cartusul in camera de-l scot doar doar cu dorn pe teava). Acest GC 54 se preteaza ca arma de sertar ,fiind mare si greu.Se vand doua munitii, monobila (5 RON) si alta,cu 9 bile(10 RON),mai puternica.Cu munitia mai slaba,cea monobila daram,de la 10 m tintele masive basculante de la poligonul Joita.Testarile pe cadavre(sinistru) facute la un spital din Lyon le gasiti pe net,unde gasiti efectele si distantele,teste facute la cererea politiei franceze.La noi e cumparat doar de firmele de paza datorita dimensiunilor si este folosit de 54 politii din lume.
maiden

Post by maiden »

LOL

Inca putin si o sa auzim pe-aici de tunuri, care trag cu mingi de fotbal !!! :lol: :lol: :lol:
gunsmith

Post by gunsmith »

sergius wrote:Dl.Mardeanu,
Va intereseaza un pistol cu bila, calibru mare,sigur si eficace. Va recomand un GC54 SAPL,cu doua tevi bock,cal 12(18mm),vandut de UTI Bucuresti. Am asa ceva si acasa,la casa de la tara,ma bazez pe el dupa blocarile grave ale faimosului Fort17(se umfla cartusul in camera de-l scot doar doar cu dorn pe teava). Acest GC 54 se preteaza ca arma de sertar ,fiind mare si greu.Se vand doua munitii, monobila (5 RON) si alta,cu 9 bile(10 RON),mai puternica.Cu munitia mai slaba,cea monobila daram,de la 10 m tintele masive basculante de la poligonul Joita.Testarile pe cadavre(sinistru) facute la un spital din Lyon le gasiti pe net,unde gasiti efectele si distantele,teste facute la cererea politiei franceze.La noi e cumparat doar de firmele de paza datorita dimensiunilor si este folosit de 54 politii din lume.

Re: Fort 17R

Postby sergius » Thu Sep 13, 2012 1:22 pm
Multumesc Dlor bozo,cosmin si Tevez, pt amabilitate, si cu toata increderea in experienta dvs.Voi purta din nou in borseta Fort 17, cu cartus pe teava(sper sa nu se taseze arcul ghearei extractoare)caci in situatii reale timpul armarii cu doua maini poate fi fatal.Gc54 ramane de baza cand sunt la tara,in casuta mea din Snagov, ca la poligonul Joita,cu munitia 12/50(18mm),de la 10m,cu munitia mai slaba,monobila,daram linistit tintele grele, masive basculante si asta tragand putin piezis,sa evit retururile ce trosnesc in panourile din spate.Sanatate ,voie buna !

sergius

Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
7Coline

Post by 7Coline »

gunsmith wrote:
sergius wrote:Dl.Mardeanu,

Re: Fort 17R

Postby sergius » Thu Sep 13, 2012 1:22 pm
Multumesc Dlor bozo,cosmin si Tevez, pt amabilitate, si cu toata increderea in experienta dvs.Voi purta din nou in borseta Fort 17, cu cartus pe teava(sper sa nu se taseze arcul ghearei extractoare)caci in situatii reale timpul armarii cu doua maini poate fi fatal.Gc54 ramane de baza cand sunt la tara,in casuta mea din Snagov, ca la poligonul Joita,cu munitia 12/50(18mm),de la 10m,cu munitia mai slaba,monobila,daram linistit tintele grele, masive basculante si asta tragand putin piezis,sa evit retururile ce trosnesc in panourile din spate.Sanatate ,voie buna !

sergius

Ca idee stimati domni , un arc isi pierde din "putere" atunci cand este "lucrat dinamic", se poate confirma dintr-un manual de metalurgie , sau cu un inginer , de aici rezulta => daca lasi un arc comprimat(la gheara extractoare, in sector) nu isi pierde din "putere" (daca arcul e facut din "haluminiu" sau alte chinezarii nu se mai aplica regula). Sunt pe YT clipuri cu oameni care folosesc sectoare incarcate acum 15-20 de ani si functioneaza impecabil.

Mai jos aveti un articol care detaliaza mai exact ce se intampla.Atentie insa , nu este un proces care se intampla rapid , o sa cedeze arcul de la uzura in poligon mai rapid decat de la acest efect de migrare a particulelor.

"Particle migration.

The stress field resulting from the strain due to the compression of the spring is like any other gradient in nature -- nature will tend to migrate particles in such a way as to relieve that stress/lessen the gradient. Heat flows from hot to cold (temperature gradient), mass flows from high concentration to low concentration (concentration gradient) so the atoms in the metal lattice of the spring will flow to reduce the stress resulting from the strain.

Reducing the stress (energy stored in compression) by particle migration essentially reduces the strain by changing the equilibrium length of the spring. As a result, particle migration causes the deformation of the material becomes semi-permanent.

The lesson learned is to always try to store your springs at their equilibrium lengths in order to allow them to retain their performance characteristics. Storing them in a stretched or compressed condition will cause their equilibrium lengths to change as a result of particle migration."

Sper sa va ajute explicatia.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
DanielT

Post by DanielT »

kre ca a-ti arnucat cu fortul de au kazutr tintele alea. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :D :D :D
adypreda

Post by adypreda »

Salut

Am si eu doua intrebari:
1. am vazut pe net ca pistoalele Fort 12 / 14 / 17 au teava lisa

http://www.magazin-arme.ro/pistoale-cu- ... -17r-.html
http://www.magazin-arme.ro/pistoale-cu- ... -12rm.html
http://www.magazin-arme.ro/pistoale-cu- ... t-14r.html

- sunt precizate mai multe detalii tehnice in partea de jos a paginii

Care e diferenta intre teava lisa si teava cu ghinturi ?
Teoretic teava lisa ar trebui sa imprime o viteza mai mare glontului tinand cont ca nu are opritori,
dar pe de alta parte am citit tot aici pe forum (nu mai gasesc link-ul) ca acele ghinturi/opritori ajuta totusi la o precizie mai buna
Care ar fi mai recomandata pentru un pistol neletal ?

2. De ce exista o diferenta de pret atat de mare de la 2600 RON ptr Fort 12/14 si 2100 RON ptr Fort 17 ?
Aceeasi diferenta este si la MLD Guns si la Arrow, preturile sunt similare
Diferenta de pret vine doar din diferenta de material otel / polimer sau sunt si alte detalii tehnice incluse in diferenta de pret (precizie mai buna, putere mai mare ptr Fort 12 / 14 fata de 17 ?
marshall

Post by marshall »

adypreda wrote:Salut

Am si eu doua intrebari:
1. am vazut pe net ca pistoalele Fort 12 / 14 / 17 au teava lisa

- sunt precizate mai multe detalii tehnice in partea de jos a paginii

Care e diferenta intre teava lisa si teava cu ghinturi ?
Teoretic teava lisa ar trebui sa imprime o viteza mai mare glontului tinand cont ca nu are opritori,
dar pe de alta parte am citit tot aici pe forum (nu mai gasesc link-ul) ca acele ghinturi/opritori ajuta totusi la o precizie mai buna
Care ar fi mai recomandata pentru un pistol neletal ?
Pentru neletale cu bila de cauciuc ideala este teava lisa. Nu exista dupa stiinta mea bila de cauciuc cu ghinturi, n-ar avea sens, din cauza formei sferice a proiectilului.
Erau niste Glockuri de antrenament cu proiectil de teflon, denumite undeva less lethal, poate alea sa aiba ghinturi, nu stiu si oricum nu sunt accesibile cf. legislatiei.
Sicane sau opritori exista la diferite modele, dar nu ca sa asigure precizia, poate chiar din contra. In principiu este o metoda care sa impiedice moron-ul sa foloseasca in arme neletale cu bila de cauciuc proiectile metalice, dar eu sunt de parere ca metoda este destul de idioata, pentru ca daca se gaseste vreun idiot sa incerce asa ceva te poti trezi cu victime (respectiv idiotul).
adypreda wrote: 2. De ce exista o diferenta de pret atat de mare de la 2600 RON ptr Fort 12/14 si 2100 RON ptr Fort 17 ?
Aceeasi diferenta este si la MLD Guns si la Arrow, preturile sunt similare
Diferenta de pret vine doar din diferenta de material otel / polimer sau sunt si alte detalii tehnice incluse in diferenta de pret (precizie mai buna, putere mai mare ptr Fort 12 / 14 fata de 17 ?
Diferenta vine strict din diferenta de material, otelul este mult mai dificil de prelucrat decat polimerul injectat intr-o forma, de unde diferente de cost din prelucrare. Precizia este aceeasi, restul depinde de gusturi.
CZ 83
FORT 14R
wugiland

Post by wugiland »

Mardeanu wrote:Eu l-am achizitionat de la MLD, din cate am inteles mai aveau un singur 12RM in calibru 45 si 17 am vazut ca aveau in magazin dar nu stiu cate ca nu ma interesat!
Buna ziua,

Nu am auzit pareri din partea dvs., cum este Fort 12 RM .45? saptamana aceasta depun si eu dosarul si ma orientez spre aceeasi arma.

Multumesc
Post Reply