Revolverele Alfa cu care am tras (calibrul 9mm toate, versiunile de teava de 6", 4" si 3", lisa toate) "sifoneaza" bila mai putin decit o o face Walther P99 pe bila (10x22) cu 2 sicane.sergius wrote: Constatand faptul ca Fort-ul meu de 9mm, se bazeaza pe "inghesuirea" unei bile de 10 mm intr-un cartus de 9mm si expedierea acestei bile de 10 mm printr-o teava lisa de 5,6 mm, am avut rezerve asupra compatibilitatii sistemului Colt cu bila de cauciuc.
Ce sa-mi cumpar ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Ce sa-mi cumpar ?
Fort 12RM cal .45
...pfuuuiiii...ce urat a inceput sa puta a "nedumereala" pe aci! ia ziceti sincer care ati calcat in "chestie"??:mrgreen:
cum a aparut marfa noua, iaka incepu vanzoleala.
gigi_ghe wrote:...pfuuuiiii...ce urat a inceput sa puta a "nedumereala" pe aci! ia ziceti sincer care ati calcat in "chestie"??:mrgreen:
-
Milescusilvian
Salutare. Am achizitionat un revolver alfa steel de la gp cu teava de 6" cu munitie 9 pa akbc si am facut urmatoarea proba : am tras de la 9 m intr-o foaie de pal de 1.8 mm si bila a intrat cam 15mm cred, sarind bucata si din spatele palului ( pe spate un diametru de 5cm). Comparativ am incercat aceeasi proba si cu walther p99 care il detin, 10x22t cu munitie stop power . Am tras de la 3m si bila de cauciuc a intrat 3 mm in pal. Acum zicetimi daca pierderea de putere este semnificativa tinand cont de penetrari si de distante?
Walther p99t 10x22 , alfa steel 6" 9x22 pa, grand power t12m 10x28
Pe cuvantul tau?
Aviz amatorilor. Nu mai cumparati nimic in afara de "revolver alfa steel de la gp cu teava de 6"
Aviz amatorilor. Nu mai cumparati nimic in afara de "revolver alfa steel de la gp cu teava de 6"
Incearca si unu cu teava de 2", sa vezi penetrarea ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Nu încape comparaţie între cele două: revolver din oţel care costă 23 de milioane, calibrul 9mm cu muniţie AKBC cu ţeavă lisă şi foarte lungă
vs. pistol din zamak de 12 mil. cal 10x22 cu muniţie mai slabă şi o ţevuşcă mică şi plină de obstacole. Ceva poze, filme, ai?
vs. pistol din zamak de 12 mil. cal 10x22 cu muniţie mai slabă şi o ţevuşcă mică şi plină de obstacole. Ceva poze, filme, ai?
-
Milescusilvian
nu am poze si filme momentan dar o sa fac in scurt timp
Walther p99t 10x22 , alfa steel 6" 9x22 pa, grand power t12m 10x28
Ce e de mirare?tiger wrote:Pe cuvantul tau?![]()
Comparam un pistol cu teava de 98mm si 2 sicane cu un revolver cu teava lisa de 152mm. In plus calibrul mai mic (9mm) penetreaza mai usor, pentru ca energia loviturii se concentreaza pe o suprafata mai mica.
Fort 12RM cal .45
Hai ma ne-a Dane ca te stim dejea!!unde wrote:Ce e de mirare?tiger wrote:Pe cuvantul tau?![]()
Comparam un pistol cu teava de 98mm si 2 sicane cu un revolver cu teava lisa de 152mm. In plus calibrul mai mic (9mm) penetreaza mai usor, pentru ca energia loviturii se concentreaza pe o suprafata mai mica.
Oricit ar parea de greu de crezut, nu sint una si aceeasi persoana cu Dan Zaharia (daca la aceasta persoana faceai referire).
Mai cred ca ar fi in interesul nostru al tuturor daca ne limitam dezbaterile la chestiuni tehnice, fara impunsaturi personale.
Mai cred ca ar fi in interesul nostru al tuturor daca ne limitam dezbaterile la chestiuni tehnice, fara impunsaturi personale.
Fort 12RM cal .45
Domnule Milescu,
Va felicit pt. achizitie, probabil primul revolver serios cu bile de cauciuc pe piata noastra(includ aici si variantele cu tevi de 2",3",4").
Am verificat fabricantul ceh pe www.alfa-proj.cz. Produce revolvere cu glont acoperind o gama larga mergand pana la cal. 357 Magnum, deci are credibilitate tehnica.
Va bucurati, dupa cum stiti, de avantajele revolverelor fata de semiautomate :
- disponibilitate imediata neimpunand armarea initiala cu doua maini.
- imposibilitatea blocarii dupa un cartus mai slab sau defect.
- inexistenta blocarilor la extragere cartus.
- fiabilitate perfecta neavand resorturi sub tensiune in repaus.
Daca legea mi-ar permite depasirea numarului maxim de 2 arme de autoaparare detinute, maine mi-as cumpara un revolver ca al dvs., probabil cu teava de 2", asa de hobby.
Testele facute de dvs. sunt excelente, asa ca aveti un mijloc de aparare eficace, la distante de 3-4 m(instantele judecatoresti nici nu admit ca autoaparare loviturile expediate de la distante mai mari).
Sunt curios cate "clipuri"(acele rozete cu sase locasuri) v-ati luat si ce diametru interior are teava. Cu consideratie.
Va felicit pt. achizitie, probabil primul revolver serios cu bile de cauciuc pe piata noastra(includ aici si variantele cu tevi de 2",3",4").
Am verificat fabricantul ceh pe www.alfa-proj.cz. Produce revolvere cu glont acoperind o gama larga mergand pana la cal. 357 Magnum, deci are credibilitate tehnica.
Va bucurati, dupa cum stiti, de avantajele revolverelor fata de semiautomate :
- disponibilitate imediata neimpunand armarea initiala cu doua maini.
- imposibilitatea blocarii dupa un cartus mai slab sau defect.
- inexistenta blocarilor la extragere cartus.
- fiabilitate perfecta neavand resorturi sub tensiune in repaus.
Daca legea mi-ar permite depasirea numarului maxim de 2 arme de autoaparare detinute, maine mi-as cumpara un revolver ca al dvs., probabil cu teava de 2", asa de hobby.
Testele facute de dvs. sunt excelente, asa ca aveti un mijloc de aparare eficace, la distante de 3-4 m(instantele judecatoresti nici nu admit ca autoaparare loviturile expediate de la distante mai mari).
Sunt curios cate "clipuri"(acele rozete cu sase locasuri) v-ati luat si ce diametru interior are teava. Cu consideratie.
Domnule Tevez,
Am un pistol ca al dvs, dar in 9mm(nu mentionez marca, sa nu fac reclama) si ma deranjeaza arcul recuperator foarte tare(TT - ul meu din armata era parca pt. domnisoare) incat prefer sa tin cartus pe teava.Poate , din cunostintele si experienta dvs., stiti daca o asemenea pastrare duce la tasarea arcului ghearei extractoare , cu efecte constand in ratari de extragere? Cu consideratie.
Am un pistol ca al dvs, dar in 9mm(nu mentionez marca, sa nu fac reclama) si ma deranjeaza arcul recuperator foarte tare(TT - ul meu din armata era parca pt. domnisoare) incat prefer sa tin cartus pe teava.Poate , din cunostintele si experienta dvs., stiti daca o asemenea pastrare duce la tasarea arcului ghearei extractoare , cu efecte constand in ratari de extragere? Cu consideratie.
unde wrote:...cred ca ar fi in interesul nostru al tuturor daca ne limitam dezbaterile la chestiuni tehnice, fara impunsaturi personale.
Ciao,sergius wrote:Domnule Tevez,
Cred că putem abandona tonul protocolar.
vreme şi-l ţin cu cartuş pe ţeavă şi nu au nicio problemă cu el. Uneori şi eu îl mai ţin aşa, nu cred să fie probleme. Voi
întreba şi la importator şi voi posta aici răspunsul. La Fortul 9 am întâmpinat şi eu probleme în a-l arma, mi s-a părut
prea greu, mai ales că e un pistol mai "de damă". Arcul se poate schimba, majoritate însă vor un arc mai tare, pentru
a trage cu AKBC. Nu cunosc foarte multe detalii, dar ţin minte că la apariţia muniţiei 9mm MFS şi AKBC au fost discuţii
despre arcuri mai puternice şi mai slabe. La al meu, în .45 am o singură muniţie disponibilă şi-s foarte mulţumit de ea,
se "pupă" bine cu arcul, care mie nu mi se pare greu de armat, dar mai depinde şi de obişnuinţă.