CZ83 vs Fort12R //9mmPA

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

cosmin_t

Re: CZ83 vs Fort12R //9mmPA

Post by cosmin_t »

Nu am tras inca cu Fort, insa intentionez sa cumpar asa ceva. de aceea va si intreb :D eram curios sa vad care este metoda de protectie la Fort. Poate daca un posesor de Fort ar posta mai multe poze cu teava si partea dintre teava si maner(sasiu) as reusi sa ma conving.

Multumesc,
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
sith

Post by sith »

In loc sa astepti poze, mai bine te duci la un magazin si te uiti singur, eventual intrebi acolo ce te doare :D ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Am fost de multe ori la magazine si am intrebat (nu dau numele magazinului) si de fiercare data chiar daca au fost vanzatori diferiti mi s-a explicat ca politica blah blah a firmei interzice sa desfac pistolul.. adica cel mult ma uit la el, scot incarcatorul si cam atat...

Poate ajung zilele astea la MldGuns pt ca cei de acolo mi s-au parut mult mai amabili cand am luat caseta pt pistol.. pana acum am tot mers la magazinele aproape de bulevardele mari din centru (gen obor sau gara de nord)...

Multumesc oricum, ma voi convinge singur.. in lumea ingineriei detaliile creaza de fapt intregul obiect..

Cosmin
dcrist

Post by dcrist »

Alea nu erau pistoale ci pocnitori, o arma o poti desface si tu si copii copiilor tai fara nici cea mai mica problema.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Claudiu M9

Post by Claudiu M9 »

cosmin_t wrote:Buna seara!
Stiu ca s-au scris multe mesaje legat de cele doua arme. As fi interesat totusi daca pot fi postate parerile celor care au testat ambele arme avand calibrul 9mm PA (fiabilitate, cat de des se blocheaza, anumite probleme, finisaje si constructie, viteza folosind aceeasi munitie, cat de precise sunt). Inca sunt nehotarat legat de ce anume voi cumpara, ori Fort12R ori acest CZ83, vad ca ambele sunt full din metal, totusi CZ83 costa mai putin (nu e diferenta semnificativa), are finisaje mult mai bune si este aparut de multa vreme pe piata, in schimb FORT12R vad ca e relativ nou pe piata romaneasca (si azi am tinut unul in mana si mi s-a parut incredibil de necioplit - nefinisat).

Multumesc frumos ! :idea:
Cosmin
Eu am un un Cz 83 de aprox 1.5 ani si sunt foarte multumit de el .
Am tras cu el aproximativ 500 cartuse si nu tin minte sa se fi blocat vreodata
Cit despre precizie: tinta fixa la 20m aprox 45/45 cm 10 din 10 (sa nu te gindesti ca toate au mers in centru ca doar vorbim de munitie neletala)
Pt precizie conteaza foarte mult CALITATEA
Sper sa iti fie de folos ce am scris pe aici
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Multumesc Claudiu M9 !

O singura intrebare as mai avea. Ce tip de munitie folosesti ? Adica as putea folosi (sau ai folosit in trecut) akbc (magnum) sau munitie Fort?

Multumesc inca o data!
dak

Post by dak »

asa cum am mai spus anterior si eu sunt multumit de achizitia facuta, CZ83.
eu am tras cel mai mul cu Ozkursan dar, am tras vreo 50-100 de focuri si AKBC, care clar este mai puternic decat Ozkursan.
nici un incident nu am avut!
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Am gasit o zona interesanta cu multe poze comparativ intre Fort12 si Makarov (consider ca Makarov face parte din familia Walter PP-Carpati-CZ83).

http://www.gunsandsafety.net/forum/inde ... opic=482.0
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Faine pozele cosmin! :D
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Форт 12РМ ,45-калибра
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Da, intersante poze cu camera de percutare a cartusului. sa inteleg ca este o piesa separata ?

Multumesc,
Post Reply