Accize & taxe arme glont

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
gabin30

Accize & taxe arme glont

Post by gabin30 »

Buna ziua...din cate am inteles acciza de 100 % a fost scoasa pentru arme, inclusiv la pistoalele cu glont. As fi interesat de un MP S&W, dar pretul de 42 mil. mi se pare exagerat. Din cate am vazut pretul fara taxe si accize ar fi undeva la 600 de dolari...Parca si la dvs cam asa era acum 2-3 ani, inainte de accizele astea. As putea sa stiu cand si daca veti avea la vanzare asa ceva la preturi fara accize ( adica dupa parerea mea, un MP S&W undeva la 25-26 de mil.)
Multumesc..
radu.b

Re: Accize & taxe arme glont

Post by radu.b »

gabin30 wrote:Buna ziua...din cate am inteles acciza de 100 % a fost scoasa pentru arme, inclusiv la pistoalele cu glont. As fi interesat de un MP S&W, dar pretul de 42 mil. mi se pare exagerat. Din cate am vazut pretul fara taxe si accize ar fi undeva la 600 de dolari...Parca si la dvs cam asa era acum 2-3 ani, inainte de accizele astea. As putea sa stiu cand si daca veti avea la vanzare asa ceva la preturi fara accize ( adica dupa parerea mea, un MP S&W undeva la 25-26 de mil.)
Multumesc..
Buna ziua.
Depinde cand vor scoate aceste accize. Deocamdata este doar stire de presa. Nu vedeti ca pana una alta ne iau taxa pe Cola?
Se poate ca pana la scoaterea accizelor la arme sa mai treaca ceva vreme, asa ca sa gasiti un MP la pretul dorit de dumneavoastra este greu de estimat o data anume.
Cu respect.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

radu.b wrote: Buna ziua.
Depinde cand vor scoate aceste accize. Deocamdata este doar stire de presa. Nu vedeti ca pana una alta ne iau taxa pe Cola?
Se poate ca pana la scoaterea accizelor la arme sa mai treaca ceva vreme, asa ca sa gasiti un MP la pretul dorit de dumneavoastra este greu de estimat o data anume.
Cu respect.
Cu mare parere de rau, de data aceasta am o veste care va va contraria.
Ieri seara s-a intors primul cumparator de Fort 12 de la Chisinau.
Nu a luat decat pistolul si 4 incarcatoare de rezerva.
Vestea ciudata: NU A PLATIT CEI 100% ACCIZE!!!!
Nu pentru ca nu a vrut, NU I S-AU MAI PERCEPUT IN VAMA!!!

Concluzie de nedumerit: nu se mai plateste acciza de 100% la arme.
A platit 19% la valoarea integrala a facturii
[boul a trecut si incarcatoarele pe factura cu pistolul!!! putea sa le ia pe factura separata, niste table acolo, nu sunt arme, nu?]
A mai platit si 2,5% taxa de comision vamal, si cam atat.
Fara smenuri, fara alte cele, fara pile.
Daca omul va fi de acord voi publica pe forum documentele de plata de la vama pentru simpla documentare.
A facut insa o alta greseala, si-a luat munitie Snail de la Kiss din Brasov si a dat 5,1 lei pe cartus.
Ori pretul de la Arrow este "parfum" pe langa asta.
Cei de la Kiss aduc munitia de la un magazin din Oradea, acela cu istorie ciudata.

PS
Si trage Fort-ul ala ca uns. Merge ca o masina de cusut proaspat unsa si reglata.
A tras pana s-a albastrit teava si pe urma a revenit la cenusiu brunat.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Aveti idee cat l-a costat daravera si cam cat timp trebuie pierdut pe acolo? As face o excursie...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Nimeni De Nicaieri wrote:Aveti idee cat l-a costat daravera si cam cat timp trebuie pierdut pe acolo? As face o excursie...
850Km.
plecat seara pe la 20:30 din Sfantu Gheorghe, ajuns a doua zi la 8:00 la MAI,
terminat de cumparat pe la orele 15:00
taxe si alte cheltuieli aferente deplasarii [mancat baut, prostii din astea, si ceva cumparaturi], cam 1000 MDL
in rest, a platit cam asa la magazin:
- fort 12 - 8600 MDL factura cu TVA
- un incarcator fort 12 - 350 MDL fara TVA
- 650 MDL taxe de stat (un fel de fisc , ANAFla noi)
In rest, exista harţile pe "goagăl iarth" sau chiar pe forumul acesta, cred, puse de mine,
cu indicatii si directii intre toate punctele de interes (MAI, Cartus, Bucuria, etc)

Nu ar trebui sa fie greu.
Dar macar te alegi cu o arma sanatoasa pe care nu va trebui sa o schimbi la fiecare 5-6 sedinte mai serioase
de poligon.
Cine a apucat sa puna mana pe un Fort 12 poate depune marturie.
De trei stiu numai eu.
Mai sunt vreo cateva luate de baieti de pe la servicii si de rude ale lor.
Cum spuneam, daca va fi de acord omul voi pune niste scannuri dupa actele lui, facturi, documentele de vama, samd.
Omul a mers dupa hartile date de mine si s-a descurcat de minune.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
gabin30

Post by gabin30 »

Este normal ca nu a mai platit acciza...Conform noului Cod Fiscal aceasta acciza nu se mai plateste DE LA 1 IANUARIE 2010...Este clar...a ramas numai la ARMELE MILITARE...In lege spune clar...vor fi scutite cele de la categoria "arme si arme de vanatoare". Singura chestie este cand plecati in strainatate dupa arma sa aveti actele necesare ca sa nu aveti probleme pe drum daca va opreste politia de acolo...Eu eram interesat de preturile de la ARW...pentru ca nu am timp si posib s ama duc in strainatate ACUM dupa o arma...Dar inteleg ca ei au acum un stoc de arme la care probabil au platit acciza la introducerea in tara, si acum nu mai pot merge cu pretul in jos...Daca nu vor cobori preturile in timp util pentru mine, si eu ma voi duce tot afara dupa o arma..
Numai bine si sa va stapaniti sanatosi armele...
radu.b

Post by radu.b »

nedumeritu wrote:
Cu respect.

[boul a trecut si incarcatoarele pe factura cu pistolul!!! putea sa le ia pe factura separata, niste table acolo, nu sunt arme, nu?]
Daca omul va fi de acord voi publica pe forum documentele de plata de la vama pentru simpla documentare.
A facut insa o alta greseala, si-a luat munitie Snail de la Kiss din Brasov si a dat 5,1 lei pe cartus.
Cei de la Kiss aduc munitia de la un magazin din Oradea, acela cu istorie ciudata.

PS
Si trage Fort-ul ala ca uns. Merge ca o masina de cusut proaspat unsa si reglata.

Buna ziua.

Va eram dator tuturor cu informatii despre preturile armelor fara accize (tot fara smenuri :twisted: fara alte cele, fara pile :twisted: )care se vor gasi in magazinele Arrow dupa data de 20 februarie:

-PISTOL GAZ MAUSER 9MM 720lei
-PISTOL GAZ MAUSER NI 9MM 835lei
-PISTOL GAZ ROHM RG88 9MM 675lei
-PISTOL GAZ ROHM RG88 NI 9MM 775lei
-REVOLVER GAZ ROHM RG89 9MM 680lei
-REVOLVER GAZ ROHM RG89 NI 9MM 790lei

-PISTOL CU BILA MAUSER HSC 90 10X22T 945lei
-PISTOL CU BILA MAUSER HSC 90 NI 10X22T 1,220lei
-PISTOL CU BILA ROHM RG88 10X22T 760lei
-PISTOL CU BILA ROHM RG88 NI 10X22T 925lei

-PISTOL CU BILA WALTHER PP 10X22T 1,300lei
-PISTOL CU BILA WALTHER PP NI 10X22T 1,500lei
-PISTOL CU BILA WALTHER P50 10X22T 1,500lei
-PISTOL CU BILA WALTHER P99 10X22T 1,400lei
-REVOLVER CU BILA RECK 60 380. 800lei

Cu riscul sa ma repet, preturile sunt aproximative si sunt fara acciza.
Despre o arma cal.9mm din otel tot ce pot sa va spun acum este ca suntem in cautari si in tratative... imi cer scuze nu pot sa va spun cu cine, nu pentru secret dar pur si simplu in cazul nefinalizarii intelegerilor sa nu picam de ne-seriosi in fata dumneavoastra... . Colegul de la magazin chiar nu stia de aceea v-a trimis la mine. Istoria cartuselor Snail este simpla. S-au miscat mai repede in primul rand si in al doilea am mai taraganat-o datorita accizelor.

CU respect.
tevez

Post by tevez »

Si simte reducerea binişor, n-am stat să calculez dar la cele de vânătoare, unde am urmărit
mai mult preţurile de anul trecut preţurile vor fi substanţial micşorate. Mai vin şi chestii
pozitive de la uniune. :P
gabin30

Post by gabin30 »

radu.b wrote:
nedumeritu wrote:
Cu respect.

PS

Buna ziua.

Va eram dator tuturor cu informatii despre preturile armelor fara accize (tot fara smenuri :twisted: fara alte cele, fara pile :twisted: )care se vor gasi in magazinele Arrow dupa data de 20 februarie:

-PISTOL GAZ MAUSER 9MM 720lei
-PISTOL GAZ MAUSER NI 9MM 835lei
-PISTOL GAZ ROHM RG88 9MM 675lei
-PISTOL GAZ ROHM RG88 NI 9MM 775lei
-REVOLVER GAZ ROHM RG89 9MM 680lei
-REVOLVER GAZ ROHM RG89 NI 9MM 790lei

-PISTOL CU BILA MAUSER HSC 90 10X22T 945lei
-PISTOL CU BILA MAUSER HSC 90 NI 10X22T 1,220lei
-PISTOL CU BILA ROHM RG88 10X22T 760lei
-PISTOL CU BILA ROHM RG88 NI 10X22T 925lei

-PISTOL CU BILA WALTHER PP 10X22T 1,300lei
-PISTOL CU BILA WALTHER PP NI 10X22T 1,500lei
-PISTOL CU BILA WALTHER P50 10X22T 1,500lei
-PISTOL CU BILA WALTHER P99 10X22T 1,400lei
-REVOLVER CU BILA RECK 60 380. 800lei

Cu riscul sa ma repet, preturile sunt aproximative si sunt fara acciza.
Despre o arma cal.9mm din otel tot ce pot sa va spun acum este ca suntem in cautari si in tratative... imi cer scuze nu pot sa va spun cu cine, nu pentru secret dar pur si simplu in cazul nefinalizarii intelegerilor sa nu picam de ne-seriosi in fata dumneavoastra... . Colegul de la magazin chiar nu stia de aceea v-a trimis la mine. Istoria cartuselor Snail este simpla. S-au miscat mai repede in primul rand si in al doilea am mai taraganat-o datorita accizelor.

CU respect.
BINE ...BINE ....DAR CU GLONT ????!!!!!!!! :shock:
Emanuel

Post by Emanuel »

radu.b wrote:
... Istoria cartuselor Snail este simpla. S-au miscat mai repede in primul rand si in al doilea am mai taraganat-o datorita accizelor.

CU respect.
Accize la munitie ?!?

N-am platit-o nici inainte ! Nici macar cand o aduceam din Basarabia Saudita !

:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
Bill

Post by Bill »

Kiss nu ia cartusele Snail de la Oradea pentru ca acestia nu au asa ceva.
Si daca stie cineva care este istoria ciudata a magazinului din Oradea il rugam sa ne-o spuna si noua ca nu am auzit de ea.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
dcrist

Post by dcrist »

Glockul se asambleaza aici in rromanica asa ca le e foarte simplu sa nu puna acciza dar la armele aduse anul trecut de afara banuiesc ca accea acciza sa platit deja, asa ca singurul lucru pe care magazinele care au arme pe stoc pot sa-l faca este sa aduge cite putin la cele aduse dupa 01.01.2010 sa recupereze acciza de la cele dinainte.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Bill

Post by Bill »

nedumeritu wrote: Cei de la Kiss aduc munitia de la un magazin din Oradea, acela cu istorie ciudata.
Si chiar nu stie nimeni "istoria aia ciudata" a magazinului din Oradea? Sau e o duma aruncata asa la plezneala? N-ar fi frumos.
Ma intereseaza pentru ca eu il frecventez destul de des.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
tevez

Post by tevez »

Nu ştiu istoria dar am auzit lucruribune despre huntershop, în caz că despre acel magazin este vorba.
Sper să nu se considere reclamă...
dingo20

Post by dingo20 »

Nu se mai plateste acciza la importul de arme. Pt munitie nu se platea nici inainte.
Cei interesati pot consulta sectiunea XIX, capitolul 93 din TARIC aici:
http://80.96.3.68:9080/taric/web/browse ... pexp=1#POS
Post Reply