SFAT: Grand Power vs FORT vs Zoraki vs Walther vs Alfa !!!

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: SFAT: Grand Power vs FORT vs Zoraki vs Walther vs Alfa !

Post by tevez »

zadkhiel wrote:Mda. . . Pai daca legea in Romania favorizeaza infractorii, nu stiu de ce mai discutam . . . Aaah, apropos, cica daca unu te ataca cu un cutit, n-ai voie sa scoti pistolul la el, trebuie sa-l atatci tot cu un cutit. Superb nu?

Deci de ce ne mai cumparam arme de autoaparare daca nu le putem folosi ?

Pana la urma a tras vreodata cineva in agresor cu pistolul din dotare ?
Nu este aşa, poate mai sunt investigatori care aplică acel principiu, dar nu este legal şi nici lgic: cuţitul e letal, pistolul cu bine-nu.
Arma e autoapărare este ultima soluţie, dacă o folosim în condiţii de legitimă apărare, nu ca să atacăm pe cineva.
Au tras mai mulţi forumişti în agresori sau au rezolvat numai cu foc de avertisment, dar nimeni nu se înghesuie să povestească,
mai ales că până la terminarea anchetelor nu e nici corect să se facă publice detaliile.
unde

Post by unde »

zadkhiel wrote:Mda. . . Pai daca legea in Romania favorizeaza infractorii, nu stiu de ce mai discutam . . . Aaah, apropos, cica daca unu te ataca cu un cutit, n-ai voie sa scoti pistolul la el, trebuie sa-l atatci tot cu un cutit. Superb nu?
o fi legea din Romania cretina, dar inca nu au ajuns la gradul asta de rafinament. Cutitul e clasificat ca arma letala, pistolul cu bile nu :wink:
Fort 12RM cal .45
tiger

Post by tiger »

paul_vxi wrote:taser-ul este interzis din cate stiu! si nu stiu de ce aveti frica de justitia din romania ca oricum este de kkt! daca apara baietii rai atunci fi unul din ei :twisted:

Nu! Nu este interzis. Singura problema este ca pistolul cu electrosocuri, cel original marca TASER nu se gaseste la noi in Romania, iar din SUA nu pot fii importate direct de catre civili.
Pistoalele cu electrosocuri chinezestii nu te-as sfatuii sa cumperi pentru ca nu sunt eficiente.

zadkhiel eu personal intre un pistol cu bile si un Taser aleg cu siguranta Taser-ul dar desi caut de multi ani nu am gasit un importator in Romania.
Gaz nu, mai bine ia-ti un spray e mult mai eficient si fara bataie de cap.
P.S.
Chiar te sfatuesc sa-ti cumperi un spray cu piper, eu personal am fost in situatia in care desi aveam pistolul la mine am folosit spray-ul. Si situatia sa calmat... :twisted: si au fost trei... :lol:
bozo

Post by bozo »

Glock nu produce arme neletale. Alea pe care le poarta cu mandrie comunitarii sunt de antrenament, dar la mintea lor... puteau sa le dea pistoale cu apa.
anghelache

Post by anghelache »

"Pistoalele cu electrosocuri chinezestii nu te-as sfatuii sa cumperi pentru ca nu sunt eficiente."Domnule Tiger va rog sa detailati.Am avut unul si era sa-l folosesc de vreo 3 ori.Vreau sa stiu din ce-am scapat.
bozo

Post by bozo »

ba da, este interzis.

Legea 61/1991 zice ca e infractiune chiar...
tiger

Post by tiger »

bozo wrote:ba da, este interzis.

Legea 61/1991 zice ca e infractiune chiar...
Gresit!
Te referi probabil la art. 2 punctul 1. Daca e asa gresesti pentru ca acolo se refera la locuri si imprejurari... adica institutii, adunarii publice etc. stiti si voi, la fel ca la arme letale sau nu.
anghelache wrote:"Pistoalele cu electrosocuri chinezestii nu te-as sfatuii sa cumperi pentru ca nu sunt eficiente."Domnule Tiger va rog sa detailati.Am avut unul si era sa-l folosesc de vreo 3 ori.Vreau sa stiu din ce-am scapat.
Intre pistoalele cu electrosocuri chinezesti si cele originale Taser exista o mare diferenta, in primul rand in modul de functionare a celor doua pistoale exista o mare diferenta.
Pistoalele chinezesti, copii ieftine dupa cele americane, se bazeaza pe curent electric mare(voltaj) 200 kv pana la 3500kv la un amperaj mic, dar in afara de faptul ca sunt dureroase ele nu sunt in stare sa blocheze, sa stopeze un agresor, chiar daca doare ca dracu, te poti retrage.
Cele de la Taser in schimb, se bazeaza pe alt principiu de functionare, curentul electric desi mult mai slab comparativ cu cele chinezesti 50kv initial, interactioneaza cu semnale electrice transmise de creier catre muschi si le blocheaza, cauzand un blocaj complet al musculaturii. Asadar alta mancare de peste :lol: . Par la fel, dar nu sunt.
Am mai spus si in alt post, o intamplare mai violenta sa zic asa unde am folosit un aparat cu electrosocuri cumparat de la Arrow(scuze antireclama dar esta e) si unde aparatul nu ma ajutat cu nimic, dar cu absolut nimic, urla ca nebunul sa nu-l mai intep, probabil credea ca il intep cu ceva :lol: . Situatia sa calmat doar cu un tub de spray cu piper :lol: .
zadkhiel

Post by zadkhiel »

Spray-ul cu piper mi se pare greu de folosit in masina, unde am fost eu atacat. Daca-l dai in spatii mici, risti sa-ti intre si tie in ochi, nas, gura, urechi si alte orificii, fapt pentru care nu stiu cat de folositor este. In plus de asta, daca nu-l nimeresti iti mai iei si spitalizare sigura dupa.
Cred ca varianta mai buna dar foarte costisitoare tot cu pistolul cu glont de cauciuc ramane. Cat despre taser, stiu ca cele americane sunt bune, respectiv pistolul care arunca doua fire in tine cu poli plus-minus, in urma caruia nu te mai ridici prea curand. Bine, daca agresorul are probleme cu inima, la shocuri electrice poate face stop cardiac si poate muri. Alta distractie... Cred ca varianta pistol glont cauciuc ar fi cea mai buna, daca n-ar fi legea de cacat in tara...
Self Defense

Post by Self Defense »

zadkhiel wrote:Spray-ul cu piper mi se pare greu de folosit in masina, unde am fost eu atacat. Daca-l dai in spatii mici, risti sa-ti intre si tie in ochi, nas, gura, urechi si alte orificii, fapt pentru care nu stiu cat de folositor este. In plus de asta, daca nu-l nimeresti iti mai iei si spitalizare sigura dupa.
Cred ca varianta mai buna dar foarte costisitoare tot cu pistolul cu glont de cauciuc ramane. Cat despre taser, stiu ca cele americane sunt bune, respectiv pistolul care arunca doua fire in tine cu poli plus-minus, in urma caruia nu te mai ridici prea curand. Bine, daca agresorul are probleme cu inima, la shocuri electrice poate face stop cardiac si poate muri. Alta distractie... Cred ca varianta pistol glont cauciuc ar fi cea mai buna, daca n-ar fi legea de cacat in tara...
Daca pistolul cu bile care costa in jur de 2000 de lei (unul foarte performat) ti se pare varianta costisitoare, ce sa mai zicem de Taserele americane care pleaca de la 1000 de DOLARI si nu-l poti folosi la distanta decat impotriva unui singur agresor. O varianta mai eficienta decat pistolul pe bile este cel pe glont. Din pacate mai avem de asteptat cativa ani pana sa ajungem si la ele.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
sith

Post by sith »

Ma intreb ce efect are asupra unui bolnav de astm bronsic, un spray cu piper. S-ar putea sa-l ai pe constiinta ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
bozo

Post by bozo »

lg 61/1991 (r 2011) art 2:
1. portul, fără drept, în locurile și împrejurările în care s-ar
putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor
ori s-ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, a cuțitului,
pumnalului, șișului, boxului, castetului ori a altor asemenea
obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere,
împungere sau lovire, precum și folosirea în asemenea locuri
sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze
comprimate, a obiectelor confecționate pe bază de amestecuri
pirotehnice ori a dispozitivelor pentru șocuri electrice;

deci e la fel de "legal" ca orice arma alba. Mai bine iti iei dupa tine o sabie, sau o bata de baset-ball, ca e aceeasi pedeapsa.
zadkhiel

Post by zadkhiel »

Superb...
tiger

Post by tiger »

bozo wrote:lg 61/1991 (r 2011) art 2:
1. portul, fără drept, în locurile și împrejurările în care s-ar
putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor
ori s-ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, a cuțitului,
pumnalului, șișului, boxului, castetului ori a altor asemenea
obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere,
împungere sau lovire
, precum și folosirea în asemenea locuri
sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze
comprimate, a obiectelor confecționate pe bază de amestecuri
pirotehnice ori a dispozitivelor pentru șocuri electrice
;

deci e la fel de "legal" ca orice arma alba. Mai bine iti iei dupa tine o sabie, sau o bata de baset-ball, ca e aceeasi pedeapsa.

Doua lucruri diferite, le-am colorat diferit. In prima parte e vorba despre portul armelor albe in a doua parte de folosirea anumitor arme. Repet toate aceste lucruri se refera la portul si folosirea lor "in locuri publice si aglomerate" cum ii place legiutorului sa spuna. Dar omite sa spuna ce intelege prin "locuri publice si aglomerate" asta evident nu intamplator, ci chiar voit pentru a lasa loc la interpretarii de genul celor pe care le faci tu Bozo, fara suparare.
sith wrote:Ma intreb ce efect are asupra unui bolnav de astm bronsic, un spray cu piper. S-ar putea sa-l ai pe constiinta ...
Pai... un bolnav de astm bronsic ar trebui sa cam stie el lucrul acesta inainte de a-ti baga pumnul in fata sau cutitul la gat, deci totul se reduce la autoaparere cred, eu nu vorbeam despre parfumatul oamenilor nevinovati pe strada.
In alta ordine de idei stai linistit nu o sa pateasca nimic, nici bolnavul de astm bronsic, cum la fel nu o sa pateasca nimic nici un bolnav de inima de la un electrosoc, socurile electrice nu or sa ajunga niciodata la inima, ele actioneaza doar asupra muchilor motori ai organismului.
Mai degraba un bolnav de inima o sa faca infarct de la zgomotul facut de un pistol :lol:
sith

Post by sith »

tiger wrote:Doua lucruri diferite, le-am colorat diferit. In prima parte e vorba despre portul armelor albe in a doua parte de folosirea anumitor arme. Repet toate aceste lucruri se refera la portul si folosirea lor "in locuri publice si aglomerate" cum ii place legiutorului sa spuna. Dar omite sa spuna ce intelege prin "locuri publice si aglomerate" asta evident nu intamplator, ci chiar voit pentru a lasa loc la interpretarii de genul celor pe care le faci tu Bozo, fara suparare.
Ar trebuii facuta o adresa la IGPR, prin care sa se ceara o lamurire la - portul si folosirea "in locuri publice si aglomerate" -, adresa facuta de o asociatie din domeniu.
Apoi raspunsul sa fie publicat ...

@tiger, intrebarea mea era pur teoretica, nu doresc la nimeni sa experimenteze, dar eu sunt de parere ca e foarte problematic pentru astmatici si nu numai ...
Au fost cazuri de decese la folosirea unui gaz paralizant la alarmele auto, cand l-a gazat pe ala de vroia sa fure masina.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tiger

Post by tiger »

Corect. Asa ar trebui dar din pacate vad ca asociatile si cluburile de profil din Romania se ocupa cu totul si cu totul alte lucruri. :evil:
Ca drept dovada la ultima modificare a legii armelor si munitilor asociatile in loc sa fie participante la discutii si de ce nu negocieri, ele au fost in schimb chemate sa fie informate de modificarile aduse. :( :twisted:
Trist, dar asta este adevarul.
Post Reply