Procurare Arma Cu Bila
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Procurare Arma Cu Bila
Buna ziua,
Am tot citit pe forumul ARW opinii diverse si diferite referitoare la procurarea unei arme cu bila de cauciuc. Deschid acest topic pentru a cere informatii, sfaturi celor cu experienta, cunostinte in domeniu, ce tip de arma - ma refer la precizie, putere, chiar design s.a.m.d. imi pot procura cu un buget de 1300 RON. Multumesc!
Am tot citit pe forumul ARW opinii diverse si diferite referitoare la procurarea unei arme cu bila de cauciuc. Deschid acest topic pentru a cere informatii, sfaturi celor cu experienta, cunostinte in domeniu, ce tip de arma - ma refer la precizie, putere, chiar design s.a.m.d. imi pot procura cu un buget de 1300 RON. Multumesc!
Fort 10 R, 9 mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
-
Safe&Sound
Re: Procurare Arma Cu Bila
La acest buget aveti doua optiuni, fie o arma din antimoniu (zamak), in calibrul 10X22 nou nouta, fie cu ceva noroc sa gasiti o arma din otel sau polimer+otel, la mana a doua.
In orice caz sper ca bugetul enuntat este strict alocat achizitiei armei pentru ca obtinerea permisului mai costa in jur de 300-400 de lei, cutia metalica, obligatorie pentru pastrarea armei inca vreo 150-200 de lei, tocul obligatoriu pentru port inca vreo 50-100 de lei, cartusele costa si ele in functie de calibru intre 2 si 5 lei bucata. Cartuse eu cred ca aveti nevoie minim 100 de bucati pentru acomodare cu arma.
Acum ca si recomandari concrete, pentru arme din antimoniu, va sugerez urmatoarea lista:
1. Streamer cal 10X22-foarte ieftin, bine primit de piata rusa, mai ales de catre cei care au un buget alocat oarecum restrans;
2. Walther PP cal 10X22-teava interioara(camasa) din otel de buna calitate, trage bine cu orice munitie direct din cutie fara a fi nevoie sa mai fie modificat in vreun fel;
3. Rohm RG88 cal 10X22- arma buna, pret decent, singurul downgrade e faptul ca trebuie inlocuita teava interioara, manopera ce se poate face in conditii legale si in siguranta doar la un armurier autorizat, fapt ce creste costul armei.
4. Reck cal 10X22-nu stiu exact modelul dar din cate stiu e doar unul singur si interesant la el e faptul ca are teava interioara similara cu cea a Walther-ului PP. Stiu ca la un moment dat se vindea la un pret decent.
Cat priveste a doua optiune, nu pot face o recomandare intrucat aceasta optiune tine de sansa si ramane de vazut ce veti gasi. Din cand in cand, apar la vanzare arme din otel si care din pacate pentru posesori si din fericire pentru eventualii cumparatori se vand la preturi mici si uneori se incadreaza in bugetul enuntat de dv.
N.B. Recomandarile de mai sus au tinut cont strict de conditia impusa de bugetul disponibil. Daca bugetul e altul si recomandarile sunt altele.
In orice caz sper ca bugetul enuntat este strict alocat achizitiei armei pentru ca obtinerea permisului mai costa in jur de 300-400 de lei, cutia metalica, obligatorie pentru pastrarea armei inca vreo 150-200 de lei, tocul obligatoriu pentru port inca vreo 50-100 de lei, cartusele costa si ele in functie de calibru intre 2 si 5 lei bucata. Cartuse eu cred ca aveti nevoie minim 100 de bucati pentru acomodare cu arma.
Acum ca si recomandari concrete, pentru arme din antimoniu, va sugerez urmatoarea lista:
1. Streamer cal 10X22-foarte ieftin, bine primit de piata rusa, mai ales de catre cei care au un buget alocat oarecum restrans;
2. Walther PP cal 10X22-teava interioara(camasa) din otel de buna calitate, trage bine cu orice munitie direct din cutie fara a fi nevoie sa mai fie modificat in vreun fel;
3. Rohm RG88 cal 10X22- arma buna, pret decent, singurul downgrade e faptul ca trebuie inlocuita teava interioara, manopera ce se poate face in conditii legale si in siguranta doar la un armurier autorizat, fapt ce creste costul armei.
4. Reck cal 10X22-nu stiu exact modelul dar din cate stiu e doar unul singur si interesant la el e faptul ca are teava interioara similara cu cea a Walther-ului PP. Stiu ca la un moment dat se vindea la un pret decent.
Cat priveste a doua optiune, nu pot face o recomandare intrucat aceasta optiune tine de sansa si ramane de vazut ce veti gasi. Din cand in cand, apar la vanzare arme din otel si care din pacate pentru posesori si din fericire pentru eventualii cumparatori se vand la preturi mici si uneori se incadreaza in bugetul enuntat de dv.
N.B. Recomandarile de mai sus au tinut cont strict de conditia impusa de bugetul disponibil. Daca bugetul e altul si recomandarile sunt altele.
O precizare colegu la punctul 3, rhom rg88 vin mai nou cu teava de otel din fabrica, si eu m-am mirat acum cateva luni cand l-am cumparat de la arrow ca teava este cea de la mauser hsc. Stima
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
-
Safe&Sound
Da, asa e vin cu teava de Mauser HSC insa desi teava asta e ceva mai rezistenta decat cealalta, este si foarte imprecisa. Am vazut un Mauser HSC(echipat cu aceeasi teava care se pune pe RG-uri) care la 4-5 metri avea o imprastiere de 40-50 de centimetri intr-o tinta bust format A3. Posesorul mai avea un pic si isi arunca arma in primul cos de gunoi, atat de furios era.
Manopera de inlocuire a tevii despre care vorbeam eu e alta si inseamna inlocuirea completa a acelei camasi de Mauser cu una complet lisa, fabricata manual de armurier.
Manopera de inlocuire a tevii despre care vorbeam eu e alta si inseamna inlocuirea completa a acelei camasi de Mauser cu una complet lisa, fabricata manual de armurier.
Multumesc pentru raspunsuri, bugetul de 1300 RON este exclusiv pentru arma, va fi largit la 1500 RON cu munitia si toc. Deocamdata nu dispun de un buget mai mare pentru a ma incadra la un FORT, sa zicem, dar vreau o arma buna, mai exact sa fie de folos la nevoie, in limita bugetului mentionat. Detin autorizatia de procurare a armei. Trebuie sa adaug pentru cine nu stie, autorizatia se emite abia dupa vizita facuta de cineva de la sectia de politie - departament paza - pentru a verifica persoana la domiciliu (carte imobil, administrator, vecini etc, intrebari comportament, climat social) si pentru a vedea conditiile de pastrare a armei (lada metalica cu 2 elemente de siguranta, compartimentata pistol / munitie sau ar putea fi 2 cutii metalice separat pistol / munitie prinsa / prinse cu suruburi in pardoseala sau perete, mascate de ochiul lumii conf. L295/2004).
Fort 10 R, 9 mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
Buna as avea si eu o intrebare cam la ce costuri se ridica o schimbare de teava lisa la un rohm rg 88
Grand Power T12 cal. 10x28
Gammo extreme co2 cal. 5.5
CZ 912 cal.12x76
CZ 557 cal 7x64
Gammo extreme co2 cal. 5.5
CZ 912 cal.12x76
CZ 557 cal 7x64
http://arw.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=2860
http://arw.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=2788
Fortul este la Iaşi dar este încă în garanţie şi vânzătorul un forumist "cu ştate vechi", mi se pare o afacere bună, mai ales că
modelul respectiv e posibil să nu mai fie adus în ţară de importator, fiind înlocuit cu Fort 9 care e din oţel, dar care e şi mai
scump. Avem pe colegul nicutzu care intră mai rar dar poate confirma calităţile respectivei arme. E o armă de dimensiuni mici
dar forte bună şi se încadrează în buget.
http://arw.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=2788
Fortul este la Iaşi dar este încă în garanţie şi vânzătorul un forumist "cu ştate vechi", mi se pare o afacere bună, mai ales că
modelul respectiv e posibil să nu mai fie adus în ţară de importator, fiind înlocuit cu Fort 9 care e din oţel, dar care e şi mai
scump. Avem pe colegul nicutzu care intră mai rar dar poate confirma calităţile respectivei arme. E o armă de dimensiuni mici
dar forte bună şi se încadrează în buget.
Intre primele 3 arme enumarate mai sus, d-voastra ce-ati alege? Streamer-ul mi se pare prea ieftin desi isi face treaba, la Rohm RG88 n-as vrea sa umblu cu modificari la armurier, Walther-ul PP mi se pare ok, dar citit pe forum opinii pro-contra, nu-mi pot face o idee in legatura cu ultimul. Intrebare: care e diferenta intre Walther PP brunat si PP Nichelat, in afara de capacitate incarcator? Altii zic ca la armele din zamac le "crapa" teava la un numar de cartuse trase, Walther-ul (camasa otel) si Streamer-ul se incadreaza aici? Care e materialul de constructie la Streamer, se zice de teava de otel, e adevarat? Multumesc!Safe&Sound wrote:La acest buget aveti doua optiuni, fie o arma din antimoniu (zamak), in calibrul 10X22 nou nouta, fie cu ceva noroc sa gasiti o arma din otel sau polimer+otel, la mana a doua.
Fort 10 R, 9 mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
Grunwald wrote:Intre primele 3 arme enumarate mai sus, d-voastra ce-ati alege? Streamer-ul mi se pare prea ieftin desi isi face treaba, la Rohm RG88 n-as vrea sa umblu cu modificari la armurier, Walther-ul PP mi se pare ok, dar citit pe forum opinii pro-contra, nu-mi pot face o idee in legatura cu ultimul. Intrebare: care e diferenta intre Walther PP brunat si PP Nichelat, in afara de capacitate incarcator? Altii zic ca la armele din zamac le "crapa" teava la un numar de cartuse trase, Walther-ul (camasa otel) si Streamer-ul se incadreaza aici? Care e materialul de constructie la Streamer, se zice de teava de otel, e adevarat? Multumesc!Safe&Sound wrote:La acest buget aveti doua optiuni, fie o arma din antimoniu (zamak), in calibrul 10X22 nou nouta, fie cu ceva noroc sa gasiti o arma din otel sau polimer+otel, la mana a doua.
Pai, sa inteleg ca daca Streamer-ul e ieftin si isi face treaba, nu e bun? Eu personal nu inteleg...
Rohm- pistol bun dar fiindca are doar 6 cartuse in incarcator il plaseaza pe locul doi dupa Streamer.
PP-ul- la fel un pistol bun dar deja prea scump si asta doar din cauza denumirii si formei asemanatoare cu celebrul Walther PP, alfel la fel de bun(sau de prost
Despre Streamer sa mai spus de multe ori: corp aliaj zinc, aluminiu, magneziu(Zamak), ranforsat cu otel, manson-la fel, din pacate, teava o parte(cea cu camera), este de otel, a doua parte nu, este tot un aliaj(dar deja nu mai conteaza, in a doua jumatate a tevii nu se mai poate intampla sa cedeze),
De crapat teava nu-ti fa probleme, nu va crapa, problema dupa parerea mea este la manson, daca era din otel dormeam mai linistit
Ai putea opta pentru schmeisser-ul care este la rubrica boutique de vanzare al unui coleg....Macar este otel. Si eu astept sa trec la otel, si..9 mm caci gasesti munitie intr-o gama mult mai diversificata...Din pacate pentru cei ca noi cu 10x22:D munitia este de cacao... si sunt 3 producatori mari si lati...care se gasesc in magazinele din RO. Avand in vedere Pg safe&sound are dreptate cu tintirea sa zic asa, cu uag de la umarex..sa sti ca am nimerit bustul si de la 10 metri, la 5 metri nimeresc (eu personal numai in centru cu rhomutul meu
) destul de bn pt o teava cu cocoaloase,
, wadie inca nam incercat ca n-am gasit pe stoc. Pt marcile de otel...am inteles nu este buget, poti opta iar pt rhom la banii astia, a fost un pistol apreciat la vremurile lui si este si acum pt un zamac cu teava indoita
eu am cu al meu tras peste 300 de cartuse nici un blocaj... si am tras si cateva akbc:D binenteles in poligon.
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Esti nebun daca iti cumperi un zamac nou
Mai asteapta o luna poate mai strangi niste bani sau oricum fa un efort sa mai pui 2-3 sute de ron si cumpara-ti o arma din otel SH... crede-ma ca merita si ultimul ron. Daca in schimb o sa-ti cumperi un zamac o sa vina repede ziua un care o sa regreti achizitia, motive sunt o gramada incepand cu puterea, precizia si terminand cu fiabilitatea. Este vorba de securitatea ta pana la urma iar asta chiar nu este un capitol la care sa faci economie.
Treaba ta ce faci dar... YOU HAVE BEEN WARNED!!!
Mai asteapta o luna poate mai strangi niste bani sau oricum fa un efort sa mai pui 2-3 sute de ron si cumpara-ti o arma din otel SH... crede-ma ca merita si ultimul ron. Daca in schimb o sa-ti cumperi un zamac o sa vina repede ziua un care o sa regreti achizitia, motive sunt o gramada incepand cu puterea, precizia si terminand cu fiabilitatea. Este vorba de securitatea ta pana la urma iar asta chiar nu este un capitol la care sa faci economie.
Treaba ta ce faci dar... YOU HAVE BEEN WARNED!!!
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Stiu pe cineva serios de pe forum care avea(nu stiu daca nu l-a dat) un CZ 83 in perfecta stare, aproape nou la 1500 ron(dorea să-și facă loc pe permis pt. un FORT cal. 45)
CZ-ul 83 l-am probat acum o saptamână în poligonul de la UTI cu munitie 9 mm AKBS si pot spune ca „FACE MINUNI”(PRECIZIE IREPROSABILA, PUTERE, REÂNCARCĂ PERFECT)
E o armă compactă, oțel 100 %, usor de purtat etc = face banii.
CZ-ul 83 l-am probat acum o saptamână în poligonul de la UTI cu munitie 9 mm AKBS si pot spune ca „FACE MINUNI”(PRECIZIE IREPROSABILA, PUTERE, REÂNCARCĂ PERFECT)
E o armă compactă, oțel 100 %, usor de purtat etc = face banii.
ca si proprietar de CZ83 confirm cele de mai sus!
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
Fabarm XLR composite